Myggbiten... men nöjd!!

Så ja.. då är man rejält MYGGBITEN inför resan.. snyggt med bikini och STORA blämmor... men nöjd med bambooon...

Köpte 3 nya för ett tag sedan för femtionio kronor stycket vilket är så himla billigt... de är små men de lär växa. I know för förra året planterade jag lika små och de är superstora i år!

Så väx på nu mina småttingar!!



Mina undanstashade plants...
Här i denna hörnan kryllade av mygg... grrr!!





Nästa sommar så ska jag fixa allt runt om... lär bli småsten om jag känner mig själv rätt!

Nu hoppas vi på regn inatt...

Copenhagen t/r

Lite bilder från Köpenhamn i tisdags... byxorna hängde med hem. Riktiga HAREM med ett stort häng... japp, de kommer jag traska i under vår semester :)



Hittade denna babben i en barnaffär, men alla babuschkor är ju inte fina så denna hängde INTE med mig hem!!



Löxlunch på Ströget... 300 danska lappar men gott var det - fläskesteg tog jag! Mumma!!



Ok, Lisbeth Dahl... get out of here och ge mig allt ni har!! Så mycket fint! Blir ju toookig! Fick med mig en del hem, men glömde fota tyvärr...



Dessa fann jag precis innan vi skulle arriva Ströget och gå till Tivolit.. satte på mig direkt!! I like so much!



Sen var det rides of the rides... vi åkte sjukt mycket! Som sagt, inga köer en sen augustidag som denna!!

Long time no see...

Det var ett tag sedan... är bizzy bizzy hela tiden och mannen är iväg ex antal dagar med jobb, så de är bara att ta allt som det kommer. Hade ju en liten tjej som blev FEM år.. så kalas har det varit. På självaste födelsedagen så åkte vi till Köpenhamn. Bara jag och min Nåmi... det blev shopp och tivolit i massor kan jag säga. Ínga köer så vi åkte allt ca 100 gånger :)

Godisburkarna från kalaset.... finns på Willys där man tar lösgodiset!!



Oooh, jag har bytt receptet på min kalasglassbomb som jag annars alltid gör... har bytt maränger, bananer och grädde mot HALLONSORBET. Så inne i glassen har vi alltså sorbeten och sen nada mas, dvs inget mer. Toppat med silverkulor... enkelt och smarrigt!




Kommer bilder från Köpenhamn... köpte lite nytt piff som jag ska visa!!

PartyDax!!

På lördagskvällen var det dags för party på LUFTKASTELLET utanför brofästet i Malmö! ca 1000 personer hade köpt biljett för denna enorma fest! Det var riktigt, riktigt kul!!

Litta gottigott innan festen... ostkaka, blåbärspaj i minibitar och lite chips o oliver! Mumma! 



Min partykjol som jag köpte när jag var i Kraków i våras... Pink nails of course...



03.20 väntade limon på oss...




Det sista som jag behövde där var ett glas champagne halv fyra på morgonen då ett barnkalas väntade dagen därpå... men man lever ju bara en gång... så det var bara att tacka ja!

Var helt ok på morgonen trots många timmar på vift... så igår var det snabba ryck att komma igång för ett PYJAMASKALAS väntade i vårt hus mot kvällskvisten... puh!!


Kalasdag!!

Så då var det dag igen med KALAS... helt ärligt, jag har ALDRIG någonsin gjort en sån här god cheescake innan! Många moment och man bränner tungan när man inte kan hålla sig borta ifrån knäckbottnen när den rostas - men oh my vad god den blev!

Please try it!! Gör dock inte samma misstag som mig - ta ut den ut FRYSEN i god tiiiid innan servering :)

Kommer komma recept på den!!






Till middag blev det ett recept i från Buffés senaste tidning... Spagetti a la puttanesca!



Så så gott det blev... jag hade alltså anjovis i pastasåsen och det blev mumma! Hade det inte varit för att vi hade icke-köttätare på besök så hade jag nog aldrig vågat mig på detta receptet.... Kommer FIXAS fler gånger kan jag säga!! Mumma mumma!!

