Smarr smarr...

Idag har det varit SMARR SMARR... egentligen hela veckan. Det har varit mycket GRILL GRILL!!
Idag var moster från Polen på besök så då piffade jag till maten lite extra!

Försökte mig på en LJUMMEN potatissallad från ett recept men det slutade med att jag inte hade alla ingredienserna så jag plussade till med lite extra gott i gott gott!!

Detta är basen innan potatisen beblandades!!



En skål
Mycket olivolja
1 sqeesad lime
1 tesked dijon
halv hackad rödlök
smulad feta
ringla lite honung
gröna oliver med kärnor
färsk SVART basilika, gräslök och persilja
o så havssalt o sån här smaksatt peppar man själv maler

Så gott.. o så ljumma potatisar i detta!! Supermiddag idag!!! Grillade faktiskt revbensspjäll för första gången själv... mumsigt och saftigt som bara den!!

...............................

Nu på semesterna så känner jag att jag är JÄKLIGT trött på brödfrukost, så imorse fick MOI och familjen smoothies istället... jaja... sjukt gott... går ju inte att misslyckas med mixad frukt och vaniljyoghurt!!



dos bananas
1 ansad honungsmelon
vaniljyoghurt
o så MIXELIMIX på det!!

Får se vad som ska mixas ihop imorgon!!!!



Fjärilar MAKES me happy...

Fjärilar MAKES me happy...

Så de finns lite överallt både i huset och i trädgården.
Dessa är så fina, från ILVA.
Köpte 2 paket förra året och i år blev det ytterligare 2 paket! Kan inte få nog av dem!!





Sista spottisen...

Fick lite ny ENERGI efter att ha varit hos ett par vänner i Lomma. Så fint de har piffat och puffat (totalrenoverat) sitt hem... de hade belysning lite här o där så när jag kom hem så var det GASEN i botten och sen så kom vår sista SPOT (köpte 4 pack skitbilligt för 2 år sedan :) upp på ett ställe som jag har funderat på länge! Härligt att få en spark i rumpan ibland!!

Picks kommer från en fräck VÄGGMÅLNING som de hade målat i sitt kök!!


Norrekås dag 2...

Första stoppet var på KABUSA... kolla in mosaiken, så fiint!! Vi blev lite paffa när vi steg in i butiken - kommer ni ihåg Johanna Lind (fd Fröken Sverige)??? Hon expedierade på Kabusa... kanske en stolt ägare??!
Mycket fin butik i allafall!!

Andra stoppet - en butik mitt på landet med såå mycket fint. Spana in OLIVTRÄDEN!!



Vill ha!!




Fika på Olof Viktors...



"Toaskylten" var väldigt charmig!!



Det planeras en NY sightseeing snarast med mina väninnor... då blir det TRÄDGÅRDSSHOPPING på schemat!!
Somrarna är verkligen till för att njuta av små små resor!! Eller vad säger ni!!

3 timmars "regnrelax"...

Jäkla REGN... semester, sommar och så regn i MASSOR!!
Då mannen varit ute i natt och behövde sova ut så tog jag kidsen till Ikea för att KILL some time... inte helt fel faktiskt :)

1 timme i leklandet, lite shopping och sen lunch och glass!

Väntetid till leklandet...



ALWAYS - orchidéer
RIBBA RAM - till nya babbentavlor
TURKOS - nya dricksglas



En SURPRISE i brevlådan idag!!

Idag när jag kom hem från min 3 timmarstur från IKEA så hittade jag en SURPRISE i brevlådan. Min arbetskamrat från förra arbetsplatsen hade postat ÖRHÄNGEN till mig.... inte vilka örhängen som helst!!!

BABUSCHKAÖRHÄNGEN!!!!

Gissa om jag blev surprisad, glad, förälskad... jo då.. och örhängena IS on!!



Happiest girl!!!

Norrekås t/r

I måndags var det då dags för TÄLTSEMESTER med Marie & kidsen... vi storhandlade på måndagsmorgonen och sen trotsade vi de stora SVARTA molnen och chansade på fint väder ändå. Sen bar det iväg mot ÖSTERLEN!!

Mycket riktigt så var det skitväder. Det började REGNA så fort vi hittat "vår" tältplats MEN efter regn så kommer faktiskt sol och våra FJÄRILAR i magen lugnade ner sig!

Grillfix on the beach!!



Efteråt så gick vi längst med stranden... kidsen hitta bärnsten och vi hitta en massa fina keramikbitar som spolats upp från havet!





Sen kom då kvällskvisten. Tälten sattes upp, madrasserna bäddades och lilla tv:n kom fram!!



Ostbricka till kvällsmat!!



Lite kallare när mörkret kom...



Nytt mode???



RELAX!!!



