Träd i trädgården...

Idag fick jag en ny bebis att ta hand om... Längre story kommer sen...

Mitt lilla BLODPLOMMONTRÄD...


Så många projekt...

Jodååå, idag kom projekten fram... Ett efter ett...
En del keramiksaker skruvades fast i trädgården... O i huvudet snurrade det av glädje och sen kom det. Den outnyttjade hörnan som jag ofta skissat på i huvudet... Den ska fixas i vår!!

Skissen letades fram och lite googlande på det...

Två klotkörsbärsträd kom jag fram till... Ringde runt och hittade ett som jag köper imorgon...

Gräsmattan revs upp, maskarna fick min son som sedan gav dem ett nytt hem i en annan grop!!

Och gropen grävdes... Så långt kom jag. Snabba puckar!! Ringde runt på blocketannonser efter smått o gott som jag såg och hos en säljare var jag fräck o frågade om hon kanske hade annat att sälja men som hon inte lagt ut än!! YES... Två stora fyrkantiga betongkrukor... Jag ska kika på dem imorgon... första tjing till mig... Hoppas de är fina..

Annars då!!? Fler som gone crazy med trädgården? Det märks att solen tittar fram - man blir gladare, lyckligare och får mer energiiiii.... Todeloooo kära ni!!

 

 


Fjäderpyntat!!


Så kom FJÄDRARNA också fram... påsken där hemma kom ju redan fram för en fjorton dar sedan då vi pysslade! Men så idag tog jag en tur in i förrådet och tog fram FJÄDERPINNARNA! Japp.. sparar mina fjäderklädda pinnar år efter år... rätt så skönt när påsken väl är framme! I år har jag så många olika varianter - många olika färger och en del pinnar med fina pippiar i rosa & turkost! Så... för att inte BOMBARDERA en & samma kruka så omfördelades påsken lite... en del pinnar kom ner i rabatten, bredvid mina svarta pålar! Blev pretty snyggt! Let the påsk come...

Min lilla framsidetäppa...


Lyxtunnan I want...

åååh, måste visa denna SOPTUNNAN! Yes, ni läste rätt! Såg den i en park för typ ett halvår sedan. Så fin. En kommunal soptunna ser alltså ut så här... inte som våra fula gröna... Vill, vill haaaa... eller vad säger ni?!

Soptunna i metall... är det mycket begärt!




Jaaaa & åh nej....

Ikväll var det dax för KERAMIK igen... väldigt mycket var glacerat! Åh nej, supertråkigt att mitt ansikte som jag jobbat med så mycket hade gått i sönder. Visste det redan förra gången, men glacerade BÅDA delarna ändå... så nu är det SUPER GLUE som gäller... Kronorna blev kanonfina, likaså mina spjut... ja och mina små tags!! Det finaste var nog mina trollsländetavlor...

Gjorde små minibabushkor idag och en ny tjock prinsesskrona...



Ansat & så...

Efter jobbet så fick jag ett RYCK!! Det var varmt, somrigt och ändå väldigt GRÅTT på framsidan! Så mycket döda växter! Hade tänkt ansa i april... men va fasiken - lavendeln har ju redan börjat blomma! Fram med sekatören, handskar, knäkudde & sonnenbrillen!! Nu... te & en morfintablet... mutade min dotter med en tjuga och fick en mass också! Nu väntas det på nyblommande växter! Fler som börjat ANSA??








Ooooh.. nya favoriten!!


Helgfix...

Då var helgen över!
Fick på mig en feber, halsont & ryggont!
Vill kanske för mycket... gav mig på trall skurningen... tra la la... och sen ryggont!
Grattis! Är inte klar än i heller, så mer trall la la väntar nästa helg! Vi har så mycket alger så det är bara att tuta och köra! För fint blir det! Hade både stora BLÅ plasthandskar, gummistövlar och SKYDDSGLASÖGON när det skurades. Härlig SYN och nej, finns inga fotobevis!!

Det bjöds även på loppistid! Mina tjejer skulle iväg i ottan i lördags så jag PASSADE ju själven klarten och besöka min favveloppis! Hittade jättemycket actionfigurer till killen och så fina färg & form pennskrinet MOLN till min stora tjej! Helt nytt för 30 pix!



Ny plastbalja inhandlades.. har flertalet redan... mest till trädgårdsfix! Så bra och användbara!
Hoppas ni också hade en fiin helg minus då ryggont & halsproblem :)

Fredagsmys...


Snabbis....