Imorgon är det barnkalaset.. ska bli mycket intressant då jag ska ut ikväll! Blir LIMO hem... den är bokad till 03.20... så idag är det KLACKS on och imorgon alltså barnkalas... hej & hå... alvedon imorgon bitti på!!

Åh, mina gamla reportage...

Letade upp GAMLA reportage så jag kommer in i skrivandet igen till nya stuffsen som jag & Ingrid har kokat ihop... så här kommer litta som jag är MÄKTA stolt över :) Åh, är så glad att jag är på gång igen! Det är så kul att se sitt eget i tidningar!!




Reportage om gamla trädgården... moi i bakgrunden!




Min första dotter när hon var liten... ett pinnatält gjort av Myrornagardiner :)





Det var FREEZING kallt när vi gjorde detta reportaget - satt med dunjacka och ylletröja under... brr....



Fick uppdrag av Malmö stad att hålla pysseltält med diverse stuffs två år på rad under BLOMSTERFESTIVALEN... det var sååå kul!!



O så ett piffigt grönt fågelbad... som jag fortfarande har kvar!



Så.. då var det dags att storhandla. Ikväll ska jag göra en mummig cheescake.. 3 x kalas väntar nu... uppdelat vuxenkalas och ett barnkalas... kommer bli tufft men smarrigt :)

Nä... den ska bli klar!!

Jag är sååå envis... trots att jag var helt slut igår efter första matchen med fåtöljen, ryggen sa bla ARRIVI så kunde jag INTE låta bli att börja pilla lite på fåtöljen igen igår kväll... det är JAG i ett nötskal!

Man är ju egentligen helt finito, man är ju inte bara själv utan man har ju även kids att ta hand om också och som tar mycket energi... hade 3 kompisar till kidsen hemma igår och made some pancakes till dem med glass och sen en massa lek och alles som hör till. Vilket funkar bra.. ibland är det bättre att ha huset fullt för då blir det av någon anledning lugnare... men sen så är man uttömd för det man bara vill sätta klorna i och det är kreativiteten som finns i en hela tiden...

Egentligen hade man ju velat sluta jobba, öppnat en butik och pillat med gammalt och nött dagarna igenom och sålt av efterhand och sluppit allt hemmafix vid sidan om... så det kreativa kommer ut från hjärnan... en trisslott med vinst hade inte varit fel just nu!!

I allafall igår kväll så bäddade kidsen ner sig i vår extramadrass som vi la i vardagsrummet och så låg dem där och tittade på mig när jag workade.. så mysigt! Hoppas de får fixet med sig när de blir stora!!

Avslutade fixet imorse.. ja, alltså del 2 av 4... så det är en del WORK kvar på den :)






Loppisfåtöljen goes turkos...

Oh my vilket jobb jag har haft idag... kul men så SVÅRT då jag aldrig klätt om en fåtölj innan!!




Återanvändning av gamla spikar... varenda en plockades ut!!




Möbeltyget är turkost med silverstänk i - från Stoff & Stil









Japp, då var EN sida klar... fåtöljen beräknas vara klar nångång 2013 för jag har INGEN aning när jag kommer orka lägga 5 timmar på den igen... puh... är så nöjd, men fasiken vilket meckilimeck!



In DM mood...

Imorse så blev det lite Depeche Mode stämning... på med mina gamla KONSERTTRÖJOR och mössor, on med music och så intag DM mood... lovely!!





My joy
The air that I breathe
My joy
In God I believe
My joy
You move me
 
My joy
The blood in my veins
My joy
Flows in your name
My joy
You move me
 
I'm not a mountain, no
You move me
 
My joy
Heavenly bliss
My joy
The pleasures I've missed
My joy
You move me
 
I'm not a mountain, no
You move me

Working hard...






Idag har det WORKATS hard.. jag har fixat, borrat, målat, sytt och Ingrid har fotat... jäkligt bra TEAM om jag får säga!! Vi gaggar först, dricker en kopp och sen så gaggar vi mer och sen så jobbar vi attan och kommer på fler idéer! Tyvärr kan jag inte visa er något av det som vi har gjort men lite vid sidan om foton kan ni få se på...

Nu när mina kids har blivit större så finns det äntligen tid för frilansning igen - tjohej!!

