Vilken knapp - alla, tack!!

Vilken knapp frågar min dotter mig när vi hoppade på BUSSEN i fredags!! Stoppknappen sa jag men så såg jag KNAPPARNA och förstod varför hon undrade VILKEN - det blev dock alla 3 för vår lilla familj platsade in på alla knapparna!

Var tvungen att FÖREVIGA dem med en bild... vår familj är rätt så speciell...



Pizza-picknick!

Förra veckan så hade vi PICKNICK i parken - en pizza-picknick - gott, enkelt och ingen disk!
Kaffe på det, så var middagen klar för den dagen!

Folkets Park i Malmö är jättefin! Där finns djur, lekplatser, karuseller och ett grönområde med en stor ROSA ros som sprutar vatten!! Rosen är så FIN...

Dagen i bilder!
Tripp Trapp Trull...







En trött mor... jag fick klättra på alla klätterställningar för att hjälpa de små komma upp till diverse höjder!



New York pizzerians pizza är BÄST!!




Underbara rosen!



3 dagar till sen så är det PARIS som väntar... idag är det tvättdag och planeringsdag, kanske shoppingdag också - det behövs alltid nått nytt till när man åker på semester :)

Handskar, spade & tunna...

Jo då.. sådana små ÄVENTYR har man på semestern! Åkte ner till Clifton i Malmö (en grus & stenterminal) för att ta hem lite "provstenar" för att vid senare tillfälle köpa mer!




Stenarna är inte sköljda på bilden men de är lite gulmelerade, det är nämligen sjösten!
Jag köpte ju hem olika storlekar för att se vilken som passar bäst men det lutar nog ändå att det blir en blandning av storlekar... så det får bli en tur dit igen imorgon bitti!!


37:an är uppe...

Nu är NUMMERSKYLTEN uppe... nu hoppas jag att brevbäraren är glad!! Vi har nämligen bott här i 1½ år nu UTAN nummer på huset!!

Ögonmåttning...







Klart!



Barnens stensamling...


Nokia 5230

Är det någon som kan något om MOBILTELEFONER?? Jag måste köpa en ny så snart som möjligt eftersom min gamla har lagt av. Ibland tar den emot samtal men absolut INGA sms går att skicka eller ta emot - inte så roligt nu på sommaren! Det stör mig dessutom att smsbrevet inte går att ta bort från displayen och TRE säger att det är ett tekniskt fel och att den måste in på reparation - tyvärr har jag inte den tiiiden!!

Just nu har jag telefonen med abonnemang men det lönar sig inte har jag kommit på. Är det någon som har kontantkort? Är det bekvämt? Jag ringer inte så mycket så jag tror det hade passat MIG bra!!

Kom gärna med för och nackdelar abonnemang/kontantkort - MÅSTE ha en mobil som funkar innan vår Parisresa...

Jag har tittat lite på Nokia 5230, är det någon som har en sådan?!


Bild lånad från www.prylzonen.se

Plenty solcellslampor...

En JULGRANSSLINGA är aldrig fel att ha... denna pryder lavendelkrukan - lyser så MYSIGT på kvällskvisten! Lampan är dessutom solcellsdriven så ingen kontakt behövs.. superbra!! Fler sådana lamplösningar till trädgården, tack!!




Har slingorna på flera olika ställen i trädgården... najs surprajs när mörkret faller!

Trött men ändå pigg...

Idag har jag varit trött men ändå pigg.. måste bero på att det är sommar!! För jodå, vi var ju ute i svängen igår och det var så TREVLIGT, mycket trevligt! Träffade på ett par andra vänner när vi var ute så det blev en helkväll med både skumpa & dans! Jag förstår inte hur jag kunde tro att jag skulle ta SISTA bussen hem (23.10) - det blev taxi klockan TRE på morgonen istället!

Men det gick bra... upp halv nio med barnen och sen så var det FULL rulle igen. Måla i trädgården, fixa med maten och sen så hade jag turen att mormor & morfar kom förbi och hämtade mina tjejer och tog dem till stranden! Så det blev mys med min son och med mys innebar det att se en hel Barbiefilm... vilket passade mig alldelles utmärkt Ska dock försöka få mig sovmorgon imorgon!!




