Ingrid & jag...

I onsdags var det så äntligen dags för middag hos INGRID!! Jag och Ingrid lärde känna varandra när jag stod på Blomsterfestivalen 2005. Jag stod där och fixade i mitt tält och Ingrid kom dit som frilansare och fotade mig och mina blomsterarrangemang. Veckan därpå var Ingrid hemma hos mig och gjorde ett REPORTAGE om min trädgård (ska hitta reportaget o visa er) och på den banan har det varit. Vi har hittat varandra och har alltid lika kul tilsammans... vi är sjukt lika i sättet, idéerna, viljan och näsorna!! Haha.. så det fick bli ett profilfoto på the noses!



Rätt många glas vin på ba la la lalkan balkan!!



Of course - supergott! Kyckling inbakad med feta, parmesan & vitlök, pasta med ricotta & spenat och massor av med pesto och riven parmesan... Sjukt gott!!



Ingrids lägenhet är som en guldgruva.. så många vackra ting & möbler...








Så, nu var det NYÅR... så idag är det fest! Vi har fortfarande diskussioner här hemma vem som ska köra :) Jag kör hårt med att jag var gravid 3 gånger på 4 år och ammade sammanlagt 2 år med alla 3.

DET ÄR VÄL ETT SJUKT BRA ARGUMENT
!!!?? Nä, idag är det PARTY för mig!!

Gott Nytt År kära vänner!!

Kalas x 2 på jäkligt kort tid!

Igår fyllde sonen 3 år! Så det mumsades på rejält igen! Jag gjorde en SJUKT god linssallad med en massa mums i.. Mini västerbottepajer med filodeg som botten, pastasallad med en massa mums där också och så min KLASSISKA glassbomb - dock en grön denna gången!

Underbara ballongfärger!!



Formarna till mini västerbottenpajerna...




Klara.. så enkla & så goda!!



Återkommer med recept!!



Grädde o karamellfärg...




Grodan av marsipan är från ett kondis i Malmö!





Så, nu är kalasen slut för i år!

Ikväll ska JAG njuta av middag hos min vännina Ingrid. Hon som jag jobbat med i alla reportagen jag har haft i trädgårdstidningarna genom åren. Vi ska äta, dricka och ta en o annan cigg! Tonight  I´m 27 again!!

JULEN 2010

God Jul till er alla... här kommer lite bilder från gårdagens STÅHEJ!!
Smördegsstängerna med grönmögelost & pepparkaka på g...



Rullade i pepparkakan... så enkla att göra!!



Julfint. Blåbärsriset har jag fått från Marie. Hon hade PIFFAT sitt med pärlor... så fint! Så det fick bli likadant hemma hos mig!



Klara stänger...




Servetterna kommer från Lagerhaus!



Glöggmys till Kalles...



Tomten kom på besök... Min sambo MISSAR tomten jämt, han är alltid ute och letar efter tomten när tomten kommer... hmmm



Cheesecake med pepparkaka & choklad... efterrätten da efterrätt! Såå gooood!

Botten på smält smör och krossade pepparkakor var krispig och smakade som knäck - underbar!! Den mörka grovhackade chokladen som låg inbäddad i cheesecaken kom som en surprice... och de sura lingonen på toppen krossades i munnen och fick den söta vita chokladen att smaka himmelskt... en TOP tenner!!






Tomten kom med WII...



Totalt galen...



Så trötta.... även föräldrarna! Det blev dock en bowlingtävling när kidsen somnat mella oss - gissa vem som VANN!?



God fortsättning... ikväll blir det PARTY PARTY - jag ska ha tjejfest sen blir det utgång i Malmö Vimlet. Vi ska på en "privat fest" på Turning Torso... jag längtar! Mojitos och parmarulader står på schemat, Spotify och svart spets!!

Kalas!

Hela helgen har det varit fullt upp. En bra helg med andra ord! Min äldsta fyllde 7 år i lördags så då hade vi KALAS!! Hon ville ha FAJITAS & GLASSBOMB, så det var precis vad hon fick!


















Med hälsan så är det sisådär... vaknade i lördagsnatt med en sådan panikångest så jag inte kunde röra mig. Jag var helt kall på armar och ben och det kändes som om jag svävade. Jag hade ren skräck i kroppen och faktiskt sen dess så har jag inte återhämtat mig riktigt. Jag är orolig för min hälsa vakentid och även under nattetid och stressad över livet känner jag. Men att vakna så är helt sjukt. Det är sådanna krafter som tar tag i en och att kunna känna skräck på det viset är så hemskt. Varenda cell i min kropp hade kramp! Ville kräkas när jag låg där men inget kom... Satte mig upp i sängen och jag kände sådan panik inne i min kropp...
Somnade om sen vilket var helt sjukt, men jag måste varit helt slut...

