Depeche Mode IKVÄLL!

Ikväll ska JAG se Depeche Mode... tjohooo!!! Jag har längtar och räknat dagarna!!!
Så idag är det SJÄLVKLART att barnen bär Depeche Mode tröjor :)





Om 2 timmar bär det iväg till Köpenhamn.... är det fler som ska se dem idag???

Loppisfynd...

Här om dagen överaskade min vännina mig med en metalljusstake helt i min stil.. hon hade hittat den på loppis och tydligen stod mitt namn på den : ) Den ÄR precis i min stil... den på minner om min Babette som jag fick när jag fyllde år!

Jag ÄLSKAR den!!




Christianiacykel...

Igår så åkte hela familjen iväg på ett cykeläventyr... vi är sååå sugna på en Christianiacykel! Eftersom min sambo sitter i rullstol så kan vi inte ha varsin cykel med barnstolar och han rullar ju jämt, så en lådcykel passar verkligen vår familj!

Det var OTROLIGT svårt att cykla och jag var så nervös. Mina tre underverk älskade det medans mina händer darrade och fötterna skakade, men till slut fick jag igång balansen och det gick bra! Jag kan tillägga att jag inte har cyklat på minst 7 år!

Jag vill verkligen ha cykeln men den är sjukt dyr... så för tillfället får den bli en liten dröm - men BLOCKET genomsöks dagligen :)










Är det någon som har en sådan eller en liknande? Använder ni den mycket?? Några plus/minus??

Vill haaaa!!

Perfect home...

Idag har det varit en rolig dag! Efter jobb inhandlades det ett antal nya växter som jag planterade på min framsida och på kvällen var det dags för ännu ett INREDNINGSPARTY, denna gång från Perfect home!

Det fanns så klart hur mycket fint som helst... jag fastnade för en munblåst vas med massor av med bubblor, okej  jag fastnade för två stycken av den vasen! Bilden är rätt så kass, får fota den bättre när de har levererats hem till mig!

Jag har alltid haft problem med vaser, har bara de här standard "glasvascylindrarna" från Ikea där buketterna oftast knappt kommer upp - så detta var ett BRA köp! Att ha en bra intalningsförmåga är också BRA!







Min vännina har pool, lyxigt!! En annan har bara en uppblåst BR pool :)





Åh, den här var superfin, men dyr...



Det bjöds på fika och jag fick smaka på VÄRLDENS GODAST TE... säljs på Blomsterkompaniet i Vellinge!


Nya sittdynor...

Mina nya sittdynor... egentligen skulle jag ha 4 stycken cerise men en annan tjej tog de andra 2 (de allra sista) mitt framför näsan på mig! Jag kokade men smilade snällt till henne. Ja, vad gör man!! Så idag åkte jag dit igen med hopp om att Ilva hade lyckats trolla fram fler, men icke - så jag tog de sista turkosa som fanns kvar! Så det blev bra till slut... ville helst ha fler då vår sittbänk är så lång, men nu är sittkuddarna tyvärr slut och det kommer inte in fler - för tro mig jag har LUSKAT (läs: sökte igenom hela affären, kollade deras nätshopping samt frågade om de kunde hitta fler på deras lagersaldo) - men NIX, de var slut!

Lille Maxen trivs & matchar när han sitter på kuddarna, äntligen blir det lite mjukare under rumpan!




Mina bänkar är på plats, de är dock inte helt färdigmålade, diverse nattningar och blöjbyten kom i vägen så det var bara att sätta penseln i blöt... Jag är VÄLDIGT nöjd med färgen. Jag tror dessutom att det blir lättare att hitta stolar till möbelsetet nu när det ska bli grått - bordet ska också få sig en grå makeover. Har inte hittat några fina vita stolar, men MASSOR av med snygga svarta plastrottingstolar...



Lite nytt från Ilva - världens finaste kuddar. Min vännina har dessa, de är sååå fina!!!



Lampsladdar i olika färger - jättefina! De hade alla möjliga sorters färger och mönster på sladdarna.. kommer inte ihåg priset, runt 300 kronor tror jag!




Hann också med en snabb sväng på Bauhaus och kollade på deras möbler. Tyckte dessa var fina & sköna att sitta i - är det någon som har just dessa?? Är nyfiken på kvalitén... de heter Cetra stack!


