Jag vet...

Jag vet... jag är inte fjortis längre - men ack vad nöjd jag är!!!!

Min nya musmatta!!!



Nån som är avis *fniss*??!

Bygga en egen sängram...

Den sista tiden har vi planerat och mätt en massa i tjejernas rum. Vi vill bygga en vägg i rummet och på så sätt skärma av lite så det blir en arbetshörna på ena sidan och en sängdel på andra. Rummet är svårt att dela av helt, dvs göra om till två rum då vi har så extremt stora fönster och det blir svårt att dela av rummet rättvist... men med den lilla extraväggen kommer det bli KANON! Jag har såå många idéer just nu och vil bara sätta igång, men väggen är inte på plats så det är liiite svårt :) Vi har pratat med de som byggde huset så vi väntar på svar från dem när de skulle kunna göra det... denna väntan!!!

I allafall... den stora planeringen i tjejernas rum är hur vi ska få in extra förvaringsmöjligheter. Jag har googlat som en tok och hittat 3 "hemmabyggda" sängar där man använt malmbyråer/faktum köksskåp under sängen och en som har specialbyggda lådor under sin säng.... jättefina alla tre!

Men jag har kommit på en annan lösning, lite lättare att göra och BILLIGARE då expedithyllan finns på blocket...


Vad tror ni.... det kommer finnas tekniska lösningar också med reglar etc... men den delen som syns hade ju varit som en "förvaringshylla"... får se när väggen väl kommer upp hur jag gör, men det är alltid kul att höra hur ni hade gjort eller om ni har gjort nått liknande - isåfall vill ja SE bilder :)

Bilder från www.ikea.se & www.ilva.se

Den blev vit...

Kommer ni ihåg kylskåpsmagneterna som jag köpte för några veckor sedan? Den ena är har fått sig en make over och är nu vit!

Den passar så bra så på kylen tillsammans med den rosa dalahästen!!!




Rysk docka...

Avslutar söndan med några bilder på en supersöt Babuschka, denna fick min dotter av sin farmor när hon fyllde 3 år!

UNDERBAR!!


Dalahäst...

Fler loppisfynd, en svart stooor DALAHÄST med fårskinn från Ikea!! De är tydligen samlarobjekt nu för tiden... fin var den i allafalla!


Ny vagn...

Idag var det loppisdags igen... det blev en hel del till barnen - det bästa FYNDET var en rosa barnvagn!!!

En fyra & en nolla... 40 kronor, vilket KLIPP!!


Plättarna...

Mina plättar som jag köpte i förra veckan har kommit på plats! Hade glömt att jag hade en stor zinkkruka inne i förrådet, så gissa om jag blev glad när jag hittade den idag! Zinkkrukan har jag haft ända sedan jag var 22... alltså i 10 ÅR!!! Ett bra köp med andra ord!!!





Vad tror ni, kommer plättarna klara höstkylan? Har aldrig haft plättar utomhus!!





Min fina lila vädd, njuter så av den! En härlig färgklick nu på hösten...



... & klematisen blommar än!!!

Mercat Fira de Bellcaire

Kan ni se mig här??? Vi bokade en resa till Barcelona för några veckor sedan och håller på att PLANERA resan för fullt... jag har så klart kollat upp stans marknader & loppisar och hittade denna endast några kvarter från vår lägenhet!

Gårutten är klar!!!!







bilder från Barcelona unlike...

Har någon varit på loppisen!!! Eller har ni fler tips på annat kul i Barcelona??

Grädde, loppis, stranden & plantering, grädde & loppis igen...

... det är så jag summerar mina sista 36 timmar!!! Klockan sex i fredags hade vi gäster på besök. Vi lagade middagen och de kom med efterätten, låt mig tillägga - värsta efterätten som tog flera timmar att göra! Jag fick i mig hela kaloriransonen för hösten!!! Så mumsig!!!! Jag väntar på recpetet så ni kan få ta del av denna chokladpuddingtårta med hallonpannacotta och crisp... Tack Joakim, du är en mycket duktig efterättsmakare!!!