Sen så har jag gått ner ytterligare 1 kg, nu ligger jag på minus 17kg. De första 10 kg "jobbade" jag själv för, men nu så går jag ner trots att jag äter mer än min man... Mina reumatismprover var bra.... vet inte vad som händer nu!

Tack alla för ert stöd - ska jobba vidare med doktorn om sköldkörtelproblem! Igår fikade jag med ett par vänner och har fått "prata ut"... vad hade man gjort utan underbara människor runt omkring sig!!!

Nu är det en ny vecka och jag ska bara NJUTA av min familj och JULEN!!

Kanal-cafeen i Köpenhamn...

Då var JULEBORDET avklarat! I måndags var vi i Köpenhamn med kontoret och åt... ni som inte varit på KANAL-CAFEÉT nån gång - åk diiit - otroligt najs ställe och vilken mat. Stämningen var på TOPP! Danskar vet hur man roar sig! Vilka underbara människor!

Vi startade på Rasoir i Malmö, sen bar det iväg med taxi till Kanal-cafeét. Där möttes jag av en trång mysig atmosfär med gamla möbler, tavlor på sniskan och danskar som sjöng och skålade med oss! Underbart! Maten kom in på stora fat med julebordsrätterna i små skålar... så charmigt! Allt var verkligen gammalt och nött, to m telefunken de hade var från 60 talet. En svart stor pjäs som lät som från en gammal ALFRED HITCHCOCK fim när den ringde...




Jag avstod från snapsarna...



På hotell Marriott i Malmö så var det både vin o MOJITOOO...



En klassiker... en DASSABILD



O sen en liiiiten Mojitoo till på Moosehead på Lilla Torg... summa summarom - en otroligt lyckad kväll som fick mig på andra tankar än mina jäkla symtom.



Jag har fullt upp denna veckan. Ska till Småland med jobb imorgon och sen så är det barnkalas på lördag. Min dotter fyller 7 år. Lyckas "glömma" min oro lite när jag är i farten. Jag har börjat äta järntabletter för att se om mina symptom blir bättre... åtminstone vill jag få bort darrningarna o hjärtklappningarna, ja o svettningarna och yrheten... så imorgon ska jag packa en matsäck så jag får mat varannan timme. Trots att jag äter SJUKT mycket så rasar jag i vikt. Min kropp skriker efter kött när jag börjar må dåligt... min kropp arbetar på högvarv känns det som, så den behöver energi! Så jag har bunkrat upp med kycklingben och julskinka till färden... How sick is that! Vad är det som hänt min kropp... ?? Man kan ju undra!!

3:e advent glöggmingel...

Jag MÅSTE ju börja med att säga att jag är så glad av all respons som jag har fått från ER!!! Helt sjukt! Jag är ju helt tagen.. trodde aldrig att jag skulle få så fin respons, ville ju bara skriva av mig! Tack, tack snälla ni för att ni tänker på mig! Jag vet inget mer än men sjukt nog råkade jag träffa på min läkare när jag var i leksaksaffären i söndags. Ett av mina symptom är att jag MÅSTE äta hela tiden för annars blir jag yr, svävar, får hjärtklappningar, darrar sjukt mycket och får panik av att inte få i mig mat så jag svimmar. Precis innan jag råkade stöta på min läkare hade jag ett hemskt "anfall" och köpte en chipspåse i ren panik. Så där går jag i leksaksaffären, helt inne i min chipspåse o stöter på honom... mmm... vi skrattade båda två när jag stod där o mumsade på mina chips och det var verkligen så att allt jag har berättat för honom när jag inte får mat fick han verkligen bekräftat nu! Jag var blek, darrade och åt chips medans jag tittade på leksaker... inte så friskt!

I alla fall så blev det lite glöggmingel på söndagskvällen med Marie. Måste ju komma ut och glömma kroppen lite. Vi var hos hennes väninna Dadda på en riktig njutarkväll med massor av med gott... Speciellt de tvinnade smördegsstängerna med grönmögelost och pepparkaka! Ett TO DO till julen...



Smördegsstängerna.. mummish!



Sen så har hon ju så fint hemma, speciellt nu till jul. Så några klick klick med kameran var ett måste!!







13 oktober 1997

Kvällen den 12 oktober 1997 var jag nyss fyllda 20 år. På 10:e våningen satt jag ensam i fönsterkarmen och kollade när mina föräldrar och min dåvarande pojkvän satte sig i bilen och åkte iväg... och jag satt på en fönsterkarm på 10:e våningen, helt själv och väntade på att få en sömntablett, med ångest - dödsångest! Jag hade dagarna innan genomgått en magnetröntgen av rygg och även en kompletering på hjärnan, fått ett samtal av en läkare att jag skulle läggas in direkt för akut operation av ländryggen. Inne i ländryggen, inne i spinalen så hade jag nämligen en tumör på 4x2cm. Ångest.. går inte ens att beskriva hur jag mådde men samma känsla kom igår. Min operation den 13 oktober 1997, klockan 8.10 satte tunga spår - 9 timmars operation, ut med kotor, in med nya kotor, ut med tumör, av med nerver, hela ryggen öppen. Varenda dag påminns jag av den dagen... jag har smärtor som få har, kan inte göra allt.. ni känner mig dock som en sprundlande kreativ person och sån är jag... dock fast i en kropp som aldrig mår bra!

