Bling bling bock...

The bock is PIMPED!!
Tog in BOCKEN idag och fixade till den lite mer a la moi!
Så.. nu kan julen komma! Hus & bock är pyntat!

Bort med krims kramset...

Kan rekomendera GRANITS svarta papplådor. Just nu kostar de endast 29 kr för två pack!
Finns i två olika storlekar! Har köpt på mig en tio stycken och bytt ut alla lådorna i storgarderoben till dessa. Mycket prydligare! Älskar ju Granit. De står verkligen för ordning & reda och enkelhet!Ordning & reda!!

Små personliga lappar som  jag hittat på internet! Skrev bara ut dem och klistrade dem på lådorna! Skriver inte lika fint och proffsigt som Granit tyvärr... de har ju fina texter i VITT på allt som de har i butiken. Väldigt rent och snyggt! Måste ju säga att det inte bara blev organiserat i storgarderoben utan även jäkligt snyggt! Bara svarta lådor... inget krims ELLER krams!

Upp e li upp

Hjorten är uppe! Har GOOGLAT mig fram nu till vad det var för horn jag köpte igår på loppisen!

Mannen kom ju hem ikväll efter att ha varit iväg några dagar, såg hjorten och virrade på huvudet! Men tyckte även han att det inte blev så pjåkigt när vi väl hittade väggen där den kunde passa! Så upp e li upp med 2 skruvar, sen så tittade vi på väggen och virrade ännu mer på våra huvuden! Men det blev bra! Jag är nöjd!

Den hamnade på väggen med trollsländan och fjärilen! Frågan är vad som här näst kommer sättas upp!? Uppenbarligen så är det nu en trofévägg!!

Fix fix fix

Puh.. idag har det varit en FIXARDAG! En jäkligt bra fixardag! Engagerade kidsen i en del projekt - så vi har borrat, skruvat & hamrat en hel del. Älskar ju sånt, så jag är trött nu men jäkligt nöjd!

Under nya databordet så har vi haft en härva av sladdar, inget ovanligt under ett databord, men jag har ju stört mig såååå på det! Så idag åkte de upp med DIVERSE upphängningsmaterial så sladdisarna sitter just nu som klistrade under bordet! Så skönt... lilla omgjorda pallen är det ENDA som syns nu under bordet! Riktigt najs!

Min silvriga grenlampa som köptes för ett tag sedan sattes upp. Har filat på platsen ett tag men så idag bestämde jag mig för hur högt den skulle sitta... vilka PROBLEM man har alltså :)

Plutodräkten är klar... hade ju gjort ALLDELES för långa ben & ärmar.. hehe... men det kapades ner idag! Svansen är pooo, så nu kan julshowen börja!!

Sen har vi bakat pepparkakor, pysslat och städat bland teckningarna! Barnen har egna "mamma mu mappar" där vi sätter in diverse pysselprojekt och teckningar! Högen var så stor nu med deras alster så att de är på plats nu känns bra! Vill spara så mycket som möjligt av det som de gör så de kan ta fram det i framtiden! Det är helt fantastiskt vad fint kidsen ritar. Jämfört med oss vuxna som inte har fantasin kvar på det sättet som de har!

Julakransen kom även den fram idag! Den är fejk och från Ikea... Även lightsen är därifrån. 9 kr för ljusslingan! Billigt! Har inte bestämt mig om den ska hänga utanpå dörren eller inne i huset! Den ger verkligen mys julkänsla!

Ljusslingan för nio kronor! Pysslade inte ihop pappmönstret utan körde endast lamporna!Fejkgranen!Den går på batteri, så lilla dosan tejpades fast där bak!
Klart och väldigt juligt!
Så, då är söndan slut! Mår som en prinsessa! Älskar när jag fått gjort mycket under helgerna... Antingen är jag sjuk i huvudet eller har en bokstavskombination. Men när det råder ordning och reda även i skrymslen så funkar jag som bäst! Så jag välkomnar denna nya "städade" vecka! Fler som mår bra av att fixa fixa fixa? Vet att vi är många :)

Gone crazy på loppisen!

