Julpynt...

Igår kväll så fick jag ett infall och lämnade huset vid 21.30 för att åka till Marie och dricka lite te, snacka lite inredning & planera året! Marie bjöd på hemmagjorda chokladpraliner a la Lailas jul (så goooda) och på lussekatter... årets första faktiskt! Var ju i Barcelona på Lucia, så då glömdes de bort helt!

Jag passade på att fota Maries julpynt... det är helt otroligt vad hon har fina detaljer ÖVERALLT - så min första tanke var att jag måste dela det med ER!!

Hennes julgran går i silver & vitt...




De vita änglavinglarna är från Tiger... sååå fina!



2 pärlor på granriset... enkelt & fint!





Amaryllis med guldkant!




Maries egengjorda juldekoration!



Salt & socker



Kolla in hallbordet - ett SMÖRGÅSBORD med delikatesser i julpynt!!!



Så klart... lite pynt i trappen också, änglavingen hamnde också här - så charmigt!




Ännu mera...



En JULig detalj!



L:et hamnade på sniskan... men ni fattar va??! :)




Spisen med bär & ljus... lilla hjärtat pryder ljusstumpen!!



På storarumsbordet....




Ett annat fönster...



Förstår ni nu vad jag menar??! Marie har verkligen fint ÖVERALLT!!

.............................

00.25 i minusgrader- Marie & jag går igenom hennes trädgård på jakt efter fina grenar. Sekatören hamnade till o med inne hos grannen, de hade så fiiina grenar :)
Jag ska göra en nyårsbukett idag, så jag behövde lite grenpiff till buketten!!



Sist men inte minst... fick lite presenter av M  - hon kan mig!!! Gunghästen är SÅ JAG!!



Jag passar på att ÖNSKAR er ALLA ett Gott nytt år!!!

Barcelona dag 4

Dag 4 börjades på STARBUCKS där vi beställde cheesecakes och nån god latte med kolasmak! Lite kaotiskt var det också då kidsen hade myror i brallan. Jag minns det som att ALLA tittade på oss när våra barn HOPPADE i sofforna och var lite halvtokiga!! Efter det gick vi till Casa Mila och tittade på arkitektur... också det utvecklade lite myror i brallan på kidsen. Det var TUR att där fanns så många trappor... så där fick de "leka" av sig ett tag!!



Fantastisk byggnad!







Efter Casa Mila så gick vi mot Sagrada Familia kyrkan... i parken utanför kyrkan så fanns det en mysig julmarknad. Det var som på en film... supermysigt! Vi stannade till i en delikatessaffär och köpte med oss färdiglagad mat ( i massor, allt så så gott ut), lite öl och satte oss och åt på en av bänkarna i parken!



Estrella cervesas!!



Vår bänk i parken - härlig utsikt när man har picknick!! kidsen fick leka av sig innan kyrkan...







La Sagrada Familia... en helt fantastisk byggnad. Den är beräknad att bli klar år 2025!!





Kolla detaljerna! Dörren var otroligt vacker!



Närbild på dörren...



Jag!!



Min son får en tillsägelse av mig... han var sååå busig när vi var i kyrkan. Det var byggnadsställningar ÖVERALLT så jag var så orolig att han skulle smita in nånstans där det var farligt!



Puh, efter kyrkan så var det dags för lite LEK igen. Det fanns en fin lekplats i parken så där stannade vi tills det blev kväll och sedan gick vi hemåt igen!

En som längtade till gungorna!!



Lime, rosa & vitt

För nån dag sedan så åkte vi till IKEA för att köpa nya möbler och få i ordning lite på tjejernas RUM! Efter julen & alla kalasen så kände jag att det behövdes lite ORDNING & REDA! Efter många om och men med tumstocken så bestämde vi oss för att köpa Expediten och det var ett mycket BRA val... tjejerna fick vars en då de delar rum. Emellan Expediterna så ska jag hänga en rumsavdelare från taket. Ellos har en jättefin med genomskinliga pärlor - tror det kan bli kanon!

Lite bilder... boxarna köpte vi på Ilva... de är lite piggare i färgerna än Ikeas!



Efter lite terapiarbete så var sambon nöjd & jag är glad att jag slapp, de är jäkligt jobbiga att montera ihop!









