Det var ett tag sedan

Det var ett tag sedan som jag bloggade och jag kommer nog tyvärr inte hinna/orka blogga lika mycket nu som jag har gjort innan. Vi har sååå mycket att göra, dels med att sälja det nuvarande huset och att bygga det andra. Det har varit minst sagt fullt upp och förmodligen kommer det vara så ett bra tag till....

Jag kommer så klart tillbaka med nya krafter och inspiration...

Just det, höll på att glömma - kikade på Mairos hemsida idag och de har kommit ut med en Fem myror är fler än fem elefanter kollektion.





Mairo har verkligen kommit igång med barntextilier - och visst gör dem fina prylar!?

Mio håller "barnkalas" i helgen!

Låter ju spännande. De har aldrig haft speciellt fina barnmöbler innan, men det kanske det är ändring på nu!


Citrus...

I helgen besökte jag DUKA. De har så mycket som man skulle vilja ha...
Jag har ju hela Höganässerien i citrus och vit och jag älskar den MEN nu så såg jag att citrus ska utgå. Fram till januari 2009 kan man kompletera den. Jag tror att det var fler färger, aqua om jag inte minns fel - också den är jättefin!

Då får man se till att köpa fler "citrusar" innan januari!!


Spännande

Igår var jag förbi i nya huset och kikade lite. Väggarna var uppe så jag kunde verkligen känna hur det kommer att bli. Om allt går som det ska, så flyttar vi om 3 månader!



Elkillarna småsnackar i köket :)



Vi har beställt spottar till köket...



Datorhörnan i vårt sovrum ser skrämmande ut, men det kommer bli bra...


Stranden...

I söndags åkte jag & tjejerna till stranden på kvällen!! Vi har sån LYX att bo nära havet, det tar nämligen bara 5 minuter med bil. I allafall, vi hade klätt upp oss till tänderna - vindjackor & gummistövlar. När vi kommer fram så är det vindstilla och jättevarmt, speciellt på bryggan. 2 mammor badade med sina barn från bryggan och där kom vi med hela höstpaketet. Det var bara att ta av sig och hoppa i... sista doppet för i år blev den 7 september!!

Öresundsbron i bakgrunden...









Fick med plumset!



Klassiskt foto...





Visst har stenen mun & ögon!!?


Eames på Blocket...

Jag vet att många gillar Eames stolarna & gärna skulle vilja äga en eller två... ja eller varför inte ett dussin!!

Just nu finns det en Blocketannons på 2 stycken turkosa stolar...

http://www.blocket.se/vi/18046750.htm?ca=23_11_s

Visst är den fin!



foto: blocket

Ett skepp kommer lastat...

Ja, snarare traktor men lastad det var den - med SMÅSTEN! Vi har äntligen fyllt vår "planterinsgrop" med småsten, det ser mer städat ut runt planteringslådorna & sandlådan!

Vilket jobb kan jag dessutom tillägga... jag var rätt så seg efteråt och darrig i hela kroppen. Min första "motion" på länge, typ :)



Min betongrörs hörna kunde vara lite finare, men jag har inte orkat piffa till den. Alla murgrönorna som var planterade i rören dog i sommarvärmen...





Barnens sandlåda är omringad av grodooor...



Den sista stenen är OMÖJLIG att få bort från gräsmattan...


Guld på Rusta...

Nu tar Rusta ut svängarna i badrummet...


Tvättkorg: 79 kr
Moppset: 79 kr

Solcell fjärilslampa till trädgården/balkongen... just nu 99 kr



Taklampa Blomsterhav... så fin - just nu 199 kr



Jag slutar aldrig förvåna mig över Rustas roliga produkter, det gäller bara att sålla i affären så kan man alltid fynda. Speciellt alla produkterna de har till städskrubben, alltid så fina & färgglada!

Oprah

Kollade lite på Aftonbladet om kvinnor över 50 + - där var en bild på Oprah i en verkligen superfin klänning som jag bara måste visa!! Visst är den fin!!?

Vart hittar man nått liknande?? Vill ha! Hihi, dock en kortare modell så man inte sopar gatan med den :)



Foto: AP

Ikea nyheter

I allafall för mig!

De har ÄNTLIGEN fått in andra ben till Beståmöblerna! Innan fanns det bara en plastig variant! Jag köpte ben på ett annat ställe just för att Ikea hade lite att välja på, men nu har de fått in en hel del nya varianter!



Tjohoo för "tryckbara" öppningsbeslag! Vi har inga handtag på vår Bestå tv möbel... vill inte ha för enkelhetens skull - men dessa ska jag genast inhandla!!!


Foto: Ikea

Ilva & Espresso House

Idag återupptogs fikande på Ilva/Espresso House. Sommaren är över och hösten är här. Höst = fika!! Chai Latte som vanligt... förr var det alltid Caffe Latte, men ett smakprov på min kompis Chai Latte räckte för att hamna i det träsket :)

Ni som fikar ofta på Espresso House och inte har deras rabattkort - skaffa det! Det lönar sig verkligen! Man får 10 % rabatt på det som man äter/dricker på stället och 20 % när man tar med!!



Efter fikan så blev det så klart en rundtur bland möblerna & pyntet!