I väntan på recept så kommer en bild på fredagsmumset!!



Det blev sent på fredan och på lördagsmorgonen väntade skogsknytte & strövarna för mina döttrar, så upp igen klockan SJU!!! Men vet ni, det var en UNDERBAR morgon och ibland så behöver man ett tidigt aktivitetsschema för att hinna njuta av morgonen!!! I allafall jag!

Äldsta dottern lämnades 8.45 och sen så började knyttet inte förrän tio, så timmen därimellan var MIN och då hade jag LOPPIS på schemat! Så välplanerat!!!

Jag hade TUREN att hitta två babuschkamagneter, dock INTE i mina färger... men man äger ju ett antal färgburkar så här blir det garanterat en makeover!!!




Skogsknyttet hölls på stranden och det var målning på stenar som gällde! Vilken underbar IDÈ!!! Jag drar mig alltid för att ta fram målarfärgen här hemma för det blir bara en massa kladd & skrik när mina barn bråkar om penslar, papper och färg. Det blir nästan alltid irritation!!!! Men det här med att gå ut och måla ska jag verkligen ta med mig!!! Barnen fick leta stenar, pinnar och snäckor och sedan var det målning som gällde - mitt på stranden.

Så enkelt och alla barnen (inklusive en del föräldrar :)) var helt inne i måleriet!!!





Flaskpost.... med barnens teckningar!



Emellan knyttet och bjudningen som vi skulle på så hann jag med Plantagen... Jag skulle egentligen bara köpa en "gå bort blomma" men det blev lite mer, bl a Nepeta som jag har sedan innan & Vädd "Butterfly blue"...



Vädden är en "ny" sort för mig, har inte hört talas om den innan. Jag gogglade på den och såg jag att den finns i flera färger, bla ceriserosa... så fint!



Hem & planterade snabbt innan vi skulle gå bort, kunde inte vänta... sedan blev det god mat på kvällen, tacos & marängsviss!!! Ännu mer grädde - ÄLSKAR grädde!

Det har varit en BRA helg med andra ord... Hela söndan är kvar och idag blir det loppis IGEN, jippiii!

Mitt favoritställe har öppet 2 söndagar till, innan höst & vinterstängningen. Hur ska jag klara mig!!!?

Vittsjö

Kommer ni ihåg min Vittsjölampa som jag köpte på Blocket för några månader sedan... den som jag målade vit!? Den kan man köpa på Blocket igen, fast inte för 50 kr som jag köpte den för...


Innan makeovern...



Hade lätta kunna tänka mig en till... dock inte för 1500 kronor!!!

http://www.blocket.se/malmo/Lampor___skarm_Vittsjo_Luxus_design_retro_23587382.htm?ca=23_11&w=0


Skärmen är UNDERBAR!!!

Frigolittavla...

När min dotter slutade förskolan i somras så fick jag hem en hel bibba med teckningar och annat verk, bl a en målad frigolitbit. Teckningarna satte jag fint i en pärm medans frigolitbiten hamnade i grovköket. Tittade knappt på den och tänkte mer att "jaaa, jag kan väl spara den ett tag" då dottern ändå hade gjort den.... Ja, så hemsk kan man vara ibland, bara för att jag ansåg den vara "skräp".

Men för några veckor sedan när mannen skulle åka till Sysav och slänga kartonger så kom den fram igen och då fick jag mig en ordentlig titt på tavlan. Den var ju helt UNDERBAR... målad omsorgsfullt och ompysslad med paljetter. Nä, den skulle verkligen inte slängas. Tänk att jag missade att titta på den ordentligt bara för att det var en avriven frigolitbild!!!

Tavlan satte jag upp när dottern inte var hemma och gissa om hon blev GLAD när hon kom hem och såg den!!
Det är väldigt många som kommenterar tavlan när de kommer på besök och jag blir så STOLT över att höra hur fin & annorlunda den är... tänk att den nästan hamnade på tippen!!!





Mer frigolit åt svenska folket!!!!


Skiss...

Jag har börjat skissa lite mer på min bänk samt kollat upp lite olika mått på obehandlat trä på Byggmax. Bänken ska vara nätt men ändå rejäl...

