Smörfluga? Fjäril, farfalla, butterfly!

Otroligt härligt ord BUTTERFLY är... tycker dock att översättningen är lite komisk... men butterfly är verkligen fint! När vi bodde i Italien så lärde jag mig att fjäril heter FARFALLA på Italienska. Vår grannes hund i Italien hette det, en mini minihund - så namnet var verkligen passande! Dock hade FJÄRIL aldrig passat på en minihund i Sverige :)

Min nya Farfalla fyndades på loppis igår, solo 35 kr - egentligen så är det en korthållare, men ah, jag har så mycket rosa nu i trädgården så den får hänga där i första taget!








Matchande spaljéer hittade jag samma dag på Ikea....




Fanns i flera färger!!

Färgglada knoppar...

Smart förvaring är vad denna är - nya DÖRRHÄNGAREN från Lagerhaus!! Barnens badrockar tog över hela handduksraden så idag luskade jag fram denna...





Kan tipsa om Lagerhaus sommarsortiment.. hade kunnat köpa det mesta där idag! Allt går i cerise och turkost, de hade även fått in en rosa cykelkorg/kundkorg... typ en kopia på Design House Stockholms cykelkorg... jäkligt najs! Ska definitivt ha den!!!




Har både originalet + en variant från Rusta... så nu kommer jag kunna kalla mina cykelkorgar för SAMLING ... liiite sjukligt!!


Påskpynt...

Söndagsloppisen gav inte så mycket... en PÅSKKYCKLING i glas, stan idag bjöd på lila fjäderfåglar som har fått pryda både inneriset och uteriset hemma hos oss!

Dessa är från Tiger...



Loppiskycklingen...

I bakgrunden syns mina KNOPPAR från Lisbet Dahl som jag köpte i Köpenhamn för några veckor sedan! De ska upp bredvid mitt nya gamla skåp!!



Knopparna...


Hotell Kantarell...

Igår blev det en liten KANTARELLGRYTA med fläskfilé. Betyg?? Otroligt god!! Mumsig och slibbig på sina ställen... NI måste prova denna enkla och verkligen VÄLDOFTANDE rätt!!

Kantarelldoftande fläskfilé i panna...





Idag blev dagens middag FIASKO... jättegod och så, men såå stark så jag känner det än! Första & sista gången jag använder FÄRSK chilli i maten.

Tänk er noga för... Chicken Cashew

Cleopatra!!

I helgen så var jag & mannen på maskerad... så skoj att se alla i helt olika skepnader än vad man är van vid. Jag var Cleopatra för en kväll... min man var.. ja.. gissa själva!!

Min peruk köpte jag när jag var i Polen för ynka 60 kronor... lär väl adrig ha den på mig igen, trivdes dock i svart hår!!






Kul var det... nu är det dock C som i Camilla som gäller!!

Dinner of the day!

Köttfärsbiffar med grönsakspuré... smarr smarr! Ett enkelt recept som kidsen slukade... Trodde INTE purén skulle vara en höjdare, men den gick åt... Så, det är bara att ta fram mixern och prova - kan gå hem till både ung och gammal!

Biffarna med riven morot & creme fraiche! Hoppade faktiskt över löken och rev ner vitlök i färsblandningen!





Som sagt, purén gick åt - trodde jag ALDRIG när jag serverade den!! Ser inte så aptitlig ut om jag ska vara ärlig!



Tomat, gurka, avokade och favvovinegretten!!



Har ni favvomiddagar där hemma så tipsa mig gärna, snart ny veckolista på gång!!


Babuschkorna lever farligt...

Åtminstone de som går i ROSA toner! Mmmm... måste ju bara ha dem så fort jag ser dem, skadad sen jag köpte min allra första när jag var liten! Älskar dem, punkt slut!

Senaste inköpet...





Högt & synligt denna gång...

ChiliCanneloni

Dagens nya recept - chilicanneloni! Helt ok... tog färska lasagneplattor och de blev tyvärr lite sega, annars var den MIXADE såsen jäkligt god...





La till ÄPPLEN på toppen innan osten... fanns inte med i receptet men jag tycker att äpplen funkar bra till keso och dem piffade faktiskt till rätten lite extra!!




Sallad of course med smarrig vinegrett!!




Vårfix...

Imorse efter diverse HEMMAFIX så blev det några tag framför huset och i trädgården...
Dagen i bilder...











En härlig utedag med andra ord!! Underbart med små lila duttar mellan stenarna! Måste plantera fler lökar till hösten... krokusarna förgyller den gråa vårträdgården!!

Lackdags...

Igår kväll öppnade jag en öl, tog fram rollern, lacken och börja fixa med skåpet. Bort, bort med det gamla!!!
När lacken har härdat kan jag äntligen börja FYLLA skåpet... spel, fotoalbum m.m.

Nu är kaffet på g och jag ska ta runda nr 2, så det blir riktigt vitt vitt!

Hoppas på fint väder idag, isåfall blir det pill i trädgården.... årets första trädgårdstag!! Ser att mina lila krokusar tittar fram och nån vita är på G.. så fint!! Kan man redan klippa ner LAVENDELN i Skåne?? Det är väl slut på vintern nu??




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...