Favvevinet!!



Natten var helt ok.. vi sov ju på madrasser men FÅGELJÄKLARNA levde på en mycket, mycket tunn tråd.
Mitt i natten så trodde jag att jag hörde en bebis gråta, sen förstod jag att det var en katt men NEJ, det var fantamig en fiskmås ute på sjön som lät så! Helt sjukt vilket läte av en fågel!

Vi vaknade av att solen gassade på våra tält. Helt vindstilla och inga moln så långt ögat kunde nå.. så gissa om det blev frulle på stranden :)

Fler bilder kommer... vi åkte runt till en massa antik & kuriosaaffärer och fyndade en del... underbara ställen det finns på Österlen!

Rekomenderar detta - tält + Österlen!!

In my bedroom...



De POPPAR upp lite här och var i huset, dessa har dock suttit på sängramen i ex antal år nu... men oh vad jag gillar dem! Ena ansiktet lämnade jag kvar när jag PAINTADE dem!

The trip!!

Mer från N.Y. resan... Planet var försenat när vi skulle dit så vi KILLED the time med litta smått o gott på Kastrup. Det blev en smoothie, kaffe på Starbucks Coffe o några korvar på Pölsemannen och en tur till Accesorize. Ja, typ 500 kronor fattigare för att planet var FÖRSENAT en timme :)

Så gooood!



Det obligatoriska toafotot!!



Framme i New York...



Haha... SPEGELTAK foto!!



Det blev ett par UGGS också på resan. Valde mellan svarta o lila, tog dem svarta och det var nog bra! Passar till det mesta!! Ser ut som en strumpa på fotot, men lovar det är en stickad SKO!!


Lysande kruka!!

Efter att ha fått hem ett reklamblad i brevlådan med LEDKRUKOR för nittionio kronor, så hamnade dessa hemma hos oss nästan på direkten! Affären got me!!

Men jag är nöjd!!
Lyser upp väl må jag säga!!
Mycket trevligt i mörkret!!



Fixing...

Oooohhhh... gick igenom mina SYBURKAR för någon dag sedan och fann dessa babuschkorna till att lappa ihop hål!

How did I forget them???
De har legat i sylådorna sen 2008!!



No snack about it, fram med ett par byxor och på med BABBEN!!

Falsterbo Horse Show 2011

MYSDAGEN igår!!

Vi anlände precis till Falsterbo Horse Show när ena tävligen började... så mycket folk och så mycket bilar och always är man ute i SISTA stund. Men vi hann och vi fick i oss litta mingelmat & diverse drycker.

Det var superväder, alldeles perfekt för en dag som denna!

Sydsvenskan entré till mingelbalkongen var jättefin. EN CHANDELIER hängde i tälttaket och RÖDA mattan var utrullad!!

Mingelmaten var superb... mmm, så gott med mat som man själv inte tillagat!
Fler sådanna tillfällen tack!!
 


Det var faktiskt första gången jag varit på SHOWEN trots att den ligger så nära oss... otroligt vad mäktigt det är att se hästarna in action!



En mycket trevlig dag med min dotter med andra ord!  

Carports projekt...

Vi är några stycken på GATAN som har börjat måla våra carports svarta... så igår började jag på vårt... icke klar kan jag säga! Väldigt, väldigt långtråkigt.



Ska försöka måla klart det ikväll... har hört att regnet ska komma imorgon!!
Nu bär det iväg till Falsterbo Horse Show med min äldsta. Har VIP-biljetter... får se vad det bjuds på idag! Härliga härliga sommardag!

Fler som ska dit eller varit där denna veckan?

Go camping...

Jo då... idag köptes det TÄLT gånger 2!! Så fort det blir fint väder så ska jag & min väninna Marie ut på nya äventyr med kidsen. Vi har hittat en fin plats på Österlen, precis vid vattenbrynet!

Rusta hade äventyret i ära 50% rabatt på alla sina tält så jag köpte två stycken. Sjukt billigt ju, 250 kr för båda! O fina var de ju också! Det andra är i lime och i en annan modell.



Tog ju inte ens en SEKUND sen var alla i det :)





Ok, hur F-N kan man tillverka ett tält som ej går att få ihop igen. Värsta gympan ju... fick dock ihop det till slut! Crazy!



Denna bilden borde ha varit förbjuden... hade funkat sååå mycket bättre UTAN vika-ihop-förklaringen...
Hur tänkte dem där!



Så, då hoppas vi på lite sol i nästa vecka så vi kan tälta!!!

Min lilla bebis...

Min lilla bebis från watt & VEKE som jag hittade på Österlen... dock fick mannen den på sin sida av sängen då den passar bäst där! Lucky him!



Nu återstår det att hitta bebis nr 2 - lampskärmen!!

