Minus 700 kr...

Imorse när jag vaknade så kunde jag knappt röra mig - hade ont i ryggen, mellan skulderbladen o i armen. Japp, en nerv i kläm och superspänd... Allt grävande och bortforslande av jord & sten har satt sina spår! Så istället för att köpa lavendel för 700 kr så har jag fått lägga det på en kiropraktor. F-N! Ska dit igen imorgon då jag inte blev bra idag... är det inte typiskt!!!
& på fredag ska vi till Småland och Astrid Lindgrens Värld med ett stopp på Höganäsoutleten... hmmm... där hade jag lätt kunnat "fynda" för 700 kr också men ICKE!!! Så störigt, men man måste göra vad man måste för att bli bra!!!

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

När jag väl var hos kiropraktorn i stan så passade jag på att besöka en supermysig affär - Fideli & Konungen och unnade mig en liten groda!! Så söt, med en liten krona...Grodan kommer från Ludvig & co, de har en härlig produktkatalog som jag rekomenderar att kika i...

Jo, sen kom mina beställda fröer hem med posten idag... massor av med vallmos i svart, vitt, lila och ceriserosa - så najs. Jag har även beställt en svart och en vit akleja! Så fort vi kommer hem från Småland så ska jag plantera dem!!Dagens lampor...

Åkte förbi Netto idag och fyndade lampor... en savmplampa till tjejernas rum, den är supersöt. En rosa svamp på en grön fot och 2 solcellslampor. Har dock bara fotat den ena som är en rosa (så klart) boll! Den andra solcellslampan är som en sten med en lampa i... den ska ner i rabatten!39 kr... ett klaipp enligt mig!"Bollampan" är en poollampa men man kan så klart ha den till annat också! Det finns en liten ögla på toppen så jag funderar på att hänga upp den nånstans i trädgården vid senare tillfälle. Synd att man inte har ett träd, i så fall hade jag hängt upp ett antal så de hade fått dingla fritt mellan grenarna!

Dagens växtlista!!

Imorse tog jag med mig min äldsta dotter & PLÅNKAN till Vellingeblommor, för plånkan behövs verkligen när man ska köpa växter! 500 kr gick direkt och jag är långt ifrån klar!!! Jag fick med mig en härlig blandning i allafall och det är ju alltid nått!

Dagens växtlista:

Akleja "Black Barlow"
Stäppsalvia "Schneehügel"
Vallmo "Royal wedding"
Silkesnäva "Ballerina"
Månadssmultron

Plus så kom sambons moster förbi med ormbunkar, taklökar, murgrönor & timjan...

Vallmon är vit med svart pistill... vill ha massor av med vallmon - vet någon om de försökar sig snabbt?!

Trall... tralla laaaa!

När jag skissade på plattsättningen för framsidan av huset så ville jag ha små gångar i rabatten så att jag skulle kunna sköta den ordentligt. Hela planteringsytan är ju på mer än 20 kvadratmeter så det behövs verkligen nån form av gång in bland växterna. Min första tanke var att jag skulle fortsätta med samma plattor som på resten av ytan framför huset men när vi väl la dem så räckte dem inte till att göra nån gång... så jag har fått planera om hela gångsystemet.

Jag var inne på att bygga en trädäcksgång men det tar både tid och kostar... men så igår när jag kikade i Coop Forums Byggreklam så fann jag trall a la 50 x 50... HELT PERFEKT - samma mått som på betongplattorna! Så jag åkte dit och köpte 5 stycken... de är inte i lika bra kvalitet som om man hade byggt det själv men det duger. Så igår kväll innan regnet kom så satte jag på mig min jacka från 90 talet, kavlade upp ärmarna, satte på mig mina rosa FOPPASKOR och satte igång :) Jag hann sätta ner 3 stycken sen kom regnet... Det blev helt ok!!! Om några veckor ska jag antingen måla träet eller betsa det svart så jag får lite kontrast mot betongplattornat!!

På trallköpsrunda!!Samma storlek som plattorna :)

Efter att ha "vattenpassat" femtio gånger så hällde jag ner tvåfyra grusen runt plattorna för stabilitetens och fuktens skull. Hoppas verkligen att min konstruktion håller...Nästan klart... om vädret tillåter så ska jag förbereda för fler idag!Jag måste vänta tills träet torkar från impregneringen innan jag kan måla/betsa det, så det kommer vara så här ett tag till... jag hoppas bara att det blir lika bra till slut som på lilla bilden i huvudet!

Har någon av er svartbetsat eller laserat trä nån gång?

Plattsättning på baksidan...

Så här såg det ut när vi lade plattor på baksidan...
Vår tvåfyra grus är på plats...
Det jobbades hårt i regnet... hade de kommit helgen innan som de lovat så hade de jobbat i strålande sol!Klart!!
När det slutat regna så ska jag sätta ut två vilstolar och några krukor... så det blir lite hemtrevligt! Har dock inga fina växter i krukorna så det kanske blir en tur till en trädgårdsbutik också!

Längst ner så ska vi ha ett svart plank och massor av med växter!
Förresten, är det nån som vet vart man kan fynda växter, typ trädgårdssidor med sälj och köp forum?


Plattsättningen på framsidan...

På vår framsida har vi satt Nordforms 50 x 50 platta, även kallad femtiplattan... TUNG som bara den!
Vår rabattyta är lite mer än 20 kvadratmeter så det komer bli MÅNGA växter!!!