Sittdelen kommer förmodligen bli 22cm bred och längden på bänken blir 2 meter. Den ska se ut som om den "kommer upp" från marken, lite som en mur som man vill sätta sig på. Får se vad min fader säger, det är han som ska bygga den åt mig. Först blir det i vilket fall som helst planket runt soptunnan som ska upp, sen får vi se om ens bänken kommer passa in.... Jag hoppas vi kan börja bygga nästa helg igen, innan hösten kommer igång!


Diamanter är en flickas allra bästa vän...

Nja, de är ju inte riktiga men de räcker gott och väl till mig. Dessa köpte jag på bloggrundan när vi besökte Händiga Händer!!! De är perfekta till dekoration...



Aj, aj, aj... de har så långa nålar!


Klematis Jackmanii

Nu är min klematis som jag köpte på bloggrundan planterad...  den hamnade vid den nya spaljén tillsammans med murgrönan! Hoppas de trivs ihop!





Ni som var med på bloggrundan förstår kanske varför jag har köpt MASSOR av med plättar i luften :)



Får se vart de ska hamna. De är perenna, så de hamnar nånstans utomhus!



Få inte en CHOCK nu - min axveronika har inte mått så bra sista tiden och eftersom planteringen är bakom huset så har jag ignorerat plantorna ett tag. Ja, ibland blir man liiite hemmablind! I allafall, idag när jag klippte gräsmattan så var jag ju tvungen att komma till axveronikan och då såg jag att den minsann hade tatt sig... den var alldelles grön och härlig under allt det vissna! Så det var bara att ta fram sekatören och ansa...




Se så fin jag är...



Skillnad va?!

Bloggträff: trädgårdsdag...

Igår var det äntligen dags för BLOGGTRÄFFEN med temat TRÄDGÅRDSDAG!!! Jag & Susanne har under några veckors tid haft fullt upp med att maila företag för att få ihop en GOODIEBAG till denna dag!
Susanne har hittat en massa härliga butiker, plantskolor och ett fantastiskt mysigt café till vårt schema!

Dagen i ord:

Samling klockan nio hos Susanne
Tidningsplock...
Frukost med hemmabakade morotsbullar... mums
Trädgårdsbesök hos Anita & Sven - en makalös trädgård, den finaste jag sett
En titt hos Kudde & kandelaber, en lantlig affär i Lomma
Cornelia & Måns "Söderlägeträdgård"
Shopping på Löddeköpinge Plantskola
Lunch på Tomatens hus i Vallåkra... så gott
Händiga Händer... också shopping
Ett besök hos Jessica & Thomas som har en stor villaträdgård - körde fel så alla i min bil missade den :(
Trerättersmiddag hos Susanne
Utlottningar & goodiebagsutdelning
Smyckesbeställning

Hemma 23.30... lång men helt fantastisk dag!!!

Dagen i bilder:

07:45 - min bil är fullpackad och jag ska iväg och hämta min väninna Marie som också anmält sig till bloggträffen. Det första som händer är att jag kör FEL, det är tjock, tjock dimma ute på motorvägen och jag börjar få panik... Svär en hel del, men hittar hem till Marie till slut och vi är på väg till Susanne!!






Family Living, Allt om trädgård & Elle Interiör delades ut till alla... så lyxigt!!!



Sven & Anitas trädgård... fantastisk!!!





Kolla in planteringsbordet!





Trädgårdsjord under locket!!!



Grodorna vilar sig i solen...











Nästa trädgård, Cornelias Söderlägedesignade trädgård... Jättefin grind med husnumret på grinden!



En lång trädgård uppdelad i flera olika rum...



Ett underbart växthus, blev lite sugen på ett själv!




Gillade markstenen...



... och plattorna i gräset!



Nästa stopp var Löddeköpinge plantskola... kolla in dessa järnprylar! Ville så GÄRNA ha den stora snäckan... men vi ska snart på semester så "allt som är onödigt" lämnas kvar i affären....



