Härliga hem...

Igår när sambon kom hem från jobbet åkte jag till Härliga hem i Staffanstorp, jag hade en timme på mig innan de stängde TRODDE JAG, men just igår så hade de årets enda dag som de stängde tidigt!!! Jag hade en kvart på mig att välja rullgardiner, paniiik! Jag som har redan haft beslutsångest fick det ännu mer i affären kan jag säga!

Det slutade med att jag köpte 2 stycken Blomma och en helsvart rullgardin. Japp, Ogräs föll bort helt och det var egentligen den jag var ute efter. Blomma rullgardinerna satte jag upp igår när kidsen nattats och den svarta satte jag upp nu på morgonen. Det blev mycket bra. Anledningen till att det blev en helsvart är att jag har en stor svart & vit mönstrad vaxduk över vår matbord och jag tror att det hade blivit för mycket med mönster i fönstret också (fönstret är 140x200cm) plus så vill jag ha upp tavlor med mönster också...

Här kommer en bild från ena rullgardinen i sovrummet:

image361

Det gick inte att få en bra bild på den svarta rullgardinen vid matrumsfönstret, blev allelles för mörk bild. Så här kommer en bild på mitt nya grytunderlägg från Åhlens :) Kanonbra storlek är det på den... jag har också Ikeas liknande grytunderlägg men det är alldelles för stort & klumpigt att alltid ha ståendes på köksön...

image362

Mairo

I förra veckan så köpte jag en plissé till matbordsfönstret, men den måste tyvärr lämnas tillbaka då den inte går att fästa så som den ska på våra fönster. Såååå, nu har jag ringt till Härliga hem i Staffanstorp och lagt undan 2 Mairo rullgardiner. Jag har svårt att bestämma mig vilken jag vill ha, båda är fina...

Vad tycker ni??

image358

I svart ska det vara isåfall, men hittade bara en grön rullgardin av mönstret BLOMMA.
image359

bilder från www.frapp.se

Murgröna i massor...

Jag köpte ju ett antal murgrönor på Vellingeblomman i helgen - de pryder mitt sovrumsfönster nu! Härligt att äntligen få in lite växter i huset!

image357

Tjejernas rum...

Lite bilder på hyllorna som jag skruvade upp i tjejernas rum i söndags.

image354

image355

Zofias tavlor hänger mellan de stora fönstren... om någon undrar vad det är på dem så är det stenar som målats lila :)

image356

Helgen...

I fredags åkte jag snabbt till Ikea och köpte mer PAX garderober till walk-in-closeten. Vi fick upp dem under kvällen plus en stor till tjejernas rum. Hela helgen gick åt till att inreda skåpen och det blev sååå bra. Den svarta folien i garderoben i hallen är på plats... och det blev kanon. Vi får undan alla skorna från hallen - in med dem i garderoben och stänga skjutdörrarna.

image350

Vi besökte Vellingeblomman i lördags och det var helt galet. Framför allt så var det sjukt med människor där... och sedan en lång promenad bland tomtar som rörde sig, krimskrams och en del fint pynt. Jag köpte lite växter till framsidan av huset, några murgrönor och en svart plast orkidée (låter hemsk, men det är den inte).

Pynt därifrån... dessa plåtstjärnor var superfina, men lite för dyra om man så som jag hade velat köpa många!

image351

De hade julpynt i alla färger...

image352

Det var kallt på Vellingeblomman så min lilla Nåmi fick ha mössan på sig.

image353

Igår kväll skruvade jag upp 2 hyllor i tjejernas rum, det blev lite mer myspys där nu. Nåmi sover så jag kan inte ta några foton nu... kommer sen!


Rusta... PAX PAX PAX

Jo, det blev Rusta igår och det blev en julgransmatta. Jag stod i valet & kvalet över den rosa och den svarta mattan... tänkte köpa båda och se där hemma vilken jag ville ha för att sedan byta en av dem. Men i det hela så insåg jag att det blev lite för mycket jobb att lämna tillbaks mattan så Zofia, min äldsta dotter fick välja - det blev den rosa!!!

Jag har vita/silvriga kulor så det blir bra!!

Idag ska jag till Ikea och köpa fler PAX garderober, den kortare varianten, så det blir montering idag också. Vi har nämligen fått besök av snickare som fixar en massa i walk-in-closeten som inte hann bli klart tills vår inflytt. Eftersom vi har fått tömma hela garderoben så känns det bra att få ordning med PAXEN direkt nu när vi ändå ska sätta in allt igen... ett par vänner kommer förbi ikväll och monterar den sista PAXen till tjejernas garderob också.... sen så kan vi packa upp deras sista lådor också.

