Härliga Hem i Staffanstorp...

Idag besökte jag Härliga Hem i Staffanstorp. De har en massa smått & gott & jättefina möbler!
Jag åkte enbart dit för kuddens skull, men de hade lite utförsäljning på sommarprylar så jag passade på att fynda!
Dessutom så hade de 10% rabatt på allt av Mairo :) Tjohooo... så det blev en "ogräs"duk också som jag ska sy om till en kudde. Kände inte för att lägga ex antal hundralappar på 2 kuddar. Dock är symaskinen flyttpackad så jag får sy kuddfodralet om nån månader när vi kommit tillrätta i huset!

Jo, sen hade de massor av med tyger. Mairos elefanttyg fanns - det var riktigt fint. Härliga färger! Funderar på att sy hissgardiner till tjejernas rum i det tyget!

Jo, fynden - 2 stooora solparasoll med stativ för 30 kr stycket. Helt perfekt för trädgården när man har bebisar & småbarn. Köpte 2 (30 kronor var ju faktiskt LÖJLIGT billigt), ett blommigt & ett randigt!

Jag köpte också en stor "lekmatta" i härliga färger. Det är egentligen en strandliggdyna, så den är extra fylligt stoppad - helt perfekt till kidsen :)

image205

image206

Helt otroligt egentligen att solparasollet endast kostade 30 kronor... det är så himla fint!

image207

image208

image209

image211

image212


Idag besökte vi huset...

Vi är så nyfikna varje gång vi besöker nya huset. Idag hade de levererat toalettstolen, badkaret och grovköksvasken. Inget mer än det har hänt tyvärr, men grannarnas carport har kommit upp så jag fotade det också!

image202

image203

image204

Ny har vi beställt marksten till framsidan av huset!

Nu har vi beställt 54 m2 marksten och ritningen är nu inskickad till entreprenören... så nu finns det ingen återvändo!

image200

Ritningen med växter lär nog ändras ett antal gånger om jag känner mig själv rätt innan allt är på sin plats. Men stenen sätts i slutet på oktober och den kommer bli så här...

Vi fick inspiration till markstenen på Leva & Bomässan.

image201

I helgen kollade vi även postlådor. Vi måste snart köpa en eftersom det inte ingår en i husbygget. K-rauta hade en hel del, men de var lite för dyra.
Tips på snygga postlådor tas gärna emot :D

Igår hände det en del...

Igår kom tv:n.. jippiii, tills vi kopplade in den. Samma fel var kvar! Så vi måste ringa tillbaka till firman och fråga varför inte tv:n är fixad. Dessutom så sålde vi våra vanliga tv apparater i helgen så vi vill inte lämna in den nya på service igen i flera dagar för då har vi ingen extra här hemma!

Mattan hämtade vi igår. Den är jättefin! Vi har aldrig haft matta i storarummet innan och det blev ju en sån mysfaktor med detsamma.

Igår kväll fick jag dessutom ett nytt tavelryck, så jag målade en ny tavla...

Bild på mattan samt en liten skymt av nya tavlan... Hela möblemanget är intryckt i hörnan Vi har nämligen flyttkartonger längst med hela den andra väggen. 5 veckor + 2 dagar kvar tills flytten :)

image194

Igår målade jag över orkidéetavlan som jag målade förra året. Den nya kommer passa bättre med det nya möblemanget...

image195

Vägen dit:

  

Nytt till tvätt"stugan"...

I vårt nuvarande hus så har vi ett stort lyxigt grovkök med plats för allt möjligt, men i det nya huset så har vi toa slash grovkök... Så nu får man börja minimera sig lite för att få plats med allt man behöver vid tvätten!

Mina glasburkar med tvättmedel försvinner och ersätts med plastboxar, stapelbara så klart!

image192

Och den stora tvättkorgen har ingen chans att få stanna kvar! Den ersätts med en tvättkorg på hjul från Granit. Ska dit i dagarna och köpa den, då tvätt är det första man verkligen kommer samla på sig efter en flytt i november :) Jag har för mig att den finns i grå också, isåfall blir det nog den!

image193

Bild: www.granit.com

Jo, sen så har jag ringt runt lite och hittat min Mairo kudde på Härliga Hem i Staffanstorp. Så dit ska jag på lördag :)

Mairo...

