Partyslinga..

Under vår semester på Guadeloupe så föddes idén om att ha en partyslinga hemma i trädgården... alla palmerna var fulla med härliga färgglada ljusslingor och när man satt där så var det givet att man själv skulle ha det likadant där hemma...

Foto från Guadeloupe...



Jag har kikat lite på nätet och har hittat en liknande ljusslinga på Clas Ohlson för 198kr, det blir dock inte den då jag hittade fler alternativ...


bild från www.clasohlson.se

....dessa är mer jag!! De kostar 229kr och finns på helgbutiken...

Nu ska jag bara välja vilken färg jag ska satsa på.. tycker båda ljusslingorna är fina :)




bild från www.helgbutiken.se

Är det någon annan som har partyslingor i sin trädgård?? Vill se bilder :)

S 8000 - N

Idag har jag varit på Bauhaus och köpt färg från Beckers, det blev S 8000 - N likadan färg som på vår huspanel! Baksidan hann jag måla innan jag hämtade kidsen på dagis, imorgon tar jag framsidan... förhoppningsvis är planket också klart imorgon!

Så här såg det ut igår...



Planken innan målning...



KLARA!!



Nu ska dem bara sättas på plats, sen så ska jag gladeligen bocka av planket från "att göra listan" :)

Tävling hos Pixi Design

Passa på och vinn ett halsband till morsdag. Vaför inte ge dig själv ett fint halsband med dina barns namn. Eller ge det till din egen mamma. Det enda du behöver göra är att länka till http://pixidesign.blogspot.com/ och skriv varför just du vill vinna halsbandet. Vinnaren dras den 20 Maj.



Såå fint.. jag vill vinna ett!

Fantastiskt väder...

Idag blev det en tur till Rusta för att kika på cykelkorgen de hade i förra reklambladet... den beskådades och fick följa med hem! Den är verkligen fin och prisvärd. Jag ska ha den i trädgården till barnens leksaker. Funderar på att köpa en till och ha framför huset med lite lavendel i... kan säkert bli piffigt!





Var även på loppis och fyndade en rosa häst till sonen...



Våra plattor skulle ha lagts i helgen , men det blev tyvärr inte av. Känns för jäkligt men jag hoppas VERKLIGEN att de är på plats i nästa vecka... Jag VILL och BEHÖVER börja piffa med lite rabatter snart... Trädgårdsidéerna i huvudet står på kööö.. !

Trevlig söndag!!!


En afton med Depeche Mode...

Barnvakt är nääästan ordnat, så nu väntar förhoppningsvis en HELKVÄLL på Debaser i Malmö. Jag och en kompis ska på En afton med Depeche Mode... Om 2 månader ska vi se dem LIVE i Köpenhamn - längtar!

Är det någon mer som ska till Debaser på onsdag?????



http://www.debaser.se/kalender/1821/

Sista tavlan är på plats...

Igår kväll kom äntligen sista tavlan upp på väggen efter att ha stått lutad mot väggen i sovrummet i 3 månader! Känns skönt. Min pappa har målat den så jag ville gärna få upp den nånstans... det roliga är att det är EXAKT samma färger i tavlan som på min 60 tals lampa... lite spooky faktiskt!





Detalj...



Nu ska jag ha helg... avslutar med staketbygget som består av 2 nergrävda betongplintar! Tjohej för det!!


Första dagen på jobbet...

Idag är första dagen på jobbet. Min lille son har åkt in och ut på barnakuten sen i måndags så jag hann aldrig börja arbeta den 21:a... nu mår han bra och kan äntligen gå på dagis!
Nu sitter jag här i allafall och kan inte förstå att 3 år har gått sedan jag var här sist. För 3 år sedan var jag höggravid med mitt andra barn och skulle vara hemma i 1½ år... fniss... så blev det inte! Kan dock inte förstå att 3 år har gått! Det har gått otroligt fort och nu är det liksom över. Föräldraledigatiden är över - aaaah, sorgligt!

...........

Just nu har vi en snickare hemma som har påbörjat vårt staketprojekt och här sitter jag och lär mig ett nytt kartprogram... så gissa om jag är sugen på att se vad som händer hemma i trädgården???
Han kom hem till oss igår kväll och skissade lite på staketet... hoppas det blir så som på min lilla bild i huvudet!

