Kakel...

Vi kikade på kakel till nya huset häromdagen. Vi fastnade för detta. Idag har vi vita matta 10x30 plattor och trivs väldigt bra med dem. Men nu när vi har möjlighet att välja nytt kök igen, så tåls det att tänka på annat kakel.!

Är det någon som kan tipsa om bloggar eller andra sidor mewd liknande kakel uppsatt så vore jag TACKSAM :)


Helgens loppisfynd...

Helgens loppisfynd, endast 10 kr!!
Funderar på om jag ska måla den vit.... Visst är den fin?! Den är kanon till barnens jackor!
Foton från igår...

Foton från betongkursens återträff igår!

Max fick följa med...Visst blev rabarberbladen fina!!?

Stolparna är på plats...

Gårdagens jobb, stolparna är på plats! Om jag hinner idag så ska jag köpa fler stolpspjut. Beijers Bygg har bäst pris men stänger dock redan klockan fem. Nästa inköp är armeringsjärn och fler stolpar...

Bilder från gårdagen! Stolparna (som ska målas svarta) är ett "kreativt inslag", efter dem ska staketet börja! Maxen sover i vagnen nedanför :)

Nu ska jag iväg och styrketräna (3:e veckan som jag tränar & mer ska det bli :), så jag blir stark inför bygget, hehe överhuvudtaget för att bli stark!

Spaljé...

Hittade denna spaljén på montageservice hemsida, funderar på att kopiera den. En liknande "lina" finns på Ikeas gardinavdelning. Dock vill jag ha träet i svart...Bild från www.montageservice.se

Vattenavledning...

Vattenavledningen är klar från förrådskanten där vart mitt projekt "staket" ska börja, så nu är det bara att sätta igång. Om Maxen är någorlunda pigg att sitta i vagnen och se på, så ska jag påbörja bygget nu på morgonen!
Betongkursen igår...

Åh, det var så roligt igår. Betong blandades för fullt & kreativiteten flödade....

På torsdag ska vi träffas igen och öppna upp formarna... alltid lika spännande att se resultatet!!

Jag är sugen på att måla en ny tavla...

Men jag vet inte om jag kommer få plats till den i detta huset. Jag bläddrade i Götenehus huskatalog härom dagen och såg denna minibilden på en "björktavla", visst är den fin!!

Bilden är dock pytteliten, så jag ser knappt motivet. Men jag ska nog kunna klura ut nått liknande den dagen jag ska måla tavlan...Idag ska jag ha kurs...

För er som inte vet, så kan jag berätta att jag även har Camillas Garden (www.camillasgarden.se) vid sidan om. Jag frilansar i trädgårdstidningar och håller i betongkurser och står på trädgårdsmässor. Idag har jag årets första betonggjutningskurs för PEAB i Malmö. Ska bli så kul! Måste ladda kameran så jag kan fota!

Lite bilder från ett reportage jag gjort... Dessa är tagna av mig vid sidan om när min fotograf (Ingrid Liljedahl) fotade med sin proffskamera. Får jag tummarna loss så ska jag scanna in reportaget åt er :)

Reportaget gjordes förra året i min gamla trädgård och det handlar om hur man gör ett eget barntält. Tältet har jag gjort av en gammal gardin som jag hittade på Myrorna och lite virke från Bauhaus!Jag piffar...


Jakten på pålar började idag...

Imorse efter frukosten och amningen åkte jag med muntert humör till Byggmax, jag skulle köpa runda pålar till mitt staketprojekt. Nähä, fanns inte - fick åka vidare till nästa ställe några kilometer därifrån.. nähä, fanns inte där i heller. Ok, fick åka hem, amma, laga middagspaj till familjen och sen åkte jag iväg till nästa ställe, Silvan. Yes, hittade mina pålar. Men när jag såg de runda pålarna i verkligheten (har ju bara skissat upp staketet innan) så förstod jag att det inte skulle bli så bra. Sååå, jag köpte fyrkantiga pålar istället (vilket jag kunde gjort redan på morgonen på Byggmax)... Köpte också en skruvborr. Vi har ju lergjord i vår trädgård så det går inte att gräva för hand, inte jag i allafall!

Kom hem, ammade och sen gick jag ut och började gräva och ha mig. Nästa stopp, det fanns en massa vatten i jorden (som en stor pöl) som gjorde att jag inte kunde fortsätta mitt staketprojekt. Grannen sa att han hade fått sitt vatten avlett och att vi nog också måste göra det. Så här slutar staketbyggesagan för denna helgen. Väldigt jobbigt! Men jag kan visa er lite bilder på det jag köpt, så kanske ni får en liten aning på vad jag ska bygga :)

Dessa stolpar ska stå tätt bredvid varandra, med 5 cm mellanrum. Jag ska måla dem svarta när de är satta i jorden... efter den sista stolpen börjar staketbygget med likadana stoplar och armeringsjärn där murgröna ska slingra sig upp på.Proffsigt va :) Fick ju först mäta tomtgränsen, tog en armeringsjärnpinne och lite garn bara så var det klart. Här kan ni se vattenpölen!!Min hjälpreda kom ut...Var i allafall tvungen att slutföra något idag, så jag grävde ner en stolpe (sådana som jag har framför huset) mellan gräset och förrådet. Jag ska ha flera stolpar (de ska också målas svarta) med murgröna i hålet. Lite dekorationssten ska fylla jorden...Trevlig helg... nu ska jag njuta av helgen!!!