Den här Mairo kudden i hallon/vitt hade passat sååå bra i nya soffan.
Vill verkligen ha den :)

image191

Bild: www.mairo.se

Väggmålning i tjejernas rum...

Den här fina teckningen har jag sparat länge! Zofia var lite mer än 2 år när hon ritade den och redan då hade jag STORA planer för den :)
Nu har vi bestämt att vi ska ha den som en väggmålning i tjejernas rum, liten eller stor, vi vet inte än. Men nått ska vi göra med teckningen...

image190

Vedum är på plats...

Våra vita luckor är på plats i huset... jag vet inte när de ska monteras upp, men den första längan bredvid har fått sina kök helt uppmonterade. Så snart börjar dem väl på våra kök också. Det är så otroligt spännande. Igår lämnade vi vårt egeninköpta kakel också...

Annars så flyter det på. Vi har våra sista blocket annonser ute och vi verkar ha köpare på allt! Så idag ska här monteras ner möbler och förhoppningsvis ska dem även fraktas ut härifrån :)

image185

image186

image188

Barnrummet...

Mina 2 döttrar ska ju dela rum. Det kommer bli tajt, så det gäller att planera deras rum väl! Filar just nu på hur skrivbordet ska se ut. Vi har ju ritat om tjejernas rum och tagit bort en av dörrarna som var med på ritningen, där vill vi ha ett skrivbord.
Skrivbordet kommer vara som ett L. Det blir 2 olika mått, en bänkskiva som är 38 cm bred och en som är 60 cm bred. Funderar på att köpa Numerär eller Pronomen bänkskivor från Ikea, sedan ska de betsas i svart ( så att man fortarande ser träådrorna) & mattlackas. Benen ska jag köpa på Optimera... Precia ovanför skrivbordet funderar jag på att sy en anslagstavla och ovanför blir det hyllor...

Ja, funderingarna är många. Detta projektet känns lite brådskande då vi snart får barn igen och då blir det inte lika mycket gjort. Om barnnens rum är fixat innan bebisen kommer så har man åtminstone några nöjda barn i huset :)

image184


Kakel & klinkers...

Nu är kakel & klinkers på plats i huset. Spännande... Nu är det verkligen nedräkning, mycket har hänt och händer varje gång vi besöker bygget! Den 30 oktober är det slutbesiktning... tjohoo!

Idag har vi också varit i kontakt med Götenehus & markentreprenören om vår framsida. Vi vill sätta plattor så vi har det innan vi flyttar in, så just nu sitter jag med papper och penna och skissar på för fullt. Imorgon ska jag beställa 54 kvm marksten... hoppas verkligen att jag räknat rätt!!

Bilder från idag... allt det gråa är klinkers, det vita är kaklet!

image180

 

Tavlan är klar...

Efter två fyratimmarspass under två dagar så hänger tavlan i storarummet...

image172

Vägen dit... imorse såg den ut så här:

image174

Skissat med blyerts, bladen duttade jag dit för hand:

image175

Träden är målade:

image176

Grenarna tog lång tid att måla:

image177

Efter en massa spring till datorn för att kolla bilden kände jag att nu får det räcka med grenar:

image178

Sista touchen, glitter på bladen:

image179

Tavlan...

Ikväll har jag målat!!! Grunden till tavlan är klar, imorgon ska jag måla trädet & bladen... det är det svåraste, men det ska nog gå!
Är supertrött nu, foglossningen är på sin topp. Sista timmen satt jag på en stol och målade :)

Det blev tavla # 1, den mörka kanten längst ner kommer passa bra till vår mörka soffa...

image170

image171

Kaiku tavla...

Nu har jag bestämt mig för att måla min Kaiku tavla... har länge tänkt köpa fondtyget, men är sugen på att måla igen. Jag har redan 2 Marimekko tavlor som jag målade för några år sedan, så jag ska hålla mig till dem färgerna...

