Borgeby kryddgård!

Jag måste verkligen tacka Susanne för den underbara presenten jag fick av henne för ett tag sedan. Det var ett gäng olika kryddor & en basilikaolja... Igår provade jag den första kryddan, Köttfärskrydda, och idag Fina fisken och helt ärligt så är det dem godaste kryddorna jag NÅNSIN har smakat... jag lagar middagar från scratch varenda dag och aldrig nånsin får jag till sådana här perfekta kryddblandningar och till min FÖRTJUSAN så har kryddorna en egen hemsida med beställning! Jag känner på mig att jag kommer bli stamkund och jag hoppas att fler provar för kryddblandningarna är fantastiska... jag låter ju helknäpp o fanatiskt, men det är bara för att jag nu som 30 åring verkligen har upptäckt det fantastiska med kryddblandningar!

Min fantastiska kryddupplevelse idag var Fina fisken kryddan som jag tillsatte efter att jag stekt torsk (som jag delat i kuber), palsternacka och purjolök... och 15 % matlagningsgrädde på det... ahh, delicious! Helt otroligt så mycket smak...

Fina fisken innehåller detta:
Persilja, Basilika, Dragon, Svartpeppar, Senap, Curry, Spiskummin, Vitlök, Buljong, Lök, Paprika, Torkade grönsaker, Salt, Glutamat - så det är inte konstigt att det blir bra!

Igår blandade jag in Köttfärskryddan i lasagnen - lasagnen har aldrig nånsin varit så god som då.
Jag längtar till middan imorgon, då ska jag prova Pestokryddan!
Ja ni hör, jag är alldeles lyrisk!!

Tack Susanne ännu en gång... du har väckt ett nytt intresse - KRYDDOR från Borgeby!

Borgebys kryddgårds hemsida: http://borgebykryddgard.jetshop.se/default.aspx


Om jag hade haft...

Om jag hade haft råd så hade jag kunnat tänka mig denna vid skrivbordet/datorn... Ser verkligen härlig ut... hehe... kanske inte med den hårda stolsryggen!! Men den är snygg :)

Cortinastolen kommer från Lammhults

image564
image565

bild: www.designonline.se


Nu finns den på frapp.se

Tapeten som jag vill ha. Fick tipset för ett tag sedan av min vännina att Mairo även hade Blomma som tapet - genast så satte tankeverksamheten igång och varenda vägg här hemma tapetserades i tankarna! Den finns att köpa på Härliga Hem i Staffanstorp, men nu har även frapp fått in den... om man nu inte orkar ta bilen! Internet är ju sååå bra :)

Visst är dem fina!!? Jag funderar på att antingen tapetsera ena väggen i sovrummet med den vita eller ha den som tapet utanpå bokhyllan vi ska ha där. Japp, det har planerats en hel del nu inför datordelen i sovrummet och det lutar åt bl a en Billybokhylla med Moreby vitrinlucka (som man själv kan dekorera med tapet eller tyg)... jag tror det blir bra att stänga inne så många prylar som möjligt i ett skåp!

image561

bild: www.frapp.se

Bok Rea på Åhlens...

Igår kväll åkte jag o min dotter till Åhlens för att köpa fakta barnböckerna med Rut & Knut, det blev 8 stycken :) Så nu ska även jag piffa upp min allmänbildning hehe!! Jag passade SJÄLVKLART på att kika lite på heminredningsfronten och givetvis fann jag en hel del fint...

Vill ha dessa videkvistar på påskbordet:

image558
Nästa Åhlensrunda så ska jag köpa dessa krukor, så himla fina till orkidéer:

image559

Nu finns det stora träd på Åhlens... jag har det lilla och hade jag haft plats för det stora trädet så hade jag kunnat tänka mig det med...
image560

Vattenkoppar...

Målaren som skulle komma idag ringde och sa att han fått vattenkoppar - så han lär väl inte dyka upp denna veckan. Tycker synd om honom!

Rörmockaren kom förbi imorse och kikade på våra rör under köksvasken - de ska bytas till ett par tjockare. Vår toalettstol är sned, så den ska flyttas i dagarna! En massa jobb hela tiden... vi har hantverkare här nästan varenda dag... börjar bli jobbigt!