Imorgon bitti blir det paus för då ska vi till Vellingeblomman på Tomteutställning med kidsen. Mysigt med lite julstämning!

I tisdags kom Ikea...

... med garderoberna! Vi fick hjälp med att montera dem (3 av 4) och det blev så bra!! Jag har ägnat all tid sen i tisdags med att montera 14 trälådor och min sambo 28 stycken skenor till dem i garderoben och vi har skruvat upp hyllplanen och vridit och vänt hur de ska sättas bäst! Vi är nästan klara med våra garderober. Jäkligt tråkigt jobb att montera allt, men resultatet blir kanon. Bilder kommer när allt är klart! Imorgon ska vi montera upp den sista garderoben och ha den i tjejernas rum.

Idag blev det en sväng förbi Silvan... jag har kollat lite överallt efter plisséer, men fastnade för Silvans gråa. Jag köpte också en svart ljusslinga till mina kvistar jag svartspreyade för ett tag sedan, dock har vi inget eluttag på framsidan så jag vet inte hur jag ska få till mitt julepynt där. Det blev också svart plastfilm som vi ska ha i nya garderoben i hallen som skydd mot blöta skor!

För en stund sedan kom Rustas nyhetsbrev, de har fått in julgransmattor i filt. Inte så pjåkiga faktiskt, för 50 kr kan man ha dem i en säsong... kanske svänger förbi där idag också :)

image348

image349

Bilder från www.rusta.se

Tapeter & handtag...

Igår satte vi upp tapeten i hallen, det tog 5 timmar. Vi var såå noggranna, ändå blev det pyttelite snett och det stör mig så himla mycket. Jag ser det hela tiden eftersom tapeten är mönstrad. Jag måste köpa några kuddar och sätta mot väggen för att förvilla ögat lite. Anledningen till att det blev lite snett måste ju vara att detta var den väggen som var sne 1 vecka innan vi flyttade in. Dem ändrade på den i sista sekunden och hur vi än vände och vred igår så gick det inte att få det perfekt rakt.... japp, det är bara att smälta det! I vilket fall som helst så är jag väldigt nöjd, älskar tapeten!

image347

Idag när sambon åkte till jobb satte jag mig ned för att montera handtagen på de nya skåpen... Mmmm, inte det lättaste med en klättrande ettåring. Till sist satte jag henne i spjälsängen med nappflaska så jag blev klar! Det tog nästan 2 timmar, suck!

Nu ska jag fila på tavlor och hyllor som jag ska ha ovanför skåpen!!

image345

image346

Idag ska tv:n förresten bli inkopplad!!! Tjohoooo... vi har inte haft tv på 2½ vecka!

Kidsen sover, mannen är iväg och jag har precis ätit en pizza!

Så ser min lördagskväll ut! Vi har fortfarande inte fått igång tv:n (eller telefonen för den delen) för vi väntar fortfarande på att Telia ska skicka oss ett kit så vi kan komma igång. Ikväll är det fotboll på tv så sambon åkte precis iväg för att se den - men innan dess så köpte han en pizza till mig så jag fick prova pizzerian här i området!

Kidsen sover, jag är trött, ingen tv... så det får bli lite bloggande sen så säger jag också god natt!

Igår var vi på Ikea och köpte PAX garderoberna till tjejerna, de som är 77 cm höga. När kidsen hade somnat så satt vi uppe till 00.30 och monterade dem. Vi var sååå trötta, men det var väldigt skönt att gå och lägga sig och veta att möblerna var helt färdiga för att stuva in i rummet på morgonen.
Så det var det vi gjorde i morse. Ut med det gamla skåpet (blocket så klart :) och in med det nya. Jag har också hunnit lacka dit "gubben" som min dotter Zofia ritade när hon var 2 år. Den blev faktiskt superbra, jag är mycket nöjd!

Innan idag var jag o lilltjejen Nåmi på stan medans Zofia var på bio. Det blev lite smått & gott, bla små figurer - poliserna i Pippiböckerna, Prussiluskan, Petsson & Findus, Laban nyckelring, Alfons kalasinbjudningskort m.m. Hittade en superbra affär på Triangeln/Malmö som hade allt detta.... får panik av BR leksaker och hittar sällan nått där!