Får bli en liten snabbis idag. Var helt finito igår i ryggen så det blev ett foto... Gjorde ett nytt ansikte igår då mitt första sprack i ugnen ;( och så det blev bara ett foto på två fjärilar... Resten av tiden glacerade jag.... Så med andra ord - nästa gång lär jag få med mig en hel del hem...

 

 


KeramikFix...

Idag var en hel del av mitt alster BRÄNT så det blev mycket glacering! En del nytt kavlades givetvis också! Husnummer stod på schemat! Fler spjut & mina barns första bokstav i namnet! Med mönster så klart....






Glacerat... Trollsländetalorna ska bli turkosa, babushkan likaså! Kronorna blir svarta... längtar tills de är brända igen så jag får se SLUTRESULTATET!!




Nu är det dags att sussa... ny jobbedag imorgon! Yes...

Bruna klipp...

Idag körde jag BRUNT på loppis! Inte min favvefärg, men kan vara bra att ha... Skorna... som nya! Perfekt till min mörkblåa kavaj! Hemmasnidd DALAHÄST - vacker!! Barbieklänning till tjejerna och ett MÅ BRA halsband!! Tavlan... väldigt söt. Gick inte att lämna... passar väldigt bra till min TAVELVÄGG!! Gamla ljusstaken i pressat glas... så charmig!!




Tjusiga pärlor!!






Nå... vad hittade NI på loppis i helgen???!

Vår in The garden...

Fina VÅRVÄDRET väckte mina gröna fingrar idag... Silverkulan packades upp och fick pryda min lilla murgrönehörna! Trooor nog att det får bli fler sådana i trädgården!



Tavelhäng...

Dessa tavlorna målade jag för många många år sedan! En copy på Karin M´s motiv! Hängde dock aldrig upp dem för jag gillade dem aldrig. Men nu så har jag DAMMAT av dem... innan kidsen växer från den "barnsliga" tiden så kände jag att det kanske är DAX att efter sex års "inlåsning" få komma upp!

Gjorde en variant med garn... knipsade fast garn på baksidan och sen så knipsade jag fast dem på hyllan i sonens rum... på så sätt fick jag dem alla fyra i samma häng och det blev en liten effekt också!!






Tog även fram lilla hästen som jag gjorde när min äldsta var baby! Ååååh, väckte så många minnen!


Friss time...

Idag var det FRISS time! Ljust ovanpå och mörkt under! Japp, kör säkert kort hos frissan! Gillar min nya look som är väldigt kontrastig! Jag har alltså SVART hår under mitt ljusa, men det syns inte förräns jag sätter upp det! Annars så ser det väldigt ljust ut när det är nedsläppt! Det tog mig 20 års frisörbesök innan jag hittade min rätta frissfärg... En liten coockie under tiden & skvaller, skvaller...



Mina kära tjejer följde med... de älskar att följa med... mycket pga cookisarna som bjuds av min fina frisör!
En av mina girls körde GAGA tema...


Silverkulor...

Stan, stan, stan... så farligt! Så mycket fint det finns typ ÖVERALLT!! Årets påskpynt är verkligen piffat! Turkosa ägg med silverkanter och då snackar vi om de här vanliga påskäggen... de man fick med tusen kycklingar på när man var liten... nä, nu är det alltså piffiga ägg som gäller and I like!!

Hemtex har ju jämt sina "ta fyra betala för tre"... så jag passade på att köpa nya handdukar! Snygga & bra kvalle! Har kikat på dem länge... och de är verkligen pricken över i:et hos oss! Sen så blev det en tur till Clas O... de har verkligen POPPAT upp sig! Fick en del trädgårdsinspiration...
Ser ni de stora silverkulorna? De är till trädgården... riktigt snygga att ha i virrvarret av marktäckande murgrönan. Köpte den lilla, som ändå var stooor... endast 49 kronor! O fina utelamporna... helt klart VILL ha!!

Handdukarna i vågigt mönster!







Måste också berätta så ni kanske kan skynda fynda... sprang på sjukt bra fynd till sonen på Å! Vinterns Didriksson vinterjacka & termobyxor var nersatta från 1200 till håll i er, 300 kr. Yes, jag köpte nån storlek större till NÄSTA år!! Så najs! Sen hade de rea på sina jackor... de här VARFÖR DÄRFÖR märket. Så en blå jacka till våren för 150 pix... Mor var glad när hon kom hem... När man har tre kids så är många bäckar små ett måste!! 

Fur Deluxe Kap...