Tv:n ska bort så fort vi har byggt en vägg i rummet och då ska tv:n upp där istället... ja, projekten väntar runt hörnet VILKET jag älskar!!



Kommer ni ihåg lamporna som jag köpte på MYRORNA? Jag satte upp en av dem precis men glömde fota. Den har fått en turkos make over - bilder kommer!!



Vattenpass, hyllor och nya ting!

Hallen är nästan klar! Igår satte jag upp båda hyllorna som lackats i svart och en av hängarna. 2 till hängare ska upp när mod finnes.... hatar att borra och plugga, speciellt när det gäller hängare som verkligen måste sitta bra för all vikt som ska på!! I allafall... här kommer några bilder!!

Montering av konsoller... och nya KORGAR som jag köpte på Hemtex häromdagen!!



Mitt lilla vattenpass kommer väl till PASS när projekt ska upp på väggar :)



Här skymtas en grankrans i plast från Ikea!





Hyllorna är uppe och ena hängaren!




"Fårskinnskudden" är ny och kommer också från Hemtex...





Jag är otroligt nöjd med resultatet... speciellt när jag STÅR i hallen och är mitt i "det" . Träden, bänken, hyllorna... det är en riktigt mysig känsla i hallen gemfört med innan...

Så här såg det ut för ett år sedan... då höll jag på att sätta upp hängarna på en tom vit & trist vägg!!



God Jul!!


Halluppdatering...

Igår la jag nog 11 timmar på att måla hallen!! MINST! Gav mig inte! Började måla på morgonen men bara björkstockarna tog 4 timmar. När jag blev nöjd med de vita stammarna så tog jag en LÅÅÅNG paus och började måla på kvällen igen när kidsen hade lagt sig... halv två på natten var jag klar! Det var såå roligt att hela tiden se träden växa fram så jag kunde inte sluta...

Picks!!!



Den tunna svarta linjen runt stammarna var rikigt otäcka att måla... fick "rensa" penseln hela tiden så färgen inte blev för tjock och klumpig... ja, ni förstår varför det tog så lång tid.... projektet hade MÅNGA tunna linjer!!






Nu imorse så satte jag in den nya bänken och det blev KANON! Bänken är lackad två gånger samt slipad en gång där i mellan för att den skulle bli LEN! Passar perfekt i gappet!





Nu har jag bara kvar att måla de nya hyllorna, sedan ska de upp med konsoller.... sen är det Wavens tur innan hallen är KLAR!!!

Nått i stil med detta som jag "photoshopat":



Blir lite kaka på kaka på bilden, men i mitt huvud blir det bra... så jag får väl lita på det :)

GO`LILLE JULAFTON!!!

KRAMAR


Hallen...

Idag fick jag tummarna loss och åkte iväg till Ikea & Bauhaus för lite saker till HALLPROJEKTET! Vi har haft skor huller om buller ALLDELLES för länge nu så julledigheten får gå till att fixa!!

På Ikea blev det en Vika Furulund bordsskiva som ska fungera som hallbänk, några hyllor och på Bauhaus lite lack & väggfärg, spackel, slippapper m.m! Sen var det hem och maskera samt måla väggen!

Jag ska försöka på mig att måla några björkar på väggen imorgon. Vi har 2.70 i takhöjd så det krävs att något händer på lilla hallväggen för att den ska bli spännande det ska bli mycket spännande imorgon om jag får till några björkar :)

Skissade några björkar på väggen men jag vet inte om de syns så bra för er...
Wavehängarna åkte ner...



En bordsskiva blir till bänk... använde 6 stycken kromade ben från Bauhaus!



Provsatte bänken och den passade perfekt!!



JAG!!



Nya lampan som jag fyndade på Ikeas FYND.



Lilla toan är upptagen ett bra tag framöver...



Imorgon är det alltså dags för björkar på frihand... scary!!

Barcelona dag 3

Här kommer lite bilder från den tredje dagen! Då var vi lite mer säkra på staden och fötterna hade vant sig vid de långa promenaderna! Gick ner 3 kilo på semestern trots all mat & dryck jag fick i mig - så promenader FRÅN morgon TILL kväll är alltså superbra om man vill gå ner i vikt :)

LÅNGPROMENAD till Zoo:et... tur att det var så fint väder för vi gick nog i 2 timmar för att ta oss dit! Barbie fick hänga mé!!





