Betongkurs...

Igår så hade jag en underbar dag... det var äntligen SOMMARSOL och jag hade en liten betongkurs för några vänner.
De var nybörjare så det var superkul att se dem bli mer o mer kreativa för varje sak de gjöt. Japp, man FASTNAR oerhört lätt i BETONGTRÄSKET och det har dem definitivt gjort efter gårdagens gjutning!



En jättefin detalj...





H fixar sista touchen på fjärilen...



På fredag ska vi öppna upp formarna... spännande! Det var mycket ståltråd och pärlor denna gjutrundan så det ska bli kul och se resultatet.

Nu är jag...

Nu är jag en STOLT irisägare... jag är så glad för dem och jag blir så glad när jag ser dem! I maj satte jag ner 70 stycken lökar och ca 50-60 lökar har kommit upp och nu blommar dem för fullt!




Ny granitsten...

Här om dagen åkte vi till Malmö Återbyggdepå och letade efter "vad som helst"! De har allt, men inget känns det som och man vet aldrig vad man hittar där när man är där. Ett stort ställe med dörrar, fönster, handtag, vaskar och metalldelar... och sten!

Japp, de hade EN granitsten i samma stuk som den vi har på framsidan av huset, så den fick följa med hem... den är faktiskt fortfarande kvar i bilen då den är så tung att vi inte kan få ut den... vi väntar på assistans av min pappa :) Men så snart den är på plats i trädgården kommer foton...

Återbyggdepån... längst fram på fotot ser ni min sten!



Efteråt så besökte vi slottsparken och ankorna!




Slottsträdgården... så fint!



Den här gillade jag, men det fanns ingen information om den! Är det någon som vet vad det är för sort?



Sedan avslutade vi dagen på ett nytt ställe i Malmö - Rose Garden Supreme. De har en stor buffé med mat från Thailand, Kina, Vietnam och Japan... De hade bl a SUSHIBUFFÈ och den mumsade jag mest på. Det är inte ofta man har blivit PROPPMÄTT på sushi :)



Är ni i närheten av detta ställe så kan jag rekommendera det!

http://lunchimalmo.blogspot.com/2009/07/rose-garden-buffe.html

Nu ska vi ...

Nu ska vi ordna något roligt.....

Vi , dvs Susanne som har bloggen Bambu och betong
och jag tänkte ordna en trädgårds- och inredningsfest lördagen den 12 september.

Tanken är att vi ska träffas och kunna prata just inredning, ge varandra trädgårdstips, äta gott och ha väldigt trevligt...


Vi har tänkt oss ett program som ser ut så här:


9.30 - Vi träffas hemma hos Susanne i Bjärred. Där presenterar vi oss för varandra och äter en liten lätt frukost (kostnad ca 15 kr/person)


11.00  och framåt - Vi besöker olika trädgårds- och inredningsaffärer bla. Löddeköpinge Plantskola, Norrviddinge handelsträdgård och några fler.. ge oss gärna tips på ställen kring Lomma/Bjärred/Landskrona trakten...


14.00 - Lunchen på TOMATENS HUS i Vallåkra


16.00 - Ett inspirationsbesök i Jessica och Thomas (Susannes vänner) trädgård i Barsebäcks By.


Eventuellt kommer vi att få besöka fler privata trädgårdar....


 

Senare på kvällen förbereder vi middagen som kommer att vara hemma hos Susanne i Bjärred

Här ska du ha tagit med dig ingredienser till en maträtt (alla kommer att få reda på vem som ska göra en förrätt, varmrätt eller efterrätt). Denna maträtt ska vara enkel att laga och inte vara så tidskrävande. Du ska också ta med dig  kopior på receptet, som du delar ut till oss andra...


Visst låter det trevligt...


Vi har ett max antal på ca 15 stycken personer...så det är först till kvarn... under dagen kommer alla få en GOODIEBAG med diverse produkter!


Anmäler dig gör du till [email protected]


Ikea...

I förra veckan så hälsade vi på Ikea och GISSA vem som var där!!!?? Mija Kinning! Först när jag såg henne så kunde jag inte placera henne, typ vart känner jag henne och sen kom jag på att det är Mija från Bygglov! Hon gick runt med en man och shoppade en hel del småprylar - kanske till ett inredninsgprogram?!

