Myrorna till påsk!!

För några år sedan så köpte jag full påskmundering till barnen i FORM av gamla förkläden & mönstrade scarfsar på MYRORNA! Munderingarna åkte fram igår kväll då de skulle komma utklädda till dagis idag!!

Jag ÄLSKAR det turkosa FÖRKLÄDET ... så sött så!!



Glad Påsk!!!

Pomp De Lux - klädesparty!!

Igår var jag på ett POMP DE LUX klädesparty - ett danskt klädesmärke för barn! Otroligt söta kläder! Lite bohemiskt men mer åt det fina hållet. Kika på deras hemsida så kan ni se vad jag menar!

De hade en hel del HAREMBYXOR för de mista - åååh, så söta!!
Jag fick inte till nån beställning... har varken skor eller jackor som passar till den här stilen då jag kör mycket basic och starka färger till mina barn! Men det blev en trevlig kväll med inspiration i allafall ! Tack Anna för igår!!








Pomp De lux

När jag kom hem från PARTYT så blev det en walkis på 5.2km med min vännina! Det var riktigt, riktigt härligt... ingen blåst & värmen fanns i luften!! Ikväll blir det en runda på 8km... kanske längre! Det händer inget med de sista 2 kilona så nu är det allvar med motionen :)

Vill se det magiska MINUS 10 på vågen innan sommaren är här och där i mellan är det ju PÅSK med allt vad det innebär!!

Kikade lite på Tastelines sida och fann sjukt många recept som jag vill prova till påsk! Bl a MINIVÄSTERBOTTENPAJER och deras vita CHOKLADMOUSSE - det ska nämligen mumsas i påsk!!

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Kom GÄRNA med läckra påskmattips... ofta kör jag med samma "gamla" vanliga, men i år är jag sugen på nått helt annat än det "klassiska" påskmumset!!

Shoeshopping...


... för snart är det VÅR och då behövs ju VÅRSKOOOOR!! Måste bara säga att i år så finns det så många snygga skor så jag blir TOKIG! Skulle lätt kunna köpa minst 10 par bara i vår!!

Pumpsen kommer inom 7 dagar & Conversen den 24 april!! Japp.. en MÅNADS väntan då de va slutsålda! Verkar vara populära!!

Är det fler som köpt de turkosa Conversen? Eller i en annan fräsig färg? Jag hade velat ha dem i CERISEROSA, men de fanns bara i ljusrosa tyvärr!!


Helgen...

Igår blev det en tur till Ikea! Min sambo är iväg och tävlar i RULLSTOLSBASKET hela helgen, så jag försöker AKTIVERA mig & barnen! Svärmor kom förbi på fredagen och såg Let´s Dance avslutningen, igår var det shopping & framförallt LUNCH på Ikea. Jäkligt najs att slippa stå o laga mat ibland!! Idag blir det Vellingeblomman med morfar & barnen! Där finns får,kaniner & marsvin - det är ju inte helt fel!!

Eventuellt blir det en WALK ikväll om svärmor kan komma förbi och passa barnen! Jag har inte promenerat sedan i onsdags och känner att det är lite väl långt break!!

"Minneslapp" på handen! Glömmer ALLTID att köpa innerkuddar till barnens kuddfodral jag fick hem för ett tag sedan från Ellos!!




På fyndhörnan...


Jag på FYNDHÖRNAN!! Den är farlig och jaaa, jag fick med mig lampan hem efter många bra överväganden :)

Här är rottingfåtöljen som jag bloggade om för nån dag sedan! Blev väldigt besviken när jag såg den LIVE - den var väldigt liten! Så det blir ingen sådan!



Kuddarna klara!!!



Indiska...

Idag öppnade Indiska sin nya affär i Malmö.. 3 minuter från mitt jobb! Så på lunchen var det RAKA vägen dit!! De hade hur mycket som helst, bl a superfina lampor!

Ett PÅSKÄGG helt i min smak inhandlades!!




Samt lyktor till trädgården!!






