Idag har Ribba x 7 kommit upp...

I förra huset så hade vi endast de fyrkantiga Ribba ramarna ovanför sängen och mellanrum mellan dem. Men nu har jag blandat med rektangulära ramar för att få in lite variation i upphängningen.
Jag hoppade över att ha mellanrum mellan ramarna för en "kraftigare" effekt och jag är väldigt nöjd med resultatet. Nu ska jag bara förstora några fler foton i både svart/vitt & färg, de flesta just nu är på Zofia - vår nr 1! Men nu har vi ju 3 barn, så det får omstruktureras lite på familjeväggen :)

Så här ser det ut för tillfället... fler rektangulära ramar ska köpas in och hängas upp!

image466

Mio´s katalog...

Mio´s katalog kan beställas på deras hemsida, gör det om ni inte redan har den :). Jag gillar deras kataloger för de har alltid så inspirerande miljöbilder !

image463
bild från:
http://www.mio.se/Kundservice/Katalog/

Toaskyltar...

Idag satte jag upp mina toaskyltar som har legat nerpackade i 3 månader snart.. mina sista 4 pluggar gick åt idag så snart får det bli en vända till bygghandel och köpa nya!

Jag måste ju såklart skryta också... jag har själv gjort skyltarna i keramik :)

image459

image462


Netto...

Igår kväll åkte jag & storhandlade på Netto... varje söndag kikar jag i Nettobladet (som kommer ut på deras hemsida) och planerar veckans inköp för middagar och annat man ska äta i veckan. I det senaste bladet så har de bl a brandsläckare för 129 kr, så den hamnade på min lista! Jag köpte också ett rollerset så jag kan måla om inne i garderoben i hallen, där som vagnen ska stå.

Ni som aldrig handlar på Netto - ge det en chans... det är faktiskt väldigt bra :)

Jo, förresten - jag köpte också ett reflexband med blinkande lampor. Det ska jag ha nu när jag ska börja jogga. Japp, jag ska försöka jogga med min dåliga höft, slitna fot, onda rygg, hehe. Min sambo skrattar åt mig eftersom han vet att jag förmodligen kommer att gråta ikväll av alla smärtorna, men jag är envis och vill verkligen ut & röra mig. Det blev faktiskt en rask promenad ute på landet idag, 35 minuter och ett antal sit ups.

image458

Rosti erbjudande

Det är sällan jag kikar i Jysk´s reklamblad, men så idag så bläddrade jag igenom ALL reklam av tristess :) Såg att de har rea på sina ROSTI degbunkar och serveringsskålar. Jag har själv de rosa bunkarna i olika storlekar och de rekomenderas varmt eftersom man kan plasta in dem utan att plasten åker av.
Ja, ni vet om man har vispat grädde eller nått annat och sätter plastfolie på skålen, så finns det inget värre än när plasten flyger av innan man ens hunnit fram till kylen -  på dessa sitter folien fast. Mycket viktigt här hemma där det vispas vaniljssås varje helg :)

image457

Erbjudandet gäller 28/1 - 6/2.

Bild från www.jysk.se

Nya stolar...

Japp, i lördags köpte vi stolarna som jag bloggat om. Det var via en Blocket annons och de var i kanonskick. Vi var lite osäkra på om de skulle passa till bordet, så paret som hade annonsen körde hem dem till oss så vi kunde se och de passade ju jättebra. Vilket klipp...

Och ni som undrar - ja, de är väldigt stabila :)

image455

image456


Ikea x 2

I fredags åkte jag & tjejerna på Ikeashopping. Listan var inte så lång - några prylar från Antonius-serien, förvaringsboxar, krokar och Ribba ramar. Allt fanns förutom ramarna, så det blev en till runda dit idag då jag såg på deras hemsida att de hade kommit in igen!

I fredags satte jag upp Antonius-serien och på lördan satte jag upp krokarna och idag blev det piff på hyllan :). All picknick förvaring finns där nu (skönt för det har jag verkligen inte haft plats med i den vanliga garderoben) och alla tillbehör till mina vagnar... ja och vagnarna förstås.

Lite bilder...

image450

image451

 

Förutom Ribba ramarna idag så blev det också en ny lampa till sovrumsfönstret... en nyhet hos Ikea!

image454

Projekt "garderob i hallen"...

Halva garderoben i hallen är redan klar sedan några veckor tillbaka och idag så påbörjade jag den andra halvan. Nåmi, min mellersta dotter är hemma från dagis eftersom hon är sjuk + så har jag ju Max. Den kombinationen kan vara rätt så svår när man som jag kan få lite vilda idéer bara så där. Jag har flera gånger funderat om jag skulle utnyttja min överblivna DYRA halltapet till något mer... idag, för ca 2 timmar sedan kom jag på till vad jag skulle ha den. Sagt och gjort, jag lunchnattade Nåmi och Max och satte igång...