I allafall, helst hade jag velat ta en fika med henne och snacka om inredning m.m. men den enda "konversationen" som blev var att hon tyckte vår syskonvagn var jättesmart och att hon tyckte det var gulligt att vår son satt i sambons knän när han rullade runt på Ikea... Jag var HELNERVÖS och smilade mest, lite så där flackande med blicken och ignorerande! Helt olikt mig som älskar att pladdra! Men men... så är det väl när man träffar en som man BEUNDRAR!!

Ikea inköp... Ikeas egna tvålar, handcremer o lotioner är helt OK! De kostar mellan 14-19 kr och det tycker jag är ett RIKTIGT bra pris med tanke på hur stora behållarna är! Att de dessutom görs i mina favoritfärger är ju inte heller så pjåkigt :)



Mija Kinning kikade lite på dessa spotlightsen, diskuterade lite med mannen hon var med sedan packade hon ner ett antal spottar i sin vagn och massor av med batterier... vid kassorna på Ikea dyker spottarna upp igen och eftersom Mija tog några sådana så tänkte jag att Ahhh, jag tar också dem och ser vad jag kan hitta på med dem där hemma! Spotten har vandrat runt lite här i huset och nu har den faktiskt funnit sin plats och jag blev helnöjd! Den är satt under vårt storarumsbord och på kvällen tänder vi upp den så hela undersidan på bordet lyser upp... bordet är högblankt så det blir ett fint lyster!



Under bordet...



Svårt att ta bra foton i mörkret.. men ni får en hum i allafall hur det blev.
Faktiskt, för 29 kronor som den lilla spotten kostade så fick bordet sig ett lyxigt upplyft!


Loppisfynd...

Igår var hela familjen på loppis.. det fyndades en hel del men BREVLÅDAN är jag mest glad över! För ynka 40 kronor fick jag den! Vi ska bygga ett nätt litet plank runt vår soptunna och tanken är att den nya brevlådan ska sättas upp på planket och jaa... nycklar ingick :) 



HURRA för loppisar!

Picknick i det gröna...

Igår blev vi bjudna på picknick av vår kompis P.. han hade gjort smarriga bullar, kaffe och så tog han med ett paket Ballerina! Min favorit... det blev en tur till en nyöppnad lekplats i Malmö!

Min NYA picknickfilt, endast 49 kr på Ica Maxi!!! Den gröna korgen är kompisens! 



Sanden på lekplatsen var strandsand - riktig sommarkänsla!




En tripp till månen...



mumsiiga bullarna...


Bor ni i Malmö eller med omnejd så rekommenderar jag er att komma hit... den är så bra! Den heter Rörelselekplatsen och finns i Sofielund


Tävling - vinn en häftig gummivas!





Menu´s gummivas är både rolig och ovanlig: elegant och snygg i svart eller rött, medan den blir busig och rolig i rosa och lime - passar till blommor, pennor eller köksredskap.
Vik in kanten och du får ett annat utseende, och kanske en annan funktion!

Vinstvärde 299 kr

För att vinna ska du besvara frågan och skriva ett inlägg om tävlingen på din blogg:

I vilka färger finns gummivasen?

Är du med och tävlar - lämna namn och bloggadress/mailadress i kommentatorfältet nedanför (eller maila mig så jag vet att du är med i tävlingen) samt skriv ett inlägg på din blogg där du använder dig av tävlingsbilden ovanför samt länkar till tävlingen och länkar till www.designonline.se


Har du ingen blogg så har du ändå chansen att vinna vasen genom att maila och tipsa 2 vänner om tävlingen, svara på frågan, länka till tävlingen och skicka en kopia till mig på  [email protected]


Vinnaren meddelas den 3:e augusti...

I samarbete med www.designonline.se och http://husnr8.blogg.se/


Förra veckan...

Förra veckan hade vi S med make från bloggen Bambu och betong på besök!
Jag måste bara visa vad S kom med - världens godaste kladdkakemuffins och färska blåbär. Hon hade gjort egna små etiketter och fäst med rosa snöre - så TJUSIGT!!!

