Kakel...

Är det någon som har pärlemorskakel i sitt kök eller har någon bild att dela med sig, så hojta till. Funderar lite inför kommande projekt....

Jag har hittat denna hos Höganäs, nått i den stilen fast uppsatt så man kan se helheten :)

image611

Denna tycker jag också om...

image612

Foto: CC Höganäs

Datorhörnan i sovrummet börjar bli klart!

För 2 veckor sedan tapetserade vi Mairos Blomma tapet, den ljusa med silvrigt mönster och det blev kanonbra! Jag har ej visat bilder på det än, men det kommer...

De senaste dagarna har jag jobbat med att göra ett datorbord av en Ikea bänkskiva... det blev också bra! Jag har ju varit lite negativ till att ha datorn i sovrummet, men på grund av platsbrist så var vi tvugna att ha det så. Men vet ni, det blev verkligen bra... När allt har kommit på plats så kommer fler bilder, här är dock några på förarbetet:

Hålet är för sladdarna!

image609

Ramen har jag köpt på Netto, den ska upp ovanför det nya datorbordet!

image610

Hemtex har 50% rabatt just nu!

Tack Drazenka för Hemtextipset!!

Hemtex har 50% rabatt på allt och det kan man ju inte missa! Jag har precis mailat min sambo om han kan köpa min efterlängtade bricka!! HOPPAS VERKLIGEN ATT HAN KÖPER EN TILL MIG...

image607

image608

Foto från Hemtex hemsida!

Det har stått still...

Mmm, det var ju ett tag sedan jag bloggade. Vill bara berätta att jag har INTE tagit en paus, men däremot har jag så ont i min kropp för tillfället att jag försöker vila så mycket som möjligt. Jag ska röntga höften och ryggen i nästa vecka och jag hoppas verkligen inte att de hittar nått nu när jag har 3 barn, men samtidigt hoppas jag på att röntgen visar nått så man kan åtgärda min onda höft & rygg!

Jag kan säga att det är otroligt frustrerande att INTE kunna göra allt det man vill, då menar jag i renoverings/trädgårds väg. Jag har TUSEN idéer, men de står på kö i huvudet. Jag har (trots smärtor) ändå lyckas bygga ett datorbord o satt upp det mot väggen, foton kommer senare i dagarna! Man är ju trots allt envis som en ko!

Igår fikade jag på Ilva, tyvärr glömde jag kameran - men min fikakompis T tog ett foto åt mig på en SIA ram som hade en "diamantram" - jättefin var den!

image606


Glad påsk allihopa...

image605
Lite påskpyssel, tjejerna har målat ägg o jag har gjort påskakläder & kvastar :)

Vedumskåpet är på plats...

Vedumskåpet kom upp i måndags och det blev sååå mycket bättre. Idag hade vi också VVS besök och vår sneda toalettstol är äntligen satt rakt. Rören under köksvasken är bytade, så nu funkar dem med. Det börjar bli ett slut på husbygget efter att vi nu snart har bott här i 5 månader. SKÖNT!

Min lilla tjej har också fått vattenkoppor, så nu har alla 3 barnen prickar ÖVERALLT! Därmed mindre bloggande...


image604


Söndag & tisdag...

I söndags solade vi på framsidan och njöt av glass... imorse var det långkalsonger och pulka som gällde!

image601

image603

image602


En idé som jag har funderat på...

Jag funderar på om jag ska "göra" en egen tripp trapp stege till barnen vid vasken. Min största tjej kan stå på den blå medans min minsta tjej inte når upp till vasken när hon står på den. Provisoriskt har jag satt dit en korgpuff som min minsta står på nu. Så, idén är att hitta 2 stycken svarta korgpuffar (en stor & en liten) och sätta dem mellan väggen och pelaren så de blir som en liten trapp - blir mycket snyggare + att då kan båda nå upp till vasken utan problem.

Jakten efter de perfekta korgarna börjar NU!!
image599
image597
image600

Nymålat...