Nått av dessa 3 alternativen ska jag ha:

image166

image167

image168

Vad tror ni? Här är de andra tavlorna & dess färger!

image169

Huset

Nya bilder från huset!

Handtaget ut till trädgården:

image160

Dörrarna ut till trädgården:

image161

Kökspelaren där köksön kommer att stå:

image162

Vy från köket mot matplatsen:

image163

Vy från storarummet mot köket:

image164

Vy från matplatsen mot köket:

image165

Det har hänt en del dessa dagarna...

I  torsdags sålde vi soffan... ÄNTLIGEN, så den nya är på plats - så skönt! I fredags hämtades vår nya tv av Fujitsi Siemens för att fixa vår döda pixel. Så nu har vi den gamla igen... Vi köpte en till tv bänk och monterade ihop den igår. Det blev jättebra... Idag var vi på Mio och beställde vår nya matta! Det blev en svart & vit Pearl som vi får om 10 dagar... plus så har vi varit och slängt en massa på Sysav idag!

Och litta Good News - igår var vi i nya huset och såg att väggen var flyttad. Det blev jättebra!!

Vi flyttar om 6 veckor och det känns vekligen som om vi har hunnit med allt vi planerat och det känns jättebra. Nu börjar "att-göra-listan" bli mindre och mindre.



Nappar...

Idag kom Nåmis nappar med posten. Ända sedan hon föddes så är dessa de enda napparna hon tar. Jag har provat lite olika sorter som Nuk & Eska men icke... så nu får vi alltid beställa via www.namnnappen.se åt henne.
De har fått in jättefina dödsskallenappar fast inte med den storleken som Nåmi vill ha... synd faktiskt! Jag hade velat ha dem också...

image156

  

Rosa detaljer...

Jag är och har alltid varit en ROSA person! Inte för mycket rosa, men nån detalj lite här och där i vårt gråskaliga hem tycker jag är fint... Sååå, igår när jag var på Rusta och skulle köpa mopp till städningen av nya & gamla huset, så hittade jag denna silvriga med rosa microfiberduk och rosa hundbajspåsar.. hehe... ja, det var inte svårt att välja mopp kan jag säga!

Till er som har småbarn/blöjor i huset rekomenderar jag hundbajspåsarna... både att ha vid skötbordet & i skötväskan, de är suveräna (ja, lukttäta är väl det jag vill ha sagt :) !!!

image154

image155


Bilder från RUSTA

Babybok

Igår kväll pysslade jag ihop en babybok till Nåmi. Nu ska den bara lamineras, sen är den klar att "leka" med. Jag gjorde en likadan till Zofia för 3 år sedan på "öppna förskolan" och hon har alltid älskat att leka med den. Så det är ju klart att man får göra en likadan till Nåmi. Babyboken innehåller bilder med foton från födseln och upp till de blir ett år + lite text med deras första ord & fotavtryck. Jag tror att det blir ett härligt minne för dem i framtiden...

Några "blad" innan lamineraingen...

image153

Det har hänt en del...

Igår sålde vi soffan, tjohooo.. den hämtas dock tidigast på fredag kväll.
Tv:n har kommit men det finns en "död" pixel på den så vi ska lämna tillbaka den och få den fixad eller få en ny. Detta kommer ta ca 10 dagar. Vi fick njuta av tv:n i 2 dagar och vi är supernöjda med den...

Litta foto från vårt nuvarande storarum med "gamla" soffan...

image151

En till tv bänk ska inhandlas och ha bredvid den vi redan har... en grön matta från Mio och sen så ska jag nog måla nån ny tavla i grönt och rosa. Jag får se hur mycket jag hinner innan flytten och baby #3 :)

Fortfarande kaos...

Japp, vi lever fortfarande i "röra"! Nya soffan hämtade vi i söndags, den gamla är inte såld.... så det är liiite trångt just nu. Vi har sålt både gamla tv bänken & soffbordet (såå skönt) men köpt oss en fåtölj som även den tar plats :) Är så nöjd med fåtöljen. Ikea har slutat att sälja den och jag har sökt i evigheter på blocket efter den... så äntligen igår var det en tjej som sålde en... jag var DIREKT på telefonen kan jag säga :)

Nya tv:n kommer idag, så nu kommer vi även ha dublett på tv apparater i vårt storarum... det får bli ännu en blocket annons för oss snart....