Var det någon mer som var på Indiska/Mobilia i Malmö idag??

Sommar på Ikea!

I år blir det nog mycket IKEA i trädgården!
Har ni inte spanat in deras nya "utesida" så är det dags att göra det nu! De har 3 färger de kör med mest - turkost, vitt & rött!

I år vill jag ha:



Vänö 399 - turkos plastrotting myspysfåtölj!
Enkel pall - 99 kr
Enkel stol - 199 kr

Solig sollcellslampor i olika storlekar & format!
Långa hängande - 199 kr
Klotlamor - 129 kr för 8 klot!
Halvbollar - 3 för 49 kr!
Hängande rislyktor - 99 kr

Sittdynor, 25 kr per styck!

"Vardagsrumslampa" - 449 kr - tror på den vid vårt långa svarta trädgårdbord!!

Gråa krukor, Östlig - 249 kr


-----------------------------------

Trädgården förra året...





Jag påbörjade lite på den ceriserosa & turkosalinjen förra sommaren! Jaa.. den lilla tiden som jag hade till piff.
Vi höll ju på i princip hela första sommarmånaderna med att BYGGA och få till en trädgård. Allt var ju en enda lerhög då vi flyttade in i huset förra året!!

I år får vi en helt ny START! Nu kan vi njuta av de första SOLSTRÅLARNA från allra första början!! Tjohooo!!

Maj 2009








Aaaah... så skönt att bara tänka på PIFF i år!!
Fler som spanat in Ikeas nya sommarting?

Burn, burn, burn!

Här kommer lite inspiration... för nu jäklar har jag WALKAT!! To m på jobbet har arbetskamraterna börjat prata om motion & bra mat. Varje morgon så frågar dem -"O hur mycket gick du igår då"?? med ett smajl på läpparna! Mmm... o de senaste dagarna har jag verkligen rört mig kan jag säga!!

Motion:

Söndag: 3h 15min
Måndag; 2h 20 min
Tisdag: 2h
Onsdag på arbetstid: 1h
Onsdagkväll: 21.15 kommer min vänninna för en walkis

Sammanlagt 36 km på 3 dagar! Galet för att vara jag!! Igår var vi utanför Malmös gränser :)



Till alla er som går och inte har en SUSNING om hur mycket ni går, så har jag ett HETT tips :) Kolla på Eniros sidor, under kartor - där kan man nämligen själv RITA in sin rutt och på det sättet mäta hur långt man går eller ska gå!! Sååå smart för oss som walkar!!

******************

Så till gårdagens lunch!! Stekt chorizo med paprika, squash, majs och FÄRSK spenat! Till det en kikärtssallad, med mozarella & soltorkade tomater!! Familjen hade nudlar till detta!! Enkelt & gott!!!


Påskpiff...

Påskpyntet utanför huset & i tjejernas rum åkte fram ikväll! Köpte på mig vita, svarta, lila & gråa fjädrar för att matcha hus & inredning!!

Är nöjd! Hela framsidan har ändrat karaktär - färg gör STOR skillnad!!





En ny variant i tjejernas rum... pinnar i blomkrukan!





Fler som påskpiffat?? Eller är jag supertidig i år :)???

Disneyland i Pariiiiis!!

Tjohej - S O M M A R E N är räddad!! Vi har nämligen bokat en 7 dagars resa till Disneyland i Paris! Tjohej!! Vi velade mellan denna resan och en "strandresa" men va faaan - strand har vi ju i Malmö so why åka till Mallis när man kan gosa med Musse & Kalle?!! Nä.. här ska det LEKAS i sju dagar och det kommer bli ett SUPERMINNE för livet! Barnen kommer nog aldrig vilja åka hem... 

Jag har också intalat sambon att vi ska ta en endagstur till PARIS nu när vi ändå är där! Vi var där senast när äldsta barnet var ett år och det var en av de bästa resorna vi nånsin gjort! Aj love storstadssemestrar!!!!

