Årets första grillning...

... hade vi igår.

För nån vecka sedan köpte vi en stor gasolgrill från Ilva och den är så bra! Det tog ju bara 10 minuter att få " middan" klar (korv med bröd) mot 1 timme när vi hade kolgrill. Vilken lyx med gasolgrill!!

Har någon läckra grilltips så tar jag gärna emot dem, för här ska det grillas!!




Höganäshögen växer i sovrummet!!

Efter ett antal besök på CC Höganäs kakel så har vi fått hem ett antal prover som nu dammar på sovrumsgolvet. Åh, tanken på att återlämna dem känns sisådär...



Vi har några veckor kvar att bestämma oss när det gäller kakel & klinkers, tack o lov!

Är det någon som har 60x60 plattor på väggen??? Vi ska nämligen ha det på en vägg...

Förkylning PLUS en strejkande kamera!!

Hej på Er!!

Jag är så förkyld, hela familjen faktiskt så det blir inte så mycket bloggande. Kameran är dessutom mot mig - skärpan ställs inte in längre utan jag får mecka väldigt länge för att kunna ta några bilder. SURT, så här i sommartider!!!

De senaste dagarna har jag försökt få ordning på trädgården, huset ska ju snart säljas. 3 planteringslådor är klara, jag har planterat murgrönor vid det nya "armeringsjärnstaketet" och jag har klippt gräset för första gången sen det rullades ut!

Igår var vi och kikade på duschväggar på www.inr.se och fann en dimgrå som vi ska ha. Vi har också valt badkar... det blev ett 1800x800 från Gustavsberg. Det är lite längre och bredare än standard - ska bli skönt att kunna få lite mer utrymme i badet :)

Detta ska vi ha:



foto: www.gustavsberg.se

Ajöken så länge... nu ska jag vi gå igenom TILLVALSLISTAN till nya huset, imorgon ska den nämligen vara inne hos byggfirman!!!

Planteringslåda #1 är klar...

Vi har planterat tomater, jordgubbar och smultron - så mumsigt med egenodlat!! Runt lådorna (när alla är klara) ska vi ha småsten och marktäckande växter...



Staketet är på plats sedan förra veckan. Nu saknas murgrönan som ska klättra på armeringsnätet.





Mina betongansikten är uppsatta på förrådet... de ska dock ner snart igen - till nästa förråd i nästa hus :)


Lite smått & gott...

Igår var jag iväg och rensade tankarna på ett shoppingcentra... Hemtex hade 50% (behöver man skriva som vanligt) så jag passade på att köpa lite där. Det blev en riktigt läcker vaxduk. Nåmi, mitt mellanbarn fyller snart 2 år och då ska denna duken fram!!



Vars en pläd till tjejerna...



Duka hade 50% på den bruna Höganässerien... vi gör mycket paj i familjen så vi behövde verkligen en till pajform. Vi har redan en vit så det blir en bra mix med en bajsbrun till det :)


Alex hurts...

Alex hurts från Ikea hade passat bra hemma hos mig - jag har så mycket smått & gott, anteckningsidéer, utrivna inredningsblad som jag hade kunnat fylla hurtsen med.

Nu har jag minst 5 olika ställen där jag samlar allt sådant på! När jag ska plocka fram nått tips så hittar jag det aldrig och då brukar jag få lätt panik här hemma :)

Hurtsen kostar dock 995 kr, lite väl saftigt - så det får bli blocketjakt på denna!!!


bild från www.ikea.se

Egen planteringslåda..

Nu är den första klar. Skruvade ihop den igår kväll & satte ut den nu imorse innan regnet. Eftersom jag inte får bära så tar det nog ett antal dagar innan jag fyller den med jord så det går att plantera i den. Jag tar jord pö om pö i barnens spannar - hihi, vilka projekt man har alltså!

Eu De Naturelle...



Efter målningen: matt svart...



Fortsättning följer...

Lampan är klar...