Däremot köpte jag en Klematis som var ett nödvändigt köp :) En sen klematissort som blommar till oktober - Jackmanii.






Nästa stopp var på Tomatens hus...
Jag beställde tomatpajen och blev riktigt överaskad när jag såg en tallrik full av tomater. Hade väntat mig en "tårtbitspaj" med tomater INNE i pajen... istället så var pajen UNDER alla tomaterna, i en endaste röra ska jag tillägga, men den smakade helt fantastiskt gott... den var gjort på cheddar & basilika! Vill äta där måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag :)



Näst sista stoppet blev på Händiga Händer... en underbar liten affär ute på landet. Jag köpte på mig en massa nålar med "diamanter" och pärlor.. Sååå fina och perfekta till pyssel!






Sista stoppet MISSADE vi, jag och Marie, för mycket trafik så vi kom bort... så det blir inga foton från det... men deppa inte för det, jag har en hel del foton kvar att visa från kvällen!

------------------------

Alla hade i uppdrag att laga mat, en del gjorde huvudrätt, en del middag o en del efterätt. Så summa sumarom blev att vi hade 5 olika trerättersmiddagar att FROSSA i! Så mumsigt!!!





Emellan rätterna hade vi utlottningar... Jag & Susanne har blivit sponsrade till den här kvällen av en hel del företag runtom i Sverige....

ljuslyktor från living and room
tändsticksaskar plus två böcker från kreativ insikt
lökar från nelson
änglaspel från inneonline
två filtöverdrag till krukor från tjusigt.nu
Servetter från Designonline
Fröer från Weibulls
Lyktor Fakir trendy home
Dekaler från hemmating.se
Zelected by houze
Smycken från Pixi design




23:25 - hemma!!!! Helt slut, men det var en FANTASTISK dag!!!

Mina & Maries shoppingpåsar!


Trollsländan...

Idag fick alla föräldrar på dotterns förskoleavdelning som uppgift att dekorera en ram till att hänga över sitt barns hylla! Tjohej - älskar ju sådana uppdrag! Eftersom min dotters avdelning heter TROLLSLÄNDAN så var det ju GIVET att ramen skulle piffas med just en TROLLSLÄNDA!!

Steg för steg... ramen!



Söta trollsländan...



Fram med färgen!



Hade svårt att bestämma mig...



... valde till slut den svarta färgen!



Fick en ny idé... sprang ut till förrådet och tog fram lite plastgräs!



Klar! Färg, trollslända & gräs är på plats! Imorgon bär den av till förskolan!!!




Aj lav PYSSEL!!

Lökar & kål...

Åkte förbi Plantagen efter jobbet och inhandlade några lökar! 15 stycken Alliumar och 4 Blue diamond tulpaner! De hade MASSOR av med tulpaner... ska fundera lite över vad jag vill ha innan jag köper fler, sedan ska det planteras för fullt!

Det är första gången som jag planterar alliumar, så jag hoppas de tar sig. Tycker de är fantastiskt fina! Några tips på hur man lyckas?! Benmjöl? Förökar dem sig lätt?



Passade på att plantera några kålväxter & murgrönor som jag köpte i helgen... lite höstfint med andra ord!




Hann med lite ogräsplock på framsidan och fyllde på med jord, ser betydligt bättre ut! Det är lätt att bli hemmablind med ogräset :)
Fler som höstfixar!?

Nya skor...

Idag har det varit en tråksöndag... det har bara regnat & regnat!  Så kidsen fick se en film och jag började med att sätta in foton i barnens album. Å är det inte TYPISKT, nu när jag hade fått igång detta projekt (vilket det är med album för 3 barn och tusen foton:) så tar fototejpen SLUT!

Ringde mannen som var i stan om han kunde handla nya, men han hittade inga... så nu ligger det ca TUSEN foton på sängen som måste packas ner igen UTAN att ha satts in i albumen... grrr... ska köpa på mig en massa fototejp så detta inte händer igen :)

Har framkallat hur mycket foton som helst från fujidirekt, så här ska det pysslas!!



I allafall, idag blev det lite shopping också - jag slog på stort och köpte 3 par skor till mig och ett par till min ena dotter...