Det ska i allafall bli skönt att fixa den sneda toastolen + så ska vi beställa ett till F3 högskåp till toaletten... sen är dasset klart!! Tja, nästan - vi har en massa klumpar i fogarna så de ska slipas ner och fogas om... = ännu en hantverkare som ska tillbringa sin dag här hemma!

Så här har vi det nu, väldigt mycket tomt utrymme fram till toalettstolen...

image551

Så här vill vi ha det, i vitt:

image556

Nr 1 har vi redan, vi vill dock ha handtaget liggandes på båda luckorna som på första bilden så det inte ser för rörigt ut... vi får köpa en ny lucka och borra om handtaget på det vi har nu!

Annars blir det så här:

image557
Med 3 barn så känns detta som ett måste, annars får man väl inte plats ens med sin egen tandborste när de är tonåringar... hehe... jag kan se det framför mig redan... hårspray, skum, smink - man minns ju själv så mycket man hade när man var 15 :)


Netto TIPS

Idag hade Netto väldigt bra saker i sitt sortiment, bl a skålar med smart vispningslock. Det stänker som bara den varje gång jag vispar i mina vispskålar, så jag brukar alltid vispa under en handduk så stänket inte hamnar på kaklet... nu har jag dock inhandlat en smart vispskål för billiga 29 kr! Den har 2 smarta lock, en för att sticka in vispen och en för att öppna hela skålen!

image547
Åh, igår fick jag dessa vackra snödroppar av min äldsta dotter. Visst är dem fina... våren är på G i Skåne!

image548

Skåpet är på plats!

Skåpet är på plats! Vi fick hjälp av våra vänner och utan dem så hade vi aldrig fått hem det - så TACK för det M & P, ja & C också :)

Jag har tvättat skåpet och piffat till det lite, dock inte för mycket för på tisdag kommer målaren och ska måla väggen bakom det. Så då ska det bort igen!

Här kommer lite bilder:

image539

image543

image544

 

Jag älskar det.... skåpet är som pricken över i:et i vårt hem!!

Jag har fått reda lite om skåpets historia från den förra ägaren:

Mailet från henne: Min Farmor Hilma (född 1880) arbetade som ung på järnvägsstationen i Raivola (Edith Södergrans hemby), en tätort som numera tillhör Ryssland. När farmor var ledig, hände det att hon tog tåget till St Petersburg lika naturligt som vi tar tåget till Köpenhamn för en dagsutflykt idag. Skåpet kan ha inhandlats på ett av hennes besök i staden. Själva skåpet följde sedan med farmor till hennes olika vistelseorter (det blev ett antal innan hon gifte sig vid relativt mogen ålder) och transporterades efter hennes död från Tammerfors i Finland till Jämshög i Blekinge. Därifrån flyttade det till Malmö och sedan till Dig. 


 

Vad tycker ni om detta skåpet?

Imorgon ska jag åka o kolla på detta skåpet - jag tycker det är otroligt fint. Det är ca 100 gammalt, men känns enligt mig väldigt modernt!

Vad tycker ni? Jag vill ha det.... är redan kär i det. Hoppas bara det är lika fint "live"!!

image538

foto: www.blocket.se


Espresso House på ILVA

Igår var det dags med fika igen på Ilva - men innan dess var jag hemma hos min fikavännina C (som är min kompis sedan högstadiet & en av dem som jag kännt längst & mest :) och kikade på hennes tapet & nya inredning...

Så fint, så jag måste bara dela med mig. Tapeten är från Åhlens... jag är lite osäker men jag tror att lampan är från SIA!

image533

Stol från Ilva...

image534
Snygg lösning ovanpå garderoberna...

image535
De snygga Leaf skålarna från Georg Jensen...

image536

Latten efteråt :)

image537

Servettställ...

Det kladdas en hel del vid matbordet hemma hos oss - så ett servettställ har inhandlats.

image531

Köpt på Lagerhaus, plutoprodukt!

Vill också ha (angående kladd) Sigvards bordstabletter, för dem vi har nu är otroligt jobbiga. Jättefina men all mat fastnar i mönstret (det är Ikeas runda om ni vet vilka jag menar)... och med 2 barn som äter gröt dagligen så blir det en hel del skurande! Sigvards bordstabletter verkar vara bra eftersom de är 2 mm tjocka (vill inte ha tunna i plast för de fungerar som allt annat än bordstabletter när man har en 1½ åring vid bordet) frågan är bara om de är glatta på själva ytan... någon som vet!!? Någon som har dem och har småbarn?!

image532

Foto: www.sassabrassa.rah.se

Gliss barstolar...

