Kvistar

Jag har köpt svart spray idag, så nån gång när jag får ork och tid så ska jag spraya dessa kvistarna, sätta belysning och arrangera framför huset. Jag köpte Rustas kvistar härom dagen och de var verkligen fina. De går dock inte att ha utomhus så då får det bli egen lösning :)

image308

Huset är vårt...

Idag har vi varit på banken och fixat allt med betalning m.m... Huset är äntligen vårt! 4 nycklar fick vi, vi tog emot dem med ett smajl! Vi fick också lite vin och biobiljetter.. haha, det lönar sig att köpa hus :)

Imorse innan inskolningen på nya dagiset gick jag förbi huset och såg att dem kommit långt med våra plattor. Det var jättefint det lilla jag såg. Vi ska dit ikväll och lasta av lite saker - ska bli så spännande att se om plattorna är helt klara! Jag ska försöka fota lite utanför men det blir fort mörkt, så vi får se!

Kvällsbilder från framsidan... vi är verkligen nöjda! Tyvärr ser man knappt något på dessa fotona, men imorgon ska jag fota stenarna under dagtid!

image309

image310

Det har varit tyst ett tag...

Det har varit tyst på bloggen ett tag, men det har hänt mycket...
I fredags ändrades vår sneda vägg så vi åkte dit på kvällen för att se hur det har blivit... GIVETVIS så var det nån amatör som spikat fast en eklist på vår valnötsbänkskiva och jag höll på att dö när jag såg det. Inte nog med att vi har betalat ex antal tusenlappar extra för att få vita snickerier så spikas det upp en eklist, dessutom så ska det inte finnas någon list på skivan över huvudtaget. De hade dessutom spikat upp eklister runt själva köksön så hela charmen med att ha en köksö försvann.
Hela fredan gick åt att formulera nytt mail till byggledaren och till Götenehus, samt ringa runt en massa samtal.

Bilder...

image298

image299

Listen är äntligen borta och de har lagt en silikonkant eftersom där fanns spikhål. Det är inte exakt så som vi vill ha det men det funkar. Bänkskivan var så fin innan, helt perfekt skuren och den såg ut som om den svävade på köksön... men men...

Lördagmorgonen vaknar jag med oerhörda smärtor, har haft smärtor i flera dagar i rygg och ben men har ändå kört på i 190. Men på lördan så sa det stopp! Och min sambo skulle iväg och tävla i rullstolsbasket hela helgen. Med kryckor hasade jag mig fram, gråtandes för att jag inte kunde ta hand om barnen eller nått annat... tankarna snurrade runt - vara ensam med 2 småbarn, flyttpacka, sista helgen innan flytt och jag som skulle göra en massa inför det... vi fick som tur är barnvakt och helgen blev smärtsam men någorlunda ok. Jag småpackade en del med en hand och kryckan i andra... så det blev någorlunda bra!
Jag mår fortfarande dåligt, jag har jätteont i ryggen, höften och benen och vi håller fortfarande på i 190. Vi ska ju flytta om 3 dagar så det är liksom det enda vi kan göra... 

Söndag kväll när min sambo kom hem åkte vi till 2 olika "blocket-personer" och köpte en Reima overall och regnställ till den minsta... förra veckan fick vi veta att hon ska börja det nya dagiset, på uteavdelningen.... så vi måste verkligen köpa kläder ämnade för att vara ute non stop. Är supernöjd med Reima overallen, vilket klipp alltså. Den var helt ny med lappar o allt, för 500 kr. Känns bra att veta att den inte har blivit förstörd i torktumlare eller torkskåp... nu måste jag inhandla vantar, mössor och underställ.

Bilder...

image300

Regnstället fick jag för 100 kr, helt perfekt till utedagiset :)

image301

Igår kväll kom vår stenleverans till nya huset... så i regn o rusk packade vi ner alla kidsen i bilen för att möta markentreprenören och stenlastaren. 11 pallar sten, 50x50... ska bli så spännande att se slutresultatet. De såg nästan groteskt stora ut....