Grodgröna skor till min dotter!!



Till mig: svarta med ceriserosa detaljer... japp, det gick inte att INTE köpa dem :)



Fodrade moccaskor till vintern...



Och ett par antracitgråa gympisar!





Är riktigt nöjd med mina fynd idag för fynd var det - jag köpte skorna på en outlet med SJUKT bra pris!! Vågar ni gissa!!!?

Nä nu.... nu ska jag börja promenera mer!! Med 2 nya gympisar MÅSTE jag ju bara motionera mer!!

*fniss*

Brrr...

Efter en kall & blöt dag med Skogsmulle imorse så fick vi FLY fältet och åka hem. Vi skulle egentligen ha grillat men det gick absolut inte idag! Härlig start med friluftsfrämjandet, alla barn ville hem :)

Så det fick bli pysseldag istället... och vad passar då efter en stormig dag - jo att sy en varm mössa!!!

Mannens gamla jeans är nu f.d. jeans!




Sydde den i flera lager så det blir riktigt vindskyddat...



Öronlappar...




Satte ihop 2 stycken virkade blommor och sydde in en blå pärla i mitten, passar bra mot jeanstyget!



Klar, NU kan man TROTSA vädret!!


Praliner... mmm

Är ni sugna på PRALINER? Detta ursöta pralinkit i trä finns att köpa på Blå Elefant! Min dotter fick detta och en massa annat underbart i trä av sin farmor när hon fyllde 3 år förra månaden! Så fint, pralinerna inbjuder verkligen till lek...


Nya gungan...

Nya gungan är INTE så ny längre. Vi köpte den i somras och glömde bort den totalt! Så nu ska den in i förrådet i ett halvår... den får komma upp till våren när vinterstormarna har gått i ide!!!

Visst var den söt!? Har ni hört talas om Bo Olsson i Tomelilla? Vi köpte den där nämligen :)



Cykelvagn...

Åh, jag är så GLAD. För nån vecka sedan fick jag köpa en cykelvagn från en bekant för 300 kr, mycket bra kompispris! Vi har använt den i princip varje dag sedan vi köpte den... den är helt FANTASTISK! Barnen älskar den, speciellt äldsta dottern som slipper cykla varje gång vi ska nånstans - nu får hon sitta i stället och så får jag TRIPPEL motion :)




Vi hann faktiskt med en cykeltur idag, under regnuppehållet! Precis när vi kom hem så kom värsta skuren & blixtrarna...



Funderar på att "pimpa" den också... ska nog fortsätta på det gula temat som vagnen har... får se vad jag hinner med nu i höst!

Spaljén är på plats...

Idag så tog jag äntligen tag i min spaljé. Mina gråmålade armeringspinnar var alldeles för långa så projektet började med att jag fick såga ner dem til 125 cm. Inte så roligt... har bara en handjärnsåg så det fick bli för hand!



Många pinnar!



En efter en sattes ner i jorden och spaljén började komma fram... fick flytta på en hel del växter som fanns där bla lavendel - hoppas verkligen de tar sig igen!



Plantarade några murgrönor mot pinnarna, så det blir lite färg nu på hösten... men egentligen så vill jag ha lila klematisar som slingrar sig upp! Får se hur detta blir först, annars blir det omplantering till våren!





Vad tror ni, blir det bra?!


Projekt tavla!

För två år sedan så "kopierade" jag Marimekkos Kaikutyg och gjorde en egen tavla i mina egna färger, blev supernöjd! Nått år senare bläddrade jag i en hustidning och hittade ännu en "björktavla" som jag fastnade för!

Jag tycker den är så fin och den hade varit ett bra komplement till min Kaikutavla!



Jag har hittat en tavelduk som är 150X50cm så tavlan kommer se lite annorlunda ut än originalet, det kommer bli LÅNGA björkar med andra ord! Nu ska jag bara inventera mina penslar & acrylfärger, samt få hem tavelduken så jag kan börja måla...

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Min rosa Kaiku, ser ni att det är glitter på bladen?!




 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...