Åh, denna stolen var sååå skön att sitta i. Men tyvärr, den hade inte överlevt länge hemma hos oss - avtorkbara stolar tack!



Denna kontorsstolen var också väldigt skön & snygg!



Ilva hakar också på plaststolar i härliga färger!



Enkel, men piffig!



Hihi... äntligen har dem ORISSA lampan på rea... kommer dock inte fynda då lamputtagen i huset är alla upptagna!



Härligt pynt i mina favvofärger!



Dessa krukorna är en av mina favoriter!



Mycket nytt på barnsidan!



Ja, det är mycket man vill ha på ILVA!!

Linnéträdgården är så fin!

Så här skulle jag lätt kunna ha det i min trädgård! Både när det gäller växterna och detaljerna!  Det ser så härligt ut med alla gångar och de olika inramningarna av väggar, spaljéer och småsten. Linnéträdgården finns i Göteborgs botaniska trädgård!

Har någon varit och besökt trädgården???







foto: www.odla.nu

Jag älskar sånt

Trevlig helg allihopa!!

http://www.youtube.com/watch?v=vQGEo2P8rnA&feature=related

Forest av italienska Robby och Francesca Cantarutti

Inte helt fel i rätt miljö. Den gröna är min favorit. Eftersom den görs i aluminium så kan man ha den både ute och inne. Jag hade kunnat tänka mig 8 stycken kring vårt vita trädgårdsbord, men då får jag ligga ute med 27 200 kr... hehe... och det har jag definitivt inte råd med. Men drömma lite kan man ju alltid göra!



foto: http://www.skonahem.com/aktuellt-utvalt/nyheter/2008/06/16/skogsliv-vid-poolen/

Mmmm... matmuffins!

Jag har kommit in i ett otroligt härligt matstim! Provar mig fram med olika recept varje vecka, de som blir goda åker ner i receptboken... Icas Buffétidning har alltid nått gott & enkelt. Hittar även en hel del på tastline.se - de har allt där!!

Har ni koll på några bra matbloggar, dela gärna med er isåfall :)

''''''

Till Nåmis 2 års kalas gjorde jag matmuffins med pizzafyllning (oliver, salami, rödlök, parmesanost, tomater). De är superbra till picknick, lätta att packa ner och de kladdar inte!! Rekommenderas att prova :)


Klart vi vill vinna denna!!

Mamamekko har tävling på vitdesign, det är bara att lämna kommentar så har du chans att vinna lampan!!



Bild lånad från Mamamekko!!

Tips!!

Jag har rensat lite bland mina gamla kläder - ni vet man har alltid något som man egentligen inte har någon nytta av och som man egentligen inte har plats att spara men man gör det ändå! Jag har oändligt många Depeche Mode t shirtar från alla min konserter och det är en del då jag såg dem när jag var 15 år första gången OCH dessutom ofta sett dem i både Göteborg och Köpenhamn!!! 

Jo, då är tipset att man kan sy om dem till barnen!!! Min äldsta dotter älskar verkligen sin tröja och vill ha den ofta just för att jag hade den som barn... som hon själv säger... dock var jag tonåring när jag köpte just denna!!! Jag kan även meddela att ni som kan något om Depeche Mode och vet vem Martin Gore är, så träffade jag honom på Ströget samma dag som min allra första konsert med dem (27 maj -93), han var hur härlig som helst, snackig och kramgo!!! Kan ni se mig då, en 15 åring som träffar typ sin musikgud... jag hade nada att säga mer än att jag älskar hans musik & texter!!



Zofia i Songs of faith and devotion t-shirt!



Nåmi i Exciter t-shirt!


Även jag är en sucker för VirrVarr!



Det blev några pärmar också... så klart!!! Jag hade också velat ha en musmatta i VirrVarr, men det finns tydligen inte!!! Kan VirrVarr tillverkarna se hit och uppfylla min önskan :)

Härligt ljusinsläpp

Igår hade vi visning & huset var i tipp topp, vädret var superhärligt så jag passade på att ta foton i huset medans solens strålar tittade in. Vi har lyxen att ha fönster från golv till tak, så ljuset letar sig verkligen in.

Storarumsvyer...




Det är sällan det är så här städat hos oss - jag njöt verkligen igår när jag kom hem efter visningen!



Maxens rum





Låt september bli en varm månad!!!!


Underbart väder, underbar helg!

Augustis sista dagar blev ju så härliga! Vi har haft sommar fredag till söndag! Kan inte bli bättre!
Igår var vi i parken och lekte med barnen och idag var vi på barnloppis. Sommarens sista tyvärr! Vi i Malmö har varit bortskämda med barnloppisar hela sommaren. Folkets Park arrangerar minst 5-6 loppisar under sommarmånaderna och det är verkligen fullpackat med mammor & pappor som säljer & fyndar! Superroligt!

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Parken

Nåmi sitter på samma bänk (brädorna är dock utbytta) som Zofia satt på när vi brukade besöka Pildammsparken. Notera att det fortfarande är samma plantering bakom bänken.



Zofia, 8 september 2005 ( då trodde jag aldrig att jag skulle ha 2 barn till :)


RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...