Bilder...

image302

image303

Idag var det inskolning på nya dagiset! Det var så lyxigt. Ett nybyggt dagis är lika med nya leksaker, nya stolar, lekrum, böcker, nytt kök... ja så klart allt o det var så bra planerat. Bla fanns där ett stort musik/teater rum, ca 5 meter upp till taket med hoppdynor m.m... äntligen kändes allt bra!

Idag har vi även haft besiktning av huset, det var många fel och mycket ska åtgärdas imorgon men resten kommer ta tid. Vi har pratat med några av de nya grannarna och alla har haft problem och det känns någorlunda bra att veta för ett tag kände vi att vi har ett oturs hus... men så är det inte utan det är slarviga byggare. En granne till oss fick värmeslingan uppborrad under klinkersen i badrummet. Byggaren skulle fästa toastolen och borrade hips om haps... så nu ska deras golv i badrummet rivas upp... grattis säger jag! Nä, men det är ju sjukt att man köper nått nytt och så får man själv agera projektledare!

Bilder från idag...

image304

Vi är dem enda som har valt en vask med pelare och jag måste säga att jag är så nöjd... skåpet som var som tillval var inte ett av de finaste och det ser väldigt klumpigt ut (har tjuvkikat hos grannarna)...

image305

Jag & bebis (i magen) :)

image306

Vårt tillvalsskåp till badrummet - vitt så klart!

image307

Summa summarum kändes besiktningen bra idag, när alla fel är åtgärdade så kommer det bli bra. Vi är nöjda med våra tillval och imorgon får vi nycklarna.. ja efter att vi har lämnat över en del pengar på banken :) Sen är det bara att flytta in!!! TJOHOOOO....

Bilder kommer antingen ikväll eller imorgon.. jag har många bilder att visa!!


Granit Mingel igår...

Det var supermysigt igår. Jag och Marie var på Granits klubbkväll! De bjöd på glögg & pepparkakor och en massa annat gott...

Jag spanade in deras kvistar med ljusslingor i, superfina. Ska dock kika på Rusta också för de har nått liknande för halva priset, dessutom så kan man ha Rustas kvistar utomhus och det kan ju vara lite mysigt nu till vinter!

Jag köpte en till granitgrå tvättunna, en träplatta med hjul (den ska jag ha till en låda som jag ska ha under sittbänken i hallen) och en svart korg till badrummet.

Lite bilder...

Denna var jättefin...

image292

image294

image293

Bilder på Rustas kvistar...image296 image297image295

Bilder från www.rusta.se

Jaha...

Då var det dags igen!
Igår åkte vi ut till vårt hus för att kolla lite. Jag var på gott humör, hade med mig dem nyinköpta HAFA-badrumsinredningarna för att se om dem passade och planeringsmysa lite nu när allt börjat komma till rätta i huset... Det första som jag ser är att väggen i hallen är sned och då menar jag sned. Jag har länge sett detta och tagit upp det med min sambo, men jag har ändå varit osäker för jag har sett den sneda väggen med ögonmått. Men så igår var klinkersen lagd och jaaa, då fanns det ingen tvekan om det. Eftersom en vägg vätter åt 2 håll så gick jag genast in till tjejernas framtida rum och nu när alla lister och golvpapper var borta kunde jag även konstatera att det var snett där!! Allt kändes skit kan jag säga! Vi har besiktning på tisdag, på onsdag får vi huset, torsdag ska vi städa och lördag ska vi flytta dit. Men detta MÅSTE fixas innan och de vet inte om de hinner. Ska man verkligen behöva ha så mycket problem vi ett nybygge??? Jaja... imorgon ska vi få en del svar då vi har mailat Götenehus om detta...