Great balls of wire...

Hittade denna på Ilva idag - Great balls of wire... en smart & snygg kabelsamlare ( & roligt namn) ! Köpte aldrig den, men nu när jag är hemma och ser så många långa sladdar vi har så ska jag nog köpa en! Fanns i FLERA färger - den cerisa kommer hamna hemma hos oss!

Pris: 149 kronor


Från http://www.ilva.se/

Gången på framsidan...

Gången på framsidan är äntligen komplett... Jag har satt nio stycken 50x50 trädäcksplattor och en betongplatta för att bryta det hela. Imorgon ska jag (om vädret tillåter) måla mina träplattor i en silvergrå färg... det är redan fint med den naturella träfärgen, men jag tror att gråa plattor smälter in bättre mot de lila blommorna... annars är det väl bara att sandpappra bort färgen om man inte blir nöjd *fniss*

Innan idag...



Sååå tung, men nu är den på plats!! Blev riktigt nöjd... nu ska bara träet runt omkring bli grått!



Titta inte på jordhögen så är ni snälla.... :)







Mina irisar har börjat komma upp.. planterade 70 stycken för en månad sedan! Ångrar mig lite att jag inte satte dem i buntar... kommer nog plantera om dem efter blomningen! De ska ändå upp innan frosten... vilket projekt! Jag ska ALDRIG mer köpa lökar som ska upp innan frosten och förvaras svalt för att sedan planteras om igen på våren - vem har tid med det och framförallt HUR hittar man lökarna under jorden... Nån som vet, nån som gör det??



Nu ska jag ut och vattna gräsmattan då regnet har LYST med sin frånvaro!!!

Utomhusprojekt...

Dagen efter midsommar blev en fixardag!

Mina älskade bänkar har fått en makeover... från vitt till mörkgrått! Huset går i samma färg så det matchar verkligen :)
När bänkarna är klara så ska jag måla om bordet också... Det kommer bli som ett nytt möblemang - tänk vad lite färg kan göra!



Så här blev det efter första målningen... imorgon kör jag nästa strykning!





''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Är det fler som har målarprojekt?

2 nyanser av lila...

Idag blev det lite mer blomstershopping... mmm, vilken surprise!
Dagens växter - en salvia & en annan sort utan etikett! Är det nån som vet vad den blomtäta lila växten längst till vänster heter så HOJTA till! Jag skriver ner alla växter som jag planterar och nu har jag en utan namn!!

Här är dagens inköp - 13 stycken salvior och 3 stycken ???



Nyplanterat!!!
Fotat precis framför aluminiumkanten...



Efter aluminiumkanten kommer mer lavendel, vårflirt, brudslöja & salvia... allt i KRÄMIGA lila färger!





Jag har flera "jordhål" kvar... ska köpa mer granitblock och försöka göra nått snyggt i den grönvita delen... nu ser det fortfarande förskräckligt ut... jord jord jord!





Imorgon blir det nog lite mer blomstershopping... det är svårt att sluta plantera när det fortfarande syns så mycket jord :)
Hej hopp...

Vill verkligen snart köpa

Jag vill verkligen snart köpa ett parasoll + fot till trädgården... och stolar! Med andra ord jag vill börja styla trädgården...

Förra året så slängde vi vårt parasoll och våra korgstolar till utebordet så vi är verkligen vid behov av lite nytt! Vi har bordet och två snickrade bänkar men that´s it! Som ni vet så har jag kollat lite på Jysks möblemang och jag har fastnat för en svart karmstol - den är jättesnygg men ska man köpa stolarna så måste man köpa bordet också.... så nu luskar jag vidare då jag endast behöver stolarna!

Jag har kikat lite på Ilva och där finns där massor av med fina trädgårdsmöbler... trots deras rea så är det fortfarande väldigt dyrt!

Den här parasollfoten var dock helt ok i pris, 399 kr! Helt i min smak!

Parasoll 2098 kr.. enkelt o snyggt!





Vit stol med armstöd i vitlackerad aluminium - Lindos - för 1049 kr... Den hade passat till vårt bord... men vi behöver mist 5 stycken!!!  Lite väl mycket för mig...