Gräsläggning!

Igår eftermiddag lades vårt gräs på baksidan... Tack Anders & Pierre!! Och tack Roses för fikastunden!!

Jo, det blev kanon. Vi har haft en lerig trädgård sedan november och det går inte att beskriva lugnet inom oss nu när vi ser grönt gräs. Jag mår så bra av denna förändring... inte ens myggorna kunde hålla mig borta igår kväll när jag vattnade gräset :)

Lite bilder från gårdagen...

Närbild på en mask som min dotter hittade...

Resultatet - visst blev det bra!!Här är förresten en bild på stenen som sattes i torsdags.


Var inte jag precis gravid...????

Min lille Max är snart 5 månader... kan inte förstå det. Han har börjat äta mosad frukt (äta o äta, slabbar mest) och vill hela tiden leka & busa. Det var ju inte länge sedan jag var gravid. Det är dock skönt att han blir större så han får vara med mer...

Nä, nu ska jag fortsätta planera staketbygget medans Max & Nåmi sover middag. Vill börja bygget nu i helgen medan värmen är här!!

Vårt nya hus är på plats...

Igår var det en härlig dag, först arbetsintervju sedan så kom vårt nya hus upp!!!
Jag planterade en tujahäck mellan oss och vår granne. Vi måste ha något emellan oss innan vi säljer vårt, så billiga tujaplantor fick det bli. Sedan så kom plattsättaren förbi och satte de sista plattorna i trädgården - det blev kanon. Bilder kommer senare!

Imorse kom vårt rullegräs, så idag ska det rullas.

Foton på nya huset:
I did it again - Fyndat på Blocket!

För några veckor sedan så fyndade jag de svarta stolarna & bordet på Blocket! De har använts flitigt de senaste dagarna när det har varit guldväder!!Min myshörna har fått kuddar...Mina nymålade svarta stolpar. Jag ska måla fler till trädgården på baksidan...
Äntligen, foto på postpinnen!

Fast egentligen så kommer jag inte att ha den som en postpinne, snarare som en fotopinne. Jag har satt upp 1 av 2... Visst blev det bra! Jag är mycket nöjd, det roliga är att den är gjord av vår köksö bänkskiva (av spillet där spisen skars ut)... man tager vad man haver!!Maxens rullgardiner...Och så har jag målat en ny tavla till barnrummet. Svansen & manen är av garn så tavlan blev lite piffig!Rullgardiner...

Igår hämtade jag de efterlängtade rullgardinerna på posten. Jag har de rosa elefanterna i döttrarnas rum, Max får den bruna. Medans min sambo läste godnatt saga för kidsen så hämtade jag stegen och borren. Ville ju så gärna se dem uppsatta och det blev riktigt bra!Bilder på fönstret kommer imorgon!!

Jo, satte upp en av mina postpinnar idag, foto på det kommer också imorgon.

Pluggen till postpinnen :)


Trädäck!

I torsdags lades vårt trädeck. Eftersom vi ska flytta så har vi inte lagt nån större möda (eller pengar) på det. I samband med att trädecket kom upp så har vi nu också tagit bort presseningen på utebordet. Givetvis var jag tvungen att lacka om det direkt. Det var nämligen lite tråkigt efter att ha stått ute i 6 månader, skitigt och ytan hade blivit matt. Så fram med penseln och snickerifärg.Bordet som vi snickrade för 2 år sedan är numera vitt...Resultatet... nu saknades en hel del piff innan helheten kommer fram. Till helgen ska jag lacka om bänkarna!


Rörläggning och stenkista...

Japp, då har man gjort ett bra jobb för dem som ska köpa vårt hus. Rörläggning och stenkista! Idag beställde vi gräs som ska rullas ut i helgen! Så nice!!

Asfalten ska snart läggas i området... det ska också bli skönt!


Ting ute & inne i Trelleborg...

I fredags var vi på äventyr utanför Trelleborg... min favoritinspirationsplats är nämligen där - Ting ute & inne... Här kommer lite foton från affären:

Min härliga familj... Maxen är dock inte med för han hänger på min mage i Babybjörn...Här är jag & Maxen med :)Åh, hela helgen har varit SUPERSKÖN... vilket guldväder vi har haft! Vad har ni gjort??

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...