Här är lite bilder från gårdagen...i övrigt är vi sååå nöjda med alla våra tillval. Jag har ju varit inne i grannarnas (7 st) hus och kollat lite hur dem har valt och vi är de enda som valt ett helt vitt kök samt spegeldörrar i hallen. Vi är också de enda som har tagit bort hörnbänkskivan runt pelaren.. det gjorde vi i sista stund då vi kände att det skulle bli för mycket med en kant där. Det är en enorm skillnad när man har varit i deras hus och jag måste ju erkänna att jag tycker att vårat är finast då de ser så mycket ljusare ut... å andra sidan så tycker de säkert att vårt hus är alldelles för ljust :)

image287

image288

image289

Granit Advents Mingel...

Åh, ikväll är det mingelkväll på Granit. Har fått ett tiotal inbjudningar från dem under flera år men jag har aldrig varit på ett. Men så ikväll ska jag dit med Marie och det ska bli så kul.

Jag ska köpa en till tvättkorg, men ska så klart spana in vad de mer har :D

image286

7 sanningar

Jag har blivit utmanad av Åse.


Här är reglerna:


1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


Mina 7 sanningar:

1. Ju äldre jag blir så har jag märkt att jag säger "det var bättre förr"...
2. Jag älskar loppisar och när jag är på väg till en loppis och börjar närma mig ingången så vill jag bara rusa fram och få bort alla andra loppisfreak från borden så att JAG i lugn och ro kan se vad som finns... fast det gör jag ju aldrig, men inom mig så är jag superivrig :)
3. Jag älskar att skriva listor, en sk listoman.
4. Jag snurrar mitt hår runt fingret, var¨10:e minut ungefär. Min sambo ser direkt när jag funderar för då snurrar jag håret frenetiskt:)
5. Jag avskyr att köra bil i stan - cyklister, yra människor som korsar gatan kors & tvärs ger mig panik...
6. Jag äter Sia äkta gräddglass varje dag... så himla gott!!
7. Jag längtar oerhört mycket efter rött vin just nu... 3 graviditeter på 4 år ger ett visst sug!

Det är många som redan har blivit utmanade, så jag utmanar 4 stycken ochhoppas att de inte hunnit bli det innan min utmaning :)
Jag utmanar: Marie, Susanne, Petra, Emelie..


Badrumsinredning...

Vi har börjat fundera över badrumstillhör så som krokar och toalettrullehållare. Idag har jag ringt runt lite och förhört mig angående priser, Bauhaus var billigast med sin 20% rabatt kampanj som dem har just nu. Perfekt ju!

Vi ska nog ha dubbelkrokarna, det kan vara bra att ha många krokar när man är 5 i familjen :) De hade också snygga handukshängare, i 3 olika utförande... alla 3 var snygga!

Från Hafa - Sapporo

image284
image281
image283
image282

Bilder från http://www.hafa.se/

Projekt BÄNK...

9.30 imorse började jag dammsuga av all spindelväv på mina 2 bänkar som jag har haft i trädgården i snart 2 år... 9.45 började jag måla dem. 4 timmar senare var jag klar... hade jag visst det så hade jag nog inte målat dem i år! Men nu är det gjort, nästan i allafall. Imorgon får jag ta ytorna som ligger ner... Tanken är att vi ska ha dessa ute, framför nya huset. Här i den gamla trädgården så har det räckt med inoljning varje år eftersom de har varit under tak, men nu så ska de stå under bar himmel...

Innan målning...

image278

image274

Efter att jag städat dem...

image275

2 timmar senare... jag vill bara gå in i värmen...

image276

4 timmar senare... genomfrusen MEN KLAR FÖR IDAG!!!

image277

Köket är kaklat...

Idag tog vi vår vanliga fredagsrunda till huset. Köket var färdigkaklat och fogen i badrummet var klar. Om 2 veckor och 1 dag så är det dags att flytta... tjohooo!

Jag har förresten beställt rullgardinen med elefanter idag, från frapp.se. Det blev också 2 stycken elefanthaklappar...