Nu har jag bytt el på lampan så den passar våra jordade kontakter, samt tagit bort originaltyget. Lampan har sprayats i omgångar och idag fick den äran att komma upp. Den hamnade i hallen istället för i sonens rum... passar mycket bättre där!





Så här såg den ut innan...


Hmmmm...

Vad ska nu detta bli???

Jo, planteringslådor. Var i väg på Byggmax igår och köpte vinkeljärn - de korta brädorna har jag fått från grannens altanbygge. Eftersom jag inte får bära eller göra konstiga rörelser med ryggen så tar jag detta projekt pö om pö... jag skruvade ihop några brädor igår men projektet är långt ifrån klart.



Foto taget genom sovrumsfönstret.... så här långt kom jag igår.


CC Höganäs

Idag var vi iväg och valde kakel & klinkers till nya huset - igen! Förra året vid denna tiden var det samma visa. Vi ska ha ungefär samma idag. På lilltoan (som vi inte har idag) ska vi vara liiiite vågligare :) och ta superstora plattor på ena väggen.

Detta har vi valt till köket:



En bild på hur det ser ut uppsatt:



Till lilltoan, som vi anser att vi har svängt ut så har vi gigantiska plattor på ena väggen - så det nästan inte alls ser ut som kakel ut mer som en vägg och på de andra tre väggarna ska vi ha vitt kakel. På golvet ska vi ha samma platta fast i mindre storlek.

På detta fotot kan man se de gråa plattorna och de vita...



Jo, efteråt så hade vi picknick ute på landet (picknick = varm choklad och dumleklubbor) utanför ett stort rött vallmofält. Det var så härligt att se ut över det röda fältet , helt otroligt fint!

Här är vi:





Trevlig helg allihopa!!!

Babette

En till goding som jag vill ha!! 835 kr



www.munkasweden.se

Om jag hade haft 3000 kr

... så hade jag köpt 2 stycken Hortuskrukor från Svenskt tenn... den är helt i min smak!
Är det någon som har en sådan hemma?? Isåfall kan ni tänka på mig när ni har tröttnat på den :)



eller dessa för 1700 stycket!



Pallen hade varit pricken över i:et hos oss, samt dödsstöten i plånkan :)
39 000 kr



Fantasipriser enligt mig, men jag ska hålla utkik efter "kopior" på loppisar!

bild: http://www.svenskttenn.se/

Rusta neeews

Ok... nu måste jag slå till Jag BEHÖVER verkligen en köksvåg och nu äntligen har jag funnit en i lagom storlek. Rusta har dessa för 198 kr:



Och jag måste verkligen fixa lite i skafferiet och behöver flera enhetliga burkar som jag just kan stappla, dessa kostar 39 kr - billigt & bra, dessutom är de superfina.



En blandning - 1 kr stycket. Måste kika på detta erbjudandet!


bilder: www.rusta.se

Lampan...

Jag har pillat bort tyget från lampan - ser bra ut :) Jag hade ju tänkt spraya den svart, men om jag får bort allt det vita plastet så kanske jag slipper det. Den är nämligen gjord av svart smide!




Akut operation...

Ja, nu är jag hemma igen med både kryckor & smärstillande.

Jag måste bara berätta att den senaste tiden har jag levt ett dubbelliv med otroliga smärtor och jag har inte riktigt velat dela det mer Er då hela min vardag har bestått av smärta och klagan. Bloggen har fått bort mig lite från det "verkliga" livet och det har kännts otroligt bra! Så de senaste veckorna, parallellt med bloggandet har jag åkt in och ut på akuten, suttit där i flera timmar, haft känselbortfall, domningar, extrema smärtor. Jag har varit på akutbesök på vårdcentralen och jag har gått på sjukgymnastik. Förra veckan fick jag nog och bönade till mig en magnetröntgen på akuten då mina reflexer i benet inte fungerade mer.
Med tanke på att jag har haft en stor tumör i ryggraden innan så tycker jag att det var konstigt att jag inte fick en akutmagnetröntgen nu utan bara en ordinarie där väntetiden var ett halvår. Hehe... kan ni fatta hur det har kännts att veta att man inte får röntgentid förrän om 6 månader när man nästan inte kan gå av alla smärtor.