Är inte mycket för att lägga pengar på dyrt, men ÄLSKAR... fullkomligt älskar att fynda! Who doesn´t??!
Hittade dessa godingar... Barts Fur Deluxe... med 70% rabatt! De Ve Ess = 180 kronor!!
Hittade dem på Naturkompaniet... om ni vill fynda likadana :)
De är så jag... wunderbar! De dokumenteras för bloggen sen RÄTT in i garderoben för våååren är här! No more vantar de närmsta månaderna!








Vad tycker ni om vantarna?? De är så mjuka & gussiga!


Stars & Hearts...

♥ Då var det dags för mer keramiiiik ♥
Två nya kronor... till mitt projekt ute i trädgården! 
Två nya spjut, också de till trädgården... de ska upp på svarta järnpinnar & myllas ner i min murgröneplantering...






Spjuten ska glaceras i TURKOS... eller VITT... eller knall GULT! Vi får väl la se...!!


Hemmagjort Påsk Pynt...

Utlovade bilder på lite (mycket) PÅSKPYNT som jag och min dotter pysslade med igår!!
Använde ett tapetprov till äggen och olika PÄRLOR till dekoration!
Fick idén på Panduro... men den idén där kostade 100 kr... nixen pixen... det fixar vi själva där hemma!

Du behöver detta:

♥ tapet eller tyg
♥ pärlor
♥ tjockare tråd, t ex papperstvinnad snöre
♥ klister
♥ papper, penna & sax till äggamallen
♥ tålamod?
♥ diverse pysselsugna barn?

Rita ett ägg på tjockt papper och använd det som mall. Sedan klipper du ett antal nya mallar i tapet eller tyg. Fixa fina snören med diverse pärlpynt. Klistra båda äggasidorna, lägg snöret i mitten (glöm inte att vika en ögla på ovansidan av ägget) och klistra ihop båda delarna! Kan behövas en genomgång med sax om tapet/tyg överlappar varandra!

Så, slutligen... ett POTPURRI av äggabilder & ris!
















Nya ägget i "kristall" är från Hemtex... så fint bredvid mina silveeggs!

Bokmal...

Förr, när jag var i min dotters ålder så BODDE jag i princip på bibblan! Lånade allt, läste allt... åååh, det var en sån härlig tid. Sen kom jag upp i tonåren och tappade det. Men KÄNSLAN finns kvar. Vi försöker ta barnen till bibblan så ofta det går... denna helgen var vi där båda dagarna. Tipsrundor, pyssel och sagoläsning var på schemat! Det var barnhelg på bibblan...

Vi hittade en anslagstavla med små lappar med idéer om nästa barnprojekt på Malmö Stadsbibliotek - ett mysrum för 9-12 åringar... bara att se tavlan gav ju inspiration... eller vad säger ni?

Innan vi stack dit så var det träning på MAI, på Malmö Stadium. Medans min dotter sprang så SOLADE jag! Sicket wunderbart väder vi hade idag!!


    

Efteråt så stack vi till Panduro Hobbys outlet och OH MY vad vi har pysslat! Är så så nöjd! Bilder kommer imorgon.. I promise!

Pyssel på kvällskvisten...

Ååååh... har kvällspysslat!
Fast egentligen bara FIXAT en massa hål!
Barnens kläder... massor med småhål! Oh my... började med byxor, vantar och sen såg jag JACKAN...
Stort, stort hål... slutade med att jag sydde dit en fluga!

Lillkillen har ingen aning om detta så jag LÄNGTAR tills han får syn på "nya" jackan!! Fina flugan... han kommer bli så glad!

Kolla nu inte så där supernoga... hålet var inte kul... en kardborre har dratt i sönder tyget.. så svårt att fixa fint :)



Outside dag...

Take a walk on the wildside...
Yes, Knytte, Mulle & Strövare är igång igen! Wunderbar! Upp tidigt tidigt på helgerna... inga sovmornar... men fantastiskt att vara ute i naturen i ottan...

Dottern är fantastisk med kniven... är ett proffs på att nacka till grillpinnar!
Idag var det en regnig dag och faktiskt, så mysigt! Piknik & lek i regn... inte så pjåkigt när man är påklädd!

Hittade ett stort videträd... "lånade" hem några grenar! Najs... ledarna berättade först för barnen att man inte får knäcka grenar... när knyttet var klart så såg jag till att packa piknik-bagen saaaakta... sen så var det attack på några grenar! Snyggt va!? Mina barn höll typ utkik efter knyttefröknar.. fina är dem i lilla vasen här hemma!
Bredvid en större vas med påskris... love love grenar!!



JippiJey...

En hel del har hänt idag!
Dels så är det TRE hela månader sedan min fina operation i ryggen... wiii!
På måndag ska jag träffa en special sjukgymnast som ska utvärdera mitt funktionshinder!

