Japp... hög feber IGEN!

Måste dock önska er alla en glad Valborg!!!

/Camilla

Furhoffs

Ok... är fortfarande sjuk men orkar blogga lite!

Har någon erfarenhet av måttbeställda rostfria bänkar från Furhoff. Vi är nämligen sugna på en sådan bänk i vårt nya kök. De verkar så praktiska... man kan också välja att behandla den så den redan är "repig" överallt!

image669

image670

bilder: http://www.furhoffs.se/

Vi är fortfarande sjuka...

Jag har inte varit på semester o jag har inte slutat blogga, däremot har jag ALDRIG varit så sjuk som jag är nu. Jag har inte ens kollat min dator på flera dagar o jag som brukar kolla datorn cirka 100 ggr per dag. Jag har haft feber dag & natt o frossa... just nu har jag frossa kan jag tillägga... jag återkommer igen när jag är bättre. 3 av 5 familjemedlemmar är friska i allafall... nu är det bara jag & lille Max som ska bli friska!

Atjoo/Camilla

Loppisfynd...

5 stycken Stelton ljusfat...

image667

2 skålar som jag ska ha salt & peppar i...

image668

Framsidan...

Framsidan på huset börjar bli klar! I fredags köpte vi rullegräs samt rullade ut det - det blev sååå fint! Vilken ENORM skillnad. Vi har haft lerjord i 6 månader... så grönt gräs har verkligen piffat upp framsidan. Vi satte också ner träpålarna som jag bloggat om för några månader sedan. Jag målade dem svarta imorse och planterade murgröna runt dem. Det blev superbra... enligt mig då :)



image661

image662

image663

image664

image665

image666

Om några veckor ska vi köpa sjösten och ha det på jorden runt pålarna och murgrönan...

Äntligen!!

Äntligen så har jag hittat rätt fäste till mina hemmagjorda postpinnar. Postpinnarna har väntat snällt här hemma och jag har verkligen vänt upp och ner på alla byggvaruhusen efter bleckfästen som skulle funka hos mig.

Så snart borren är laddad och alla fästena är fastmonterade så ska dem upp på väggen i köket!

Just det... jag har "slängt" ut mina svarta runda bordstabletter (de från Ikea där mat fastnar i spåren) och bytt till Sigvards Virr Varr... så skönt att slippa skrubba mer.

image658
image660


Badrumsinspiration..

Jag & Nåmi kollade på kakel & klinkers härom dagen... jag gillar den här metalliska kombinationen i duschen.

Om ni kollar riktigt noga så ser ni mig i spegeln :)

image657

Lite uppdatering...

Alla 3 kidsen har varit sjuka (2 är fortfarande sjuka) så uppdateringarna blir färre dessa dagarna... MEN det händer ju jämt något i hus nr 8 så här kommer lite nytt!!

Igår (efter många telefonsamtal) kom jorden vi väntat på. Så igår kväll stod jag och stampade jord och plockade bort pinnar och småstenar. Jorden blev faktiskt otroligt plan, så nu hoppas jag bara att gräsmattan kommer att trivas. Gräsmattan ska jag hämta imorgon... 30 kvadratmeter! I förra huset rullade jag också ut gräset och det var riktigt roligt då resultatet blir omedelbart. Fler bilder kommer imorgon!

image654

Idag har huset även börjat målas.... SPÄNNANDE!! Om bara några timmar så kommer huset bli mörkgrått!

image655

Och slutligen... jag putsade fönstren utvändigt idag med denna FANTASTISKA fönstertvättare/skrapa. Superenkel att använda, det enda som behövs är vatten. Köpt på Optimera förr 99 kr!

image656

Visst är naturen helt underbar...

Under en viadukt på väg till Ilva växer gräset som ett eget litet konstverk...

image650

image651

image652

Ilva promenix...

I fredags gick jag tur & retur till Ilva med min granne L... det tog en timme dit och en timme hem... ja... o nån timme på Ilva & Espresso House! Det var en riktigt härlig promenad...

Lite inspirationsbilder från iLVA



image641

image645

image642

image643

image644

image646

image647

image648

Jag har en sådan skål... fick den av M i inflyttningspresent - och den är så jag :)

image649

Visst har Ilva massor av med fina inredningsdetaljer!!

Orrefors mortel

Helt i min smak!!! Finns på www.designonline.se


image640

Lekstuga...

Jag har skissat på en lekstuga i mina tankar under flera månader, men jag vet ej om jag kommer bygga en nu när jag har hittat denna :) Visst är den fiiiin...

image638

Bild: http://www.minihusen.se/

Denna är också otroligt fin...

image639

Bild: http://www.tradgardshus.se/lekstuga_funkis.htm


Köksinspiration...

Igår åkte jag till Ballingslöv för att få lite köksinspiration. Tycker detta köket är fint, men jag vet att man kommer tröttna på det - så det blir inget sådant hos oss...

image637

Fem myror är fler än...

Fem myror är fler än fyra elefanter! Är det fler som har shoppat loss på Lindex???

image636

Fick tummen loss...

Länge har jag velat ha Jungle Peas i mina tjejers rum, ända sedan Leva & Bomässan i Trelleborg i höstas... där hade dem dekorerat (för ett antal tusenlappar) ett vardagsrum med just Jungle Peas, se bilder.

image631

image632

Igår på Äntligen hemma fick jag se vinylmönstret igen och fick en idé om att jag kanske skulle måla mönstret direkt på väggen.. sagt & gjort!

Provmålning... färgen heter Zanzibar och är från Beckers!

image633

image634

image635

Klart & jag är supernöjd!
Kostnad 0 :- Pensel hade jag hemma, färgen är en gratis provburk!!