Den inredda sidan...

image446

Tapetmätning och beskärning...

image447

Tapetsering... Max musikmobil gick på högvarv :)

image448

Klart... nu är tanken att underdelen ska målas i grått eftersom vår vagn står där och väggen blir lätt smutsig av den!
Vita hyllplan ska sättas upp på tapetdelen. Plus krokar och förvaringsboxar... kanske blir Ikea ikväll...

image449

Wilson stol

Har kollat lite på nätet idag och hittat en stol som jag tror skulle kunna passa vårt matbord. Har mailat sambon och han tycker också de verkar vara bra eftersom de har en mjuk sittdel. Nu är frågan om de är stabila eller ej!!?

Är det nån som vet om just dessa är bra?

image443
De har också detta sideboardet i samma stil

image445

bild från www.bitc.se

Mairo på väggen...

Igår var jag & min kompis o fika på Ilva - vi snackar om allt mellan himmel & jord. Inredning är dock ett hett ämne och en och annan bra idé brukar komma till. Igår så tipsade Cecilia mig om Mairos "Blomma" i tapet... Så idag har jag ringt runt och fått reda på att Härliga Hem i Staffanstorp har den för 249 kr rullen... Funderar på om man skulle ha tapeten på den väggen där datadelen ska vara i sovrummet. Vi har ju "blomma" rullgardin i sovrummet, den vita med svarta blommönster och om det blir tapet i samma mönster så blir det den vita med vitsilvriga blommor... så man bara anar blommönstret! Ska fila på idén ett tag...

image442

Åhlens nyheter...

Kikade lite på deras hemsida imorse och såg att de har fått in lite vårnyheter! Jag har en hel del grönt här hemma, en otroligt härlig färg tycker jag. Åhlens har en hel del nya varor i grönt i år...

Retro barnförkläde...

image437

Bäddset med härligt mönster...

image438
Kaffeälskare som jag är... termosmugg!


image439

Filtunderlägg...

image440

bilder från www.ahlens.se


Fujidirekt...

Fujidirekt har just nu ett kampanjerbjudande, så jag har skickat iväg en beställning på ca 700 bilder - jag har minst 700 bilder till som jag behöver framkalla...  
Idag sorterade jag mina senast framkallade foton och allt annat smått o gott som jag har sparat på - snart ska jag påbörja fler fotoalbum. Man får ju passa på nu när man är mamma"ledig"...

image436

Det är otroligt roligt och lite ledsamt att gå igenom fotona - man inser verkligen hur fort barnen växer på kort tid!

En till tavla är uppe...

Det har varit svårt att bestämma sig vart denna tavlan skulle hänga i nya huset. Eftersom vi har öppen planlösning så har vi inte så många väggar att hänga på. Denna tavlan har min pappa målat och jag har haft den ovanför soffan i 10 år (sen jag flyttade hemifrån :) men nu så har jag ju målat min Kaikutavla och det är den som pryder soffväggen... I allafall, den hamnade i hallen, bredvid toan - passande då tavlan föreställer ett badhus!

image434

Närbild... visst är den fin!

image435

Vill fortfarande ha denna lampan!!

Den finns på Ilva och kostar 1.649 kr - hmmm, får se när och om det blir denna lampan för vi behöver mer till sovrummet, bl a sängbord.

image433

Orissa, bild från www.ilva.se

Sänggaveln är på plats...

Idag satte vi upp sänggavlarna på väggen och det blev väldigt bra! De är egentligen i björkfanér men jag lackade om dem i svart matt lackfärg innan vi flyttade och det ser riktigt proffsigt ut. De ser nästan sprutlackerade ut, trots att de är hemmarollade. Vi hade huvudkuddar till men de tog vi bort idag... det blev bättre så här!

Fotot blev lite dåligt nu på kvällen... men det blir fler i framtiden för snart ska tavlorna ovanför sängarna upp!

image430

I dagarna har jag framkallat lite foton på min Max... jag ska påbörja ett fotoalbum med honom så snart som möjligt. Alla barnen dokumenteras väl med alla möjliga minnen i albumen. De ska få dem när de är tillräckligt stora...

Trollsländan är en magnet, jag gillar den skarpt! Den är gjort av strass & svarta stenar!


image431

Nåmi med ett second hand fynd - den söta vagnen!

image432


Överkast...

Igår på var jag på Hemtex igen och såg att de fortfarande hade rea... jag fyndade ett grått överkast till sängen. Min sambo nämnde härom dagen att man kanske skulle köpa ett sådant, så det lades direkt på minnet ocxh faktiskt så är det jätteskönt med överkast. SÄngarna "bäddas" på nolltid och hela sovrummet får ett lugnt och städat intryck. Passar mig perfekt!

