Min lilla Max...

Min lilla Max tittade ut natten till fredagen... 02:18. Allt har gått bra och det känns så underbart att ha en liten plutt igen!

Jag önskar Er alla en underbar nyår, det ska vi ha i allfall... 


image400

GOTT NYTT ÅR


Mellandags REA

Dagen innan julafton köpte jag en vaxduk till julbordet, en svart med husmotiv och träd från Hemtex... de hade 50 % dagen innan. Såg en massa annat som jag ville ha bl.a glöggskedar och en vas. Såååå, igår på mellandagsrean fyndade jag 8 st glöggskedar, vasen (med samma husmotiv och träd som på duken) samt mörkgråa blockljus till 70%.

Det var min mellandagsrea!! Vägrar som höggravid (igår var jag dessutom 40 fulla veckor) trängas med en massa galningar som ska ha allt bara för att det är rea... och jag är så nöjd så med mina fynd!

Mina fynd:


image398

image399


Mina ljusstakar som jag fyndat på loppis för några år sedan pyntar nya duken!

image397

Mina burkar...

... var äntligen nedsatta igår. Jag har sett dem ett bra tag på Hemtex, men vägrat ge 129 kr/st för dem. Så igår när jag var där så var de nedsatta til 50 kr/st. Jag köpte 2 stycken, men kom på när jag kom hem att jag skulle köpt fler. Likabra att passa på... burkar i köket är mycket praktiskt!! Sambon jobbar nära Hemtex så jag ska be honom svänga förbi och köpa 2 till idag!

image393

Igår pyntade jag och min dotter granen. Mina silverkulor från barndomen kom upp igen. De är från det glada 80 talet och de gör mig fortfarande glad. Några smällkarameller som dottern gjort på dagis kom också upp!

image395

Julgransfoten är från Village...

image396

Renen kom upp igår...

Igår kom renen fram. Den är verkligen härlig när den är tänd.

image392


Jag & dottern bakade igår för hennes gudmor skulle komma på besök. Mums säger jag bara... vi åt upp hela under kvällen!!!

Bloggpaus....

Hej allihopa!
Det har varit bloggpaus och det kommer nog vara så från och till dessa dagarna, skriver bara om orken finns. Jag är höggravid med smärtor DE LUX... det blir inte så mycket piff eller inköp mer, nu väntar jag bara på att lilla killen ska komma ut. Jag har haft känningar i 3 dagar, men förmodligen kommer det dröja ett tag till.

Min dotter fyller 4 år idag så jag & sambon gick upp vid 6 imorse och la hennes presenter på en stor bricka, tände ett ljus, värmde choklad & överraskade henne med "Vi gratulerar"... såååå mysigt det var! Jag har själv aldrig varit med om detta som barn, men jag såg på henne så glad hon var hela tiden, öppnade present efter present och kramade oss och skrattade av glädje... sådana här stunder inser man hur härligt livet är...

image390

Några av presenterna!

image391

Ny kudde...

Varannan vecka fikar jag på Ilva med en kompis, så varannan vecka brukar jag ha med mig nått från Ilva :) Denna gången blev det en kudde... kuddar kan man ALDRIG få för många av, speciellt inte nu när jag är gravid. Jag har  typ 2 kuddar under huvudet, 1 under höften, 1 under ryggen och fötterna svingar jag upp på ryggstödet :)

Ilva har rea på de flesta kuddar nu, alla kostar 99kr stycket oavsett tidigare pris, så alla ni som har nära till Ilva och behöver nya kuddar - ÅK DIT!!!

image389

Pepparkakor...

Igår när jag hämtat kidsen från dagis så blev det stök i köket. Första pepparkaksbaket i nya köket, det var supermysigt... & gott! Imorgon ska vi ha lussefrukost på dagis, alla ska ta med sig eget och fira lucia. Härligt med jul!

image388

image387

Min första tidning har kommit...

För en tid sedan så skickade jag in streckkoder till Milda för att få en Hus & Hem prenumeration gratis. I veckan damp 1 av 3 tidningar ner i brevlådan.... tjohooo!

image386

En riktig surprise...

I fredags när jag bloggade (innan sambon kommit hem) så skrev jag att jag skulle passa på att vila på kvällen.... och jag hade INGEN aning om att det verkligen var det som gällde. När sambon kom hem fick jag ett kuvert med texten världens bästa mamma. Inuti fanns det ännu mer :) Jag skulle få pappalagad middag, massage hela kvällen, han hade ordnat barnvakt så det blev sovmorgon + så fick jag ett kit från Body shop med oljor, tvål, bodylotion... Så det blev verkligen en vilsam kväll. Jag låg i soffan o kikade på tv medans sambon lagade raggmunkar med fläsk, sedan blev det Idolfinal & 4 timmars massage :) SÅÅÅÅ SKÖNT!

image380

Igår söndag så hade vi barnkalas här hemma. Min Zofia fyllde 4 år och bjöd sina kompisar från gamla & nya dagiset. Det var riktigt roligt... det blev "ormmat" & "ormtårta" samt en massa lek & stoj! Efter att alla hade gått hem så städades det ... kidsen nattades och 21.20 fick jag ett infall och gjorde raggmunkar med stekt fläsk :) Är man gravid eller??? Klockan 22.00 avnjöt vi denna goda nattamat för att sedan se film (jag somnade) och få lite mer fotmassage...

image383

image381

image382

image384

image385

Fredagsfoton...