Vill ha...

Jag ska snart beställa rullgardiner till Max rum, det blir Mairos bruna elefantrullisar som http://www.frapp.se/ har.

Nätbutiken har dessutom lite annat som JAG VILL HA men som jag tyvärr inte har råd med för tillfället. Men man kan ju alltid sukta...

Vill ha:

Roskudden (499 kr) från Kosta Linnewäfveri finns i 3 färger - vill ha den svarta & den gråa kudden.

image629

Denna hade passat på min köksö
Vas Grass för 309 kr/ Normann Copenhagen

image630

bilder: www.frapp.se

Trädgårdsredskap...

Jag svängde förbi Rusta igår och köpte detta kittet i rosa:

image628

Jag har massor av med spadar här hemma, men de är långt ifrån så här fina som dessa...

foto: www.rusta.se

Rusta tips...

Denna mattan är helt ok, hade passat hos mig - kanske på nya trädäcket (som ska byggas) nu på sommaren. Finns i flera färger... kostar 249 kr!

image625    image626

Jag behöver en hushållsvåg, denna kostar 129 kr - bra pris!

image627
foto: www.rusta.se

Söndagens loppisklipp...

En gammal Rörstrandkopp i ROSA & GULD - vet ni... det var sååå mycket krims krams på detta stället, men när jag såg denna ensamma kopp som lyste upp på så förstod jag att den hade väntat där på just mig :) Den är HELT i min smak... den ska stå i mitt gamla skåp!

image623 

image624

Nya huset...

Här en planritningen på nya huset...

image622

Idag bor vi i detta... nästan likadant - vi har nämligen gjort om storarummet till 2 rum. Vi har byggt en vägg där och fått ett litet rum på 9 kvm i slutet av rummet. I det nya huset kommer vi dock få en till toalett och ett större rum i slutet på storarummet. Åh, detta känns kanon - det var ju egentligen detta huset vi ville ha från början men det var slut då... och nu ska det äntligen bli så!!!

image621

Loppisfynd...

Jag är ju en s.k. loppisoman och det har jag alltid varit. Det var dock ett bra tag sedan jag var på loppis sist då barn & hus har kommit i vägen. Imorse, efter att jag kört min äldsta dotter till skogsmullet så svängde jag in på Möllans loppis och fyndade rejält... ja enligt mig då :)

Jag älskar ju saker i järn och blev eld & lågor när jag fann en stor nöt (som fungerar som nötknäppare, fast jag kommer ha den som prydnad i mitt gamla ryska skåp) och 2 taxar för twentyfive kronor... mitt köpbehov är stillat för flera veckor nu kan jag säga!!

image619

image618

image620

Vi ska flytta...

Japp... vissa gissade rätt med ledtråden - vi ska nämligen FLYTTA! Idag skrev vi på kontraktet för ett större hus. Vi köpte ju detta som vi bor i idag när Nåmi var 3 veckor gammal... o idag har vi även en liten Max. Så med 3 barn känns detta som ett måste! Så nu ska vi kavla upp armarna igen och gå igenom tillvalslistan och sen flytta igen!

Det roliga är att jag ser när huset byggs, det är nämligen på andra sidan bäcken och bäcken är precis vid vårt matrumsfönster :)

image617

En ledtråd...

Här kommer en ledtråd på inlägget längre ner.... imorgon så ska jag berätta vad vi ska hitta på!!

Är det någon mer som vågar gissa?? Bilden avslöjar en hel del!!!



image616

Målning pågår...

Jag är så trött idag. Vi har haft arbetare här hela dagen.. det blev en lång fika hos grannen då det var omöjligt att vara hemma. Hela huset är ommålat nu... tja, nästan för imorgon ska det sista rummet målas. Vår bänkskiva är slipad o den ska oljas imorgon igen. Plus så ska ett fönster bytas ut imorgon och nästa vecka ska ett golv upp... och ett nytt ska i! JAPP... så är det!!

Våra hus (träfasaden) håller på att bli målade nu när det är fint väder. Jag fotade den andra längan innan idag och riktigt njöt när jag såg färgen - ANTRACITGRÅ min favoritfärg. Ah, det kommer bli kanon... längtar tills vårt hus ska bli målat!

image615

Fjällräven...

Min dotter har gått från skogsknytte till skogsmulle och då ska man bli lite mer självständig och bära sin egen väska med mat & extrakläder och framförallt inte ha sina föräldrar med som hjälper en.

Så det blev en svart Fjällräven Mini Kånken... visst är den fräck!!

image614

Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Emma om vad jag gillar/gillar inte...

Jag gillar (ÄLSKAR) min halltapet från Midbec...

image613

Jag gillar inte vår trädgård (lera) men den ska fixas så snart våren kommer... så den kommer jag gilla snart!!!

Hinner blogga lite...

Ska strax iväg till sjukhuset på röntgen, men ser att blogg.se funkar igen så då får det bli ett snabbt inlägg! Tjohoo!

Jodå, idag ska det slipas o målas här hemma. En ska slipa valnötsskivan o en ska måla väggarna... o jag ska inte vara hemma. PANIK! Kontrollfreak som man är så vill man gärna vara hemma när andra är här o fixar. Men jag kommer igen om 2 timmar o då hoppas jag att huset står kvar :)

Jag har lite NEWS att berätta, men det kommer i slutet av veckan.
Ni får GÄRNA GISSA vad vi ska göra.. hihi, men jag misstänker att ni aldrig kommer komma på det hehe...!!

Vi hörs!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...