I helgen passade jag på att olja in mina tjejers gungelefant som vi har i trädgården. Jag älskar den, den är så fin... hehe, även den ett blocket fynd :)

Vår Impala soffa från Svenska Hem... älskar de breda metallbenen!

image148

Lunna fåtölj i vit manchester (undrar hur länge den förblir vit med 3 små barn)!!!?

image149

Mina tjejers elefant...

image150

Huset

I fredags var vi i huset för att se hur långt byggarna har kommit. De hade gjort en hel del, bla satt i skjutdörrspartiet från storarummet och ut mot trädgården. MEN en sak som vi fortfarande är riktigt förbannade över är extraväggen som vi har beställt. De har byggt den alldelles för stor så vårt vardagsrum är pyttelitet. Vi påpekade detta för över 6 veckor sedan och de sa att de skulle åtgärda felet och att vi skulle sluta oroa oss. Mmm... det är bara det att nu när vi var i huset så inte nog med att väggen inte var flyttad än så har de satt in el överallt i väggar och tak... hela helgen har vi grubblat över detta samt mailat byggherrarna. Så vi får se vad de säger när de läst vårt mail!

Bild på skjutdörrarna

image147

Efter många om och men,,,

Efter många om och men så beställde vi en LCD igår. Den gamla tv:n får inte plats på nya tv bänken (tv bänken står ca 15 cm ut från väggen med tv:n nästan på kant) och det känns inte så barnsäkert. Så efter flera dagars surfande så hittade vi vad vi sökte.... vi får den nästa vecka! En Fujitsu Siemens 40"...

image146

Bild från Dustin Home

Nåmi...

Min sambo tog lite foto på Nåmi när hon kröp inne i det nya soffbordet. Det är sällan jag gör kollage, men dessa fotona blev ju så perfekta för detta!!

image145

image144

Ikea igår...

Igår, ca 17.40 gick jag in på Ikeas hemsida för att se om Norum luckorna hade kommit! Jag förstod att de nog inte skulle dyka upp en dag efter att de var slut! Men så fel man hade... de fanns redan på lager. Hela familjen var inne i bilen på mindre än 2 minuter (Ikea stänger 18.00 på söndagar), hehe, det var rätt så roligt att ena minuten bara vara hemma och andra minuten sitter alla i en bil. Nu är Norum luckorna på plats och det blev jättebra.

Jo, tänkte också berätta att Optimera har börjat sälja Vinyl väggdekorationer. Vet ej om de är billigare än på andra ställen, men man kan se dem uppsatta och det är ju alltid nått.

Bild på bänken... tyvärr KAN jag inte visa mer, det är kaos runt omkring tv bänken. Vi har ju annons på blocket nu och vi hoppas bli av med allt väldigt snart. Just nu har vi 2 soffbord, 2 tv bänkar, flyttkartonger och nästa vecka kommer soffan... ja och 2 små barn... KAOS, KAOS, KAOS!!

image143

Nu har vi köpt tv bänk...

Nu har vi köpt tv bänken, men de högblanka Norum luckorna var tyvärr slut (så klart)!! Jag får hålla utkik på Ikeas hemsida för att se när luckorna kommer in igen.
När vi har flyttat så ska vi köpa en till bänk och ha båda bredvid varandra, just nu får inte plats med 2! Jo, metallbenen köpte vi på Optimera - är jättenöjd med dem! Roligt att pussla, allt behöver ju inte köpas på Ikea :)

Tv:n passar inte alls till tv skänken, den är alldelles för tjock! Men vi ska ha det så här ett tag tills vi köpt en LCD tv. Allt tar sin lilla tid (PENGABRIST, mammaledig, 3 barn, nytt hus :) :)) innan alla bitarna faller på plats...

image142

image141

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...