Jag ÄLSKAR livet och jag är otroligt tacksam för ångesten 1997 - den förändrade hela mitt liv och jag lever verkligen varje dag! Vill göra allt jag vill i livet och jag gör det... den enda goda med att få en tumör som sitter helt fel, som hotar att paralysera dig, som tar bort känseln i huden, som skapar invärtes problem, som ger dig smärta varje dag, varje minut resten av livet är att man faktiskt uppskattar livet! Jag vet att många ofta frågar mig "Men hur hinner du med allt, med 3 barn, en man i rullstol, jobbar 100%" etc... ja, det är svaret... jag har trott att jag skulle dö en gång i tiden och gör nu allt jag vill för det kommer ta slut en dag!

Men inte nu, tack!

Jag vill TACKA alla, alla som lämnat mig kommentarer om hur fantastisk det har varit att läsa era tankar och på väg till läkaren idag så var jag såå sjukt orolig och hade sån ångest men jag hade med mig er. Jag genomgick lungröntgen i förmiddags och läkaren ringde med glädjande besked. Inga tumörer där.. Jag kan inte ens beskriva känslan... jag var helt matt när jag fick reda på det, min kropp pustade ut och sista energin rann ut. Jag har fått ett tumörbesked en gång och det ska ju räcka... Nu väntar jag på blodprovsresultaten... jag är fortfarande orolig, men inte lika mycket längre... men fan vad lätt man knäcks. Kunde inte förstå att jag hade "samma" samtal igen som hösten 1997... Ikväll går alla tankar till alla som är sjuka i cancer... jag hoppas att alla som mår dåligt har samma tröst som jag har haft idag... jag är chockad av all fina respons idag och jag behövde det verkligen... Tack för att ni finns!!

C som i Camilla

C som i Camilla, C som i cancer! Japp.... just nu mår jag icke bra! Jag jag funderat ett bra ta nu om jag ska dela detta lilla ämne med er och beslutat mig för att det är lika bra! Jag behöver allt stöd som jag kan få..

Jag har varit sjuk ett bra tag nu, åkt in på akuten, svimmat och har så många otrevliga symptom så jag orkar inte ens skriva om dem! I onsdags fick jag då ÄNTLIGEN en tid till läkaren och vilken superläkare jag fick. För första gången så var det en läkare som lyssnade. Min förra tumör fick jag kämpa för att de skulle hitta (man blir tyvärr inte trodd som 19 åring att man kan ha så ont att man vill dö) sen akut op.. även diskbråcket 2008 blev jag inlagd direkt efter röntgen... fick även kämpa där för att bli trodd. Istället dras tiden ut tills läkarna inser att patienten inte mår bra och därav hittar dem till slut fortskridna "problem".

I min NUVARANDE lilla sjukhistoria så har min läkare trott att det var STRUMA... men så igår sju på kvällen fick jag ett litet call på min mobil - min läkare! Ingen struma, utan han misstänker lymfkörtelcancer eller annan cancer. Proverna var inte bra på mig. Mmmm... jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. I allafall... han ville att jag skulle komma så fort som möjligt för röntgen av mina lungor då han misstänker tumörer där samt en massa nya prover.

Natten var icke skön... mannen var dessutom på julfest igår så jag satt i lite jobbiga ensamma tankar. Barnen sov i sina sängar och jag tänkte på döden!

Nu är det så att jag vet ju inget, jag vet verkligen inget! Jag kanske är frisk som en nötkärna... ovissheten är den värsta! Jag vill i allafall dela med mig med er för jag känner att jag behöver STÖD oavsett vad det är :) Så snälla, ge mig lite stööööd! Än så har jag inga provresultat för att jag faktiskt har en tumör igen!!

Tänk på mig idag då jag röntgar lungorna!!!!


Puss & kram alla från mig!!

Min adventskalender...

MIN adventskalender med betoning på MIN!!
Jaaa... ni hade väl inte väntat er nått annat väll??
A CONFESSION - denna står framme året om.. älskar den!!





Kallt på rutan...

Igår var jag på IKEA å jobbets vägnar, skulle handla julpynt & pynta vårt visningshus inför vår 2:a adventsvisning nu på söndag... så jag PASSADE på att shoppa lite till mig själv också, bla denna KALLT ljusslingan med gummiproppar! Eftermiddan spenderade jag i visningshuset... inte så pjåkigt att shoppa o julpynta på arbetstid!!

Kallt hemma hos oss...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...