Jag blev verkligen inspirerad av dessa delikata påsar så jag har sparat de fina etiketterna som mall och nästa gång vi ska bort så vet jag vad jag ska hitta på...

Visst ser det mumsigt ut!?


Fjärilarna...

Mina gyllene fjärilar är nu vita... jag har inte bestämt mig helt för vart jag ska ha dem, men de passar rätt så bra på min planteringslåda!

När jag sprayade min första fjäril så upptäckte jag att det blev ett fint mönster på tidningen, så de andra sprayades på sambons verktygslåda och vips fick han den uppoppad!!




Visst blev mönstret kanon?! Man kan ju göra så här på allt i stort sett... ska nog försöka mig på att spraya fler sådana här fjärilar på diverse ställen!



På pövoplats...


Cykelkorg "tjooning",,,

Erika: Ja, jag vill GÄRNA ha en limegrön cykelkorg med rosa handtag - kan ju inte bli bättre än att få båda favoritfärgerna på korgen!! Min cykel ska bli finast i kvarteret :) Åtminstone mest rosa o limeigast!

Du kan maila mig på [email protected] hittade inte din mail under kommentarer så det fick bli ett inlägg, så kan vi höras mer där!!



Cykelringklocka...

Tack för tipsen... så klart - en fräck cykelringklocka behövs och en cykelkorg.
Jag googlade direkt och hittade 2 fina ringklockor från bluebox...

Jättesöta.. ska googla mer... jag vill ha en lime eller rosa cykelkorg, alternativ en standard som jag själv sprayar i lime/rosa!



bild lånad ifrån www.bluebox.se


Kronans mormorscykel...

Igår vann jag en mormorscykel på Tradera för ynka 310 kr... Jag har inte ägt en cykel på flera år och har spanat in annonser och blocket ett bra tag nu. Ville hitta ett renoveringsobjekt så att jag kan få pyssla lite själv! Och renoveringsobjekt det hittade jag! Cykeln är i blått, rött och gult! Mmm, inte så länge till - den ska bli ceriserosa så snart som möjligt! Sadeln är i sönder så den ska också bytas. Har googlat lite efter limegröna eller rosa sadlar, men utan resultat! Är det någon som vet vart man kan hitta sadlar i dessa färger så hojta till!

Här är jag på väg från centrala Malmö, med ett stopp hos Marie på en kopp kaffe och sen hem ute på landet! Det blev fler stopp kan jag säga för det ÖSREGNADE då och då! Helt galet, himlen öppnade sig och jag har sällan skådat ett sådant regn som det var idag! Just idag, av alla dagar, när jag har köpt cykel och har 15 kilometer hem :)

Min nya FÄRGGLADA Kronancykel...



Kronanplingan...



Så ja, nu är det bara 5 kilometer kvar i STORM!



Tipsa mig gärna om allt som är lite "extraroligt" när det gäller cyklar för denna ska PIMPAS under semestern!

Fjärilsprojekt...

Idag hade jag ett fjärilsprojekt... den vita sprayflaskan åkte fram och 3 små metallfjärilar bytte färg!

Så nu ligger mina vita fjärilar på tork... får se vart dem hamnar!


Jag hittade Barbapapa i potatispåsen...

*fniss*... idag hittade jag Barbapapa i potatispåsen.. Barbamama & kidsen här hemma blev gladast :)


Årets första gjutning...

För några dagar sedan gjöt jag årets första betongbad... Nu när vi börjar bli klara i trädgården så kliar betongfingrarna! Jag har ju ett stort betongprojekt framför mig, en pall som jag ska ha framför huset så lite mjukstarter med små projekt är inget fel!





Några blad och rosa blommor piffar alltid!

Erbjudande på muminmuggar...

Joel Falck & Anton Malmberg är 2 killar i Uppsala som har startat e-butiken muminmuggar med massor av med muminmuggar i alla dess färger och motiv! De har även en egen blogg som ni kan kika på för att se deras nya verksamhet!

I samarbete med Husnr8 så kan ni få 15 % rabatt om ni anger "husnr8" i beställningen...

Alltid bra med rabatter... "husnr8" rabatten gäller juli ut!



foto: www.muminmuggar.se


Ser ni någon skillnad?