Vi letar fortfarande efter den rätta barstolen till vår köksö... Jag gillar den gröna, verkligen härlig fräsch färg. Men frågan är om den är bekväm att sitta i? Är det någon som vet?

image530
image528
Foto: www.zeta-furniture.dk

Plaza prenumeration...

Ahhhh... när det är så billigt så kan man ju inte låta bli :)
image526

Målaren...

Nästa vecka (hoppas vi) kommer målaren för att måla om en del väggar som inte blev bra under husets byggperiod. Vi har bestämt oss för att även passa på att få målat en fondvägg i matdelen, i mörk grått. Det är alldeles för ljust just nu och jag tror att vi får en mer ombonad känsla med mer färg - om grått nu är en färg :)

image525
Vi får se som sagt i nästa vecka... här är en hel del saker som inte är klara än. Toastolen sitter fel, man sjunker in i golvet på ett ställe, köksluckor som är skrapade och väldigt många småfel lite här och där... allt ska rättas till nu de närmsta veckorna och det innebär att vi ska ha hantverkare här lite då o då. Väldigt jobbigt när man har en bebis hemma... puh - längtar tills allt är över! Sedan börjar det roliga... att fixa trädgården :)

"makeover" blocketsängbord = klart!

Imorse piffade jag till det sista.

Sängbord före:

image521

Sängbord efter:

image522

Lite piff:

image523

Strössel...

ÄNTLIGEN har Strössel kommit som rullgardin... finns på www.frapp.se/ 

image520

Foto från www.mairo.se

Surfade lite på Rustas hemsida idag...

Jag har ju alltid tyckt att Rusta är en riktig skitaffär, men ju mer jag kollar på deras hemsida desto mer gillar jag deras prylar... kolla in dessa småsakerna:

till muffinsen


image516

bakformar av silikon


image515 

image517



måttsats (jag har den gröna)

image518

brödrost

image519
bilder från www.rusta.se

Paketinslagning...

Jag & min äldsta dotter pysslade idag, hon skulle nämligen på 4 års kalas och paketet som vi fått från affären var så tråkigt. Så vi öppnade upp det och gjorde ett eget med papper från Lagerhaus, lite grått garn, svart snöre och pärlor. Jag älskar att ge bort fina inslagningar (även presenter) och ju fler man gör desto mer idéer får man... man tager vad man haver... som Pippi brukar säga!

image514


Sängbord!!

Vi har letat efter det perfekta sängbordet ett tag nu, men vi har ej kunnat hitta det. Jag har tagit på mig uppgiften (med nöje) att söka och igår fann jag det på Blocket. Jag fick det för 37 kr, det är ett Corras sängbord som finns på Ikea. Det var dock grått och lite slitet! Vi vill ha det i svart så det passar sängramen... Så idag har jag slipat det och lackning pågår just nu! Jag har en del planer för det... blir det bra så får ni snart läsa mer om det på bloggen :)

Nyslipat...
image513

Tapetproverna har kommit...

Japp, nu har dem kommit. Det tog bara 2 dagar för Sandberg att skicka hem dem till mig - det kallar jag för bra service!

image511
Nu ska jag bara fundera över vad jag ska ha dem till :)

Kudd inspiration...

Jag skulle kunna tänka mig alla kuddar som Inhabit har... mmm och sängkläderna och väggtygerna, allt som de har nu när jag tänker efter. Så otroligt mycket fint dem har!

image504     image505
image506   image507
   image509   image510

bilder från: www.inhabitliving.com

Svarta babushki...

Förra året så fick jag ett ryck och målade en babushkasamling svart, förutom ansiktet på en av dem. Visst blev det bra?! Jag älskar dem... hehe... jag är babushkagalen och handlar alla som jag hittar på loppis... de flesta i allafall. För ett tag sedan hittade jag en som var i rosa - gissa om jag blev glad!!

image503

Mina stolpar...