Imorgon ska vi ha barnvakt och fixa lite med trädgården inför husbytet. Det är en hel del kvar känner vi, så det ska bli skönt att få gjort lite imorgon. Jag har köpt Cuprinols svarta fasadfärg, så imorgon ska jag måla om våra sittplatser i trädgården. Det blev aldrig några träpålar idag, stod och höll dem, mätte och hade mig men foglossningen sade STOPP :) Sååå, det får bli till en annan dag!

Trevlig fredag allesammans, nu ska vi göra varma mackor i ugnen med hyvlad parmesan och salami... så sugen på det (gravidnojja??)...

image273

Staket

Idag ska jag till K-rauta och köpa några pålar som ska bli växtstöd på framsidan. Jag ska också bygga en soptunne"gömma" av pålar och armeringsnät. Jag får passa på att utnyttja garaget vi har nu för om 2 veckor blir det endast carport. Så om jag hittar allt jag behöver så ska det målas i helgen. Pålarna sa målas i svart då vi ska ha svart träpanel på vissa delar av nya huset...

image270

Jag har klippt o klistrat lite, men så här ska växtstöden se ut och fungera...

image272

image271

Foton som jag ska ha i tavlan...

Igår gick jag igenom rätt så många mappar med foton tagna när min yngsta dotter föddes. Jag har varit lite slarvig med hennes fotoalbum, men har påbörjat det. Alla viktiga papper före och precis efter födseln är insatta, nu saknas bara bilderna... så idag så ska jag skicka iväg en fotobeställning på fujidirekt...

Bilderna som jag ska förstora till "nya" tavlan... alla 3 har sandmotiv så jag tror att de kommer passa bra ihop!

image267

image268

image269

Omlackering...

Eftersom jag har svart lack hemma så passar jag på att lacka om mina "björk"saker. Idag lackade jag om en lampfot som jag köpte på loppis i somras samt en tavla från Ikea. Jag får bända upp tavlan på nåt sätt ( botten sitter fast med en massa småspik) och sätta in egna foton på kidsen eller nått!

image261

Lampan kommer inte att stå på det svarta skrivbordet mot en svart vägg, men det är den enda "fria" platsen jag har här hemma just nu... flyttkartonger pryder resten av huset :D

image264

image265

Klinkers på plats!

Igår var vi i huset för att mäta lite. Fönstren i mina döttrars rum är gigantiska, det ena är 167cm brett och det andra är 137cm brett. Kollade genast upp de bredaste elefantrullgardinerna och det finns en som är 160cm, så den får det bli + den som är 130cm. Trodde inte de skulle ha de måtten faktiskt, så det var ju tur!

Sedan så var klinkersen i klädkammaren (som ska bli arbetsrum) och i badrummet uppsatt. Nu fattas det bara klinkers i hallen, samma som den i arbetsrummet och fog. Vi ska dit igen till helgen, så då kanske det är uppsatt...

bilder från huset, badrummet...

image257

image258

Klädkammaren som ska bli arbetsrum...

image259

Det stora fönstret...

image260

Så här kommer det bli med rullgardinen...

image266

Snygga plisséer...

Var inne en sväng på Silvan igår för att kika på lite allt möjligt. Fann dessa plisséerna i grått och vitt. De vita hade ett snyggt bladmönster. Vi kommer inte ha persienner i nya huset, så jag letar efter lite olika alternativ. Dessa var i allafall helt ok!

image256

Mairo Elefanter

Till tjejernas rum vill jag ha nån sorts mörkläggande rullgardin. Jag har kollat lite på vanliga vita hos Ikea men det kommer förmodligen bli Mairos Elefanter eftersom den också är mörkläggande. Måste mäta fönstren nästa gång jag är i huset så jag kan beställa rullgardinerna. Det kommer vara mycket sol på deras fönster så det kan vara skönt att få upp dem direkt när man flyttar in...

image255


Urbis Home & Design

Jag har fastnat för Urbis produkter, bla deras tapetdjur. Funderar på att göra något liknande själv med egen tapet. Vad tror ni, så svårt kan det väl inte vara?!

image254


Bild från www.urbis.dk

Helgen...