Så nu till min LILLA fråga!! Vem har varit i Disneyland den sista tiden?? Berätta???? Vill få tips!! Jag vet att de har rätt så många restauranger på området, men att det mest är "skräpmat" - kanske någon har hittat en guldgruva bland de olika matställena?? Som sagt - TELL ME!!

Och så BJUDER jag på ett foto från min DisneyWorldresa i Orlando 1997!!!
Hehe... say no more!! Jag var 19½ & omringad av VUXNA människor i disneydräkter :)


Walk almost on ödla!

Motion: Igår kväll så var det motion de motion - 2 X promenad med 2 X walkkompisar!!

19.30 - 21.15 #1
&
21.20 - 22.50 #2

Jag gick i SKIFT kan man säga - och i lite mer än 3 timmar! Jag var helt slut... men det var underbart att få så mycket motion och frisk luft! Dessutom så har jag ätit SJUKT mycket grädde (älskar vispad grädde) i helgen... både till våfflor o i princesstårtan som vi åt helt-onödigt-igår-efter-middan, så det kändes oerhört skönt att få röra på mig så länge som igår!!

På runda #1 hittade vi denna lilla krabaten - en ÖDLA mitt på en cykelväg med åkrar på båda sidorna!! Är inte det liiite konstigt eller är jag helt ute och cyklar när jag tänker ödla+landet+marsmånad=fel!!?



Är det fler som ska ut & WALKA kväll! 20.30 är det dags för mig igen!!

Kom gärna med nyttiga middagstips också - behöver inspiration!! Storhandlade idag och det blev det "gamla" vanliga!!

Plattången har gjort comeback hos mig!!

Plattången har gjort COMEBACK hos mig! Förra lördan var jag Marie ute & svängde.. vi gjorde oss i ordning hemma hos henne & jag passade på att prova hennes PLATTÅNG!! Shit, vilken skillnad!! Håret blev sååå snyggt....  + att det höll sig på plats hela kvällen! Helt SÅLD!! Måste ha en, punkt slut!!

Så i fredags KLICKADE jag hem en alldelles egen plattis från Snowdrops och som förhoppnings hittar hem till mig denna veckan!! Hoppas den är bra.. den är i allafall i samma märke som Maries och hennes var SJUKT bra!!

Ser ni mitt PLATTA hår???



Loppistajm!!

Idag började barnens Skogsknytte & Strövare, så det betyder att JAG får loppistajm!! Japp... man går upp tidigt och då hinner jag med LOPPISEN innan aktiviteterna börjar! Idag blev del en del FYND!! En blus till mig, indiska elefanter till barnens rum & några spel till barnen!!






K R Å S D E T A L J



Idag har det varit en riktig MYSDAG - vi har besökt vänner som precis flyttat in i ett gammalt fint hus och haft mycket INREDNINGSSNACK (inte helt fel), gjort egen PIZZA och nu ska vi fira VÅFFELDAGEN med mormor & morfar (vi kan inte vänta till den 25:e :)!! Barnen är till o med uppklädda dagen till ära!! Mums så gott det ska bli!! Ingen GI här idag...



K R A M K A L A S - så glad kan man bli när man vet att man ska äta våfflor!!



Lunch & så

Dagens lunch packades sex imorse - rostbiff med sallad, bröd, remoulade & rostad lök... sambon får också hänga med på GI:n :), dock är han så fit så han behöver inte gå ner nått! Of course får han & barnen får massor av med KOLHYDRATER till varje måltid också!!

Min låda är den rosa & hans den turkosa, så klart!!



Till middag blev det KIKÄRTSBIFFAR - ä l s k a r  k i k ä r t e r - och det var succé! Till biffarna hade jag turkisk yoghurt, blandad sallad, tunnbröd och tomater! Receptet finns på ICA - jag bytte dock champinjonerna mot riven morot!!

Vad har ni haft till middag idag??

Efter middagen så hade vi lite PÅSKPYSSEL med fjädrar & näbbar... jag passade på att vässa barnens färgpennor (har ont i tummarna nu :) och kunde inte motstå att fota de söta TROLLEN De är väldigt speciella då man minns dem från sin egen barndom! I allafall jag som är 77:a :)

Så söta!!

