Elle premien har kommit...

Jag fick ett erbjudande för ett tag sedan från Elle inredningstidningen där man fick en kapsylöppnare på köpet av en 6 månadersprenumeration och nu har den äntligen kommit. Den är så söt så den får stå på köksbänken... undrar om den någonsin kommer att användas som kapsylöppnare?! Om jag känner mig själv rätt så blir den endast dekoration, hehe!


Strandfynd...

Strandfynd från Guadeloupe... kan man sätta möbeltassar på snäckor - JA tydligen :) Min son var på dem direkt, stod på tå och drooog dem på den nya skänken. Anä, sa jag och tog fram lådan med möbeltassar, jag har nog en 20 stycken paket från Ikea - jag har lite repmani tror jag.




Inredningsparty i byn...

Igår var jag på inredningsparty hos en väninna i min by... Där fanns en mix av det mesta, kuddar, plädar, ljusstakar, kaffeserviser, GRODOR, underlägg och helt fantastiska kakor som det bjöds på! Jag hade lovat mig själv att nu är det faktiskt BEACH 2009 som gäller men när kladdkakekakor finns inom min syn så är det lätt att glömma sina löften...

De tjusiga kakställningarna med en massa gott som vänninan bakat... smarrigt!





Jag beställde grodan, kommer på posten inom 2 veckor... ah, den är sååå fin!





Ville ha dessa också, gallerljusstakarna, men de kostade en slant så det fick vara - fina var de i allafall!



Jag har glömt inredningspartyts hemsida, men kan ta reda på det om någon är intresserad av att hålla i ett!

Guadeloupe...

Nu har det varit tyst här ett tag, vi har varit på semester i Västindien närmare bestämt på Guadeloupe! Helt fantastiska 2 veckor har vi haft! Underbart väder, underbar mat och underbara upplevelser!

En av dagarna var vi på en båtutflykt och besökte olika delar av den östra ön, Jag fick prova på att snorkla, det var första gången för mig och jag älskade det... vilka underbara vyer. Vi snorklade i Réserve Cousteau utanför Ìlet Pigeon (Duvornas öar) där självaste Jacques Cousteau finns elva meter under ytan i form av en bronsstaty. Som sagt detta var första gången jag snorklade och att se alla dessa härliga fiskar i alla möjliga färger var helt fantastiskt. Bla att såg jag ett blad ett bra tag i närheten av mig och när jag upptäckte att "bladet" var en fisk blev jag riktigt rädd.. sen glad över att se denna fantastiska fisk!






Det sista stoppet på utflykten var till en liten strand insprängd bland klippor. Vi fick åka i denna lilla gummibåt (på värsta vågorna) - det var inte lätt kan jag säga. Först skulle vi hoppa ner i den från båten med barnen och min sambo med sina kryckor. Innan dess fick barnen ta på sig flytvästar o redan där vi vi helt slut :), sedan skulle vi hoppa av båten vid stranden. Två män höll i båten men vägorna var så starka så den rörde sig hela tiden... det gick bra men jäklar vad jag var nervös. Kidsen fattade inget, de bara satt nöjda och njöt....





En av dagarna hyrde vi en minibuss och tog oss till en pittoresk strand, St Anne - där var så som jag hade tänkt mig Karibien. Turkost hav och ljusa stränder... här stannade vi en hel dag, till lunch blev det crepes med färsk mango och kokos - mums!





Ett litet stopp på vägen till St Anne var vid ett litet vattenfall på 25 meter... först fick vi gå genom regnskogen och det var såå häftigt! Lianer, massor av med växter, gigantiska träd och fåglar som jag inte vet namnen på. Trots kvittranden från alla håll, insektsljud och det dundrande vattenfallet  var det väldigt avkopplande!





En morgon när vi vaknade så var regnbågen framme. Från "vår" strand såg man bara halva regnbågen, men när jag och tjejerna gick över till en annan strand och vi fick se hela... gissa om jag tappade hakan!? Jag har aldrig sett en hel regnbåge, från början till slut, så det klickades en hel del med kameran!







Från vår strand såg man "bara" halva...



Vi brukade vandra genom en regnskog från "vår strand" till en annan strand för att få vår dagliga dos av äventyr. Där var folktomt och lite mer av den guadeloupanska befolkningen. Min dotter fann en hel bibba kokosnötter som vi självklart tog med till hotellet. Sista dagen på semestern fick vi låna en machete så vi kunde öppna koksnöten. Mmm, så god den var - annat än Icas :)



Städerskan på hotellet fick hjälpa oss med att få ut köttet... hon tyckte vi var alldelles för mesiga när vi försökte få upp det :)



Uppäten...