Helgen gick åt till att fixa en massa. Jag lackade sittbänken och skrivborden igen, även 2 par krokar som jag köpte på Ikea.

image249

Vi kikade på sängar också. Både jag och min sambo är opererade i ryggen (i lördags var det 10 år sedan exakt som jag fick min tumör i ryggraden bortopererad) och vi har diverse problem med dem så vi vill ha ett par sängar som håller livet ut... Idag har jag en Tempurmadras men den kommer bli för stor i nya sovrummet. Idag har vi lyxiga 2.25cm sängar men vi måste ha 180cm för att vi ska få plats i vårt nya sovrum...  Hehe, stora frågan är hur vi ska få plats med 3 barn i en mindre säng :)
Snygga och väldigt bekväma, de hade Tempurfunktion!!

image250

På Systrarna Grene blev det ett antal slevar m.m i härlig grön och rosa...

image251

I nya hallen ska vi ha denna sittbänk, den är måttanpassad och den ska in i ett "förmak" så det kommer vara väggar omkring den. Bakom ska vi ha en fondtapet (som vi äntligen hämtat på Beckers). Ska sy en stor sittdyna i ljusgrått så man kommer bara se den rosa kanten på bänken... Känns skönt att äntligen få plats med en rejäl bänk i hallen...

image252

Till höstmörkret, en värmeljusstake...

image253


Skrivbordet är nästan klart...

För några veckor sedan skissade jag på mina döttrars rum, bl a skrivbordshörnan. Jag ville måttanpassa skrivbordet och bygga det som ett L... sagt och gjort, nu är det klart! Vi passade även på att göra en sittbänk till nya hallen, den ska lackas i metall orkidée...

Sågningen & slipningen:

image245

Två av borden ska bli ett L skrivbord, det andra är sittbänken till hallen:

image246

Innan lackeringen idag:

image247

Efter lackeringen:

image248

Här ska de stå:

image244


Uppdatering av köket...

Handtagen var på plats samt "luckan" på vår diskmaskin. Vi är riktigt nöjda med köket. Diskbänken ska förresten bli åtgärdad. När vi besökte huset för några dagar sedan så var kanten 3 cm tjock medans vår bänkskiva var 4 cm. Det var Vedum som hade beställt fel så de ska åtgärda detta så fort som möjligt.

Idag upptäckte vi däremot ett annat fel, en av dörrarn var felhängda... så det hoppas jag också ska åtgärdas lika smidigt som diskbänken!

Lite foton från idag:

image240

image241

image242

image243

Nu är den ena sänggaveln klar...

Ikväll ska jag lacka nästa...

image239

Nymålat!!

Igår kväll lackade jag sänggaveln! Det blev jättebra! Den ser och känns nästan sprutlackerad... idag ska jag lacka den en gång till sedan så ska jag göra om samma procedur med den andra :D

Ett litet smakprov:

image238

Vår sänggavel...

Den ena sänggaveln åkte ner idag, hann dock aldrig börja lacka den då det kom en mammig ettåring i vägen :) Men ikväll kanske jag hinner med en lackering... då ska den bli svart!

image237

Ja, så smög det in sig ett fel...

Jo, idag åkte vi till Bauhaus för att köpa ben till min dotters skrivbord och till sittytan som vi ska bygga till hallen. Innan dess var vi tvugna att ta de exakta måtten inne i husen så vi inte köpte fel. Och det var väl lite tur för när vi kom till huset så kom en av byggkillarna in i huset och sa att diskhoarnas kantmått är 3 cm tjock medans vår bänkskiva är 4 cm tjock. Lite jobbigt faktiskt då det ser helt fel ut, bänkskivan sticker upp en bra bit ovanför diskhoarna... så nu har jag mailat Götenehus och frågat om detta kan korrigeras! Hoppas på svar från dem imorgon!