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Ska ni med ut & walka om en stund?? Ja inte tillsammans då vi alla bor i olika delar av landet, men samtidigt!!?? Jag ska träffa min ena walkkompis klockan 21 ikväll, sen blir det promenad i minst 1½ timme!! Ska bli skönt! Hon bor nere vid havet så där är det alltid så mysigt att gå.

Hörs imorgon!!

 

 


Åh va roligt!

Åh, va roligt att det är en hel del här som är inne på MOTION & ÄTA SUNT spåret! Att så många har bestämt sig och verkligen kämpat är underbart! Heja OSS!!

Jag ska börja blogga lite mer om just detta ämnet och komma med tips & inspiration kring mat & annat som hör till MÅ BRA stilen!!

Lite hur jag har motionerat & ätit de sista dagarna:

Motion

Söndag: promenad 1,5h
Måndag: promenad 2h
Tisdag: promenad 2,5h
Onsdag: promenad 1h på arbetstid
Onsdagkväll... uppbokad för promenad med Marie!
Torsdag: uppbokad för promenad med Cecilia!

Mat

Söndag: Kycklingfilé med bacon, vitlöksost & soltorkade tomater
Måndag: Kallops med rödbetor
Tisdag: Lax med palsternacka, hollandäsås & vitlöksbröd
Onsdag: Färska räkor, avokado, ruccola, tomater & egen aioli på rostat bröd
Torsdag: imorgon blir det rostbiff med sallad, rostad lök & remoulade

Till middagarna äter jag alltid en sallad med kikärter, ruccola, coctailtomater, solrosfrö, olivolja & balsamvinäger. Toppar alltid med antingen en avokado, soltorkade tomater eller mozzarellaost! Jag ÄLSKAR min sallad & ser den som en LYX!!

Jag läste i kommentarer att många kör GI - det gör jag med, så därför nämner jag ingen ris, pasta eller potatis i mina maträtter då jag skippat det helt. Jag försöker få i mig rätt mängd kolhydrater genom att äta kolhydratrika grönsaker!




M I N U S 8 K G

Måste bara DELA med mig!! i oktober 2009 så bestämde jag mig för att ändra LIVSSTIL & försöka gå ner i vikt, samt få tillbaka samma midja som innan jag fick mina barn! Å vet ni, jag har gått ner 8 kg! Jag är så glad!!

Det har kommit små inlägg om mina promenader på bloggen men jag har inte velat berätta förrän nu att jag aktivt har gått in för att gå NER i vikt!! Det är alltid roligare att berätta när det syns resultat och nu när det är så pass mycket så känner jag mig så glad & stolt och vill bara dela med mig! Det är nått visst med vikten i mogen ålder!

Den senaste tiden har jag bytat ut stora delar av min garderob & besökt badhuset lite oftare :)
Till min hjälp så har jag 2 vänninor som parallellt har kämpat med mig! Vi bytar recept, promenerar tillsammans och motiverar varandra! Det är det bästa beslutet vi har tagit på länge! Vi träffas oftare än oftast och vi går ner i VIKT tillsammans!!

Kikade lite på Rustas hemsida idag och såg att de har fått in hantlar i härliga färger. Tror nog att jag ska ta och svänga förbi där nån dag!! De kan vara bra att ha på promenader... få lite tyngd när jag flaxar med armarna :)

****************************** ********************************

Är det FLER som aktivt har gått in för viktminskning! Dela med er ... !!! Nu inför SOMMAREN så är det säkert en hel del som behöver motivation!!


Hantlar: 39 kr


Bild lånad från www.rusta.se


Vellingeblomman...

Idag har det varit en dag i PÅSKENS anda... vi åkte till Vellingeblomman! De hade både lamm, kaniner & marsvin som barnen kunde titta på och en massa påskattraktioner!!



Fikatajm!!




