Idooooool...

Foton från i fredags - det var en helt FANTASTIK kväll!! Vi började kvällen med oxfilé och en potatiskaka, vin och trevligt sällskap i logen på Malmö Arena. När IDOL började så avnjöt vi en krämig pannacota med hallon - makalöst god!! Vilken lyx!!!



Pannacotan... vill ha receptet!!!!






I pausen sprang vi på RABIH - så vi haffade honom och tog kort!



Logen... så nice!!







Malmö Arena VIP!!



Tove - min FAVORIT!!



Glädjerus när Tove gick vidare!!


Äntligen...

Lagerhaus har fixat en ORDENTLIG hemsida...

www.lagerhaus.se


S som i stress...

S som i stress... mmm... det har varit och kommer vara stressiga dagar fram till jul och så vill JAG så mycket - always! Det är lite därför det blev en akut fondmålning i tjejernas rum i förrigår!!

Igår efter JOBB hade jag ett antal UPPDRAG innan jag skulle ta mig hem från jobbet för att snabbt äta och sen gå iväg på PEPPARKAKSBAK på förskolan!! Uppdragen igår var att köpa en jacka på NOA NOA till min kusin som bor i New York... de har inte den affären i USA och han ville köpa den till sin fru i julklapp... så jag halvsprang hela vägen från mitt jobb för att hinna köpa jackan (20 minuter i regn).... sen hinna ta bussen för att sen hinna ta mig till pepparkaksbaket - för att sen komma hem vid åtta, fota mig i jackan och maila bilden till min kusin!!! Klockan 23 ringer han och säger att jackan är perfekt så nu är det POSTA PAKET UPPDRAG imorgon... yes, en sak till avklarad!! Glömde nämna att det var värsta folksamlingen i stan för Idolerna var där... så klart när man har BRÅTTOM så är det OMÖJLIGT att ta sig fram! Hann se & höra Mariette sjunga nån sång i allafall innan jag kom igenom folket!!

Idag blev det JUNGLE PEAS målning i tjejernas rum med några S i bakgrunden. Mannen var och träna så jag målade dessa små små ärtorna med 3 halvtrötta barn och Ice Age i bakgrunden.... hade värsta skissen i huvudet innan jag började men hann bara med en del... resten får bli nästa lediga tid!!!

Imorgon är det S som i stress IGEN - men eftersom det handlar om IDOL LIVE så offrar jag mig :) En timme efter att jag har slutat jobb ska jag sitta i Idol Logen på Malmö Arena och äta en TRERÄTTERS MIDDAG!! Mumz... foton lär komma - dock inte på lördan för bär det av till skogen i ottan! Japp, ska SOVA över i en stuga med dottern och hennes strövargäng.... kommer hem söndag förmiddag! kommer en liten fotouppdatering från Idolkvällen... såååå, nu har jag fått SKRIVA av mig lite så här kommer lite JUNGLE PEAS in action!!






Så här blev det... nästa projekt ska bli cerisrosa JUNGLE PEAS på den vita väggen bredvid!!


Kunde inte...

Jag kunde inte hålla mig idag... så efter jobb blev det en tur till färghandeln för lite färg till tjejernas rum!
Det blev en CERISEROSA färg - så klart!!



Min dotter agerade fotograf!!







Första strykningen klar... hann med två stycken så nu är det i princip klart!



Om jag hinner så ska jag måla JUNGLE PEAS i vitt imorgon... det är pepparkaksbak på förskolan efter jobbet så jag får se i vilket skick jag är :)

JUNGLE PEAS i grönt från tjejernas gamla rum...




Nu väntar sängen!!!

Eko:- & Ecco

Igår åkte jag & min mamma på sista julklappsrundan - det blev Jättekul & Ekohallen & Ecco...
Hittade en hel del på Eko, bl a dessa "huslyktor"...



Köpte aldrig ljusslingan, men den var väldigt söt!



Mina svarta LJUSKONER - åh, de är superfina! Har haft nått liknande för några år sedan, fast inte så här stora!! När vi tände dem igår kväll så höjdes MYSSTÄMNINGEN till MAX!!