Finally - Zoo:et!!



Delfinuppvisning...





Vår son i sitt esse...




Vi var så hungriga efter allt gående till och på Zoo:et och när vi till slut skulle äta så blev vi ATTACKERADE av en påfågel. Alltså, verkligen attackerade. Vad vi ÄN gjorde så skulle den fram till oss och ta vår mat! Han fick tag på Nåmis korv och det slutade i ett KAOS av ketchup & gråt!!




Tvättlinorna fanns överallt... ser inte så rent ut, eller?!



Vi bodde väldigt nära Casa Mila, så vi tog rätt så många foton på det innan vi gick in dag 4!



Barcelona dag 2

Dag 2... vi startade dagen med att gå till Barrio gotico. Ett gammalt kvarter i centrum. Där sprang vi på en matmarknad! De hade olika ostar, korvar, the, choklad och en massa kakor! Riktigt mumsigt!




Enda gången vi var på Ramblas... tyckte inte alls det var lika spännande som de andra gatorna vi gick på! Vi tog några foton på "gatuartisterna" sedan gick vi neråt Barcelona Aquarium...




... fast först stannade vi och matade duvorna på Placa Catalunya!





Och så hann vi träffa tomten!



Nu är vi på väg till akvariet! Det var riktigt varmt denna dag, som svensk sommar!!




En endaste stor muskel... helt otroligt så mäktigt det var att titta på bläckfisken underifrån!



Tunneln var spännande!



Lite lek utanför akvariet!!



Favvostället - TXAPELA på Passeig de Gracia! Supergoda tapas! Speciellt de med vitlöksräkorna, bacon & svamp....



Min dotter fick inspiration från Akvariet och beställde in en bläckfisktapas...  jag smakade den INTE kan jag säga!!



Åååh, nu blev jag hungrig!!!

Adios amigas!!

Ängavallen

Idag hade vi jullunch på ÄNGAVALLEN och det var det bästa julbordet jag nånsin har ätit! Allt kändes så sunt och a la delikatess... de kör EKOLOGISKT på allt!

Menyn:

Laxromsgravad sill, vitlökssill, citrongrässill, branteviksill, ananassill, enbärssill, chilisill, currysill med äpple/majrova, senapssill, pestosill, saffranssill, löksill, granatäpplesill, sillsallad, gubbröra, tomatsill, kallrökt lax, inkokt lax, dillgravad lax, citron/ limemarinerad lax, Zivs fransk/skånska laxroulad, varmrökt lax, dill-& senapssås, sauce vert, pepparrotsvisp, regnbågsromsås, dillmajonnäs, cumberlandsås, remouladsås, rostbiff, bokspånsrökt, ryggfilé, gravad ryggfilé med madeira/apelsin, gravad kalvryggfilé med portvin, kallrökt kalvytterlår, pastrami, lammfiol, sprängd Sejerö-gås, sockersaltad julskinka, lättrökt julskinka, julleverkorv med russin, grov leverpastej, finmalen leverpastej, kokt tryfferad leverpastej, cognacspaté, grönpepparpaté, vitlökspaté, oxpaté med champinjoner/madeiravin, viltpaté, jordärtskockspannacotta, kokta grisfötter, saltrulle, pressylta, kallrökt grönpepparkorv, kallrökt salamikubbe, kallrökt cognacskorv, kallrökt vitlökskorv, potatisgratäng, Janssons frestelse, blodkorv med russin och bacon, julkorv, symfoni på fyra wurstar, köttbullar, prinskorvar, kanelkotlett, kardemummamarinerat, revbensspjäll, grönsaksomelett, två olika vegetariska rätter, rödkål, brunkål, rimmad oxbringa, ratatouille, grov senap, sötstark senap, apelsin & saffranssenap, fransk senap, mild senap, pickles, saltgurka, rödbetor, rårörda lingon, mimosasallad, rödbetssallad, waldorfsallad, kavring, vörtbröd, surt & grovt fullkornsbröd, kumminknäcke. ris à la Malta, saftsås, vaniljgrädde, hallonmylta, mandelmusslor, klenor, brownie, kransekage, finska pinnar, drömmar, chokladkaka, korintkaka, pepparkaka, hasselnöt/chokladkaka, mandelkaka, julkaka, knäck, ischoklad, chokladbollar, plommomnougat, aprikosnougat, nougatrulle, mintpraliner, marsipangrisar, jultryffel, pärontryffel, passionsfruktstryffel och fikonbullar.