Sen har vi denna som OCKSÅ hade passat hos mig - CANDON - Stol med lameller i obehandlad teak. Stolens ram är i rostfritt stål. 2099 kr stycket! Jättefin men endast en dröm!



Bilder lånade från www.ilva.se

Har ni förslag på liknande stolar fast BILLIGARE?? Tipsa mig..... snälla :)


Nya örhängen... i ceriselila!

Idag blev det lite shoppig på Lindex... är oerhört trött på min garderob! Hittade för en gångs skull massor av med kläder samt ett par superfina örhängen i ceriselila... det är ju inte bara hemmet & trädgården som ska piffas :)

Mina nya örhängen...



Försökte på mig lite photoshopping... och porträttfotografering! Tog minst 20 foton, alla blev i princip suddiga eller så fanns bara halva huvudet med!



Jag kan tipsa om att Lindex har Ta 3 betala för 2 kampanj just nu...



Bild lånad från www.lindex.com

Småsten...

Imorse när jag vaknade så var det SOL!!! Vilken skön känsla!!
Efter lördagsfrukosten bar det iväg till grusterminalen på jakt efter småsten... När jag kom hem så väntade det en hel del underarbete innan jag kunde ens lägga ner markväven. För fy vilken GEGGA det var. Allt regnande har satt sina spår! 

Det första som hände mig var att jag sjönk ner med mina fakefoppaskor och blev alldeles blöt om fussingarna! Så jag fick blanda upp all gegga med grus som fanns i byggområdet och försöka stabilisera geggan tills det blev någorlunda trampvänligt... Efter markväven så var det dags för stenen.

Åh, det blev så fint direkt... ingen mer jord! Hann inte klart allt idag, ska fortsätta imorgon plus så ska jag  köpa mer salvia och lavendel och plantera utanför aluminiumkanten!

Första lasset...



Andra lasset...



Nästan klart... nu ska min lavende baral växa så det knakar så jag får den här härliga kontrasten mellan växter och sten!



Håll tummarna för mer sol imorgon!!!

Granit...

Ännu mer sten.. idag åkte sambon till Bauhaus och köpte en stor granitsten till mig...  brukar skoja med honom och säga att jag behöver inga pengar & diamanter, ge mig sten & betong så är jag MER ÄN NÖJD!

Lite förarbete... fler ormbunkar planterade igår, samt en saxifraga och hasselört!



Ännu en bild som inte är så lätt att förstå, men i mitt lilla huvud så kan jag se växter hopa sig runt stenen. Alla växterna ska gå i olika nyanser av grönt & vitt så jag får fram den härliga kontrasten av graniten och det gröna!



Eventuellt blir det fler granitstenar så de väller upp ur växtyran och blir som hemliga gångar mellan rabatterna... ja, det är HÄRLIGT med VISIONER!

Är det fler som har granitblock i trädgården och har bilder - ser gärna!!

Lavendel, brudslöja & sten...

Idag har jag planterat 13 stycken lavendel och 7 stycken brudslöjor... i regn ska jag tillägga! Jag vet att jag önskade regn till vårt nyrullade gräs men det här vädret är ju inte riktigt klokt! Det är ju JUNI, det är SOMMAR eller ...???! Gräset mår jättebra, men nu tycker jag att det gott kan komma lite sol! Hoppas verkligen vädret blir stabilt till Midsommar!

Jo, vi letar efter sten till vår framsida. I söndags var vi på Bauhaus och där fanns det en hel del... men det var dyrt så in i, åtminstone om man ska ha mycket sten som vi ska ha! På lördag ska jag iväg till ett annat ställe, en grusterminal, och kika på deras småstenar.. de hade MYCKET bättre pris!



#1 - pärlsten



#2 - vit marmor



Det lutar åt pärlstenen då den hade lite mer svartgrått i sig!! Får se vad jag hittar på grusterminalen...

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Här ska småstenen i... på andra sidan kantstödet! Åh, det börjar kännas så bra med framsidan nu... men det är mycket jobb kvar innan mina 22 kvadratmeter blir fyllda... hehe.. det såg så enkelt ut på mina skisser, men ACK vad fel jag hade!


På önskelistan...

En bordsvärmare till bordet i trädgården... så fin!
Fanns i flera färger... skulle kunna tänka mig en i svart, ja och i i vitt o i grönt också!!