Jo, till mig köpte jag en vaxduk, 2,5 meter lång på Åhlens. Det känns som om det kan behövas till ett nytt bord på ett barnkalas :)

Lite bilder från idag... min fina vaxduk :)


image339

Presentpappret & julkorten hittade jag också på Åhlens....


image340

Lilla gubben kommer på plats. Hela resultatet får ni se när jag fått i ordning skåpet, handtag m.m ska också monteras på det.

image341

image343

image344

God natt! Imorgon väntar nya äventyr - förmodligen blir det tapetsering i hallen :)

Ikea idag...

Idag (igår) och förmodligen imorgon är ingen bra dag med min kropp. Allt värker, min vanliga ryggskada, graviditeten har satt djupa spår av diverse smärtor OCH JAG VILL SÅÅÅ MYCKET! Det är så frustrerande. Jag har dock haft daglig värk i kroppen sen jag var 16 år så jag är van med det men nu är ju också magen i vägen så det blir lite extra kinkigt här hemma.
Men jag vill till Ikea idag i allfall. Jag har filat på lite idéer till tjejernas rum och det som behövs är FÖRVARING med stängda dörrar... det ska vara lättstädat och smart. Idag har de ett öppet skåp med Ikea korgar och allt är huller om buller i dem!

Så det får bli PAX i vitt här med. 2 skåp. Det ena ska vara 100x35x77 och det andra 50x35x77. Det är det som får plats på den tilltänkta väggen. Dörrarna ska vara de vanliga vita. Jag har surfat ett bra tag nu och letat efter nån härlig tapet som man skulle kunna tapetsera dörrarna med, men jag har inte hittat nått än. Så jag har mailat min sambo precis och bett honom skriva ut min äldsta dotters teckning på genomskinligt papper... eventuellt blir det en sådan målning på ena luckan och resten får vara vitt.

Vad tror ni, kan det vara något?
Fick inte ihop det med färgerna... gubben försvann då men gubben ska vara i ett av hörnen, antingen i svart eller i rosa metallic!

image335

Lite smått & gott...

Min äldsta dotter fyller år den 18 december, väldigt nära jul och bebis #3 som är beräknad till den 26 december. Så här gäller det att vara väl förberedd ett bra tag innan med presenter och julklappar.

image332

Julpappret är från Åhlens...

image333

Denna lampan hänger i tjejernas rum och ska hänga kvar där! Den var tänkt att hänga i hallen men hamnade här under flytten och nu tycker jag den passar perfekt hos dem :).  Så kan det gå...

image334

Nya foton...

Igår satte jag upp rullgardinerna... de passade perfekt! I 2 timmar höll jag på eftersom jag hade en viss tjej som HELA tiden ville klättra upp på stolen jag stod på :)

Monteringsbild får följa med för där fick jag bäst ljus...

image324

Uppsatta! Titta bara på rullgardinen är ni snälla... resten av rummet har jag ej hunnit med :)

image325

Skrivbordslampan min dotter fick i helgen, liten & nätt är den:

image326

Igår köpte jag en tvättkorg (ser dock ut som en vanlig tygkorg) som vi ska ha i hallen till barnens ytterkläder. Den senaste veckan har alla jackor, vantar, mössor m.m legat på golvet då vi inte har nått bra system i garderoben än.. så då får det bli denna lösningen.

image327

image328

Skötbordet är i badrummet. Det är ett Snigel skötbord från Ikea som jag har lackat om i limegrönt...

image329

Sista bilden.... handdukshängaren kom på plats igår.

image330

Rullgardinerna har kommit...

... och 2 haklappar! Fler bilder kommer när allt är uppsatt!

image322

Åhlens & Granit

Idag var jag & familjen i stan. Min äldsta dotter behövde täcke & kudde i större storlek samt nya sängkläder, skrivbordslampa m.m. Det fick bli Åhlens eftersom jag gillar deras barnpåslakan & lampor. Jag tvättar påslakanet just nu så jag har inget foto att visa men det är ett vitt påslakan med elefanter i rosa & gult - väldigt fint tycker jag.

Hittade bild på www.ahlens.se

image323

Lampan är liten & nätt. Jag köpte också en i svart då skrivbordet är svart.  Jag köpte en svart korg till köket, det är egentligen en flätad papperskorg men vi ska ha den under vasken till PET flaskor... Åhlens har fått in en massa väggklistermärken, bla babushkor (min dotters favorit) men jag hade velat ha dem i rosa & grönt...

image320

På Granit köpte vi ett svart skrivbordsunderlägg och en svart ljusstake... den jag har bloggat om innan. De hade halva priset på den nu denna veckan - kanon säger jag :)

image321

Första frukosten i huset...

