Trädäcket blev klart i torsdags...

De som skulle bygga vårt trädäck kom redan klockan sju på morgonen med buller & bång. De lastade av brädorna och började arbeta direkt. Klockan 2 på dagen var de klara med grunden, sedan var det dags för brädorna. Måste säga att det såg riktigt härligt ut att titta på dem. Det samarbetade med allt. En spikade ner spikarna en liten bit efter en speciell bräda ( så det blev spikrakt :) ) och nästa person spikade ner spiken helt... och så var det hela tiden med allt. Klockan sju på kvällen var trädäcket klart! Det är sååå fint! I sista stund beställde vi en speciell spik som ser ut som silvernitar när de väl är inspikade i brädorna... det blev dyrare, men som snickaren sa så blir det en snygg effekt... Närbild på spiken kommer en annan dag för er som är intresserade :)

Här börjar i allafall trädäcksbygget... klockan sju på morgonen!



Grunden i full gång...



Spiken sattes efter brädor i en rak linje... så enkelt, men ack så imponerad jag var! Hade aldrig kommit på det själv...



Sista brädan sätts på plats...



Min lille kille var såå glad när han fick komma ut. Vi har haft lervälling i trädgården i 3 månader nu... Som förälder blir man så glad när allt börjar falla på plats för barnens skull. Nu ska vi bara sätta plattor, lägga gräs och bygga mer staket sen kan kidsen äntligen njuta av att ha en trädgård...







Fasaden är inte färdig än. Vi ska få hela huset målat i mörkgrått... Hoppas verkligen att de inte kommer drippdroppa på vårt nya trädäck.. då kommer JAG bli TOKIG!



Nu börjar det roliga - att piffa uteplasten :)

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Postat av: Malin

Wow så fint det blev och vilket tempo de höll!



Kram

2009-05-04 @ 08:52:44
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se/



Postat av: HUSnrNIO

Oj vad det gick undan. Vad fint det blev! Bilden med din lilla pojke och det enorma trädäcket är härlig.

2009-05-04 @ 10:04:14
URL: http://hilajns.blogg.se/



Postat av: Alexandra

Hej,



Vi ska också bygag trädeck nu och funderar också på att anlita någon. Tänkte höra med dig hur stort ert trädeck är, köpte ni virket själv och i såfall var och slutligen vad fick ni ge för kalaset? Tacksam för svar!



Det blev så snyggt! Ha det så roligt med piffingen! =)



Kram en trogen bloggläsare!

Alexandra

2009-05-04 @ 10:34:41



Postat av: Cornelia

Shit va snabbt jobbat! Härligt när saker bli klara så fort :-) Vi ska oxå bygga trädäck i sommar, men det får vi själva göra. Det lär inte gå så snabbt ;-)Men jag ska komma ihåg det där med brädan för att få spikraden rak!

2009-05-05 @ 10:36:20
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/



Postat av: Camilla

Malin: Tack! Ja, de arbeta fort men skickligt! Så najs att det blev klart på en dag :)

HUSnrNIO: Hihi.. ja min lille kille ser verkligen liten ut när han står på stora trädäcket :)

Alexandra: Jag vet inte exakt hur stort trädäcket är, ca 30M2 eller mer. Jag vet inte exakt vad trädäcket går på då det vi beställt en totalbyggnation från firman, för 2 hus dessutom. Förra året så flyttade vi till ett nytt hus och redan då visste vi att vi skulle flytta igen... Så vi har gjort 2 trädgårdar på 2 somrar och har fått ett "paketpris" på det... men jag tippar att det kostar mellan 30-45 tusen beroende på storlek, spik/skruv, vilken grund det ska stå på etc...

Cornelia: Kul att tipset inspirerade andra :)

Får kika på din blogg med jämna mellarum o se hur trädäcksbygget kommer gå... även om man gör det själv o det går sakta så får man ett trädäck till slut i allafall... vilket är det viktigaste :) Ja, så länge det inte blir klart i oktober november fniss!

2009-05-05 @ 11:23:02
URL: http://husnr8.blogg.se/



Postat av: Jenny

det blev ju hur snyggt som helst!

kram

2009-05-05 @ 23:57:22
URL: http://jennyk.blogg.se/



Postat av: Anna Söderberg

Vad härligt med ett stort och fint trädäck, äntligen!!



Hoppas ni får en skön helg med värme så att ni kan njuta ordentligt av däcket :)



Kram

2009-05-07 @ 22:31:13
URL: http://ansobloggar.blogg.se/



RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...