Vilse på landet...

Oh my god vad LÅNGT vi gick igår kväll. Vi kom hem halv tolv!! Kan ju berätta att vi gick VILSE och när vi kom på det så gick det till ungefär så här:

JAG: Har vi gått här innan?
MARIE: Näää!!
JAG: Men va FAAAAN!

O sen kom paniiiken, vi hade gått 2 km (we know för vi har nämligen en mätare med oss :) åt helt fel håll och klockan var 22.25 när vi insåg det och vi hade redan gått 6 km och hade 8 kvar.
Vi hade babblat och babblat, såg en massa pileträd som vi inte sett innan och ändå tog det 25 minuter på den vägen att inse att här har vi INTE gått innan.

Så, jag med ryggskador, ichias i kläm... Marie har också ont i ryggen (typ 2 nittioåringar) fick gå det fortaste vi kunde för att ens kunna komma hem. Finns INGA lampor på vägarna mellan åkrarna kan jag säga!

När vi till slut kom hem till mig så kunde vi knappt prata... haha... tur att vi hade mobiler med GPS:S . Vi fann förresten två skatter igår... yeeeay

nr 1



En fin flower på vägen...



nr 2 på en kyrkogård...




Ett av de fina pileträden (på vilsevägen) med ett ihåligt hjärta i stammen... naturen är så fiiin!!


Princesskrona med pärlor...

Min MUGRÖNA växer så det knakar i år. Stolparna som jag satte förra året ska täckas av murgröna och vägen dit är inte så lång har jag MÄRKT då murgrönan bokstavligen växer så det mullrar o bullrar!!

Min ståltråd som jag tvinnar runt stolparna tog slut idag så den ena murgrönan fick sättas upp med en PRINCESSKRONA... ibland tvingas man till kreativitet och det kan faktiskt bli riktigt bra!!





Lär väl växas över på ett par timmar, hehe!!

Sunday morning...

Idag var det en EASY frukost, Willys färdiga pannkakor. Med en smör klick på varje och in i ugnen i 5 minuter så är de godkända av barnen. Efteråt så körde jag sonen till BARNKALAS... vi var på Toys r us igår och köpte present. Alldeles för stort ställe för en treåring, tog 2 timmar för oss att hitta rätt leksak...




Det gömmer sig ett Toy Story LEGO i lilla paketet. Lego har så mycket fint och det är riktigt, riktigt roligt att fixa & trixa ihop det!!

Väntar på att mannen ska komma hem. Är FINITO efter en hel helg alene med kidsen, så ikväll blir det lite Geocashing med Marie... längtar!! Förra veckan hittade vi en stor skatt gömd i ett HÅL i ett piléträd!
Så sännande!!

At the mall...

Första hela dagen i USA så körde min kusin oss till Garden State Plaza i New Jersey - typ ett shoppingcentra likastort som min by. Helt sjukt va mycket affärer...

Älskar ju ID Bare Minerals smink så det köpte jag i MASSOR samt passade jag på att få mig en sminkning av ett proffs!!

Me in the store...




En Face Primer innan sminkningen... givetvis inhandlades det en sådan. Kan tala om att ett puder i Sverige går på nästan 500 kr, i USA kostar samma ca 160. High five på den! Ni förstår varför jag köpte mycket!!





Medans jag provade kläder så fota min dotter snygga provrummet...



Ooooh... Frozen Yoghurt Icecream som man själv FIXADE till!!



Efteråt hämtade min kusin upp oss och sen bar det iväg till en polsk restaurang för att mumsa!!



Doggiebags hem!!

Saknar polska restauranger i Malmö... i Amerika finns dem titt som tätt. Tror att Sthlm och Göteborg har nåra!

Nya favoriten...

Mer SHOPPING från resan... mitt nya favvearmband i UNDERBARA färger och fina budskap! Köpt på GARAGE!!
Always stays on!



Rain Grill...

Jo då... idag har det GRILLATS och mitt i allt så kom REGNET!! Fler som grillade då???

Jag hade precis dukat upp... sen kom regnet utan förvarning! In med alles!
Sen väntade jag och väntade... o regnet slutade... jo då, så jag passar snabbt på att sticka ut till grillen och ta ut köttet och då, just då... ÖPPNAR sig himlen igen, på 10 sekunder öste det ner mer än någonsin.



Mamsen & papsen tittade glatt på innifrån huset och papsen FÖREVIGADE mina grillmoves.



Till slut fick jag nog av att stå under parasollet och snabbt som tusan fick jag ut köttet!! Gissa om jag blev BLÖT??? Nu mullrar det så där mysigt (när man är inomhus)... känns nästan som höst. Höst som vi dock inte längtar efter!!

Converse is on...