Tralla lalla laaa... målning på morgonkvisten! Det ANADE man inte när taxin svängde in vid huset några timmar innan!! Trallen blev svart... japp... allt det gråa ska BORT och jag är på god väg.




Pålarna sattes ner i jorden samt attackerades med färg... svart ska det vara!!



Här kan ni se vad jag gjort de senaste dagarna. Salvian & ormbunkarna är väck... sen så har jag samlat alla saxifragor runtom pålarna så de växer samman till en härlig grön MATTA! Murgröna ska planteras bredvid varje stolpe och småstenar ska fyllas upp där var det finns jord! Alla tulpanlökarna RÖK idag... de enda lökarna som ska vara kvar är alliumarna.

Jag har planer för varje liten "ruta" - här ska det ske förändringar!



Kommer ni ihåg allra FÖRSTA början med trallen??! Då var de a la natural... sen målade jag dem gråa och nu svarta... är riktigt riktigt nöjd nu och NEJ de kommer inte målas rosa nästa år!! Nu är jag NÖJD :)




Galen??!

Jo, jag känner mig totalt GALEN just nu! Fick ett ryck efter Ting ute & inne och började flytta runt på växter och stenar i trädgården! Höll ju på REJÄLT förra året med att få till trädgården men nu som sagt är det ÄNDRING!!
Jag började med att ta bort ALLA salvior till baksidan och sedan grävde jag upp alla ORMBUNKAR... nya trallplattor för att skapa nya "rum" och fler PÅLAR har köpts in - imorse kan jag tillägga - var på Bauhaus 7.30 imorse innan min sambo tog bilen till jobb! Jo, jag är nog smått galen MEN det är underbart med nya projekt och förändringar är ju bra!!



Salvian återanvänds!!



Vissa får BADA innan de planteras om!!




Ormbunkarna lämnade jag til Marie igår...



Här FORMAS nya framsidan!!



Pålarna ska bli svarta!!



Planket är INTE grått längre - började måla det i S 8000 - N imorse... nästan svart!!



Sen åkte jag iväg med barnen till min sambos arbete - en liten surprise är aldrig fel!!



Ballerinakex är JÄKLIGT bra att ha!!



När kexen tog slut så blev det plötsligt väldigt TRÅKIGT på pappas jobb så då blev det ett lekplatsbesök bredvid arbetet!!



Vi övar oss med koppel i byxan inför Paris. Fick tipset av en granne som var där precis att många hade "koppel" på sina barn så de inte försvinner. Vi får se hur det blir med det - men de tyckte det var kul med kopplet idag!!



Hem igen och måla klart planket.. ja... halvjobbigt men jag ville bara bli klar med det så jag kunde se helheten!!





KLART o sååå skönt! Nu är det fokus på annat, men först en sväng till Lilla Torg med Marie... semestertajm!!



Branäs a la grå!

Fick ett ryck i förra veckan och målade en BRANÄSKORG från Ikea i samma gråa färg som huset! Barnens leksaker har varit ÖVERALLT i trädgården och det var där panikrycket kom - no more spridda leksaker! Så nu är det ordning & reda + att korgen SMÄLTER in i bra! Gillar enkla lösningar!!



Fika X 2!

I måndags kom Susanne som har Bambu & betong förbi på en fika och det är ALLTID lika trevligt & mysigt!
Vi lärde känna varandra genom min GAMLA hemsida - Camillas Garden - där Susanne ringde upp mig för att få hjälp med sin trädgård. Det är 6 år sedan nu... Internet är bra :)

Fikabullarna bullas upp!!



Sen så överaskade Susanne mig med en PRESENT för att jag fått mitt nya jobb... så gulligt! Tack Susanne!



2 söta koppar med en FJÄRIL innuti - jag eller??! Japp!




Sitter med en av kopparna just nu och avnjuter dagens första kaffeslurp!

............

På kvällen åkte jag iväg till Marie som HÖR & HÄPNA jag också har blivit vän med genom min gamla hemsida Camillas Garden.... så JA, internet är bra :)

Marie har det LYXIGT nu i sommarvärmen med pool och stoor trädgård och jag har det lyxigt som kan åka dit och NJUTA av det!!




Kruksamlingen ökar...

