Blomsterkompaniet...

Idag blev det en tur till BLOMSTERKOMAPNIET i Vellinge... jag hade två presentkort på deras höstbuketter! Det var första gången jag satte min fot på stället och garanterat INTE min sista gång. Sååå FIN butik... så många fina & charmiga saker... och blommorna ska vi inte ens tala om! De är superduktiga på buketter och andra växtligheter!

Jag fick med mig två superfina buketter hem och ett antal foton... så njut av dessa:











Mina buketter fixas till...




Sen blev det en sväng till Vellingeblomman för lite mer grönt till hem & trädgård...



Det har varit en GRÖN dag med andra ord!!!
Trevlig lördagskväll...

Plåster, änglavingar & kakburkar...

Idag på lunchen så blev det lite shopping...

Babuschkaplåster - ja, varför inte!!





Charmiga kakburkar i lila & vitt - går icke att motstå!



Allt från Systrarna Grene...

------------------------------------------------------------------------------------------

Fick mitt köp inslaget hos Lady Marmalade... fick det inslaget fast det var till mig... lite lyxigare när man kommer hem och ska öppna påsen!



Och i paketet fanns det ett par vingar till att pryda blockljus... kan vara charmigt till jul! Där är två stift bakom vingarna som man sticker in i ljuset...



Stan börjar fyllas av julstök... julgranskulor, girlanger... ja, man kan köpa en hel del redan. Känns som om det var jul precis... och om mindre än 2 månader är julen över! Fler som tycker det går lite för fort?? Var det inte sommar precis??

Halloween...

Imorgon är det HALLOWEEN-firande hos oss... ena dottern ska på halloweenfest, den andra ska vara häxa på dagis och sonen ville också vara med och fick svart nagellack... så det var en SÅN kväll hos oss... utklädningskläderna provades, den svarta sprayen provades och naglarna målades!







Halloweenpumpan från förra året pryder framsidan av huset... ett loppisfynd!



Nu är det halloween!

Veckans mat!

Så.. då var det dags för VECKANS mat! Jag handlade som vanligt i söndags med litta komplettering igår på lunchen. Willys har inte alltid allt, tyvärr! Har sedan i fredags legat i sängen med halsfluss och har haft NOLL inspiration. Men på söndan så började jag mig känna mig bättre och tog en runda (i ösregn kan jag tillägga - icke planerat) och fick tillbaka livsgnistan igen... familjen pustade ut när RECEPTBOKEN kom fram igen :)

Ett axplock av veckans kokeri:

Igår: Ungersk gulasch - ett beprövat recept från Linas matkasse - en säker femma. Lånkok, men ack så gott. Hojta till om ni vill ha GULASCHRECEPTET!! Köttet smälter i munnen! Jag gör alltid mycket så det räcker till 2 dagar!

Idag: Västerbottenpinnar - ok, här kommer ännu ett säkert kort. My god vad goda dem var. Barnen ÄLSKADE dem! Ett minus är att det var otroligt kladdigt att göra dem o de ville gärna FASTNA i min panna... men tro mig - dessa kommer lagas igen!!




Imorgon ska jag testa thaikyckllingspett med jordnötssås o nudlar! Låter gott... hoppas det blir bra!!



Torsdag: Fiorellipasta (om jag får tag på nångon, har aldrig köpt den innan) med broccoli och prosciutto blir det nån dag! Jag har även en tomatpestopasta med chorizo som ska provas... mummis!



Så det var några av våra recept denna veckan... Nu ska kaffet drickas upp, sen kommer Marie för en walk. Det blir färre promenader nu i höstrusket, tyvärr... så idag får det bli en lång en - en lång walki-talki med andra ord :)

Hoppas det smakar!!




Plastiga köp!

Idag blev det några PLASTIGA köp på Lagerhaus... Plastskålen med lock har jag suktat efter länge, har väntat på att de skulle få in en i rosa men icke sa Nicke så nu fick det bli en BLÅ variant! Så bra med ett lock till!!

Slickepotten hängde med så fort jag såg de härliga prckarna... piffigare än min gulvita som jag har hemma!!

Plastslevarna är ett gammalt Systrarna Grene köp... Visst blir man GLAD av färgglada serveringset?





Skaldjursgrytan får 5 av 5 - otroligt, otroligt god. Speciellt när jag tillsatte citronen! En klar favorit!!
Om ni inte kan läsa receptet så får ni hojta till... jag har försökt fota det rakt av från urklippet :)


Vad blir det för mat?