Moi... i mina nya ECCO-stövlar!! Har varit på jakt efter ett par fotriktiga skor ett BRA tag nu till vår Barcelonaresa där vi kommer att flera KILOMETER varenda dag och FINALLY, igår så hittade jag skorna de skor!! Så sköna!!!



Sån här är jag när jag köpt nått nytt - SKA DIREKT TESTAS/STÄLLAS FRAM :)





MysMaxat!



Lyktorna...




Det blev ett par krukor också... nu väntar jag på att mannen ska komma hem med orkidéer :)



Är det fler som shoppat i helgen?

Hemma...

Jag är fortfarande hemma, vab, med min son! Igår kväll åkte jag in med honom på barnakuten då han har oförklarlig feber + stora utslag över hela kroppen + ansiktet. För några dagar sedan fastnade han med fingret i sovrumsnyckelhålet så jag fick lite panik igår och trodde att han kanske hade fått en infektion eller förgiftning iom fläckarna på hela kroppen! Var hemma 22.25 igår... vi var HELT slut! Han hade ingen infektion med hög sänka och nässelutslag, så han fick pencillin! Skönt att det inte var nått allvarligt! Där fanns dock en liten pojke på akuten igår med SVININFLUENSAN, han hade fått ett eget rum... thank god!!

Så idag är det fortfarande mys/planering.... så det har varit mycket fram och tillbaka med sängplanering!

Först tänkte jag att jag gör egna sänggavlar av tyg, sen ville jag göra nått i spånskiva (har googlat som en tok) men nu (tror jag) har jag kommit på hur jag ska göra!!!

Jag har googlat fram måtten på MDF skivor och funderar nu på att sätta MDF på en hel vägg (3,5m) bakom tjejernas sängar, även "nattduksdelen"... Den ska målas i FLAMINGO Väggen bakom ska eventuellt målas i PISTILL

3 vita lackhyllor ska upp i mitten på den gula väggen!! Skåpet som jag makeovade härom månaden ska emellan sängarna!

Sen har jag en liten till idé om att lägga en ljusslinga/slang bakom MDF-en så det lyser upp lite!! Skivan ska gå ut lite från väggen med hjälp av reglar, så det blir ett perfekt utrymme för ljusslangen...

Skiss....


Är det någon som gjort nått liknande eller byggt nått annat av MDF?? Enkelt/svårt? Blir det snyggt att lacka MDF-en?


ODDA??? !!!

Planerar sonens rum och funderar lite över säng. Han är knappt 2 år men jag funderar redan på en "riktig" säng åt honom, en 90X200 och då har jag kollat på ODDA sängen från Ikea!!

Den är stor & hög och Maxens rum är inte så stort så jag är rädd för att den blir för "maffig" - är det någon här som har ODDAsängen?? För/nackdelar???

Det bästa med ODDAsängen är ju helt klart förvaringslådan/extrasängslådan... det kommer ju en dag då han också vill ha kompisar över natten!

Så, jag vill höra för & nackdelar :)



Har också kikat lite på ANTONIUS väggskena med hyllplan... den skulle funka bra i rummet! Har lite olika idéer om hur jag kan göra den mer personlig... litta färg & sånt! Får bli Ikea i nästa vecka för vidare planering.. måste klämma på allt innan jag bestämmer mig :)



 

Bilder från www.ikea.se


Idag är det förresten VAB igen . Maxen var uppe halva natten med hög feber och ville dricka hela tiden. Själv mår jag INTE så bra i heller efter sprutan, så det lär bli en ordentlig mysdag för oss båda!! Alvedon tack!!

Vaccination = KLAR!!

Vaccinationsdax - Marie kom och hämtade upp mig på jobb vid halv tre idag... vi hade samma tid, plats & dag för svininfluensasprutan - lucky us - så vi samåkte!!!



Vad hade man gjort utan ENIRO!!!!



Skyltat....



O ännu MER skyltat! Vi höll på att dö av skratt när vi såg denna... gick INTE att missa!!



Marie fotar som en tok medans jag sitter nervöst på stolen! Läkaren frågar om jag är nervös... jag sa - fast det var jag!!!



Nervöst skratt!



Sticket....



Det gjorde inte speciellt ont, men efteråt kändes armen TUNG!!



Maries tur... aj, aj, aj!!



