Loppisfynd

Förra året så fann jag den här underbara blomman på loppis. Bladen går att ta av en jag vet inte för vilket syfte. Jag frågar alla jag känner och det som jag har fått fram är att det är en askkopp. Varje blomblad är en askkopp (man ska tydligen vända upp och ner på bladet) och att förr när alla rökte överallt i hemmen så kunde man ta sig en egen askopp av blomman... vad tror ni? Tyvärr har jag inga bilder på hur bladen ser ut när de är av (blomman är redan flyttpackad)... Om ni vet något om denna speciella blomma så hojta till....

image139

image140

Pall

Den här pallen finns på Caribou i Malmö, fin, jag undrar dock om den verkligen kommer till användning. Jag gillar också mönstret! Funderar på om man kan ha det som målning nånstans, typ utanpå barnens lekstuga (lekstugan som inte finns än men som jag vill bygga till nästa år)...

image138

Vill ha...

Gillar verkligen denna lampan! Tog bilden från ett visningshus på Leva & Bo mässan för nån vecka sedan men har ingen aning vart den är ifrån. Är det nån som vet så hojta till....

image137


Nya bordet är uppskruvat

Puh, det var ett helt träningspass att skruva upp bordet. Sambon och jag är inte speciellt viga så det tog ett tag, men nu är det uppskruvat! Det blir dock inga bilder för bordet passar inte gamla soffan. Det ser verkligen konstigt ut då bordet är riktigt lågt och vår nuvarande soffa är riktigt hög.... men den som väntar den får se!

Plåster

Igår när jag & mina döttrar var på väg till stan så trillade min äldsta och fick skavsår på armen. Jag hade så klart inga plåster med mig och jag hittade inget apotek. Men inne på Lagerhaus så fann jag dessa - visst var dem fina!? Lagerhaus har verkligen allt!

image136

image135

1 års kalas...

Min lilla Nåmi har blivit en stor tjej, hon blev 1 år i torsdags och igår hade vi kalas för henne... puss från storasyster! Nåmi blir snart också storasyster, idag om 4 månader är lillebror beräknad!

image132

image134


Tv bänk...

Igår  var jag på Ikea och kikade på tv bänkar och den byggbara serien Bestå. Det kommer förmodligen bli något ur Bestå serien med högblanka luckor, men benen ska vi köpa på Optimera. Jag är inte så förtjust i Ikeas ben då de ser lite plastiga ut. Optimera hade en fyrkantig metallmodell som jag tror skulle kunna bli bra...
image130

Optimera hade dessutom en ny avdelning med Ballingslövkök- och badrum. Fastnade för ett metallic kakel som de hade satt upp... skitsnyggt! Synd att man redan har valt kakel till nya huset, hade kunnat tänka mig detta annars!

image131


Trädgårds funderingar...

På Leva & Bo mässan så fick jag lite inspiration från Ting ute & inne som har sin trädgårdsbutik utanför Trelleborg. "Armeringsplanken" har jag sett lite varstans och är sugen på att göra dem själv. I sådana fall ska jag måla träet i svart. Stolparna ska jag också försöka få med i min trädgårdsplanering... murgröna är ett måste i min trädgård, så dessa "stolpklättrare" blir perfekta...

image127

image128

image129

Flyttpackningen tar aldrig slut!

Igår packade jag 5 flyttlådor, allt med trädgårdsinredning såsom dynor, kuddar, betongalster, keramikalster m.m. Jag behöver minst 3-4 lådor till för att allt ska bli nerpackat där. Helt otroligt vad mycket lådor som går åt.
Jag har dessutom ca 20 flyttlådor inne i huset. Jag packar och packar men ser ingen ände på det hela. Puh, tur att man inte flyttar så ofta!!

image124

 

Kansas bord från Mio

Igår beställde vi Kansas bordet från Mio! Vi får det om ca 1 vecka. Vår nya soffa kommer den 14 september, så innan dess ska vi alltså sälja nuvarande sofforna och soffbordet... hoppas verkligen att det kommer bli sålt, annars lär vi bo TRÅNGT med dubbla möbeluppsättningar!

Trädgården...

Vårt nya hus ska gå i grått och svart, putset är grått och trädetaljerna i svart. Idag har vi liknande färger & stil i nuvarande trädgården. Det ska bli otroligt roligt att "börja om" med trädgårdsinredningen, bl a ska jag måla våra sittbänkar i svart så det smälter in mot vår svarta träpanel...

image119

Så här ska slutresultatet bli på nya huset...

image120

image121

image123

Leva & bo 07 idag igen...