Här är en bild på lakanet jag köpte härom dagen - väldigt gulligt tycker jag!

image429

Kartell...

Jag funderar på dessa som nattduksbord - Kartell`s förvaringssystem Componibili. Min sambo läser på kvällarna eller lyssnar på mp3 bok och det ligger alltid framme, typ på golvet eller på sängen... så det är bra att kunna stuva in allt sådant i dessa. Helt ok pris dessutom!


image427
Foto från http://www.rum21.se

En plågsam dag idag...

Dagen har varit lång & jobbig. Idag kom sängarna och medarna... Det började med att de ringde från Ilva o sa att de skulle komma nån gång mellan 11-14.00. Från klockan elva så tittar jag på klockan stup i kvarten. Till slut kommer dem och jag ringer min pappa och frågar om han kan hjälpa mig att packa upp sängarna och skruva fast medarna.
Mmm... medarna kom med leveransen idag men inga monteringsmuttrar. Efter att ha sovit 3 nätter på en madrass direkt på golvet så ville jag ha sängarna uppe idag. Så jag ringde Ilva och de undrar om jag kan åka till dem och hämta muttrarna. Nä, definitivt inte. Inte nog med att vi har betalat Ilva 500 kronor för transporten så ska jag åka dit och hämta en av varorna som glömdes.... Jag sa till honom att det finns en anledning till varför folk anlitar deras budfirma och att jag ska ha muttrarna så snart som möjligt eftersom vi hade hjälp här hemma NU, så efter många om och men och minst 4 samtal med Ilva så skickade dem en taxi hem till oss med muttrarna och sängarna är uppskruvade.. tjohooo! Det ska bli så skönt att sova på dem inatt!

image425

I allafall när min sambo kom hem från jobbet så var jag helt slut, dels sängarna och monteringen, dels 3 barn och allt annat jag har gjort idag... så jag gav kidsen middag, städade upp efter dem, satte på diskmaskinen och skulle precis iväg till Mobilia och min efterlängtade REA på Hemtex när min äldsta dotter ville följa med. Ok, på med kläderna på henne, hann byta bajsblöja på båda barnen och en snabbdusch på den ena, passade på att tömma soporna och sen så skulle jag bara hitta skärpet till min dotters jeans. Kom på att det ligger ett längst ner i tvättkorgen, hittar det och drar i det. Skärpet flyger upp och slår till mellersta biten på ett av mina fingrar som svullnar upp med raketfart. Helt sjukt - det är blått och rött och svullet på EN sekund. Gråter en skvätt, vill bara iväg - efter en stund så har jag lugnat mig, skrattar mellan tårarna att det är så typiskt att allt detta händer när man bara vill iväg.

Min bula :(

image424

Jag kom i allafall iväg till Hemtex och det blev en del bra köp idag...

3 x påslakan för dubbelsäng, ett prickigt dra på lakan till min dotter, en Blue Satin pläd och 2 handdukar till tjejerna!

image428

image426

Hemtex har 50 % på allt i butiken...

De har rea t om den 17/1, så jag ska dit idag och köpa nya lakan. Vi har inga dubbellakan, så jag hoppas verkligen att jag hittar några idag. Men det ska väl inte vara några problem på Hemtex...

Åh, det ska bli så HÄRLIGT med nya sängar!!! 3 nätter på golvet (på Tempurmadrass) med en liten bebis har inte varit det mysigaste kan jag säga!

ILVA

Idag mellan klockan 11-14.00 ska våra sängar komma, samt medar till sängarna. Egentligen ville jag ha ett par fyrkantiga metallben, men de hade inga. De enda benen som ILVA hade var rundade så vi valde fyrkantiga medar i aluminium.

image423
Foto från www.ilva.se

I helgen ska vi förmodligen sätta upp sänggavlarna, de som jag svartlackerade i höstas. Bilder kommer...

Inga sängar...

3 timmar efter att annonsen på blocket lades ut så hämtades våra sängar. Det enda vi har kvar är våra madrasser och dem ska vi sova på i 3 dagar.
Jag ska röntga foten imorgon eftersom jag har fått en förslitningsskada från min dåliga höft och rygg. Om några veckor ska jag röntga höften och ländryggen, hmmm undrar hur bra det är att ligga på golvet med dessa krämper och endast 16 dagar efter min förlossning... fortsättning följer.

Nu börjar nedräkningen tills de nya sängarna kommer... ca 60 timmar kvar :)

image422


Spegel, spegel på fönsterkarmen där...

Idag har jag gått igenom några smålådor från flytten. Jag fann min härliga spegel som jag fått från mina föräldrar för många år sedan (obs kolla ej på dammet :). Jag älskar föremål av järn, tenn & silver... fast inte allt möjligt, utan det ska vara en speciell design på det med. Genom åren har jag hittat många sådana föremål på loppisar...