Lite vybilder...





Mjuk pepparkak som var sååå god!



Välkomnande sång... stämningsfullt!




Nubbe...



Var så mätt så ostbrickan orkade jag inte smaka ens...





Deras hemsida www.angavallen.se

Snöööö i Skåne!

Så här såg det ut på vår framsida idag - riktigt juligt!!








Jag kom 1½ timme senare till jobb på grund av snön... skottade som en TOK sex imorse + lämnade kidsen på skola & dagis vilket också tog sin tid i snön... snacka om att man INTE är van vid snökaoset!!

Var det nån mer som kom för sent till jobb idag pga snön?

Hemma!

Då var man hemma från BARCELONA!! Vi kom hem igår... borta bra men hemma bäst :)
Resan har varit underbar! Vi har gjort allt som vi hade planerat och lite där till... vi har ätit massor av med TAPAS, glass och goda spanska delikatesser!

Visar lite foton från första dagen, sen blir det fler i dagarna! Ska sortera 900 foton... det lär bli en FOTOBOK snart!!



Jag läser kartan... muy importante!!



Vi (jag) hade sjukt svårt att välja vilka glassmaker jag skulle ha! ALLA såg sååå goda ut!!





Mojito är ju min favoritdrink så mojitoglassen slank snabbt ner!!


Kitty

En till rosa dröm... en gullig KITTY väska... perfekt till alla barnens dagiskläder som kånkas fram & tillbaka varenda dag!

Visst var den söt??! Hittade den på Netto!!


Rosa dröm

Ett tips till er som gillar ROSA & LILA smink - HM har rabatt på sina Isadoraögonskuggor - har dem sedan innan fast i andra nyanser... så idag blev det lite påfyllning!!

Som en rosa DRÖM!!




6 års kalas!

I helgen hade vi Zofias 6 års kalas och det var superroligt!! Vi hade ett DETEKTIVTEMA där tjejerna skulle finna den STULNA nyckeln, så det var massor av med uppdrag som skulle lösas innan de fann den! Bla a så ringde telefonen ett antal gånger under kvällen där den mystiske VILLE VESSLA kom med ledtrådar! Hehe... det var superkul att höra sambon spela Ville Vessla!!

Fotspår i hallen... de första hade vi satt utanför huset!



Internet är sååå BRA!!! Googlade mig fram på detektivkalas och hittade någon som hade gjort detektivlicenser med de inbjudna barnens foton och mustasch på grillpinnar!



Gröna härliga ballonger från Systrarna Grene!



Min specialité - MARÄNGSVISSTÅRTA!



Nyinköpt VAXDUK från Rusta!!



Mustaschkul!



Fusklapp!!



Bovarna!!



Nu har jag "bara" 2 kalas kvar i år!!!! Hektiskt med barn födda i december :)

Jul hos oss...

Ja, då var det dags igen att ta fram JULEN, min fyndjul!
Nya för i år... julkulor med textilblommor från Rusta!! Orkidén kommer också därifrån... den är i plast så denna ska KLARA sig hemma hos mig!!



En julpresent från min dotters gudmor! Så söt!!



Min BABUSCHKA kalender.. fick den till FYNDPRIS på Åhlens för några år sedan!! En lucka var kass så jag fick den för en femtiolapp om jag minns rätt! Jag var i sjunde hiimlen när jag fann den!!




Adventsljusstaken är fyndad på loppis för en TJUGA!! Julstjärnan är från Ica Maxi... julrean förra året :)



Virkad STJÄRNA som jag fyndade för några år sedan på Myrorna!!



En SNÖBOLLSLAMPA som jag INTE fyndat för snart 10 år sedan i Åre... slår man ut 900 kr på 10 år så blir den ju billig :) - håller än med andra ord!!



Julklappsinköpen är klara, plastgranen står i förrådet och väntar... så nu är det bara att SLAPPNA av!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...