Nu har jag sett halva leva & bo utställningen... aaaah, va mycket fint jag har sett de senaste 2 dagarna. Huset med rosa soffan tyckte jag var läckrast, både planlösningen och inredningen!

image114

image116

image112

image113

Vi kommer ha lamellgardiner i det nya huset, dessa var riktigt fina - helt i min smak!

image117image108

 


Vår framsida planeras för fullt just nu...

Idag har jag ägnat ca 3 timmar åt telefonpratande, puh. Jag har pratat med olika trädgårdsanläggare, markentreprenörer, markstensåterförsäljare, min sambo m.m. Vi vill plattsätta vår framsida innan vi flyttar in - dels för att slippa arbetet i höst/vår och dels för att det just nu finns markentreprenörer på plats som arbetar med nya huset och området.

Jag är ju väldigt trädgårdstokig eller rättare sagt "trädgårdsinredningstokig" och jag ÄLSKAR betong, egentligen allt som är grått. Jag mixar gärna det gråa med grönt, i form av gräs, gröna gräsväxter m.m.... så samma stil ska givetvis även återfinnas i vårt nya hus! Kika gärna in på min hemsida där jag har uppbyggande av vår nuvarande trädgård.
Här är en skiss på hur vi vill ha framsidan. De 3 svarta fyrkanterna är carport pelarna, det svarta strecket är det svarta staketet vi vill bygga.

image118

Materialet som vi ska ha, 50 plattan från Nordform 50x50x7

.image106

image104

Svart staket så det passar resten av huset...image105

Mer visningshus...

image99

Grönt är skönt...

image100

image102

Leva & bo 07

Idag var hela familjen på Leva&bo07 husmässa i Västervång. 24 möblerade visningshus... kan det bli bättre???
Vi fick otroligt mycket inspiration både till huset och trädgården.

Visar några foton från ett hus med härlig inredning. Fler foton kommer imorgon!

image96

image97

image98

Härliga Hem i Staffanstorp

Igår besökte vi ytterligare en möbelaffär, det blev Härliga Hem i Staffanstorp. Dels för att få nya möbel idéer men mest för att hitta ett soffbord. Det gjorde vi inte kan jag säga så nu har vi bestämt oss för att köpa Kansas bordet från Mio...

Vi hittade en matta som är på pricken lik ryamattan från Living, dock är den 5 cm kortare på bredden och på längden. Alltid bra med olika mått alternativ...

Foton från Härliga Hem

image94

Rosa ryamatta... väldigt fin! Jag kan lätt tänka mig denna istället för en matta i grönt. Vi får se hur hela mattköpet slutar!

image95

Hemma igen...

Det har varit tyst ett tag på min blogg, men nu är jag tillbaks igen. Jag & familjen har varit på semester sen början av augusti. Idag började sambon jobbet igen så jag & mina döttrar tog en promenad till Mio och Ekohallen.
Jag måste säga att jag blev helt paff när jag besökte Ekohallen (har inte varit där på flera år) för där fanns en hel del fina saker. Bl a lampor och badrumsinredning... Min dotter fyller 1 år snart så jag köpte en svart Lära gå vagn från Brio.

Foton tagna från Ekohallen. Badrumsinredningen fanns i lime också. Väldigt fräscha färger och materialet var superskönt. Ytan är gummiaktig men väldigt mjuk.

image86

Lamporna påminner om dem som finns på Mio... Mios är lite snyggare, lite tätare men dessa var helt ok.

image87

Vagnen som jag köpte!

image88

Foton från Mio

Denna mattan var inte så pjåkig!

image92

Skulle passat bra hos oss!

image93

En kompis till mig har detta bordet, väldigt snyggt tycker jag. Just nu är det KAMPANJ pris på det. Vi funderar på att köpa det...

image90

Kuddar på Åhlens...

Igår var jag på Åhlens och strosade ... de har så mycket fint, bl a dessa kuddar som heter Björk! Jag tror att dem kommer passa bra i nya soffan...

image85

Kakelköp

Idag köpte vi kakel, vitt matt i storlek 10x30 cm. Det ska sättas i mitten av september. Innan dess ska väggar bredspacklas & målas, golv läggas och kök ska monteras och sättas på plats... sen, sen så blir det kakelsättning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...