Ja, en otrolig rolig & kreativ dag! När jag får tid någon dag så ska jag luska fram våra gamla reportage och visa er :)

Tack Ingrid för fina THINGSEN också... kommer väl till pass!!


Nice Price...

Kom över tre stora BAMBUSAR för fina 250 kr tillsammans... så planerna började smidas direkt.
Är ju lite så att mina planer och projekt kommer efter vad som finns till hands här hemma... Så nu när jag har bambun så blev planen att BYGGA en stor trälåda och painta den svart... men så kom jag ju på det i helgen att min rygg som är rätt så kass just nu mår nog bäst av att bara plantera ner bambusarna i jorden och bygga nästa år... inga fler stora projekt bara små :) puh... otroligt frustrerande att inte kunna göra PRECIS vad man vill när man vill... toookig :)

Såg ni förresten SOMMARPRATARNA häromdagen med Ulf Malmros?? Han verkar ha haft precis samma tumör som mig i ryggraden... scary att lyssna på honom men han var nog inne på samma bana som mig... efter en sådan erfarenhet vill man göra ALLT i livet trots fortsatta smärtor!! Det ger en sådan energi att bara njuta av livet efteråt! Så faktiskt - lite tjohej för dumma sjukdomar!!!



Sålde ROSA lekhuset på blocket igår... där bodde alldeles för många spindlar så barnen skippa lekhusleken helt!
Arrivi med det och fram med BAMBUHÖRNAN istället!!




Blir lite mer piff of course... helst av allt vill jag bygga lilla svarta trälådan åt dem :)

Kreativitet...

Såå då är det projekt på gång igen. Jag och min väninna Ingrid som är en otroligt DUKTIG fotograf och frilansare ska slå ihop våra KREATIVA huvuden igen! De senaste dagarna har jag jobbat med några prototyper - en före och en efter sak... vi har haft en del IHOPKOK i olika tidningar förr och nu är det dags för en ny omgång igen!

Tyvärr kan jag inget mer visa för det ska ut i tidningen först... men en liten sneak peak är väl inte fel!

Länge leve kreativiteten... det är på min TOPP 5 lista över livet!!


Frilltips...

Var hos frissan i lördags och fick en ny produkt i håret innan PLATTNING...
Keune Straight Cream... ska försöka lokalisera den på nätet när mina andra hårprodukter börjar närma sig sitt slut här hemma... hade behövt en ny plattång också några TIPS anyone???

Vill ha en med keramiska plattor... mellan 5-800 kr!!!



Zinkbadet...

Minns ni mina LOPPISFYND för ett tag sedan med fåtölj, ram & bokstäver. Denna + en exakt likadant tillhörde den dagens loppisfynd också. Price??? 10 kr

Kan tillägga att jag redan hade en sådan hemma sedan länge tillbaka och den fick jag ge 300 kr för... jo då... så nu har jag 3 stycken... tjoho hej!!



Prickeliprickiga presenter!!

I år kör jag PRICKIGT papper till dotterns presenter! Så igår när hon var iväg och kollade på fotboll med papsen så passade jag och storasyster på att piffa presenterna!!






I helgen blir det kalas x 2 sen är det inte förräns tisdag i nästa vecka som vi ska väcka Nåmi med dessa härligheter... så nu gäller det att paketen inte hittas förrän den 23:e :)

Kan berätta att Ica Maxi har väldans bra sommarreor på leksaker nu, så skynda och fynda!

Finally home... 4 av 5

Så då var CHAIRSEN hemma... dock inte alla då en var skadad och det fick beställas en NY!!!
Glömde plånkan första rundan till Ilva.. härligt när man måste åka hem samma väg och sen tillbaks igen... då känner man glädjen spridas i kroppen!

Såååå, då är det bara SOL som saknas!!!



Zinkförvaringen är på plats!!

Men vägen dit var svettig. Hatar att borra på väggar med tapet eller i kakel... är rädd för att nått ska gå snett och så sitter man där med ett HÅL!

Men det gick bra... har ju haft världens BÄSTA lärare och det är papsen. Vi har renoverat ihop i många år och jag hängde alltid med honom på byggvaruhus och skrotställen när jag var liten... så det sitter väl i ryggraden förmodar jag! MEN tycker ändå det är jobbigt att BORRA i fina tapeter...