Idag ska vi ringa till Ilva och beställa transport för att få hem de nya sängarna. Vi har satt ut de gamla sängarna på blocket och jag hoppas verkligen att vi blir av med dem innan de nya kommer...

image420

String av arkitekten Nisse Strinning

För en stund sedan såg jag reprisen på tv 4:as Bygglov och där fick jag lite inspiration till vår datahörna. Vi har ju insett att vi aldrig kommer att kunna få ett eget datarum som vi hade i gamla huset - det får bli en datahörna i sovrummet... tråkigt men väldigt sant!

I Bygglov så hade de en lösning med stringhyllor på väggen och i deras montering så fanns det också en skrivbordsdel. Såg väldigt snyggt ut... frågan är bara hur det ser ut i verkliga livet. I programmet så fanns där typ en penna och en skål och inget mer, såg väldigt snyggt och städat ut. Tyvärr tror jag att det lätt kommer se rörigt ut efter ett tag då allt är så öppet i hyllan.

Är det nån som har stringhyllor uppsatta där hemma? Skulle gärna vilja se lite bilder från "riktiga" hem...

www.string.se



 


Bombadill

Jag hittade denna länken www.bombadill.se på en bloggares hemsida... visst är deras bakelser fina!

******

För 2 år sedan när jag hade endast 1 barn så sydde jag själv bakelser... här är några bilder på mina.

image418
image414
image419
image415
image417
Tjejerna älskar dem... jag har många fler, tårtbitar som skallrar, piggelinglassar to m hemmasydda köttbullar & mos :)

Tillbaks från fikan...

... och jag bloggar redan! Jo då, alla 3 kidsen sover så jag passar på att ha lite egentid!
Surfade innan idag på Mios hemsida och såg att de har ett erbjudande på bäddsetet Sofia (390 kr) - jag hade verkligen velat ha det men tyvärr så har julen slukat alla pengarna!

Visst är det fint??!

image413

bild från www.mio.se

Ännu ett NETTO-kap!

Igår var jag på Netto och hittade dessa lådorna. 2 för 59 kr, billigt men framför allt fina! Jag har verkligen fyndat på Netto under några år då vi bodde 5 minuter ifrån affären. Nu när vi har flyttat så är jag inte där så ofta... snyft!

image411

Jag har fyllt dem med vårt toalettförråd såsom tandkräm, schampon, balsam, deosar mm & satt dem ovanför skåpet i badrummet.

image412

Sååå.. kära bloggläsare - det var allt för idag. Om en timme ska jag & Max träffa en kompis på Ilva & fika... mums, mums!

Jag har blivit utmanad...

... av Tindra som jag att  visa mitt bloggställe! Mitt bloggställe är dock inte klart än... jag sitter nämligen inklämd i ett rum med flyttkartonger och diverseprylar och det är INGET att visa :) Men tackar ändå för utmaningen :)

Min väggpryl från Mio...

... satte jag upp i mellandagarna! Vi har väldigt många stora fönster i huset, från golvet till taket och det innebär få fönsterkarmar. Men med denna så blir det lite grönt i huset...

image410

Mellan barnakuten & bröststockning...

... så har vi hunnit med en sväng till Ilva och beställt sängar!

Barnakuten låter allvarligare än det är, men det är det enda stället man kan vända sig med bebisar som är sjuka. Lille Max har fått en kraftig ögoninflammation och har haft rinnande var från båda ögonen och svullnad. Men efter nästa 5 timmar (PUH) på barnakuten så har han fått antibiotika och mår mycket bättre.

Igår åkte vi till Ilva för att se på sängar, vi beställde en som heter Silence. Nu ska vi sätta ut våra gamla på blocket och vi hoppas verkligen att någon vill ha dem. Bara tanken att hyra släp och slänga sängarna känns som värsta projektet! Iallafall... det var snöstorm utanför Ilva igår! Jag med min tunna jacka frös som bara den och det räckte för att febern skulle komma och mjölkstockning var ett faktum. Det var en lång och smärtsam dag igår, men idag är det MYCKET bättre.

Jo... en kudde följde med hem från Ilva igår :) De har fortfarande REA!

image404

Sängarna.. jag längtar så tills vi får dem!

image405

För er som inte besökt Ilva på länga kan jag berätta att de har omorganiserat och fått in väldigt mycket heminredningsprylar. Förr var det mest möbler. De hade bl a dessa vaxtyger... härliga färger & mönster!

 

Vår nyårsdessert var sååå god.

Jag måste dela med mig av detta enkla recept, det var det godaste jag har ätit på länge!
Till nyårsdessert så gjorde vi en vit chokladmousse med hallon & blåbär, 2 portioner slank lätt ner kan jag säga... den vita chokladen måste dock vara av god kvalitet för att det ska bli så gott som möjligt!

image403


image402

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...