Jo då... här kommer min lilla loppis-historia!
Hade ca 30 minuter på mig idag att VANDRA igenom alla loppisborden efter att jag lämna min ena på strövarläger och skulle på mulleavslutning med mina små! Alla var happy o så!

Parkerar bilen och givetvis börjar min dotter gråta & trotsa... NIX, hon skulle INTE in på loppisen! Typ, det enda vuxennöjet för mig denna helgen! Ooookey!! Tro mig... det blev loppis, men tiden förkortades lite pga vissa missnöjda!

Kommer in på loppisen och då är allt plötsligt ok! Muminbok köps, My little pony dvd, jag på G... och sen ser jag mitt lilla köp!
Vet inte vad som händer, men den LOCKAR mig! Har sett sådana i inredningshem och tyckt det såg tjusigt ut! Hos dem ja, inte hos mig!

Men ändå, så vandrar jag ut från loppisen med HORN från en ren. Äkta! Kändes lite kusligt! Är ju inte så glad för varken jägare eller pälshandlare! Men säljaren sa att hornen är gamla, typ 30, 40, 50 talet så ah, jag tog dem! Den är antik och har sin historia!

Vet inte vad mannen kommer säga när han kommer hem imorgon... han lär bli chockad!

Får spåna lite i huset vart den ska upp!Köpte även bruna tavlan bakom "jultavlan". Osså den gammal. Köpte den mest för ramens skull... foto eller teckning ska in där! Jultavlan är by the way också ett loppisfynd. Dock för 2 år sedan! Den åker bara fram till jul... 

Summa sumarom... det blev en bra loppisdag, trots gråt o skriiik precis innan! Jag var inte i harmoni med mig själv, därav kanske annorlunda köp??! Vet någon förresten om det är horn från en ren? Kanske hjort?

Velour Pluto...

Så, då börjar lördagen ta slut! Helgerna går alldeles för fort!
Mannen är iväg och tävlar så jag är själv med kids. Min äldsta lämnade jag faktiskt på strövarläger idag så det är bara di små jag har hemma... Så det blev en snabb runda till loppis (kommer eget inlägg om det) innan det bar iväg till Mulleavslutning med mina minsta! Puh, genomfrysta stack vi till Ikea för att käka lunch! Och en del smått o gott hängde också med hem! Bla små minigranar, alltså inte enar utan minigranar! Visst är dem söta! Ska köpa fler, fast större! Får kompensera med många små granar då vi har plastgran sen frammåt jul!!Sen mitt i allt kaoset på Ikea så fick jag för mig att eftersom det ändå blir en HEMMAKVÄLL så kunde jag ju lika gärna sitta och sy halva natten! Julshowen på skolan är om nån vecka och min dotter ska vara PLUTO! Så plutotyg inhandlades!! Det är ju rätt så mysigt att SURPRISA min dotter imorgon när hon kommer hem från lägret - så jag har sytt som fasiken för att bli klar! Svansen är det enda som ska på imorgon när jag vet vart gumpallan kommer hamna på dräkten :)

Ångest när tyget klipptes... hur i all sin dar ska det bli en hund av det!
Måttade med hennes kläder och ritade efter dem! Pluto - here we come!!
Jo, men ja... det blev ändå helt ok! Nu hoppas jag VERKLIGEN, verkligen att dräkten kommer passa. Jag gör icke om en dräkt till... då får det bli köpepluto!
Öron och så har vi tack gode redan klara! Köpte ett PLUTODIADEM förra året i Disneyland - och det tackar jag för nu! Så det behövs inte sys! Kommer pics när min lilla tjej provar den! Ooooh, längtar till imorgon! Hon kommer bli sååå glad!!

Bockens Makeover...

Köpte en silverspray för ett tag sedan... kostade 20 kr, vilket är sjukt billigt, så jag tänkte att den kan jag ha liggandes hemma om jag kommer på nått nytt projekt!

Jo då... idag såg jag projektet - en bock!
Dock inte en bock i mina färger! 

Sååå... in med bocken i förrådet och ATTACK!!

Ja, varför inte!
Så nu har jag en silvrig bock! Passar alldeles perfekt i hemmet nu!


Belysning & sånt...