För er som också ÄLSKAR den lila bollen ALLIUM, så har jag ett litet tips.... köp plastallium och stick ner i rabatten - billigare och man behöver inte vara så rädd om dem!

Jag köpte ju 2 stycken alliumar för ett tag sedan, planterade dem på framsidan av huset och var så lycklig över dessa skönheter... men så en dag kom min lille son och RYCKTE upp den ena, mitt hjärta krossades en aning kan jag säga!
Så nu har jag investerat i nya, fast i plast... rimmar, fast i plast :)

Nå, kan ni se nån skillnad???
Den gröna är redan färdigblommad, de 2 lila är i plast!



Framsidan...

Det var ett tag sedan jag uppdaterade min framsida och faktiskt så har det hänt en hel del. Mitt trätrall är numera grått... så klart, vilken annan färg :) och jag har planterat fler lavendel... Jag har även lovat några som undrat under kommentarer om jag kan visa en skiss på framsidan.. jag lovar - en skiss ska komma snart!!




Mina IRISAR står ståtligt, men än så syns inga blommor!




Här ska jag få till några betongprojekt... ska försöka få till dem nu under semestern, är själv spänd på att se mina skisser bli VERKLIGHET!



Trevlig fredag, nu väntar sambon och en Chill out bag in box!!

Planteringslådaprojekt...

Kunde inte hålla mig igår kväll så trots BLÅSTEN eller snarare STORMEN som vi hade så gick jag ut med en tiometers rulle markväv, sax och häftapparat. Det var inte det lättaste att få fast markväven, men till slut blev det riktigt bra trots allt fladdrande :) och nååågra fula ord!

Kusligt likt en kista nu när markväven är uppsatt...



I mellanrummet mellan plattorna och lådan har jag hela tiden tänkt att jag skulle ha trampnarv, ett "lockigt" gräs som brer ut sig och får små små vita blommor.... men igår ändrade jag mig när jag kom på att på framsidan så har jag massor av med (3) tuvbräckor som kanske skulle passa bättre. Jag vill få till den gröna kontrasten mellan de GRÅA plattorna och den GRÅA planteringslådan... gärna grönt med lite vitt! Tuvbräckan är perfekt till det, den får också vita små blommor som trampnarvan, dock på långa stjälkar! Så igår blev det OPERATION OMPLANTERING!!

Tuvbräckstransport...



Grävhjälp...



Bevattningshjälpreda #1




Nu hoppas jag tuvbräckan SPRIDER sig fort så hela mellanrummet blir som en tjock grön matta!

Lavendellådan är på plats...

Nu är lavendellådan på plats! Min pappa kom förbi igår och byggde den av allt spill vi hade över av plankbygget och den blev JÄTTEFIN,  jag är så NÖJD! Vi har fortfarande kvar massor av med spill och nu när jag har sett hur fina lådor man kan bygga funderar jag på att bygga fler (pappa bygger fler). Då ska det bli planteringlådor till barnen och en kryddhörna åt oss...

Vårt SPILL...



Sankta Luciaaaa... min son kom ut med Luciakronan mitt i allt :)



Sjörövareflaggan sattes också upp...



Det blev en rätt så STOR låda, 160X60cm - så det kommer få plats med massor av med lavendel... min favoritblomma!
Här är den nymålad i silvergrått!




Nu är det bara att sätta fast markväv invändigt och fylla den med jord... sen, sen är det planteringsdags!


Hörnan...

Hörnan, den som har varit full av bråte & sten ska ÄNTLIGEN bli fin och tillgänglig. Min man sitter ju i rullstol sen några år tillbaka och han har fortfarande inte kunnat komma ut bakvägen i trädgården och min pappa har inte kunnat sova på nätterna för det... gulliga pappa, han ligger vaken på nätterna för OSS om hur vi kan fixa allt :)

Så igår hängde min pappa på dörren igen, med spadar & handskar - min första semestervecka är ETT ENDASTE TRÄNINGSPASS, hehe...

Lite före bilder efter att bråtet har tagits bort... här SER jag LAVENDEL växa i upphöjda odlingslådor - ser ni också den visionen :) ????