Tack för denna gång!!



Ja, så nu är man lite mer skyddad mot influensan - känns skönt faktiskt! Nu har 3 av 5 i familjen tagit den! Vet någon när de andra minsta ska ta? Innan skulle de ju inte vaccinera barn under 3 år men nu ska dem tydligen! Vill vaccinera min lille kille innan vår Barcelonaresa!!

Är det flr 70-talister som varit med om samma sak idag??

Nya Ikea...

Idag kom suget efter NYA IKEA - igen! Japp, nya Ikea ligger bara en bit ifrån oss så jag bestämde mig för att ta cykeln dit. Så på med cykelkärran och in med kidsen... de älskar Ikeas nya "lekrum" Småland - det är helt fantastiskt, ett riktigt SAGOLAND!

Vägen till Ikea är spännande... hästar, sockerbetor & höbalar på åkern och pilträdsalléer överallt & nerförsbacke (dock inte lika roligt vägen hem)!!!




En kvart senare...



Finally...


Småland, Ikeas nya lekrum... vi fick vänta i en tjugo minuter för att få plats, det är otroligt många barn som vill dit medans föräldrarna shoppar loss och planerar!




Hehe... när barnen väl var inne och jag strosade runt på Ikea så hörde jag plötsligt mitt namn i högtalarna - jag skulle ta mig till Småland så fort som möjligt - fick smått panik, släppte allt och ville bara fram... hela Malmö med omnejd var där just idag så det tog EVIGHETER innan jag kom fram + att jag inte hittar så bra där ännu!! Zofia hade lite ont efter att ha trillat så jag tog ut båda sen bar det iväg till restaurangen för att äta KÖTTBULLAR - efter 35 minuter i kö var det äntligen VÅR tur att få mat!! Jag ska lägga ALDRIG MER SÖNDAGAR PÅ IKEA på minnet :) - alldelles för mycket folk!

De här vaserna är sååå fina! Köpte en annan mindre variant istället, till hyacinter men glömde fota!



En ny lampa till sonens rum... passar bra till nya gröna väggen!



Är det fler som var på Ikea idag!!?


VIPPNING på T-bone...

Igår var det FEST... min vännina Marie fick en VIP inbjudan från restaurang T-bone där hon fick ta med en vän - moi!!!

T-bone har funnits i Malmö sedan innan men finns nu i nya lokaler.... lokaler & lokaler - de finns i Corfitz Källare som har funnits sedan 1300 talet. Både danska och svenska kungar har gästat källaren och där satt VI igår och mumsade på ryggbiff, t-bone stekar, kycklingfilé, världens godaste potatisgratäng och gott vin...



Ankomna efter en galen taxifärd... taxichaffören körde i FULL fart hela tiden och gasade på i svängarna - satt med LÄTT ångest i baksätet!!!

Marie...


´
Vi fick ju äta hur MYCKET vi ville, så vi backade så klart på ryggbiffen - så otroligt mör & gooooo!

Jag i mitt ESSE!!



Vi fick ett antal DRINKBILJETTER också :)



Viktigt att tvätta händerna OFTA på offentliga ställen....



Så... nu från det GLAMORÖSA... storstädning och tvätt väntar :)

TapetRester

Igår kväll fick mitt gamla skåp en minimakeover med en tapetrest från min favorittapet... vi hade tapeten i vårt förra hus och jag saknar den sååå!!! Eventuellt ska vi tapetsera en vägg i nya huset med den också, men än så länge så får jag NÖJA mig med den på skåpet och på tjejernas omgjorda BYRÅ!!


Det är många som har frågat vad tapeten heter.... Jag tror den heter Definitive, den kommer i allafall från MIDBEC!!

Vabbelivabb...

Igår så ringde skolan och sa att min dotter hade ont i halsen, så det var bara att stänga av datorn på jobb och åka till skolan! Så idag är det VAB och tid för mys & pyssel... och lite fotografering :)

Lite piff från Maxens rum:

Förra månaden så FYNDADE jag nya blomstertråg på Lagerhaus. De var nersänkta till 150 kr från 250 kr men jag fick mina för 75 kr stycket... hängena som tillhörde var borta så kassören satte ner dem igen... många bäckar små!!