På söndagar gör jag alltid min MATLISTA. Dricker en kopp kaffe och KLIPPER ut recept från tidningar för att sedan KLISTRA in dem i min receptbok. På söndagar är jag även ute på långpromenad med ett gäng tjejer från byn. Vi har ett stående schema där vi träffas och WALKAR tillsammans.... och då pratar vi ofta recept. Mat som våra barn gillar, lätta recept etc. Men vi alla glömmer bort recepten sen när vi kommer hem....

Sååå jag tänkte att om det finns ett INTRESSE från er sida att dela med er av lite vardagsrecept så lägger jag ut mina som jag provar i veckan. Så det kommer bli en liten receptbank så småningom som man kan återgå till!
Jag brukar prova minst 4 stycken nya recept i veckan... delar med mig av de godaste!

Denna veckas matlista ser ut så här:

Lammfärsgratäng med grönsaker
Farfalle med sidfläsk, ärter & salvia, cheesecake
Fisk & skaldjursgryta
Kyckling & äppelcurry
Panerad spätta med remoulade och äpple

Tilltugg - Mozarella med yoghurt

Idag blev det PASTA samt en cheesecake som ska ligga över natten och gona sig!




400 g pasta
250 g rimmat sidfläsk
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
150 g frysta ärter
3 dl riven parmesan
3/4 dl salvia
3/4 dl persilja

1. Koka pastan.
2. Skär sidfläsket i mindre bitar. Skala o finhacka vitlöken (jag river den alltid). Stek fläsket gyllenbrunt i olivolja, tillsätt vitlöken o fräs i ytterligare 1 minut. Häll av överflödigt fett!
3. Häll i grädden o koka upp. Sjud i 5 minuter, häll i ärterna och låt sjuda i ytterligare 1 minut.
4. Rör ner parmesanosten, salta o peppra!
5. Blanda i pastan och tillsätt de färska kryddorna.
5. Klart... servera med riven parmesanost & bröd!

Betyg: 5 av 5. Enkelt o väldigt smarrigt. Len smak med sälta o sött!



3 ägg
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 lime
200 g philadelfiaost
15 st digestivekex
125 g smör

1. Smält smöret och mixa ihop med kexen. Bred det i en form med avtagbar botten.
Knäck äggen och skilj gulor från vitor. Vitorna vispas nästan hårda, vänd ner sockret och vispa till en tjock smet, nästan som maräng. Vispa grädden.
2. Riv lime över osten och blanda med äggulorna, grädden och marängsmeten och häll över kexbottnen i formen.
3. Täck över och ställ i frysen 4-5 timmar!!

Imorgon kommer resultatet.. kan ju inte tänka mig nått annat än att den är SUPERGOD!!

Hjälpredan...



Imorgon planeras skaldjursgrytan... ser smarrigt ut!



Vad tror ni.. kan det vara något att dela recept? Tipsa mig gärna om recept ni gillar och som är lätta att göra. Lätt är KEYWORD här!!

Annonsörsdagen 2010

Idag var det dags för Annonsörsdagen som Sydsvenskan anordnar för 5:e året i rad! Jag var där med Anebyhus & Marie var där med sitt jobb :) Gissa om vi MINGLADE tillsammans under pauserna!!!?




Choklad vid varje bord - mumma!




Johan Wester (bl a Hipp Hipp) var moderator. Han är ju för rolig... gillar hans humor starkt!!



Frida Berglund, skapare av Trendenser.se föreläste om hur man kan synas. Hon har 46.000 besökare per vecka o en hel del företag hade nog kunnat tänka sig den siffran på sina hemsidor!




Givetvis en liten pratstund med Frida... tyvärr så sover Marie på fotot o det ser ut som om mitt hår snart ska flyga iväg, men så är det - det bjuder vi på :)



Fler som talade var Ing-Marie Persson, primatansvarig samt bevarande-, forsknings- och utbildningsansvarig på Furuparkens djurpark. En starkt engagerad kvinna där hon visade oss hur illa chimpanser blir behandlade i bl a Afrika. Publiken, Sydsvenskan samt Teo Härén skänkte över 30.000 till deras fond.

Om ni också vill skänka en peng så kan ni göra det på www.swedenchimp.se Pengarna går oavkortat till chimpansernas räddning!

Gräv där du står, Yngve Bergqvist, grundare av Icehotel hade sista föreläsningen... my god - vilken idé, vilket projekt och det görs VARJE år!! Dit vill jag kan jag säga. Har någon av er varit där?