Här kommer lite bilder från huset:

image233

Hoppas verkligen det inte blir repor under byggtiden :)

image234

Denna ska bli halvintegrerad...

image235

Våra handtag...

image236

Igår var vi på Beckers - igen!

Vi handlade tapeten, den kommer bli så fin! Ska försöka tapetsera den i hallen på nya huset innan bebisen kommer. Sen kommer det nog vara BEGRÄNSAT med tid :)
Vi köpte metallfärgen i orkidée, den ska vi ha på sittdelen i hallen samt i barnens rum... Om vi hinner/orkar så ska vi köpa en bänkskiva i helgen och börja bygga på skrivbordet & sittdelen...

Vet någon om Ikea sågar åt en??

image232

Beckers Nya Hem

I veckan fick jag hem reklam från Beckers Nya Hem som har öppnat i Toftanäs. Man skulle få 100 kr rabatt på valfri vara om man handlade innan den 14/10. Så jag åkte dit idag och köpte den svarta lacken och en proffspensel som vi ska ha när vi ska lacka skrivbordet till barnrummet.
De hade också tapeten som jag vill ha i hallen.. den är så fin!!!

Jo, jag fick också lite inspiration där. De har en serie olika färger i metallic, den som heter orkidée var jättefin!! Kanske blir det metallic orkidée till tjejernas hyllor ovanför skrivbordet!!

image226

image228

image231

Köket idag...

Alla skåpen och lådorna var på plats. Bänkskivan till köksön var inte kommen ännu och inte heller handtagen. Vi har ju bara sett köket på ritning, så det ska bli så spännande att se slutresultatet. Vi gjorde 3 förändringar i sista minuten och det är vi glada för. Bla tog vi bort en hyllkant som gick runt kökspelaren från själva köksön, istället för olika storlekar på lådorna i köksön så valde vi samma mått överallt och handtagen bytte vi till en smalare modell.

Inte alltid lätt att välja kök och ca 30 andra tillval som man ska när man bygger nytt...

Lite bilder från idag, köket sett från matplatsen & hallen. Bredvid köket till vänster skymtar man storarummet...

image220

Köket sett från storarummet...

image221

Köksön med lådorna...

image222

Lådan som min dotter drar ut var egentligen en stor lucka, som byttes till lådor...

image223

Fläkten...

image224

En av dörrarna var också på plats idag...

image225

Köket...

Idag är det en vecka sedan vi var i huset senast! Golvet var lagt i hela huset, förutom på toaletten och i hallen där vi ska ha klinkers. Köket höll dem på och montera upp när vi kom förbi. Åhh, det var så härligt att se det vara på G. De sa att om vi kommer imorgon eftermiddag så ska köket förmodligen vara helt uppe - sååå gissa vem som ska dit imorgon!??

Lite bilder från idag:

image217

image218

image219

Fixardag...

Igår avkalkade jag kaffemaskinen & espressomaskinen i nästan 2 timmar. Kaffemaskinen avkalkar jag varannan månad så den gick fort, men espressomaskinen har jag aldrig rengjort innan. Vi köpte den för 6 år sedan kan jag tillägga.
I våras bodde vi på Sardinien i 2 månader. Vi drack cappuchino, caffe latte, espressos i mängder... när vi kom hem hade vi en vision om att fortsätta med detta men så hade vår espressomaskins ångfunktion (ironiskt nog) slutat att fungera... MEN NUUUU funkar den galant. Det var på tiden att jag rengjorde den kan jag säga... den var totalt igenslammad på sina ställen... så nu kan jag ha den i 6 år till :D

Igår köpte vi också tvättunnan på Granit, det blev den granitgråa... otroligt smart är den med sina hjul, lätt att förflytta o så. Var inne på Village också och kikade på hängare & knoppar...

Snygg skål från Village...

image213

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...