Jag skrev ju lite om mina SHOPPINGÄVENTYR när jag kom hem ifrån USA.. här är ett nice foto på mig & kidsen...

Idag hade vi alla CONVERSE på fussingarna!! We love them!! Sonen har en likadan uppsättning till nästa år också :)





Sushitime...

Mums, i New York så åt jag & min dotter SUSHI nästan varje dag... i massor. Hon har alltid ÄLSKAT sushi... och jag med för den delen :)

Så igår surprisade jag henne med HEMMARULLAD sushi... det var typ 4 år sedan sist! Det bästa med hemmafixad sushi är att man kan göra mycket på en gång, så man blir RIKTIGT mätt!! Och faktiskt, ni som inte har provat att fixa till dem själv - det är riktigt enkelt!! Förberedningen är den som tar längst tid... koka riset, skära laxen etc. Men sen så är det bara att RULLA på!




Det bästa av allt är att jag har TVÅ orörda rullar kvar i kylen... lagom till LUNCH!!

Kvällen avslutades med jordgubbar, glass & grädde... FY FAN vad mätt jag blev!! Jag överdrev som vanligt med grädden!!




Cleaningday...

Igår kom värsta ENERGIN helt plötsligt (kan ha att göra med Österlenavkopplingen) och mina bästa vänner inom STÄD kom fram, hehe...

Hela sovrummet dammsögs, inklusive väggar & tak. Vi har många SPINDLAR nu under sommaren som gillar att lämna spår efter sig så det krävs en rejäl genomgång av väggar & tak!! Allt washades, inkl täcken & kuddar... det var en FRÖJD att gå och lägga sig igår kväll!! Sov som en trött mamma... :)

Min rosa mopp (Rusta) är en vän som alltid får det till att skina. Ett TIPS - de platta mopparna (som syns på bild) kan man även köra över kaklet på badrumsväggarna för att få fram lystern igen. Vi har grovkök slash badrum och dammet från kläderna YR mer än man tror.

Har även köpt ett sköljmedel med JORDGUBBSLUKT (så fin rosa flaska) så nu doftar det jordgubbar i huset :)

Resten av huset borde också attackeras så där grundligt!! Maybe next week! Maybe!!



Cleaningtips önskas... ni vet de där smarta tipsen som att tex gnugga bort smuts med tandborstar etc!

Dagen med guldkant...

Igår var dagen med en liten GULDKANT! Min väninna Marie tog med mig på ÖSTERLENÄVENTYR till Kiviks Hotells invigning av sin nya Italienskinspirerade trädgård!!

Levande musik i bakgrunden... lovely!

Björn Ranelid öppnade upp stenstatyn med underbara ord. Helt otroligt vilken talang han har med svenska språket. Tog oss med STORM!!

Han gav statyn några väl valda ord som ristats in i stenen - "Havet och himlen är Kiviks äldsta vänner"!!





Maten var UNDERBAR! Lamm, hälleflundra, pocherat ägg.. allt i små skålar som serverades i ett. Det var bara att NJUTA och det gjorde vi.
Solen sken som aldrig förr, inte ett endaste moln i sikte... vind?? Vilken vind?? Det var ett perfekt väder för en perfekt dag!! 

BO Hagström var på plats för att signera böcker. Han verkade så go... måste vara härligt att vara Bo. Ha ett eget matlagningsprogram och resa till Italien och prova nya rätter & smaker. Go Bosse, Go!!

Mellan maten och ostbrickan fick jag ner ett ostron och ett glas champagne... inte helt fel!



Ok, ostbrickan var inte att leka med. Ostarna = sjukt goda! Fikonen = perfekt solvarma! Marmeladerna = maj god vad goda!!

Efterrätterna kom också i flera omgångar, jordgubbar med grädde samt en rabarbermix!! Fick ner några penséer i magen också!!





Efteråt så tog vi en kopp kaffe utanför hotellet, givetvis eget TERMOSKAFFE :)
Gräsmatta + en kopp är ju rikigt najs... sen cruisade vi vidare på Österlen. Hamnade på ett loppis, åkte till stranden och smed sommarplaner och sen him till LA FAMILIA... just det, fick ju med en Watt & Veke lampa också... lite shopping hanns med i Simrishamn!!



En underbar dag hade vi. Batterierna är fulladdade och minnena sitter förhoppningsvis kvar tills vi sitter på himmet!! Underbart att åka iväg o bara yra en hel dag...



Det var alles från GULDKANTSDAGEN... nu var det lite extra lyx att vara på hotellminglet, men bara att åka iväg så här till Österlen är en lyx i sig! Nästa trip dit blir med våra kids + ett tält... ska bli mycket intressant!!

Fler som ÄLSKAR Österlen??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...