Spännande, återkommer säkert med bilder!!

Hej o hå, jobba på!

Kopia på Rusta...

Kikade i Rustas nyhetsbrev och fann den här söta cykelkorgen. Det är helt klart en kopia på cykelkorgen Carrie från Design Houe Stockholm...  Söt och prisvärd!

Jag ska nog klippa till nästa gång jag har vägarna förbi Rusta!




Bild från www.rusta.se

Vill ha...

Kika in spadarna och skottkärran... Jag är KÄR! Är ni?? Tänk att ha dem i sin trädgård...

Så fina!



Denna skottkärran hade fått stå på uppfarten året runt hos mig :)



Bilder från http//www.foleygallery.com/


Stolar till trädgården...

Jag är på jakt efter stolar till vårt hemsnickrade bord i trädgården och kanske är det så att jag har hittat rätt stol! På Jysk. Har aldrig handlat där och har alltid varit skeptisk över deras kvalitet efter några besök i butiken. Men så igår så hamnade jag just i den här snygga stolen och fick reda på att den var från Jysk...

Så min fråga till er alla där ute är: Har ni erfarenhet av denna stolen eller andra trädgårdsmöbler i samma stil från just Jysk??

Stolen var rätt så dyr tyckte jag, 899kr per stol och vi behöver en hel del då vi har ett bord på 3½ meter. Har ni andra tips om liknande stolar så får ni gärna hojta tll!





Bänken var lite billigare, 349kr. Funderar på att ha den på framsidan av huset! Vet någon förresten om Jysk brukar ha "rabattdagar" eller nått liknande där dem sänker priset, typ som Hemtex brukar göra?!




Likörglas...

Kommer ni ihåg när jag köpte min "röda fot lampa" för ett tag sedan?! Jag köpte lampan från en man vars mamma hade gått bort och han frågade om jag ville köpa mer av mammans saker som var utspridda i lägenheten. Jag hade rätt så brått för jag var mitt uppe i stan och bara en halvtimme senare så kulle jag tillbaka till byn och hämta barnen på dagis... det blev en snabb runda bland lådor och skåp och jag fastnade för dessa fantastiskt vackra likörglas. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle köpa dem och hade väldigt svårt att fatta ett beslut om jag skulle köpa dem eller ej, samtidigt tickade dagisklockan! Jag är sååå GLAD att jag köpte dem... vad tänkte jag på - varför velade, hallå!!

Glasen är mörkgrå och har en genomskinlig lejontassfot eller nått liknande i allafall.. Och helt felfria. Han berättade att hans mamma hade fått dem i 30 års present av sin pappa för en 50-60 år sedan.

Jag hade velat veta lite mer om glasen, om de är från nån känd glasfabrik eller om de har någon känd skapare bakom sig, eller om de bara är "vanliga glas" som alla hade på den tiden... i vilket fall som helst så är de MINA nu och jag ska vårda dem ömt. 

Sååå vackra med sina lejontassfötter.. 





 

Är det någon som har sett dem nån annanstans och vet något om dessa glasen?

Barbapapafamiljen är hittad...

Mannen är ute med barnen och jag är hemma och kurerar mig. Denna helgen är sista innan jag börjar jobba så jag svängde de lurviga igår med tinginneoute... Vi hade riktigt roligt, men morgondagen är mindre kul. Redan SJU på morgonen ringde det på dörren (tjohej efter 3 timmars sömn), det var stentransporten - äntligen är stenarna här men kunde de inte kommit lite senare denna härliga lördagsmorgon??!

70m2 50X50 och 21X21m2 betongplattor står i allafall uppe på uppfarten.... det ska bli sååå spännande att se resultatet. Efter många om och men så fick vi ju till en bra skiss till framsidan med en rabattidé liknande Carl Linnés visningsträdgård från Göteborg. Oooh, det kliar i fingrarna - jag ska både köpa plantor och tigga till mig från vänners trädgårdar så jag får en härlig mix direkt.