Kvällspromenad utanför restaurangen!



Vad hade jag gjort utan bärselen.... den var en lifesaver vid många tillfällen. Vagn var uteslutet på de flesta ställen, så jag varvade de två minsta i denna!






Hotellet i bakgrunden...









Vi fick njuta av fantastiska solnedgångar...




 

Nu är man hemma igen... skönt,  men jag längtar tillbaka till Karibien!

Slutresultat...

Maxens rum är någorlunda klart! De vita abstraktskåpen från Ikea är nu härdadae i en härlig turkos färg. Elefanterna vandrar längs med väggen och en hamnade på luckan... fast den vandrade vidare till en annan del av luckan till sist :) Ja, man får prova sig fram tills man blir nöjd!

Bänkskivorna från Ikea är vita, fick bli tre rollnigar¨så det verkligen blev vitt. Jag hade två olika uppsättningar handtag till skåpen samt beslutsproblem, men till slut blev det de små handtagen.

Sonen är nöjd, jag är nöjd och rollern är nöjd. Den ska vila ett bra tag nu innan den kommer till användning igen :)

Lite före och efter bilder:









Nu ska vägganra också pyntas med hyllor och några tavlor så det blir lite mer mysfaktor... funderar på Ikeas turkosa hyllplan.. får se så det inte blir för mycket turkost i rummet. Lagom ÄR nämligen bäst!

Jag ska förresten ta paus i några dagar... så ni vet om jag inte svarar på blogginlägg! Återkommer snart! Vi hörs kära bloggvänner!!

Lack, lack, lack!

Idag var jag på Ikea och lämnade tillbaka 2 stycken lackhyllor som jag köpt för ett tag sedan. Jag fick en annan idé som även den innehöll lack! Japp, jag lackade om några gamla Järpen hyllor som var i björk. I veckan satte jag upp 2 stycken i tjejernas rum, men behövde fler. Och tro det om ni vill, en av hyllorna är klädda i textil och det gjorde jag för en 5 år sedan (ovetandes att det skulle bli populärt några år senare :)... men jag har aldrig haft den uppe - bara haft den i stående förrådet. I allafall, den åkte upp, samt en annan Järpenhylla som jag lackat i metallic orkidée för ett tag sedan! Tanken är att jag ska ha flera Järpenhyllor i olika storlekar och färger så att det blir en härlig blandning och kontrast! Var förbi Myrorna igår för att hitta nått fräckt tyg, men fann tyvärr inget! Tänkte att jag skulle klä en hylla till...

Björk blir vitt!



Så här ser det ut när jag fäster hyllor i väggen! Skratta inte, det blir rakt i allafall... :)



Rakt eller?!



De turkosa skåpen i Maxens rum fick en makeover de också... samma roller, samma vita färg. Den vita färgen på bänkskivan gjorde en enorm skillnad mot de turkosa skåpsluckorna! Imorgon ska den få en till strykning så den blir riktigt vit, sedan är det mesta klart i sonens rum. LIte piff bara och ett litet tygprojekt är kvar!

Innan målning...



Lite piff...



Mer piff sattes upp idag, fast i tjejernas rum!



Nu har vi bott i huset i prick 4 veckor och det börjar kännas som ett hem! Så skönt när allt är på plats! Jag har dessutom sjukt mycket idéer nu för tiden och det är riktigt kul! Snart börjar jag dessutom jobba så jag passar på att fixa en massa nu medans jag kan... gulp, har inte jobbat på 3 år, ska bli spännande att komma tillbaka!

Katrinetorp - Klein´s mat!

Förra helgen var det första gången jag var på Katrinetorp och åt, det var ett väldigt mysigt, lantligt ställe och de hade jättegod mat! Kändes nästan som att vara på Österlen... Ni som inte har varit där (och bor i Malmötrakten) måste verkligen besöka det! De har både restaurang och café och anordnar antikloppisar och olika marknader!

Stället ligger inklämt mellan Svågertorp och Lindeborg, motorvägen är ett stenkast därifrån, men när man är där så känns det väldigt pittoreskt! 



Mums filibaba! Till efterätt blev det Budapesttårta... såååå  god!



Är det någon mer som satt tänderna i deras mat??? Eller varit på deras marknader? Jag har missat deras antikmarknader år efter år, men DETTA året ska jag minsann komma ihåg att gå!

/www.kleinsmat.se/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...