Jord... åh - ser ni lavendelvisionen lite mer nu???



Amatörplattsättningen kan börja... min pappa är så rolig. När han började lägga plattorna så sa han att det är ändå så många hantverkare som slarvar idag så hans arbete kommer bli MINST lika bra... och faktiskt, det blev bra *fniss*





Fogsand... sen är det nästan klart! Den sista biten som ska fungera som ramp åt sambon är lite av ett DILEMMA! Vi funderar på att gjuta den sista biten och sätta mosaik på toppen... får se, jag ska fundera ett tag till. Kan bli en rolig detalj, kan bli fiasko också :)



Återkommer inom kort om det blev fiasko eller inte!!


Vitt blir grått...

Jo, för några år sedan så byggde vi ett eget bord till trädgården och målade det vitt... det var SUPERFINT i vårt första hus men nu när vi har flyttat så har jag kännt att det är nått som saknas med bordet och hela uteplatsen här i nya huset! Jag har inte kunnat få bordet att passa in riktigt... men efter en MAKE OVER i mörkgrått så har det blivit kanon. Pricken över i:et... Vårt nya hus går i ljusgrått och mörkgrått & nu går bordet i samma mörkgråa färg... åh, sån härlig känsla att själv bli supernöjd :)

Innan bordsmålningen...







Vi har även investerat i ett nytt parasoll... mörkt bord + sommarhetta = omöjligt att sitta vid bordet!!! Japp, jag upptäckte det rätt så fort att när solen gassade på så var det OMÖJLIGT att sitta vid bordet och så klart nu när vi har inhandlat ett parasoll så är det bara moln på himlen... låt hettan komma igen så jag kan njuta av min nya inredning! :)



För ett tag sedan bloggade jag om en betongfot jag ville ha ifrån Ilva... nu har jag den och den passar PERFEKT till mitt mörka bord - älskar svart betong!



Vi har fortfarande inte hittat stolar till bordet. Häromdagen köpte jag en svart konstrottingstol från Bauhaus men den passade inte riktigt så den fick lämnas tillbaka! Väldigt störigt! Vi får hela tiden ta ut innestolarna om vi ska kunna sitta ute, det är ingen hit kan jag säga!!

Bolagret har fått in en fin stol i konstrotting, funderar på att åka in till stan nån dag och kika på den...  stolen heter Asta och kostar runt 700 kr.
 
Är det någon som har den stolen?



bild: www.bolagret.se

Ödletermometer...

Här om dagen överaskade jag min sambo med en grön ödletermometer!! Han har velat ha en termometer i FLERA år men på nån vänster så har vi alltid glömt bort att köpa en. 

Så nu har vi en!! Den är faktiskt väldigt smart!! Eftersom den är med sugproppar så kan man ha den lite varstans...




Det var tur att den var så charmig, annars hade vi fortfarande varit utan termometer...


Kidsen älskar att kika på den när de är inomhus :)

200 meter brädor...

Vår INFLYTTNINGSPRESENT från mina föräldrar är klar! Min pappa har i princip bott hos oss i 8 dagar och jobbat på planket från morgon till kväll och min mamma har varit här och tagit hand om barnen och huset så jag har kunnat hjälpa till med diverse... så lyxigt :)

VI är så nöjda med planket, vår minsting kan inte rymma till bäcken längre...  Mmm vi har en bäck 10 meter ifrån tomtgränsen, väldigt PITTORESKT men inte när man är utan staket och har en 1½ åring... Kan knappt fatta att allt är klart, förra veckan hade vi inget där, nu värsta planket :)

Här börjar byggandet...



200 löpande meter brädor har gått åt till vårt plank, 15 liter färg, hundratals spikar och flera timmars jobb i sommarhettan...Jag har nog aldrig varit så brun som jag är nu :) Från morgon till kväll i 8 dagar (med undantag för Depeche Modekonserten) har jag stått ute och rollat brädor, för mina 200 meter brädor har målats på båda sidorna 2 gånger var och det är lika med 800 meter brädor... puh!





Pappa fixar med sista brädorna!



Det kommer fler detaljbilder inom kort... jag hann aldrig ta mer foton igår då det började ösregna!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...