I allafall, i tisdags kunde jag inte längre koordinera mina ben och blev inlagd, fick en magnetröntgen och efter det så blev det akut operation. Min sambo fick faktiskt skriva på bloggen att "Jag ska opereras" - det var jättehemskt att få så snabba besked. Fick inte ens prata med mina barn innan. I allfall, diskbråcket var jättestort, ingen smet kvar mellan diskarna så det går inte ens att beskriva vilket helvete jag har gått igenom. MEN, nu SKA jag bli BRA och jag är så lycklig över det. Jag har en underbar man som har stöttat mig, tagit hand om mig och underbara barn.

Jag har redan börjat planera en hel del kreativa projekt och ska hugga i så snart jag bara orkar. Ja, ni som läser min blogg förstår väl att JAG inte bara kan ligga still trots operation :) Och om jag ska vara ärlig, så tror jag bara att det är bra för mig och mitt psyke att kunna komma igång så fort som möjligt igen!!!!

Nästa projekt (som inte är så tungt ska jag tillägga) är en lampa som jag köpte på loppis för ett tag sedan. Tyget ska bort och lampan ska sprayas svart, dvs metall"blom"ramen. Maxen ska ha den på sitt rum!!


Paus

Nu är jag tvungen att ta en paus från bloggandet. Jag ska opereras idag, men jag kommer tillbaka snart igen!
Vi ses!

Nyplanterat!

Idag fick jag tummarna loss och planterade årets första zinktråg... Det blev jättebra! Terassen är lite lummigare nu. När tid finnes så ska jag plantera mer. Hela förrådet är fullt av härliga krukor...

Arrangemanget är en blandning av salvia, lavendel, murgröna och en marktäckare som jag glömt namnet på!





Lindströms i Lomma...

Vi var också & kollade på badkar idag - hela familjen! Kidsen var i sitt essä. Varför envisas en del butiker att ha vatten i sina visningsbadkar!!! Hehe... vi fick springa fram och tillbaks efter kidsen samt försöka ha en normal dialog med försäljaren.

Trots allt så fick vi all info vi behövde inför badkarsvalet - puh! Vi ska nämligen klydda lite med planlösningen i det nya huset och behövde hitta ett badkar som passar för att det ska gå ihop.

Vill ha denna duschkabinen... kostar tjugosextusen kronor!!! Det blir inte den kan jag säga!



När vi kom hem efter både loppis & badkarsrunda avnjöt vi en god paj i trädgården, planerade vidare för nästa hus som by the way syns bakom pajen :) Så himla härlig dag!!!



Är det fler som har fyndat på loppis i helgen??

Dagens loppis...

Idag åkte hela familjen på loppis & som vanligt FYNDADES det - ja enligt mig då :)

En julbonad i MINA färger... väldigt charmig & som ny, trots att den är från 50 talet! Verklighetens färger är ännu härligare än på fotot!


Min sambo hittade detta stenfatet - otroligt fint. Insidan är matt, helt i min smak!



Fyndade lite smycken också.
Jag föll för armbandet, men säljaren sa att jag får allt för 30 kr så jag tog örhängena och broschen också. Inte min stil egentligen men eftersom det är lite annorlunda (emalj) och rosa så kan jag nog få användning för det nångång!



Förra veckans loppisfynd - salt & pepparkar i teak!



Grodor...

Jag vet inte varför, men på äldre dar så har dessa grodorna börjar bli hemmastadda hemma hos mig och i min trädgård. Om jag ser en groda i järn, tenn eller gjutjärn då brukar det vara kört - jag köper den direkt! Det är lite av en sport att leta på udda ställen som på second hand affärer och loppisar. Jag har dock googlat lite och hittat en net shop som säljer några grodor... kolla här:









Trollsländor är också en trend hemma hos mig :)



Bilder från www.fritillaria.se/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...