Idag bar det iväg tidigt i ottan. Frukostseminarium på Turning Torso! 

Vi går mot ljusare tider

Det handlade om allmänbelysning, punktbelysning, fondbelysning, spotbelysning. Om hur man får till det så stämningen blir den rätta? Inredarna Annika Wallentin, Fredrika Strandqvist och Lotte Detterholm höll i seminariet.I hemmet ska man tänka på att ha flera olika punktbelysningar. Bara i vardagsrummet så kan man ha mellan 5-10 belysningspunkter. Speciellt nu i dessa mörka vintertider! Taklampa, läslampa vid soffan, hög golvlampa, kanske en liten golvlampa direkt på golvet.. Fönsterlampor! Alla i publiken började genast räkna på fingrarna över hur många lampor som finns i deras hem. Även jag började fundera över belysningen i vardagsrummet... kom fram till 7 ljuskällor... så jag satt säkert!En del "no no´s" räknades också upp. Bl a lampor som ger ett sken och mönster över hela rummet, inklusive golv och tak! Det kan bli bra, det kan även bli väldigt fel. Har man en lampa som ger ett mönster precis i hela rummet så kanske man ska tänka på att i just det rummet så ska man inte ha för mycket tavlor eller annat på väggarna. Rummet bör vara rent och avskalat så det inte "skär" sig och blir rörigt! Ja, det är en hel vetenskap det här med ljus! Väldigt intressant faktiskt när man får se bilder samtidigt som man går igenom hur ljuset blir!Olika ljuskällor ger så klart olika sken. Finns en hel uppsjö på marknaden. Lågenergilampor, led, dioder. Det bästa är att gå till en lampaffär och få se skenet på lampan innan man köper den!

Ett enkelt tips var att ta fram ficklampan som aldrig används annars och släcka ner i huset och känna efter vart mysbelysningar skulle passa. Även en tur med ficklampan på balkongen eller i trädgården rekomenderas!De rekomenderade även att sätta in dimmers... ökar mysfaktorn en hel del!

Utomhusbelysningen är minst lika viktig som inomhusbelysningen. Ikea är duktiga på att ta fram solcellslampor. De har inte bara de klassiska som man sticker ner i jorden utan även små "rislampor" som man kan hänga i trädtopparna eller vira runt balkongräcket. Eller varför inte en solcells-golvlampa som står ute?! Hemmet blir genast större när man ser vad som även händer där ute i mörkret!En fiffig detalj är att köpa lampskärmar med mässing eller guld inne i skärmen.. ger en extra puff på ljuset. Tjohej.. senaste lampan jag köpte har en metallskärm och ja... den lyser fantastiskt bra!
Förr hade man lampetter med speglar för att transportera ljuset lite kraftigare! Apropå spegel, Fredrika från Ting ute & inne tipsade även om speglar i trädgården. Dels får man genast känslan av att trädgården blir större, men även ljuset reflekteras på ett trevligare sätt med en spegeln gömd bakom bambun eller på planket!

Trendspaning!! Naturen kommer in mer och mer i hemmet, även på våra lampor. Varför inte en trädgren med en lampa på toppen eller en fågel på lampfoten??!

Ja, det var en liten summering av vad de sa idag!!
Mycket trevlig morgon!


Trött, mätt & belåten...


Japp.. det är jag nu ikväll - trött, mätt & belåten!
Det har varit en FANTASTISK kväll!
Micael Bindefeld hälsade oss välkomna vid dörren!! Det bjöds på bubbel, höger till vänster! Jag DRAJVADE så inget för mig. Men en o annan Pellegrini slank ner! O en latte.. o pasta med scampi, o en sallad med parmesan & världens godaste pannacotta med hallon smask! Marie njöt av bubblet, vinet & drinksen! Sen var jag chaffis och såg till att hon kom hem...Ja, vi minglade knappast MED Micael B men BREDVID... jo då, så han står bakom mig :)Goda efterätten!Givetvis frågade jag dj:arna om en Depeche Mode låt.. halva The Ark dj:ade!Babuschka is on... mitt Babuschka lepsyl!
Marie drack för två...
Natti natti... imorgon ska jag upp tidigt! Ska på frukostseminarium i Turning Torso. Kommer handla om inredning & belysning! Inte så pjåkig vecka ändå!