Nu ökar min KRUKSAMLING så trädecket FRODAR - underbart! Älskar att titta ut genom fönstren och se alla gröna växterna och mina lila lavendel!! De senaste krukorna är från Jysk.. kånkade hem dem från affären, buss och sen hem. Men vad gör man inte när man fyndar dem för en HUNDRALAPP... en hundralapp för 2!!?? Jo, man kånkar, pustar och stönar men sen så har man dem :)





Fler pålar på gång...




Imorgon ska pålarna få sig en omgång svart färg och sedan så är det MURGRÖNA som gäller... Har jag nämt att det är skönt med semester :) Nu SKA jag fixa & dona i hem & trädgård!!

Ting ute & inne samt picknick...

Idag åkte jag & min vännina Cecilia ut på eget ÄVENTYR... vi stannade först till på Ting ute & inne utanför Trelleborg sedan blev det picknick på stranden, lite mer shopping på Hönan Agda och sedan en tur till Stavstensudde för att kika på BO07 husen... en otroligt härlig INSPIRERANDE dag! Vi avslutade dagen hemma hos oss med våra familjer och fika i trädgården.. sommar - JAPP!!









Får inspiration från en bok med underbara trädgårdar i Ting ute & innes stil... har glömt namnet på boken men den är underbar!!





Fler som gillar Ting ute? Jag älskar att åka dit... Köpte en hel del piff som kommer i ett annat inlägg!

Igår FIRADE vi!!

Igår FIRADE hela familjen MIG... jag fick nämligen telefonsamtalet jag VÄNTAT på och just nu känner jag mig som världens lyckligaste! Jag har fått en ny tjänst och den är så JAG!! Allt har gått så fort och allt har varit så bra... jag kommer trivas som FISKEN i vattnet!!
Ni som har läst min blogg länge kommer hålla med... när allt är klart så kommer jag berätta mer!

I allafall, min sambo åkte genast iväg och köpte en BUDAPESTLÄNGD för att fira mitt nya arbete, papsen kom också förbi och alla mina vänner och familj har ringt och gratulerat! En UNDERBAR start på semestern... det är ju nästan så jag önskar att semestern går fort så jag kan börja min nya anställning!!



En ny utmaning väntar den 17 augusti och jag längtar!!


Grey it is!

Förra året så kom jag över flytande PIGMENT till krukor & betong men har inte använt det förrän idag!
Jag tog en av mina krukor som jag tröttnat på, samt vårt HUSNUMMER som jag gjöt för ett tag sedan! Husnumret ska upp snart men jag har inte varit så nöjd med det. Det var för ljust... men nu tror jag att jag har fått till det.



Krukan före pigmenteringen...



Rutmönstret på ena sidan!




Ser ni skillnaden?




Klar på 5 minuter!



Husnumret innan...




Klar - lite smutsigare yta, lite mer rå... kommer passa till mitt gråa plank!
På torsdag ska den upp...





Nån mer som gjort egna husnummer?

London t/r

Sitter & tänker tillbaka på min GALNA vår med 4 Depeche Mode konserter på 30 dagar, bla i London & Horsens!
Lyssnar på 101 på Spotify och känner att livet är UNDERBART just nu!!

Jag ser fram emot fler galna "endagsresor" på egen hand... man lever verkligen bara en gång - men man kan leva BRA den enda gången!!

Sommaren är här, resa på gång, Lilla Torg med Marie imorgon, walks, vänner & familj samt semester i 5 veckor... njuter av livet med andra ord!!

Kommer ni ihåg??!
_______________________________________________________________

Jag är tillbaka från London... från mitt lilla ÄVENTYR, för äventyr DET var det!!
Resan var fantastisk, det hände en hel del som var jobbigt men på nått vis så njöt jag ändå av det.. När det händer lite oväntande saker på vägen och man är själv så tar man sig i kragen och klarar det - nu LÅTER det som om det hände hemska saker, men en och annan fjäril flaxade i magen på mig!

Vi börjar med morgonen hemma i Sverige! Jag vaknade fem på lördagsmorgonen, trött så klart och sugen på kaffe, tryckte på lysknappen men INGET ljus lös. STRÖMAVBROTT!! Oookey... mörkt i huset! Jag hade planerat ta ett dopp i karet, dricka lite kaffe, surfa lite och äta frukost i lugn och ro för att slutligen lämna huset med ett smajl på läpparna! Mmm, det blev tvärtom. Jag fick leta upp en tändare i TOTALT mörker, tända några ljus så jag såg något, bada med stearinljus på kanten (väldigt mysigt om man inte är stressad :), sminka mig i mörker och JAAA det blev kaffe. Min snälla pappa kom med en TERMOS när han skulle hämta upp mig för att köra mig till tåget!! LÄmnade huset med ORO... har jag glömt något! Det var becksvart i hela huset... hur ska man kunna få med allt då??!!