Så, det var denna dagen.. nu blir det middag med nytt pajrecept! Ajöken!

Favoritmöbel...

I helgen städade jag mitt gammelskåp! Tog ner allt, våttorkade och la tilbaks allt PIFF igen. Jag har otroligt många saker i skåpet och det som slog mig när jag höll på med städningen av det är hur mycket jag ÄLSKAR mitt gammelskåp!!

Det går inte en dag utan att skåpet går obemärkt förbi... Otroligt egentligen. Jag kommer ihåg när jag såg det på blocket.se för första gången. Det tog inte mer än 1 minut innan jag RINGDE annonsören, utan att ens tänka på hur jag skulle få hem det. Men det skulle bli MITT!

Kvinnan som sålde det till mig hade haft skåpet i sin familj sen 80 år tillbaka och var lite velig när hon skulle sälja det. Hon älskade skåpet men fick inte plats med det i sin lilla lägenhet. Hon gav mig en lapp med all information hon hade om skåpet. VEM i hennes familj som hade köpt det och VART de hade köpt det och HUR det kom till Malmö. Ja, inte så konstigt att jag kanske älskar skåpet... jag fick ju en lapp med dess härkomst också. Annat än dagens möbler...

Så här kommer lite bilder på min FAVORITMÖBEL som även kommer gå i arv i min familj... nu är det vår lilla säktklenod och ägarna efter oss ska givetvis också få en lapp om dess historia, det ska jag se till...
















Skåpets historia som gamla ägaren skrev ner till mig på en lapp:

Min Farmor Hilma (född 1880) arbetade som ung på järnvägsstationen i Raivola (Edith Södergrans hemby), en tätort som numera tillhör Ryssland. När farmor var ledig, hände det att hon tog tåget till St Petersburg lika naturligt som vi tar tåget till Köpenhamn för en dagsutflykt idag. Skåpet kan ha inhandlats på ett av hennes besök i staden. Själva skåpet följde sedan med farmor till hennes olika vistelseorter (det blev ett antal innan hon gifte sig vid relativt mogen ålder) och transporterades efter hennes död från Tammerfors i Finland till Jämshög i Blekinge. Därifrån flyttade det till Malmö och sedan till Dig. 


Jag har till och med frågat ANTIKRUNDAN om infot stämde. Skåpet skulle nämligen vara gjort i St Petersburg och jag fick svar att det var ganska troligt. Annat än dagens massproduktion!

Är det fler som har en favvemöbel?? I så fall vad?


Haha.. nu kommer ni tro jag är galen...


Ok... nu ska jag berätta en liten "hemlis"... det är egentligen aboslut ingen hemlis men en liten egentidsgrej som jag & min vännina gör varje söndag och som kanske är lite speciell!

Jo, vi STORHANDLAR varje söndag. Men inte bara det, vi träffas alltid en timme innan och fikar på en trevlig parkeringsplats i grannbyn... japp, campingstolar, kaffetermos, mjölk - hela kittet! Sen när vi är klara med chitchattet så är det Willys för hela slanten som gäller.. Så kära mammor eller andra stressade kvinnor. FIKA & träffar finns det alltid tid för... bara att man inte alltd måste sitta på café! Så nu är söndagsfikat & storhandlingen över... nu väntas familjelivet igen :) Det är sååå mycket roligare att handla mat med COMPANY!!

Fler som storhandlar med sina vänninor???
Idag var det dimma, därav sjukt konstiga foton!








Idag var det dessutom kallare än nånsin... tyvärr börjar vintern närma sig... men fika i bilen får väl bli ett alternativ isåfall!! Söndagsfikat är heligt!!
Go kväll!

Dagen i bilder & några ord!

BIODAGS idag - Alfons Åberg! Mannen tävlar hela helgen o min största är med strövarna till imorgon... så bio fick det bli!

Jag bestämde mig för att ta bussen med kidsen då det är lite mer SPÄNNANDE för dem..

Vägen till bussen är trevlig... vi har en liten liten BÄCK (ingen fors Linda :) utanför huset som man måste korsa. Jag tar 1 kliv men barnen tar typ 3 kliv... alltid lika spännande för dem!! Så klart så missade sonen en av stenarna och började dagen med blöta skor, men han var lika glad för det!!






Efter bian så blev det ett besök hos Systrarna Grene... De har allt möjligt, både smått o gott. Köpte en BABUSCHA i tyg och en liten korg...