Vapiano VIP

Idag är dagen med VIP till Vapiano!
Vaknade givetvis med halsont.. febern började redan igår kväll! Men jeansen är washade, svarta tubtoppen struken så inget ska STOPPA MIG.. tro mig! Måste ju gå när en sån fiiin inbjudan funnit min brevlåda!!

Slog in lite julklappar igår kväll och kom på när Alfonstavlan skulle packas in att ögonbrynen saknades ju! Blev ju påmind direkt av mina tjejer när de såg tavlan! Så nu är Alfons komplett och vi hoppas på no more klagomål :)

Tog en liten skruv till detta ändamålet. Kände mig VÄLDIGT smart när jag gjorde det!Så wish me good luck med lilla halsontet så ni kan få se på bilder från INVIGNINGSFESTEN ikväll på Vapiano! Halva The Ark ska ju stå som DJ´s... aaah... ska bli så kul!! Vi ses, hörs... kram kram


Penguins on the wall!

Jo då.. idag kom äntligen TAPETEN som jag handlat till sonens rum!
Ja, osså blev det ju ett kap osså!

Hade spanat in tapeten på nätet, för fina typ 600 kr rullen, men så sökte jag den på blocket med!
Hamnade på 250 kr för rullen istället... 2 tapetrullar för priset av 1. Det är vad jag kallar för en BIG DEAL!!


Så söt.. kan ju inget annat än att bli bra!!
Nu ska den upp!!

Jag målar och målar & fixar min pall...

Japp... kvällarna denna helgen har gått åt att måla & måla... & måla min pall! Bort med det BRUNA och in med det VITA! Köpte litta TURKOST möbeltyg till dynan också... så najs! Är mycket, mycket nöjd. Har även målat den invändigt... den har ju ett antal olika fack under dynan...4 lager vitt...Min häftpistol är sååå bra! Har använt den till mycket!!Jag är ju så nöjd! En helt NY look!!
Nu ska jag ta mig an de andra möblerna som jag köpte!!

Scary...

Igår kom min väninna Marie förbi på kvällen för en walk & talk och surprisade mig med ett halsband som hon själv gjort! Gjorde min kväll och givetvis hängde skallen på mig idag!!

Så nu är man tjusig på jobbet!!

Spending money on the country side...

Ja då har man varit ute på VIFT... oh my säger jag bara! Skulle ta sonen på äventyr och åkte iväg efter jobb mot Hörby. En timme från Malmö typ.. bäck svart och ut på landet LANDET! Blocketsäljaren fick komma och hämta mig kan jag säga och jag hade ALDRIG ALDRIG hittat hem till henne utan hjälp. Beck svart och landet!

Packade bilen rejält!!

Köpte en pall med förvaring, ett litet sidobord i samma serie samt två stolar till det. Ett svart bord - sååå fint! Ett kakfat i trä och en tallrikshylla som sonen ska ha till sina böcker...

O så billigt det blev... Älskar sådana blocketköp!!

Pallen under svarta bordet har en dyna som man kan lyfta och under den så är det ett stort utrymme för exempelvis PYSSEL... och sen en låda på det för ännu mer pyssel. Tror den ska målas vit och sen ska tyget bytas till nått piffigt.

Plats: vid nya databordshörnan!!Fina kakfatet!!
Pallen igen och så stolarna som också de ska målas vita och de ska även få nytt stolstyg!

Plats: sonens skrivbord ska få dessa två härligheter.. så han och kompisarna får plats vid bordet!!Ett av facken i pallen...Kärlek.. nya bordet!
Önskar jag hade större hus.. hon hade såå mycket fint!! Men men.. fick ändå med mig rariteter som jag redan älskar!

AcrylAlfons

Japp! Acryl Alfons är på plats... förutom hans prickar till ögonbryn! Tavlan ska min son få när han fyller FYRA!!! Han ÄLSKAR sina Alfons gossisar. Köpte dem för många många år sedan på LOPPIS och tjejerna har gosat med dem innan och nu är det alltså sonen som inte kan vara utan SIN Alfons!!