Förra veckan var det ju som alla vet FLYTT... det gick jättebra, men det var lite jobbigt efteråt att stå där i röran (geggan eftersom hela området är ett nybygge) med kartonger överallt, möbler överallt, 2 barn varav ett kryper, ett barn i magen och allt annat som man är: trött, hungrig m.m. Men det gick att med vänners hjälp!
Tack Pierre, Cecilia & Markus för att ni hjälpte oss med att få i ordning hemmet... utan er så hade det varit katastrof!!!

På söndan kom vårt matbord äntligen upp. Äntligen säger jag för att vi köpte det i juni/juli och det har stått ouppackat sedan dess. Det passade kanon i vår mathörna. Bilder kommer när jag kommit igång med piffet, just nu fungerar hela huset som en avlastningsplats!

Foto från första frukosten på måndagsmorgonen efter att vi satt upp bordet:

image317

Igår spikade jag upp första tavlan ovanför soffan. De andra ska jag vänta med tills jag hittat rätt plats för dem...
Imorgon kommer tjejerna rullgardiner, de har varit slut på Mairos lager, men imorgon kommer Schenker hit med dem... ska bli skönt att få upp dem!

I veckan kommer också våra Paxgarderober. Vi har 3 Lumigarderober med hylla och stång men där får man inte plats med något. Allt är fortfarande rörigt och det är jättejobbigt måste jag säga. Att inte ha rätt sak på rätt plats kan få den bäste ur balans. Såååå förhoppningsvis blir det lite ordning nu med hjälp av Ikea!!

I fredags åkte jag till Ilva och kikade lite på deras julpynt. De har alltid så fint piff till jul...

image318

image319

Vi hörs i veckan...


Ikea order...

Vi har Lumi garderober i hela huset, superlyxigt men med stången vi har fått till håller vi på att bli tokiga - vi har ingen plats för kläder, lådor, småsaker m.m... det behövs utdragbara lådor & hyllplan!

Så nu ska det ske under med Ikeas Paxstommar & inredning...

Produktbeskrivning  Antal  Pris    
          
 
PAX PAX garderobsstomme
50x58x236 cm
vit
 1  
340,00 kr
   
 
KOMPLEMENT KOMPLEMENT låda
björk
75x58x16 cm
 10  
2 690,00 kr
   
 
PAX PAX garderobsstomme
vit
75x58x236 cm
 3  
1 320,00 kr
   
 
PAX PAX hyllplan
vit
75x58 cm
vit
75x58 cm
 7  
1 260,00 kr
   
 
KOMPLEMENT KOMPLEMENT låda
björk
50x58x16 cm
 3  
597,00 kr
   
 
KOMPLEMENT KOMPLEMENT klädstång
björk
50 cm
 1  
29,00 kr
   
 
KOMPLEMENT KOMPLEMENT låda med lock
vit
50x58 cm
 1  
107,00 kr
   
 
KOMPLEMENT KOMPLEMENT klädstång
björk
100 cm
 2  
98,00 kr
   

Nu har vi flyttat!

Hinner varken svara på alla kommentarer, men TACKAR alla som lyckönskat oss med flytten, eller visa några bilder för det är så mycket hela tiden. Det är inte lätt att vara höggravid (50 dagar kvar idag till BF), småbarnsmamma och flytta... men till helgen kommer lite bilder. I promise!

Vi trivs JÄTTEBRA och det är såå lugnt och stilla om kvällarna/nätterna jämfört med radhuset på Söderkulla i Malmö... där ven bilarna förbi i 90 ibland!

Vi hörs....


Bilder från igår...

Jag tog några bilder på framsidan igår. Plattorna är ju äntligen satta! Det syns inte så tydligt tycker jag på bilderna men storleken på dessa betongplattorna är 50x50, dvs 10-15 cm större än de "normala". Jag hörde igår att killen som satte plattorna fick ta ledigt dagen efter att plattorna var satta, han var helt knäckt i ryggen. Stackare...

image312

image313

image314

Jag & Marie städade vissa delar av huset igår kväll. Först käkade vi Big Mac & Company på sittkuddar, superhärlig känsla att sitta i nya huset och bara babbla inredning och hus (utan kids & man kan jag tillägga :)!!

image311

Marie städade köket och packade upp en del lådor åt mig... ehh, snacka om att jag har mycket ROSA detaljer. Älskar rosa...

image315

image316

Nu ska jag snart till huset och städa vidare. Jag får se hur mycket jag orkar. Jag har haft kramper i benen i stort sett hela natten, bebisen är tokig i magen och ryggen är på semester. Men det är inte så mycket kvar som tur är...

Imorgon är det FLYTTDAG!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...