Jag vet inte om ni känner igen www.camillasgarden.se  - men det var min gamla hemsida som jag har lagt ner (för dyr att hålla igång tyvärr) men häromdagen så var jag inne på mina sparade bilder från hemsidan och hittade lite piff därifrån, bl a dessa barbapapafigurer som jag gjorde åt min dotter en gång i tiden. Jag hade glömt bort dem helt, de ligger fortfarande nerpackade från vår första flytt 2007. Jag har minst 2 stora lådor kvar att packa upp i förrådet med massvis av med keramikprylar till trädgården och betongsaker som jag gjutit.... åååh, jag längtar tills allt piff kommer upp igen!









Visst är dem gulliga?!

Lite piff...

Min lampa är ÄNTLIGEN klar! Jag sprayade den vit för ett tag sedan och blev väldigt nöjd. Lamphållaren var röd från början och jag är med åt det lilarosa hållet... så den fick bli vit för att smälta in bättre i huset Jag har dock ett litet projekt kvar med lampan och det är att förbättra den vita färgen, för snabba jag trodde att den hade torkat och tog ett riktigt grabbatag om den så lite av den röda färgen kom fram igen. Typiskt! Men en varm sommardag ska lampan ut igen och sprayas igen och få torka till 100% :)



Före bilder på lampan finns här

Min groda från Inredningspartyt har kommit! Ett mycket bra köp tycker jag, passar perfekt på fönsterbänken...


Min vännina som gör egna smycken kom förbi igår... jag fick ännu ett babushkasmycke i ROSA, en lila plåtburk med babushkor på och en skål med lock från Village, också den i rosa-  me like! Så nu är både jag pyntad och huset :)

Smycket är sååå fint!



Är mitt inne i att göra en fotobok hos fujidirekt.se. Jag har hållt på i flera dagar nu... har ont i nacken och musarm är på G. Den kommer bli super när den är klar, men sicket jobb! Jag har säkert flera tusen foton här hemma som väntar på att sättas in i album, så jag försöker beta av nu när sonen skolas in på dagis. Nästa vecka börjar jag jobba så då är det ajöken med fixartid här hemma!

Är det fler som skolar in kids och är på väg in i arbetslivet igen?

Gamla foton...

Hittade en länk där man kan få sina foton att se gamla ut. Lite kusligt faktiskt, men ganka kul också!

Kika på denna länken http://labs.wanokoto.jp/olds






Trädgården...

Nu när solen kikar fram allt oftare så börjar det bli tid att få i ordning en trädgård. För tillfället ser det inget vidare ut. Eftersom det är ett nytt hus så har vi bara lera o makadamm på både fram och baksida... ja, och en icke anpassad ramp av murken spånskiva!



Vi beställde sten igår efter många om och men. Det krävs ju rätt så exakta mått så man får rätt mängd stenar + en skiss på hur man vill ha det, så det har tagit lång tid att få till det! Men igår fick vi till det så nu är det på G.
Det finns otroligt många fina plattor att välja mellan... och belysning ska vi inte ens tala om.

Lite bilder från Betong och marmor i Arlöv, de har massor av med betongplattor i olika storlekar.
Dessa är väldigt söta, men en platta som man kanske tröttnar på efter några år. Är det någon som har den i trädgården?



Munkstenen som vi valde. Fick låna hem 2 plattor, en i antracit och en betonggrå, så vi kunde se hur de blev mot huset. Den mörka var otroligt fin i stenbutiken men när vi kom hem så kändes den ljusa bättre. Så det var tur att vi fick ta hem dem och känna oss fram.





Belysningen var riktigt fin och riktigt dyr...



Munkstenarna vi valde mellan...



Om 2 veckor sätter vi igång. Innan dess ska vi snickra ihop ett trädäck...
Är det någon som har trädäcksbilder på sina bloggar, behöver lite inspiration!?

Tjohej, snart är det sommar!

Måste berätta...

Hittade precis en liten nyckel till ett skåpslås som jag har glömt att slänga och kom plötsligt ihåg en liten händelse då vi skulle på semester... fniss... ibland är livet komiskt. Jo, när vi skulle till Guadeloupe för några veckor sedan så behövde vi ett lås för att låsa resväskan. Timmen innan vi skulle iväg med tåget till flygplatsen hann jag leta rätt frenetiskt i huset och jag var så irriterad för jag vet ju att vi har MASSOR av med lås hemma - men så klart så hittar man inte ett enda när man väl behöver det. I allafall, jag släppte låsletandet och vi kom iväg. När vi står på perrongen och väntar på tåget så rotar jag lite i mina jackfickor av tristess. Jackan har jag inte haft på mig sen förra sommaren och GISSA vad jag hittade i fickan???? Jooo, ett lås med nyckel o allt. Ni skulle sett min reaktion. Ja, så det blev ett lås till slut...