Trötta barn och en ännu mera trött mamma...



Orolig och fundersam över mina sussande barn...
Bar dem av bussen och vägen hem över bäcken kändes INTE lika spännande denna gång!! Men vi kom hem!!



Himma!




Korgen bor nu i toalettskåpet med diverse gummiband som aldrig finns nånstans. Speciellt på mornarna då man redan är sen till dagis, skola & buss... men NU, nu så har gummibanden en EGEN plats!!! Så inget stressletande efter dem på morgonkvisten längre! I hope!!



Lagom myslördag... nu väntas vin och mys!

Må gott!!

Chilly...

Ja, nu är det CHILLY utomhus... Barnen har fått nya jackor, jag har köpt ny jacka, vinterskor är inhandlade - vi är RUSTADE med andra ord!! Jag avskyr att frysa... så det är full mundering på mig...

Är dessutom otroligt nöjd med mina skoinköp detta året - svart MOCKAUGGS-VARIANT - ingen klack så jag kan ha dem hela dagen utan problem + varma + jäkligt snygga till tighta jeans. Härligt när man hittar skor man gillar!! Sen har jag även hittat ett par KLACKASKOR som jag använder nång gång då o då... för det är ICKE en hit att ha klackar i "gamla stan" som jag jobbar i... KULLERSTENMANI på de flesta trottoarerna!!

På vintern ändrar vår hall färg och form.... mycket svart kommer in. I år går även tjejernas ytterkläder i svart, dock med lekfulla vita PRICKAR!

En form av MÖSSORIENTERING fixades igår kväll... får se hur länge den ordningen håller!!






Är ni klara med vinterköpen? Hittat favveskorna? Ordning & reda i hallen?

Ja, det är hopplöst att ha ORDNING i hallen på vintern... en massa vantar, mössor, halsdukar... allt ska få plats och även kunna hittas på en sekund - good luck... Jag hade en PLAN igår kväll i allafall... får se hur länge den funkar!

Österlen

Förra helgen så var vi på UNDERBARA Österlen med våra vänner som firade sin bröllopsdag! Vi sov över på stället som de gifte sig på, käkade 3 rätters, drack vin och njöt!

Dagen därpå hann vi med några ÖSTERLENLOPPISAR och en fika på Olof Viktors... MUMMA de la MUMMA!





En skål för de gifta!!




Underbar avkopplande miljö!



Nu börjar jakten...





En lampa fick följa med hem... bilder kommer så småningom!



Innan vi åkte hem slog vi till med en SMARRIG fika...









Sjukt gott!!



Sedan var det rätt hem och möta kidsen och verkligheten... no more avslappand middag eller loppisletande!

Bioline...

Jo.. då är jag tillbaks! Jag har unnat mig lite sista tiden och gjort en del saker som fått mig att må bra! Bla har jag varit på ANSIKTSBEHANDLING och rensat ansiktet från pormaskar. Förr (innan barnen) gick jag var 4:e månad, nu är det typ 1 gång per år. Men det ska det bli ändring på. Jag är alltid som pånyttfödd efter en porrengöring. Dessutom så är min kosmetolog (eller vad det nu heter :) UNDERBAR! Jag har gått hos henne i 11 år och det känns som att komma hem när man är hos henne. Vi påbörjar samtalet där vi slutade trots att jag är där så sällan... men det ska det som sagt bli ändring på! Nu när man är 33 år så gäller det att ta hand om ansiktet lite mer än innan.. så det blev en del produktköp också. BIOLINE heter märket som jag använder.. sååå bra!

Är det nån mer som använder Bioline? Jag har försökt hitta det på nätet men utan resultat, dvs på svenska köpesidor. Tänkte om man kunde få det lite billigare via nätet än på hudvårdssalongen. Tips tages gärna emot :)





Känner mig som en 23 åring nu!! Inga pormaskar... lystern i ansiktet är tillbaka :)

Sakta tillbaka...

Ja, som ni alla vet och förstår så är det svårt att ta på livet efter att en vän går bort. Många tankar, känslor, minnen - allt kommer upp!

Jag har tänkt på er och har kikat på alla fina kommentarer nästan varje dag! TACK alla ni som tänkt på mig!

Jag har gjort en hel del sista tiden, unnat mig en hel del och bara mått bra! Som sagt man inser vad kort livet är... bloggen är tillbaka, dock ett sakta uppvaknande!

Ta hand om er mina vänner!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...