På Kastrup fick jag kolla om Make Upen var bra, som sagt - det var inte lätt att göra något med ett fladdrande ljus bredvid sig!



I allafall... jag landade i LONDON klockan 10.00 - tog Gatwick Express till Victoria Station och därifrån började mitt äventyr!!

Fönsterbild på Gatwick Express...



Det första jag gjorde inne på Victoria Station var så klart att gå in på ACCESSORIZE och sen så köpte jag sushi på WASABI!!!! Mums säger jag bara...



Jo, sen så är jag ju så SMART att jag reser till London UTAN karta eller någon info om hur jag tar mig till stan... förstår inte hur jag tänkte där MEN nu efteråt är jag faktiskt GLAD för det!! Det gav mig chansen att fråga efter vägbeskrivningar och eftersom alla var så så trevliga så blev det en hel del PRATSTUNDER med en hel del människor!! Det gjorde allting så mycket roligare.

Hehe... one woman show!!







Det blev lite shopping på Oxford street, bla en t-shirt till mannen på Bershka - han köpte en hel del kläder i just den affären när vi var i BARCELONA så jag visste att han skulle bli glad! Sen köpte jag en hel klämmor, gummiband och annat smått och gått på TopShop & Accessorize. Mest tll barnen...

Eftåt var jag rätt så hungrig så jag gick in på ett ställe som såg mysigt ut och SHIT vilket ställe - de bakade sitt eget bröd i ugnar bakom disken + att det var toppmodernt. Där avnjöt jag en pizzaslice de pizzaslices!! Stället heter Princi...




Inne på toaletten passade jag på att byta om till min LEOPARDOUTFIT... mmm... för det var ju inte för maten jag kom till London för utan DEPECHE MODE :)



China town... MY coloures!!




Feeling unknown
And you're all alone
Flesh and bone
By the telephone
Lift up the receiver
I'll make you a believer
Take second best
Put me to the test
Things on your chest
You need to confess
I will deliver
You know I'm a forgiver
Reach out and touch faith
Reach out and touch faith



Vid halv fyra avslutade jag shoppingen och begav mig mot WATERLOO där buss 188 skulle gå mot O2, fortfarande utan karta! Hamnade på STARBUCKS, kände ett stort behov efter kaffe och beställde en LATTE!! Nallade lite på min Marabou schweizernöt och bara njöööt!! Lyssnade på Playing The Angel, DM´s förra album och tänkte på kvällen som skulle komma!!




EFter pausen var det dags att hitta BUSS 188... för att komma till Waterloo var jag tvungen att komma över Themsen - aah, vilken najs view!!



Till slut hittade jag min buss... en dubbeldäckare... så klart FULLPROPPAD med folk!! Jag hade köpt med mig SUSHI och hade planerat att sitta i lugn & ro på bussen med min middag och vila upp inför konserten. Istället stod jag upp i 25 minuter med en dinglande sushipåse i handen och TÄNKTE - när ska jag få vilaaaa!! EFter 25 minuter kom svaret... en hoppade av bussen så jag fick min middag till slut!!



Arenan....





Otroligt mäktig upplevelse att se Arenan på nära håll!!
















Hehe.. ett skumt foto...



Det var en underbar konsert. En av extrakillarna som bara är med vid konserterna fyllde år denna kvällen så Dave överraskade honom genom att be oss sjunga Happy Birthday - ja, ni kan bara tänka er... 22000 männsikor - vilken känsla!

Efter konserten så hade jag 2 timmar på mig att ta mig tillbaka till Victoria Station och ta sista Gatwick Expresståget så jag gick mot TAXIKÖN. Oookey, vi är inte i Malmö... kön var ca 200 meter lång! I´m not kidding. Vet ni hur länge jag ficj vänta??! I 2 timmar och 10 minuter... så jag missade sista tåget! Inte nog med att jag hade gått hela dagen, stått på konsert  - jag fick stå i en taxikö också!!