Superfina kransar från SIA!!




Glad påsk :)




Den här hönan fastnade jag för... men den var rätt så dyr så den följde inte med hem!!




Och lite smått & gott som jag fick med mig hem - en korg i silver!!




En gul Ranunkel!



Jag köpte på mig en hel del fjädrar också - snart är det dags att pynta kvistarna i trädgården!! Ska bli så kul så!!
Fler som har varit på Vellingeblomman idag??

Hemma!

Mina barn turas om att vara sjuka... har varit hemma sen i tisdags, först med sonen och sen med sonen & dottern!! Jag önskar att det var SOMMAR så vi hade kunnat varva trädgården & sängen!! Jag har fått gjort en hel del smått & gott sånt som egentligen inte tar TID men som man drar sig för när man jobbar... sen har det blivit en hel del vanliga hushållssysslor med. JABBA för vab (ironi) - man vabbar plötsligt för huset också :)

Jag SYDDE dotterns söndriga hund!! Nallehund!! Den var i sönder på ett antal ställen och det kändes så BRA att äntligen ha fixat det. Hunden fick ett nytt halsband nu när jag väl var igång!



Sen har jag TVÄTTAT i massor :)



Byggt med KLOSSAR har vi gjort!



Experimenterat med MAT - dvs komponerat egna middagar!





Idag är det jobb & sen FREDAG... så skönt även om jag har varit hemma i några dagar!

Fler som V A B B A T i veckan??

Vad ska NI hitta på helgen??

Helgen!

Ja, då var det måndag IGEN! Helgen har varit bra... Både familjen & vännerna har fått lite tid. Jag är ju ute och promenerar på kvällarna... har 2 kompisar som jag varvar med! Vi är alltid ute, både i UR & SKUR - motion och gratisterapi får ut vilken kvinna som helst, även om det är minus 10 eller ösregn :)
My god, vad man babblar på... om allt & inget!! Dagarna blir dessutom längre & roligare när man har WALKISARNA att se fram emot!! Igår låg jag och slumrade när min vännina knackade på dörren... men det var bara att sätta på sig kläderna och ut och walka!!!

Är det fler som promenerar med vänninorna? BEACH 2010??

I allafall.. på lördagsförmiddagen var hela familjen på VANNINGEN (badhuset) och lekte av oss. Hem & lagade en sjukt god MIDDAG & marängsviss!! Kolla receptet, riktigt mumsigt blev det!

På kvällen var jag på tjejmiddag & sen på KOI i Malmö. Hann med nöd & näppe ta sista bussen hem... puh!! Varför är man alltid ute i sista sekunden!!? Sprang & VEVADE med båda armarna samtidigt så att chauffören skulle se mig & stanna (taxi hem går på 350 - not fun) ... juuuust det... ni ska bara veta vad som hände på väg till festen! Lilla jag tappade min kasse med "festblandnigen" - 75cl Smirnoff rann ut! Det var rätt så PINSAMT när det hände... + att jag var sååå irriterad att jag tappade kassen! Vad sysslar jag med!!! Behöver jag säga att jag stank på bussen!

Ägaren av skorna satt med bultande hjärta hela vägen hem!!! Tuur att jag inte missade SISTA bussen hem!!



Söndagsprojekt!! Det är ju faktiskt så att när jag är "bakis" och trött, så älskar jag att STORSTÄDA dagen därpå! Strange, sjukt, konstigt, häpnadsväckande - men SANT!! Så har det alltid varit.. jag tar tag i den där grundliga städnigen när jag mår som värst! Så igår våttorkade jag hela sovrummet... tog ut allt under sängen och tvättade hela golvet! Fy vad mycket damm som samlas under sängar... Jag ska ut på lördag igen... några helger till så är huset i TIPPTOPP :)

Ut med sommarkuddarna under sängen.. riktiga dammsamlare!




Dagens lilla projekt var att köpa en SÄNGLÅDA... jag mätte & kikade på Ikeas hemsida och kom fram till att ASPELUND vad bäst för vår säng. Så min sambo åkte iväg till Ikea för att köpa den & jag fortsatte städa! Teamwork :)



Fram med verktyg & skruva!