Resultadoooo....



Mannen ska skriva ut fina etiketter som jag fixat i Photoshop, de ska in i de små gappen på zinken!!

Vägen diiit...





hehe...

Frimärken a la stämplar!!

Hittade ett par rejält GAMLA stämplar i mina gömmor igår och då passade jag på att använda dem som frimärken på inbjudningskorten... sen åkte dem ner i en av mina ZINKLÅDOR som ska vara på nya hyllan... ska bli najs att ha pysselsaker LÄTTÅTKOMLIGT!!
 



Har ett gäng zinklådor liggandes till en massa smått & gott...


Jag hamrar, jag spikar, jag bygger en bil...

Eller förlåt, jag bygger en laptopdesk!!

Så, bygget är klart nu men nu ska piffet piffas, kablar ska upp etc... ni får en liten LOOK för att se det färdiga BRÄDRESULTATET!!

Kostnad

♥ brädor och reglar 190 kr
♥ färg, sandpapper, roller 250 kr
♥ vita skruvar och pluggar 40 kr

mindre än 500 kr och då har jag material kvar för fler projekt :)
Ikea, Ilva, Mio... nä... inte denna gången. Fixelifix själv blir ibland allra BÄST!!

Nymålade vita plank... wunderbart!!



Uppeli upp!



Ett loppisfynd - en zinkhållare för tidningar etc.
Kommer nog komma upp på rosa väggen så snart rätt position hittats!!





VirrVarrs gaffelpärmar ska inhandlas i den ljusgråa färgen för VIKTIGA papper & sånt!



Vill gärna hitta en BILLIG och gammal sliten industrilampa att fästa på väggen... blir att gå på loppis och kolla blocket titt som tätt... men den som väntar på nått gott, ja den får vänta :)

Kalasinbjudan ♥

Då har man LUSKAT igenom ett antal affärer utan att hitta fina inbjudningskort för barnkalas. Har aldrig varit ett fan av prinsesskorten eller andra sagofigurer igår bestämde jag mig för att återigen fixa till ett par egna!

Dessutom blev de i princip gratis då jag hade allt hemma... lucky me!!

♥ bildredigeringsprogram
♥ printer
♥ vykort
♥ sax
♥ gem
♥ klart



Börja med att förminska fotot efter storleken på ett vykort i bildredigeringsprogrammet. Färglägg, lägg in texter!!
"Rena" vykort finns att köpa på Akademibokhandeln...

Du sätter ihop det printade utklippta fotot på det "rena" kortet med ett gem. Baksidan av kortet blir som ett vykort där man kan skriva tider etc...







Gissar att det blir BREVLÅDERACE ikväll med min soon to be femåring...

Det rör på sig...

Igår kväll blev det en snabbvisit på byggvaruhuset för att köpa ny lack... och en kvällsmålning av planken!!
Så nu på MORGONKVISTEN har jag slipat dem mjuka igen och satt fast dem på reglarna... nu är det bara hyllplanen kvar som även dem ska målas & slipas INNAN ni får se slutresultatet!!

Men ACK vad nöjd jag blir...



Vita plankor a la skrivbord...

Igår kom papsen förbi för att börja med projekt skrivbord... egentligen ett litet gap för laptopen!!
Kom fram till byggvaruhuset och tog fram brädorna...



Perfekt... fram med blocket och räkna ut hur vi skulle såga ner dem på bästa sätt för att få in dem i bilen... meeeen...



!!!!
Sen kom det förbaskade regnet och det ÖSTE ner nått så sjukt mycket! Jag i flippflopp & solbrillor - kallt och inget kul! Efter trettio minuter kunde vi bära bort brädorna till sågen!!



Fick upp värmen igen och jag kunde se lilla projektet växa fram!!



Väl där himma så sågade vi dem precis efter gappet, satte reglar och fixade hyllplan ovanpå!



Lite hjälp med gamla brädor att få rätt höjd...