Tyvärr så överlevde inte låset - jo under resan men väl 2 veckor senare när vi hade kommit hem kunde jag inte hitta nyckeln för att låsa upp hemkomstens resepackning. Jag letade frenetiskt igen och efter många svordomar så tog jag beslutet att såga upp låset. Världens tjockaste lås, var helt slut efteråt - men resväskan var äntligen fri. Så klart så tog det inte mer än 10 minuter innan nyckeln hittades i min byxficka!! Varför letade jag inte där??? Ahh, vilket låsöde... Jag har lärt mig en läxa i allafall... alla lås ska finnas på en o samma plats i huset och jag ska sluta vara så YR med nyckeln nästa gång!!

Ny lampa...

Jag fick en lampa på alla hjärtans dag... det har gått 2 månader snart och den är fortfarande inte uppsatt! Det tråkiga med lampan är att det inte fanns någon kontakt utan bara sladdar som man själv skulle koppla ihop med en kontakt.. mmm och en värdelös beskrivning.

Men idag kan det vara så att lampan kommer upp, köpte nämligen en helt ny lampupphängning på Rusta igår. Sladden är klädd i textil, lite annorlunda än en vanlig plastsladd!

Får se då om lampan kommer upp.. ska genast försöka! Är det nån annan som har denna lampan?



Lampan kommer från Bolagret och heter Petra.

Ting ute & inne...

Det blev en sväng till Ting ute & inne idag... det är vekligen härligt att komma dit, man får väldigt mycket inspiration!

Lite annorlunda utedekoration...





En trött kille...



Sååå fina ägg!



Dessa hade jag inte tackat nej till!









På onsdag ska vi beställa plattor till framsidan av huset. I förra huset hade vi Nordforms 50X50 men nu funderar jag på mindre. Har lite beslutångest... får se vad det blir! Fyrkantiga betongplattor i nått mått ska det bli i allafall!

Falsterbo...

Åh, vilket HÄRLIGT väder det har varit i helgen. Min sambo har varit iväg hela helgen (kommer hem seeent ikväll) så jag har försökt aktivera mina småttingar igår och idag. Så, lördagmorgonen började med att vi åkte till Falsterbo med Skogsmulle. Vi vandrade längst med strandkanten och plockade snäckor, gjorde snäcktavlor och hade picknick. Ledarna hade stormkök med sig så de kokte blåbärssoppa till oss alla... mmm, det var väldigt gott!!

Kolla in så härligt det är i Falsterbo... jag som precis badat i det karibiska havet blev precis lika häpen av att det är så vackert här i Skåne!!









Efter Skogsmulle stannade jag & kidsen på en loppis, en "finloppis" med märken som Gucci, Diesel m.m... jag köpte inget (jag gillar krimskrams:)! Hade  dock ett himla ståhej för barnen höll på att "riva" ner stället :) No more loppis med kidsen, åtminstone inte alla på en gång!!

Mysigt ställe, eller hur?"


Snart påsk...

Snart påsk så det lilla pyntet jag har hemma har åkt fram! På torsdag ska barnen komma hem med sitt pynt från dagis, så då blir det lite mer kycklingar & gult!

Ris & fjädrar i turkos, vitt, svart och lila, blandat med filtägg i samma färger från Hemtex... filtäggen har några år på nacken!





Framsidan på huset är pyntat med fjädrar i samma färger - man blir riktigt glad av att komma hem och se de härliga färgerna!

Ting ute & inne

Kikade på Ting ute & innes hemsida idag för att se deras öppettider. Jag får alltid inspiration från dem. Vi är på gång att sätta plattor på framsidan och bygga trädeck på baksidan av huset... så inspiration behövs alltid. Till min stora förvåning såg jag att Ting ute & inne har startat en blogg... lägg den på minnet - de har verkligen bra smak och idéer!

Ting ute & inne blogg


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...