Kön bakom var minst lika lång... sista tåget gick 00.30, jag kom fram till tågstationen 01.20.



Inne i taxin så lindade jag in mina stackars fötter... de var sååå kalla :)



Victoria Station stängdes dessutom mitt framför näsan på mig. Vakten sa att han öppnar igen om en kvart! Så jag fick upp hoppet igen. 01.45 öppnade dem, fast bara i en kvart. Sen fick jag gå ut igen och vänta i 45 minuter tills de öppnade igen. Mmm, sådana är dem i England!!! Hehe... men det är väl typiskt! De har försiktighetsåtgärder som man bara får ta! Men det var faktiskt helt ok. Jag var ju inte den enda som väntade. O alla snackade med alla och var på superhumör... även jag trots att jag bara ville sova. Så till slut klockan 03.30 kom mitt tåg och min första avkoppling kom. Somnade direkt och vaknade på Gatwick... där sov jag i en timme på några bänkar. Klockan 06.00 öppnades Accessories inne på flygplatsen så jag tog en runda där också!

Köpte mig lite frukost på flygplatsen och njöt av min sista tid i London!



En trött mamma går upp på planet... här hade jag varit uppe i 32 timmar - sovit liite på både tåg & bänk :)




Sist... lite av min shopping...








Det var lite om mitt ÄVENTYR!!

Blue not Pink...

Igår så blev det ju en tur till Susanne som har Bambu & Betong... en god fika avnjöts med HEMMAGJORD plommonmarmelad.. sedan blev det en tur ut i Bjärred TOWN!! 9 km med ett stopp på Netto - kom ut med en blå radio, INTE rosa. De rosa var sluuut...




Passar perfekt till altanen bland mina blålila lavendel... dock hade ROSA varit snäppet vassare!!



Sista veckan på jobb... sen är det semester och en PARISRESA väntar runt hörnet! Kanske mer... bubblar av väntan på ett svar - berättar mer sen, men håll tummarna!!

Klagshamn & Skanör...

Igår var jag GRÄSÄNKA då min sambo var iväg i TYLÖSAND (lucky him) och festade med sina killkompisar! Det gör dem en gång om året sedan flera år tillbaka! Riktigt, riktigt härligt! Så jag fick aktivera mig själv & barnen!
8 på morgonen satte jag igång grillen... PICKNICKMAT!! Grannarna har säkert undrat.. sen bar det av till Klagshamn för bad & solning!

Mumma!



Mycket viktigt - isklampar som MATCHAR muggar & picknickväska... ok, läs med ironi!




Med stora fötter står man stadigt på jorden...



Är man alene på stranden så behövs det IDEÈR...  Typ pensel & målarfärger - det är det enda som behövs!
Jag fick med mig FÄRGGLADA barn hem och massor av med målade STENAR och nöjda barn :)




Förförra veckan då det sades att det skulle bli VARMT väder så tog jag ut en föräldraledigdag för att ta kidsen till stranden (hade aldrig anat att värmen skulle stanna kvar) och åkte ner till Skanör. Det var en torsdag och det fanns KNAPPT nått folk - mycket skönt! Skanör är ju SKÅNES RIVIERA - kilometerlång kritvit strand!



Jodååå.. en FLUGA i mitt kaffe!





Must ha på straden... såpbubblor!!



En avslappnad mamma... stranden är lugnande!





Alla grävdes ner... sen ringde sambon...



... men det gick bra att prata!!



Nu är det FIKA på gång, hos Susanne Bambu & Betong! Ska bli trevligt.. efter fikat blir det långpromenad på stranden!! Vi har det lite som ett måste - fika & kolla på hus längst med stranden & prata trädgård/inredning!


Skärmväggen på plats!

Kommer ni ihåg tygtavelprojektet jag hade för ett tag sedan? Nu har jag hittat dess rätta plats! Var först inne på att ha den på väggen för diverse scheman & teckningar men nu får den agera som SKÄRMVÄGG! Mina tjejer älskar nya väggen... vi har haft det så ett tag nu och jag måste säga att rummet PIGGAS upp rejält av det färgglada tyget!









Nya hyllplan i furu har inhandlas, de ska bli vita och sedan ska de upp på båda sidorna av NYA väggen!
Har ni andra tips eller bilder på hur man kan dela på ett rum så tar jag tacksamt emot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...