Idag har jag slipat dem mjuka i värsta BLÅSTEN.... är det inte regn så är det blåst... blir så fint!
Ska kolla om jag har vit lack hemma så jag kan attackera dem med färg!!

Ett paket till på min födelsedag!

Finfin teburk i härlig ROSA färg och ett miniblock med tillhörande penna fanns i paketet från Marie... så sött! Tackar tackar!

Blocket är perfekt för anteckning av nya idéer som jag titt som tätt har och kladdar ner på papper som jag sen blir av med :)



Härligt att fylla år!!!


Walkingtime...

Nu har jag haft 3 veckors WALKINGPAUS och igår inledde jag & Marie projekt HÖSTWALKING... för höst det var det igår kväll... Om några veckor så ska jag till Turkiet på badsemester så då behövs det lite motion innan.. sommaren sätter sig nämligen lite här och lite där...

Så igår var det dags för 10 kilometers walken!!
Somnade som en bebis kan jag säga!!
Fler som ska hänga på i motionsspåret???



Allt bröd är arrivat för min del sedan igår... nu är det endast smoothisar på morgonen och sen kör jag på som vanligt med middagar och hela kittet! Bröd är det enda som ska bort från mina matrutiner. Får se om jag kommer igång med situpsen också... har haft paus på dem i 3 veckor och det är så lätt att komma ifrån det!!

Fler som började denna måndan med SUNDARE vanor??

Leftovers...

Idag blev det lite LEFTOVERS till lunch från ostabrickan igår och oh my vad GOTT det blev!!

♥ parmaskinka
♥ färska dadlar
♥ färska fikon
marcaireost
♥ havtornsmarmelad
♥ ruccola

Ok... lägg ut parman, bred lite marmelad på, fäll in några ruccolor, hacka fikon & dadlar och strö över.
Skär en tunn ostbit och sätt den i mitten på parman och rulla!

EAT
!!

Fy f-n vad gott det var!!





Ser kanske inte så smarrigt ut på bilden, dadlarna ser ut som korv :) men jag LOVAR... sååå gott!
Det var länge sedan jag fick en sådan smalupplevelse!!

A must show thing...

Jag bara MÅSTE visa min nya finfinaste almanacka med BABUSCHKOR i moi´s färger...
Fick ju ett MMS från Susanne (Bambu & Betong) i förra veckan där hon tipsade mig om dessa... så TACK Susanne att du tänkte på mig...





Fler som kommer RUSA till Ica MAxi????

KALASADAX!!

Så då har man ju blivit 34 år och igår var det dags för KALAS!!



Ceriserosa PAPPDUK från Ica Maxi... är always on på våra kalas!!



Ostbricka de mums! Fikonmarmelad, havtornsmarmelad, färska fikon & dadlar och så en massa ostar så klart!
Rekomenderar VILMAS tunna knäcken... så goda!



O sen en SMARRETÅRTA på det!



Sista finishen med bär på toppen!



När vi var i Danmark på min födelsedag så köpte jag denna tårtspaden på Lisbeth Dahl. En butik helt i min smak!




Presenten från min väninna C som låg i brevlådan på självaste födelsedagen!



Fick även ansiktskräm för RYNKOR och ett portömmarpresentkort!!
Så nu ska det smörjas och rengöras!!

Bingo!!

Nya trädgårdsstolar är beställda!!
Igår så tog jag & Marie en sväng om ILVA för att kika på rean och REA hade dem!! Halva priset och sen 10% på det - perfekt - dem tar vi! Så på torsdag ska vi hämta hem 5 nya chairs till trädgårdsmöblemanget!!



Marie in action!



Hann med Stoff & stil också.. köpte ett turkost tyg med silvriga trådar i... så nu är PROJEKT gammelfåtölj på G!

Finfina silverfynd!!

Fler pics på mina FINFINA fynd... 40 fina för detta!!







Så nöjd så... en guldgruveloppis enligt mig :)


Barnvänlig wokiwok...

Håller på med matlistan inför veckan... denna middagen är beprovad men EJ utlagd än... mycket krämig & god rätt!

Har dock inte lika mycket purjolök i som det står i receptet, då vägrar kidsen närmligen att äta WOKEN!!





Recept från Ica.. of course!! Alltid mumma!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...