Klar & nöjd.... mmmm - men bara minuter efter detta fotot så utbröt panik! Den fick inte plats under sängen!!

Man ska inte mäta när man är trött!!!

Jo, lilla jag hade mätt fel och sedan skruvat upp sänglådan för att med IRRITATION skruva ner den igen och be sambon lämna tillbaks den och köpa en annan - en som PASSAR!!



Så det blev en ENGAN till slut... fram med vektyg igen!!



Min egna lilla snickare hjälpt till....




Behöver jag säga att jag var SÅÅÅ glad när allt var klart!


Vår i Söder...

Japp... nu är VÅREN här! Kändes så i allafall både igår och idag! Så klart får man FIRA med nya växter, åt det våriga/somriga hållet! Och lila & grönt så klart!!

I vardagsrummet... Vet ICKE vad det är för sort, har aldrig sett denna sorten innan! Nån kunnig??





I tjejernas rum blev det gräs... passar super till ALLT det rosa!!




Pencil gras & vitt metalltråg från Lagerhaus!



Kaninen har bott hos oss i 6 år... så söt så!!



Moi i tjejernas rum...


TOALETT

Förra året när Susanne från Bambu & Betong & jag hade vår TRÄDGÅRDSDAG så gav vi bort goodiebags till alla deltagarna - toalettmärket var en av surpriserna i bagen! Den har äntligen kommit upp hos mig och BY accident igår såg jag den häftiga skuggan... fram med kameran!!




Som en tavla på dörren... åtminstone när SOLEN kommer fram!!

Horsens

Det har varit tyst på bloggen ett tag... har svävat lite på moln den senaste veckan & sen så har jag så sjukt ont i ryggen så jag inte orkar göra nått mer än att överleva!

I allafall, i förra veckan, i tisdags så mailade en vännina mig att hon hade fixat biljetter till Depeche Modes sista konsert i Horsens Danmark och undrade om jag ville komma dit... hon visste även vilket HOTELL de bodde på!

Den dagen i förra veckan så vabbade jag med min son... så tankarna började snurra... hur skulle jag fixa detta. Men allt löste sig och jag kom i väg. Horsens ligger en bra bit utanför Köpenhamn, så det blev 3 timmar med tåg...

På tåget fick jag slinka in på toan och byta om till min lilla skinnklänning (ville inte gå med kortkort i skinn mitt på ljusa dan :) dagen till ära!! Klänningen är köpt på Lindex och är superfin... tänka sig att de har POPPAT till sig så!



Väl framme i Horsens träffade jag Evelina LÄNGST fram i kön till Horsens Arenan... efter bara 10 minuter så öppnades portarna & the MAGIC began!!

Evelina hade en plan om hur vi skulle få bäst platser och den FUNKADE, vi fick sjukt BRA platser! Längst framför lilla "tarmen" som sticker ut! Både Dave & Martin svängde sina lurviga där ett antal gånger!!

En HAPPY en...




Kolla in blicken... looking good!!






Här svängde han på sina lurviga, endast för mig :)




Fick inte med huvudet... men det det skadar inte att endast ha HANS mage på bild!!



En klassiker... Ser ni mig i skuggan!!?




WORLD IN MY EYES - videosnutt

På hotellet - vi ville absolut inte ta foto på Martin när han var nära oss så det fick bli smygisar när han skulle upp på sitt rum! Han är sååå fin!!



Blev en liten vinkivinki från hans sida i hissen!! Damerna smälte... eller hur Evelina :) ??!



Mitt BUY utanför Arenan... mössan såg svart ut i mörkret (hade velat ha en SVART!!!), men inte när blixten kom fram! Min son har fått mössan - behöver jag säga att han är en liten FRÄCKIS nu!!



Vi tog tåget i ottan så vi skulle kunna komma hem på morgonen.. Goodbye Horsens!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...