S 6500 - N är uppe... dvs antracitfärgen på väggen. Det blev lite mysigare i matdelen med den gråa färgen...

image594

Pinnstolen på bilden är den som jag målade om för några veckor sedan... stolsryggen är verkligen fin, gillar att den har så många pinnar!

En till groda...

En till groda har flyttat in, en prinsgroda!

Visst är den söt??!

image593

Det har hänt en hel del de sista dagarna... vi har tapetserat Blomma i sovrummet och målat granitgrått i matdelen. Minstingen har fått vattenkoppor och jag är sjuk, så det har inte fotats så mycket. Förhoppningsvis blir vi snart friska, då blir det uppdatering DE LUX :)

Vilken skillnad det blev...

Igår oljade jag postpinnarna och åkte till Bauhaus och köpte gummicord. För er som inte vet vad det är (jag visste t ex inte) så är det ett tjockt gummi med hårt tyg runtom. Jag läste mig nämligen till det på orginalpostpinnens produktinformation att den har det!

image592

Fler bilder kommer när allt är klart. Jag köpte distanser till postpinnen men det blev inte bra, så jag måste återigen till bygghandeln och köpa en upphängnings"ögla"...

Postpinne i valnöt...

Imorse fick jag mina efterlängtade postpinnar i massiv valnöt . De kommer passa KANON med vårt kök!!

De ska oljas in och sedan ska de träs med tjockt gummiband så man kan fästa diverse i dem. Jag funderar på att köpa korta plaströr för skruven så att de kommer att sticka ut från väggen istället för att direkt sitta på väggen. Vet ni vad jag menar för plaströr och vet någon vad dem heter? I allafall så blir det en tur till bygghandeln idag!

image591

Svårt kanske att se slutresultatet nu, det ser verkligen ut som bräder nu... men de kommer bli bra nu när jag har fått klorna i dem :)

Postpinne...

Jo, jag har ju bloggat om Sigvards postpinne för nått tag sedan och nu äntligen ska jag "förmodligen" få 4 stycken ... ja, inte Sigvards egna utan ett par egendesignade i valnöt.
Ni vet ju att vi inte är klara med huset ännu (vi har bott här i 4 månader nu) och vi har arbetare här varje vecka. En som ofta är här ska göra dessa åt mig. Idén kom när jag berättade för honom att jag hade betsat björkskivan så att det ska se ut som valnöt och han berättade att de ofta har lite spill över när de gör köken i dessa husen. Så förhoppningsvis har jag dem imorgon...

Jag är väldigt förväntansfull och hoppas att han kan tyda min skiss ordentligt!

image590

foto: Designonline

Björkskiva + valnötsbets + Junckers olja blev jättebra!

Nu är skänken klar och det blev jättebra! Man kan knappt se skillnad på den riktiga valnöten som vi har i köket och på den som jag har betsat och oljat. Det var riktigt roligt att se björken bli härligt gyllene brun. När betsen fått torka, oljade jag in skivan med Junckers olja och resultatet blev kanon.

Resultatet:

image588

När ork finnes så ska överskåp och tapet upp ovanför skänken...

Härliga hem i Staffanstorp...

Idag åkte vi till Härliga hem för att köpa tapet till sovrummet. Passade på att kika på lite inredning hos dem, för det finns det massor av med där!

Lite bilder från möbelhuset:

image583   image585
image584  image587

Tapeten som vi köpte... längtar tills den är uppe!

image586

Vante...

I lördags hade vi middagsbjudning här hemma... det blev en massa gott, bl a vitchokadmoussen som jag har bloggat om innan *mums* Fick vanten av våra gäster! Tack C - jag blev verkligen glad!!

Visst är den fin... Strössel från Mairo!!

image582

Vårlökar i fönstren...

I lördags köpte jag nya växter & lökar till hemmet. Denna krukan pryder barnens fönster... härligt när solen tittar fram! Vi tog en 2 timmars promenad i vår lilla by och kikade på alla de nybyggda husen. Det kan inte bli bättre, att få lite inspiration samtidigt som man motionerar :)

image581

Trevlig helg...

image580

Fortsättning på skänken...