Hehe.. visade tjejerna tavlan imorse och DIREKT påpekades det att ögonbrynen fattades.. man är gammal nu alltså och missar något sådant! Hade ju för fasiken Alfons framför mig när jag paintade... så ögonbryn ska på!!


animated gif how toVI älskar Alfons här hemma... visst är han söööt! Man blir glad av att se honom!
Imorgon ska jag köpa fler taveldukar... ska måla några Alfonsar till i olika påser!

PysselDax...

Japp.. det blev en runda till Panduros OUTLET - sjukt mycket pyssel det finns!Köpte massor av med fina band... med GOD JUL text och "stygnmönster"...

Förstår ni så mycket som ska PYSSLAS här :)
Nummer 1 är att fixa snögubbar, så här ska det sys!! Hittade inget bra för underkroppen till snögubben men de hade massor av med stuvbitar i härliga mönster. Så små underkroppar ska sys i helgen. Åh my... symaskinen har INTE varit framme på år & dar så det ska bli intressant, men kidsen är hoppfulla!

Fler som julpysslar?


Pumpor & skelett...

Halloweenpumpa från Möllan i Malmö.. var och handlade frukt & grönt där i lördags. Frågar mig varje gång varför jag inte handlar där oftare! Så mycket frukt & grönt för ingen peng jämfört med matbutikerna. Kunde knappt bära tygkassen till bilen :)

Visst är den originell!!?Min fina tygkasse... har sett den ett tag på Lindex men när jag såg ett par vänner med den och såg hur cool den såg ut så var jag ju tvungen att OCKSÅ ha den... scary skelett om ni kan se! Lite fräckare matkasse än jag brukar ha i vanliga fall.. passar bra nu i HALLOWEENTIDER :)


Fredag...

Då har hela veckan gått.. så här har jackhängaren sett ut hela veckan... Min äldsta dotter som går i skolan har haft HÖSTLOV så hon har varit min assistens på jobbet hela veckan! Det har varit superkul och det har lyxats till en hel del!
Så hon tycker helt klart att det är roligt att jobba! Många goda fikor, frallor till frukosten och så shopping på lunchen!

Älskar hennes rosa jacka... hade den funnits i vuxenstorlek hade även jag ägt en :)
Gråa mössan, halsduken och fingervantarna med rosa, turkosa & lila prickar gillar jag med... finns mycket fint till kids idag!!Chefen kom in med en bakelse till henne till fikat idag!
Lyx att vara på mammas jobb!!Imorgon planeras en LOPPISRUNDA med tjejerna och sen Panduro outlet - längtaaaar!

Målarfärg!!

Vi har PYSSLAT idag igen... barnen ska på kalas i helgen samt halloweenfest så det blev en ny tur till Panduro! Så kul när man börjat få en samling av smått & gott... idag blev det guldpenna, svart glitterlim, spökstämplar och fina papper... eftet pysslet så började vi rensa och gå igenom alla mina pyssellådor med ALLT i.. haft någorlunda ordning men nu när kidsen gärna vill rota själva så lovade jag dem att det ska stå vad som är i lådorna också!!

Ja, vad gör man då - jo, tar stämpelalfabetet och stämplar :)
Har ca 20 vita Ikealådor med diverse i... så det ska bli kul att fylla de små etiketterna med små gulliga ord om innehållet! Kommer bli en stooor skillnad (hoppas jag) med alla frågor jag får jämt vart allt finns.

-"Kolla lådorna" kommer jag säga!


Inbjudan på en bräda...

Idag fick jag en fantastisk INBJUDAN med posten på jobb... kuvertet var hårt som bara den och kom från Micael Bindefeld AB... Ja så man kan säga att jag blev SJUKT nyfiken på vad det var!! En bräda med inbjudan till invigningen av VAPIANO MALMÖ. Fräckt!!

Mat och litta livemusik från 2 av The Ark. OSA senast den 16:e... eeeh, jag ska OSA redan imorgon - I´ll be there!!

Ska bli såå kul! Nu fick jag plötsligt ett klädesproblem! What to wear???

Så kul! Tjohej!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...