Lite fredagsfoton innan jag håller helg :) Ikväll är det Idolfinal så det är det som gäller. Ska passa på att vila, imorgon ska vi upp i stan om vädret tillåter & på söndag har vi kalas här hemma. Vi ska ha halva Zofias dagis här, så det ska bli kul...

Jo, vi köpte 4 stycken mattor i onsdags - Nåmi & Zofia leker skeppsbrott med dem stup i kvarten... hoppar från den ena till den andra, så de är nöjda :)

image372

Lite mer julpynt har kommit upp...

Den här julstjärnan köpte jag förra året på Myrorna, den är en av mina favoriter och hänger i tjejernas rum.

image373

Tomtemor kom upp idag...

image377

och snölyktan som jag köpte i Åre för 7 år sedan!

image378

På förra årets Åhlens julrea köpte jag dessa julstrumporna, helt i min stil...

image374

Idag har jag satt upp tavlor, Marimekko tavlorna & "Kaiku tavlan"...

image375

Nu i dagarna lackade jag om en av våra gamla Järpen hyllplan med Orkidée metallic, den satte jag upp igår i tjejernas rum...

image379

Träpålar...

Häromdagen när jag rullade upp barnens rullgardiner så fanns det både träd & buskar på framsidan... jag blev helt paff. Vi hade avbeställt det då jag absolut inte vill ha ett träd där. Det var redan över 2½ meter och det kommer bli större och ska skötas, nej tack säger jag. Buskarna skulle vi inte heller ha för jag vill plantera en lavendelhäck. Men denna vintergröna ligusterhäck kändes inte så pjåkig, så den ska stanna. I allafall, jag haffade killen som planterat hos oss senare under dagen och han tog genast bort trädet. Dessutom så nämnde jag när jag såg att han hade träpålar på sitt släp att jag har letat efter just sådana ett bra tag, så jag fick 5 stycken. Tjohoo... de ska målas svarta och placeras längst med gången upp i huset. Funderar på att göra det idag om vädret tillåter!

Så här ska det bli... montagebild :)

image371

Tapetträd...

Var i stan för några veckor sedan och såg detta fina träd i en barnaffär. Visst är det fint! Om man har överbliven tapet i härliga mönster så känns detta trädet som ett enkelt projekt.

image370

Mio igår...

Igår åkte vi till Mio för att inhandla mattan Cirkle. Men vi köpte den aldrig, den var alldelles för tjock och sträv. Det blev ingen annan matta i heller. Vi har rullstol i familjen och då behövs verkligen anti glid matta & den ska vara tunn om vi ska ha den i huset annars så viker den sig varenda gång man ska köra över den.... såååå igår kväll spenderade jag kvällen med datorn. Jag sökte och sökte, det närmsta jag kom var Ikeas barnmattor, de har anti glid. Åh, helst vill jag bara ha en grå neutral matta i deras rum, men som det känns nu så blir det denna. Den är 80 cm så en 3 stycken lär jag nog behöva. Vad tror ni, är det någon som har denna??

image369


Igår...

Igår åkte jag till Ikea på morgonen och köpte, gissa vad, mmm PAX skåp! Monterade ihop dem och sen så åkte jag & familjen på 1 advents firande. På tillställningen kom jag på att jag hade glömt att köpa hyllplanen... sååå 5 i 6 (de stänger 6) var jag på Ikea och köpte dem. Fram tills halv elva på kvällen fixade jag klart i walk-in-garderoben därimellan tvättade jag spya :) Ja, det är inte alltid lätt att vara förälder och samtidigt fixa ett hus. Man glömmer hälften eller blir avbruten stup i kvarten!

Imorse gick vi upp tidigt, det var mörkt och kallt så det blev lite mys innan dagislämnandet. Levande ljus i badrummet :)

image368

Ikväll ska jag & min sambo skissa på trädgården för imorgon ska vi träffa en angående plattsättning och höjning av marken + så ska vi nog till Mio och köpa en matta till barnens rum. Jag har nämligen lagt undan mattan Cirkle till idag...


image367

bild från www.mio.se



 


En av mina julstjärnor...

är uppe sedan igår kväll!

image366

Blå elefant

Idag åkte jag till den nyöppnade butiken Blå Elefant (öppnade idag) i Ö. Grevie och köpte julklappar till barnen. Blå elefant är egentligen en nätbutik och jag rekomenderar den varmt då där finns så mycket fint till barnen!

www.blaelefant.se

Jag köpte en hel del och nu kan jag stolt meddela att jag är helt klar med alla julklappar & presenter. Jag vet ju inte när min bebis vill titta ut så det känns väldigt bra att vara klar med julhandlandet!

Jag köpte bla detta idag, en träspis och ett frukostkit:

image363

En elefantmössa till äldsta dottern och en apmössa till den yngsta... de var så söta!

image364

En sydd luciakrona till Lucia...

image365

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...