De passar perfekt till barnens rum - lagom barnsliga och i plåt om nu någon får för sig att välta ner dem!



Ny MYSLAMPA från Ikea


En egengjord ELEFANTWALLIE på skåpet!

Är det fler som vabbar idag? Jag vabbar jämt nu för tiden... känns som varje vecka, det är alltid någon som är sjuk här hemma!!

Pumpans sista vecka!

För några veckor sedan så fyndade jag denna PUMPAN på loppis... var först lite skeptisk men den var ett riktigt klipp! Inne i pumpan finns belysning så den har lyst upp framsidan hela HALLOWEEN... denna vecka åker den in i förrådet men kommer fram igen till nästa halloween!!




Hösttrött!!!

5.45 ringde klockan imorse... hääärligt med måndagsmornar!! Var helt slut och kände mig som en sliten trebarnsmor när jag kom fram till jobb!! Kikade lite på Aftonbladet på lunchen och fastnade för nån sida med Make up tips för de som känner sig trötta nu när mörkret fallit över oss - moi kände sig TRÄFFAD!!! Där fanns i allafall lite tips på färger och märken så efter jobbet blev det en tur på Ica Maxi för storhandling OCH sminkinköp!!

Det blev en ny rouge som är som ett hårt skum (ska bli mycket spännande att se om jag kan få rätt på den imorgon bitti) och en Pure Liquid Mineral Foundation! Rouget är rosa så det ska OCKSÅ bli mycket spännande...  får se om Aftonbladet får mig att se piggare ut imorgon eller om jag kommer att se ut som en SPACKLAD clown :)

Sen MÅSTE jag tillägga att Ica Maxi är kanon... de har både smink, leksaker och mat - allt man behöver här i livet :)



Linas matkasse...

För 2 veckor sedan fick vi vår första Linas matkasse hemlevererat innehållandes matvaror från Ica och 5 stycken middagsrecept! Imorgon ska vi få nästa leverans... de skickar ut "matkassarna" var 14:e dag så man har chans att laga "sitt eget" den ena veckan! Vi är mer än nöjda över första veckan... ett av recepten var PUMPASOPPA, något vi ALDRIG skulle ha lagat själva! Den var supergod!!!



Sjukt mycket mat!!!



Goda soppan....



Är det fler som har Linas matkasse eller nån annan leverans? Är ni nöjda?

Klistermärken...

Gissa om jag blev glad när min granne kom med klistermärken till mig.... o inte vilka klistermärken som helst!!!
Hon hittade dem i Köpenhamn!!!


Tillbaka men min kamera är...

Jag är tillbaka men min kamera är inte fixad än! Jag kokar.... För 4 veckor sedan, idag, så lämnade vi in den på Netonnet för att få den fungerande igen. Vi beskrev och visade felet på kameran... i tisdags kom kameran tillbaka, efter 23 dagar och gissa hur det första fotot blir - precis likadant som innan! Det visar sig att de inte alls har lagat den, bara finjusterat utan att gå i på djupet. Som sagt, jag kokar!!! Imorgon ska vi lämna in den IGEN!!! Snart är det juletidet, mina barns kalas och vår Barcelona resa... JAG VILL VERKLIGEN HA EN FUNGERANDE KAMERA!!!

Jag har i allafall fått låna min pappas kamera, så här kommer lite från veckorna som gått!

.............................

I torsdags åkte sambon iväg på SPA med jobbet så vad gör jag, jo jag MÅLAR en fondvägg i sonens rum med 3 nyfikna barn vid min sida :)!

Jag har funderat ett bra tag på att göra nått drastiskt i Maxens rum då det har varit så vitt & kalt! Sonens rum har varit sista prioriteten i huset sen vi flyttade in i januari! Nyöppnade Ikea finns ju runt husknuten nu för tiden så jag har varit där några gånger och fått massor av med inspiration... så när sambon åkte iväg passade jag på att beta av en del idéer!

Mina barn tyckte det var superhäftigt att måla, ena minuten var väggen vit och nästa grön!! Nu vill tjejerna måla sitt rum också... och jag tror jag vet vilken färg det blir :)

Före


Efter


När tid finnes så ska hyllor sättas upp... ett par vita från Ikea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...