Mina stolpar har legat ute hela hösten & vintern fram tills idag. Solen skiner och fingrarna kliar för lite utomhusarbete. Jag har ju en idé om att ha dessa 5 stolpar på rad längst med carporten... de ska vara svarta och murgröna ska växa på dem. Jag hann bara måla en eftersom Max inte fick ro i vagnen och ville upp hela tiden. Men en är alltid något :)... förhoppningsvis blir det fint väder i helgen, isåfall ska jag måla klart de andra också!

image500

Till våren ska även staketet målas svart...

image501

image499

Postpinne...

Denna postpinne hade jag kunnat tänka mig här hemma. Vi har en tom vägg i köket, där hade den passat perfekt... eller i hallen nu när jag tänker efter... eller i barnens rum - till teckningar! Kanske en till alla rum!!

image498

bild från www.designonline.se

Sandbergs tapeter

Jag har precis skickat iväg en beställning till Sandberg för att få hem ett antal provbitar på deras tapeter, mest för att det kan vara bra att ha hemma om man känner för att pyssla! Men sen så har jag också fått en idé... till sovrummet, mera specifikt till sängbordet. Vi får se om idén blir av eftersom jag först måste se om sängbordet jag hittat på Blocket fortfarande finns kvar. Fortsättning följer...

image497

Bilder tagna från http://www.sandbergab.com

Nytt skrivbord...

Min dotter ska få en egen dator nu i dagarna så jag har pysslat om kvällarna med hennes nya skrivbord. Det blev en förlängning av skrivbordet hon redan har, fast i lime.

image495

Hur jag gjorde lampan...

Det är många som undrar hur jag gjorde min lampa, så här kommer en beskrivning. Först o främst så fick jag massor av med tips från Er, utan dem så hade jag aldrig gjort lampan - så TACKAR!

Detta behövs:

En rislampa
En stor badboll
Tapetklister
Snören i valfri färg
Acrylfärg i samma färg som snöret

Ok, jag började med att ta itu en rislampa för att få "hålramen" som glödlampan ska in i. Den satte jag på toppen på den uppblåsta badbollen. Sedan började jag snurra snören runt bollen. Jag knöt snöret i "hålramen" varje gång jag tog ett nytt varv för bästa stabilitet + att jag drog åt ordentligt när jag virade snöret så det inte blev slappt och gled av!
När bollen var färdigsnörad (använde 2 snörpaket) så doppade jag händerna i tapetklistret och strök hela bollen med det. Badbollen fick torka i ca 1 dygn. När den var torr så tömde jag badbollen på luft, drog ut den och målade "hålramen" svart med acrylfärgen. Ramen från den andra lampan var nänligen vit och det passade inte så bra till min svarta... Det blev lite lim kvar på vissa ställen på lampan som jag fick borsta bort sedan var den klar. Jo, just det... jag använde samma upphängning som fanns på rislampan som jag tog itu.

Rislampan som inte finns mer...

image494

Närbild på lampans ram där jag fäste snörena...

image493


Ni får gärna hojta till om ni gör en lampa.. alltid kul att se andras alster :)


Åhlens...

Jag var en sväng i stan igår, främst för att shoppa skor och för att hitta snörena till lampan... skor hittade jag, 3 par och tro mig jag behövde skor. Som gravid så har jag inte handlat något till mig själv på jättelänge, bl a skor - men nu så är jag stolt ägare till 3 par (ett av paren är rosa :)!!

Inne på Åhlens (en av mina favvoaffärer) hade dem gjort i ordning en liten skrivbordshörna med skrivbord från Ikea. Det är jättefint och hade passat bra hos oss men tyvärr så finns det bara i björk o ek... jag hade velat ha ett vitt!!

image491

Vårgrönt tyg hade de också fått in...

image492


Lampan är klar...

... och jag är faktiskt nöjd.

image488

Så här ser den ut när lampan är tänd... måste byta till en lampa med mindre watt då den nuvarande är för stark!

image489


Tack för alla tips...

Tack för alla tips om hur man gör sig en egen "nätlampa"... Jag hade ju inga planer alls på att göra en men när det var så enkelt som alla sa att det var, ja då var jag ju tvungen att åtminstone prova...

Igår kväll hann jag med detta...

image486

image487

Fortsättning följer...

Sinko designad av Olof Hansson

Så enkel, men ack så funktionell - önskar mig denna diskpropp till vår köksvask!

image485

bild från www.klassiskahem.se

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...