Är det någon som har en sådan? Är de bra? Tänker mest på storleken... man kanske ska investera i de riktigt stora? Fina är de i alla fall!

Gräs...

Under flera veckors tid har jag och min pappa fixat med jorden på baksidan av huset... Vi har tagit bort stenar och vi hade sjukt mycket sten eftersom det tappades en hel del från bärlaget när vi la våra plattor där... vi har fyllt med jord, grävt vattenrännor, jämnat och krattat! Allt inför gräsläggningen...

Gräset var beställt till fredagmorgonen så tanken var att vi skulle lägga det på fredan efter jobb men så ringer gräsleverantören torsdag 20.15 och säger att han kan vara hos oss om en timme och lämna gräset... Det skulle bli regn den kvällen så planerna ändrades helt och min pappa fick komma hem till oss på momangen... här skulle det rullas gräs!

Det var JÄTTEROLIGT, vi var klara en timme senare och sen var det vattning i minst en timme... Åh, det var en sån härlig känsla. Efter allt SLIT så fick man ÄNTLIGEN sin belöning - GRÄS!!! Och det blev sååå fint... äntligen grönska!



vig som en kratta...





Om 3 veckor så får man börja använda gräset... Nu hoppas jag på regniga kvällar så jag slipper gå ut & vattna varje kväll... i skrivande stund ösregnar det :)



Min framsida...

Allium
Saxifraga
Vårflirt
Liljekonvalj
Lila Salvia




En favorit är Alliumen... den är sååå fin! Vill ha massor av med alliumar i rabatterna!



Jag har planterat en hel del denna veckan... var förbi sambons arbetskamrat och fick en massa perenner från hennes härliga trädgård plus så har jag köpt en hel del också!
Nu börjar min framsida ÄNTLIGEN se ut som jag har tänkt mig den.... nästan i allafall!

Igår köpte jag mer trall och gjorde fler gångar och började förbereda för en sittyta i mitten av planteringen... fick forsla bort minst 10 skottkärror med lerjord - mmm det där lilla extrajobbet hade jag KUNNAT vara UTAN, så trist arbete...

Mina gångar... det ser SÄKERT för jäkligt ut för andra, men jag har en bra PLAN så det kommer bli fint - jag lovar!



Mitt förarbete till sittplatsytan...



Mina överblivna vinkeljärn kom bra till pass när jag skulle markera kanterna...



Kanten är fixerad. Nu måste jag inhandla markväv och sen ska det i sten i MASSOR!



Det kommer bli fint när jag är klar. Tanken är att jorden INTE alls ska synas... det ska bara finnas blommor & bin...




RUSTA did it again!

Denna gången har jag köpt ett litet parkbordsset till kidsen och det är såå gulligt!
Jag har sett denna typen av bänkbord innan men de har alltid varit bruna så man har själv behövt måla det, men i Rustas senaste blad såg jag att de hade en vit variant... det var inget snack om saken - bara köpa det!!

Sambon och hans kompis monterade vars en sida.. de lät som ett gammalt gift par!!! Flera gånger fick de skruva av skruvarna igen för de hade skruvat i fel bräda eller på fel sida... och sen skyllde de på varandra :) hehe.. det var verkligen intressant att se dem jobba ihop!



Sista finishen...



Första middan var en succé...



Viist är det sött!!?

Astrid Lindgrens Värld...

Nu är vi hemma igen och det har varit helt underbart! Alltså hur kan man pricka in årets varmaste helg när man beställer 3 månader innan??! Kidsen hade en super härlig weekend & jag fick mitt lilla på Iittala Outleten & Design House Stockholm...

Jag & minstingen...




De små husen är så söta... där fanns så många olika varianter så jag fick TUSEN idéer om att bygga ett litet hus i trädgården...




Även vägskyltarna var söta...



Diskbråcket låg farligt till :) Jag sprang in i alla hus och försökte stoppa sonen från att springa upp i trapporna i de små husen...



Íittala outleten...







En glad morsa...



Nästa stopp - Design House Stockholm




Mina köp... tallrikarna kostade 25 kronor stycket... otroligt billigt måste jag säga!



Så härligt att förena NÖJE med INKÖP!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...