Igår fick jag hjälp att sätta fast benen... det gick inte på egen hand. Helt otroligt så jobbigt det var. Eftersom jag hade köpt väggskåp så fanns det inga förborrade hål så det fick vi göra igår... det tog några timmar. Japp, min pappa kom hit 11.30 och klockan 18.00 åkte han hem. Vi fick också montera den i väggen då den var lättippad... nu är den dock på plats och jag är väldigt nöjd. Köket har förlängts med denna skänken. När vi har betsat den i valnöt så kommer det bli ännu bättre med nuvarande köket.

image574

Det ser lite blekt ut nu... funderar på om vi ska ha samma handtag på den som i köket eller tunna aluminium "streck" som sticker ut... som knappt syns!

image577

Behöver tips...

Igår kväll åkte jag till Ikea och köpte 2 Faktumstommar och luckor för att bygga en skänk.. satte upp dem direkt (såklart) men tyvärr inte benen då det inte fanns förborrade hål för dem och klockan var för mycket för att påbörja det. Skitjobbigt att bara bli nästan klar... men men, idag är ju en annan dag och då ska allt upp! Här kommer lite bilder på hur det ser ut just nu.... så till tipset/hjälpen jag behöver!! Jag ska betsa/olja björkbänkskivan så den liknar en i valnöt, några tips??! Vår köksbänk är nämligen i valnöt och jag vill fuska mig till så det blir samma på skänken!

Ovanpå "skänken" ska vi ha 2 till skåp som ska sitta på väggen och så en tapet bakom. Kanske Wilderness som jag bloggade om förut!

Lite provisoriskt piff:
image571
image572
image573

Wilderness

Var inne på en blogg innan idag och såg en tjej som hade tapetserat med Wilderness - så himla snygg! Den finns i grått också... hade passat hos mig!

Ska ta mig en funderare vart jag skulle kunnas tänka ha denna... sen så måste idén presenteras här hemma också... hehe!

image570

bild: www.tapetorama.se


Ahhh...

Jag håller ju på för fullt i vårt sovrum med datordelen... Billybokhyllan är uppe + att jag har lackat den vit idag. Ikeas vita möbler är oftast vitgula så därför fick den lackas om med en riktig vit färg.

För 2 timmar sedan sågade jag för fullt på Byggmax... skulle fixa ett underrede till nya skrivbordet men det blev INTE bra. Eller det blev inget snyggt, benen (som jag tagit från vårt gamla matbord) var lite för tradiga till det jag hade tänkt mig. Jag får väl svänga förbi Bauhaus och köpa metallben i stället... så nu sitter jag med värk i "sågararmen" istället o inget bord *snyft*

Pinnstolen är klar och den blev så fin!

Jo, för ett tag sedan berättade jag att målaren hade fått vattenkoppor... vår dotter fick det i söndags så det verkar som om det går runt här i området! Tur att man har haft det som barn!

Inga bilder idag tyvärr... men det kommer snart :)


Den ena pinnstolen är grundad!

Och jag är så nöjd! Den ska lackas en gång till, sedan ska den in i sovrummet. Jag funderar på att köpa en Swedese fårskinnsdyna som jag sett att Perlan har köpt till sina stolar...

image569

Pinnstolar...

Köpte 2 pinnstolar i fredags via blocket... efteråt svängde jag inom Bauhaus och köpte vitlack & finsandpapper! Vi är mitt uppe i att fixa datorplatsen i sovrummet och en av dessa pinnstolar ska vara vid nya skrivbordet! Imorse var jag på Ikea och köpte en Billy bokhylla och en bänkskiva... hittade dock inga snygga ben till bänkskivan, så det kommer väl ta ett tag innan vi får upp allt.

Pinnstolarna som ska bli vita...

image568

Vårnyheter på Hemtex

Denna brickan ser jag gärna i mitt kök! Åh, den är precis i min smak! Hemtex har den för 198 kr... ska man vänta tills de har rea? De har det ju nästan jämt!!!

image566

image567

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...