Har ingen balans i vänster ben, då jag inte har känsel i fotsulan. Balansen sitter i fotsulorna samt i öronen, eller snäckan eller nått. Så ni förstår att jag faller en hel del! Inte så roligt, men jag kämpar på! Det värsta är i stora butiker, typ mataffärer.. då tappar jag balansen väldigt lätt och en och annan produkt från hyllorna har fallit ner!

Så det är alltså tre månader sedan jag låg under kniven... känns skönt att det gått så lång tid! Inget ska stoppa mig har jag bestämt mig för... tyvärr är jag väldigt ledsen, men som sagt... kämpar på! Är så glad att jag är kreativ - det tar mig långt!

Har dessutom fått en ny tjänst på ett nytt ställe... passade bra med en sådan NYHET just idag!
Börjar på nya arbetsplatsen om en vecka! Med krycka o allt! Det är fantastisk med tanke på var jag befann mig för nitti dagar sedan!

......

Annat som hänt!! Ett litet paket kom med posten! CANVAS tavlan!
Så, så fiiin!! Ska upp på tavelväggen i storarummet...


Jag X Lera...

Kreativiteten fortsätter!! Ser ni prinsesskronorna? Ska göra många sådana... I have a plan... men vill inte berätta mer förräns hela kittet är klart! Blir roligare då för er... men ni får gärna gissa!! De ska användas till något... o nej, inte ljuskoppar... *fniss*





 
Fler lampor till trädgården.. ska ha uppåt spotlights inne i "röret" så ljuset lyser upp!! De ska tryckas ner bland mina marktäckande murgrönor, så de liksom stiger upp ur bladen...

Innan idag...

Googlade en massa keramik och fann bilder på "platta pinnar" med prinsesskronor! Jättefina...
Gillade dem... så jag tog fram leran o kavlade & mönstrade!




Så med andra ord gjorde jag en kopia!!
Visst kommer det bli fint å sätta såna här på en snyggt inslaget paket!
OBS!! Ej klara än... ska skröjbrännas samt glaceras...

Kommer mer imorgooooon....

Prinsess Inspiration...

Inget har väl undgått PRINSESSFÖDSELN... nästan överallt står det prinsessa eller så ser man en bild på en sessa! Så dagens keramikkurs ska gå i just sess-temat!

I will make KRONOR... många kronor...

Har en tanke bakom dem också.. de ska nämligen upp på något när de är klara!
Tellar er mer sen...

Inspirationen kommer även från min fina lampa som hänger i sovrummet. Gillar mönstret på kanterna.. lite volangigt, lite vågigt... vackert!
Kommer bli nått åt det hållet!!


HomeWork!





Keramik hemma!

Idag har jag ägnat morgonen åt lite keramikterapi. Omringad av mina BABUSHKOR så satte jag igång med ännu en medlem till familjen! Denna ska stå utomhus... ja, nästan som ALLT annat jag gör på kursen!!

Den svarta brickan i bakgrunden... den med babbar... har jag fått i present av min väninnas väninna!
Kan man ha för många brickor??! Nej!!! Jättefin! Tack Dadda!

Imorgon tar jag med mig mitt alster till kursen, därefter ska den brännas och sedan glaceras! Maybe white??!
Ser ni mönstret förresten.. använde mig av en gammal järntallrik som även den syns litta i bakgrunden! In the background!!

Dax att kavla upp ärmarna...

Bli inte RÄDDA nu... men äää, ser ju nästan lite kusligt ut!!
Har ju gjort tiotals sådana här i betong, men inte i keramik!
Ser nästan levande ut... jisses!!
Men kommer BLI bra när den blir glacerad!!


Lampa till the garden...
Ska ha uppåt SPOTLIGHTS i dessa... detta är en av flera som ska kavlas fram!!
Ska ha flera lampor bland mina marktäckande murgrönor...  kommer bli tjusigt!!



O så ännu ett spjut till att sticka ner i jorden...


Rotat i förrådet... fiii vad kallt!

Idag la jag mitt förstånd i en låda och låste.
På med varma kläder, mössa och vantar och så IN i förrådet!
Fi fan va kallt!! Fruktansvärt!! But I did it!!

Letade igenom 4 stycken lådor med mina betongkurs-grajjor!
Har sååå mycket! Kul att gå igenom! Men SJUKT kallt i förrådet!!

Hittade vad jag sökte till KERAMIKKURSEN del två idag!!
Och ååååå vad mycket jag kavlat & fixat idag! Bl a lampor till trädgården!
You will soon see!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...