Första planteringen... Salvia, lavendel, en marktäckare med vita blommor och en anna vit sort som jag inte heller kan namnet på!Min sambo har kollat in blogg och överaskat med fler solcellslampor... jag fick en turkos också som ännu inte satts i jorden!
Imorgon ska jag plantera ormbunkar och sätta lök, blå iris!


Jobbat, snickrat, sovit, jobbat, snickrat...

Så äntligen finns det tid för uppdatering. Vi har gjort OTROLIGT mycket på fram- och baksidan den sista veckan och det har inte funnits någon datortid över huvudtaget! Jag har varit på jobb, kommit hem och lagat middag och sen så har sambon tagit över med barnen och jag har röjt i trädgården. Det har varit allt från att ta bort mängder av med jord till att få bort överbliven sättgrus i jorden dvs tråkigt trädgårdsjobb!! Min pappa har också ryckt in och hjälpt oss att snickra en stooor bänk!
Framför allt är vi äntligen klara med plattsättningen. De som skulle sätta plattorna till oss kom veckan därpå, dvs förra helgen och gjorde allt på 2 dagar!! Efter att plattorna har satts så har jag spenderat ca 10 timmar på att bara sopa ner stenmjöl i springorna... helt sjukt att det tog så lång tid men nu är det klart och det är sååå skönt! Och sååå fint :)

Lite bilder från veckan som gått!!

Här är en bild på staketet som vi byggde för några veckor sedan! Det går i samma stil som huset! Allt ska bli mörkgrått, det är byggherren som inte målat klart de sista plankorna på huset... Nu har vi bara 2 sidor kvar att sätta plank... pö om pöööö så blir det klart till slut!
Förra tisdan ringde jag till min pappa med en liten förfrågan om bygghjälp - jag hade nämligen en plan, en vision. Pappa kom och vi skissade och mätte, skissade om och mätte igen. Till slut kom vi fram till en massa och nästa dag så var det Byggmax som gällde.... min "lilla" idé var större än vad jag hade trott åtminstone i byggtänk men efter 3 dagar så stod idén klar -  en stor bänk över nästan hela trädäcket!

Jag är supernöjd... dessutom så har jag hjälpt till en hel del och bara det känns lite speciellt!

Här planerar vi höjden på bänken...Efter en tur på Byggmax så ser det ut så här... känns som om det inte finns någon ände...... men det finns det :)
Baksidan på bänken.Min fina spik med specieller "nithuvuden"....Klart på tre & en halv dag!4,25 meter bänk - suveränt när man är många!

Nu ska det inhandlas dynor ocxh lite lyktor... sedan ska den användas! Jag HOPPAS på sommar & sol i år!!!


Solcellslampa...

I fredags åkte jag snabbt förbi Plantagen innan stängninsdags och köpte solcellslampan som jag bloggade om häromdagen... den lyser kanon. Jag ska definitivt köpa fler, både lila och de turkosa!

En liten demonstration inne på toaletten :) där det är mörkt dagtid... den lilla lampan lyser upp hela väggen!
Är så nöjd så!! Längtar ännu mer tills jag har en rabatt så jag kan sätta ner denna bland blommorna!


Lite uppdatering... ...

Lite uppdatering... plattsättarna kom aldrig i helgen och det var sååå frustrerande. Min sambo var iväg hela helgen så jag var själv hemma med barnen och skulle fixa plattsättningen... ja, åtminstone guida plattsättarkillarna, men de kom ju aldrig. Från det att jag gick upp på morgonen till förmiddan så gick jag till fönstret och höll utkik efter dem... verkligen skitjobbigt när jag efter många timmar förstod att JAHA de kommer inte idag i heller. Hela helgen blev förstörd... när kidsen sov gick jag i allafall ut och målade vårt nya staket... kände att jag var tvungen att bli klar med något så då fick det bli staketet!  När mannan kom hem på söndagkvällen var han rätt så förvånad... ehh, inga plattor??!!

Nu har plattsättarna LOVAT att de ska komma imorgon och på lördag... jag hoppas verkligen det!

I allafall, nu medans jag är hemma med sonen så passar min pappa på att fixa en liten trappavsats från trädäcket och ut mot gräset... Förhoppningsvis är vi klara med det i helgen, sen kan vi börja koncentrera oss på att rulla ut gräs och börja med rabatterna! Bilder kommer så fort det är klart....

SOLCELLSLAMPA... Jag har funderat lite på utebelysning och har hittat en solcellslampa från Plantagen som verkar vara lite annorlunda. Är det någon som har erfarenhet av just denna eller vet andra som är bra?! 

Måste nästan svänga förbi Plantagen idag och kika på dem...Foto: www.plantagen.se


Mosaikbord...

Igår fick jag frågan om hur jag har gjort mina mosaikbord som jag har i trädgården så jag gick igenom mina gamla foton och hittade faktiskt några bilder från själva mosaikläggningen... så här kommer en kort beskrivning!

Först ska man så klart ha ett bord och mosaik. Jag har köpt glasmosaik från Panduro Hobby, finns i alla möjliga färger. Man behöver kakelfix för att fästa mosaiken och kakelfog för att foga den.

Innan man börjar kan det vara bra att ha lagt ut alla mosaikbitar i det mönster man vill ha, kan nämligen bli rätt så knepigt och kladdigt om man ångrar sig under arbetets gång. När man har fäst alla bitarna så ska det torka. Läs på kakelfixets paket om hur länge... jag tror det är ett dygn ungefär. Sedan fogar man och låter allt torka innan man putsar upp mosaiken - sedan är det klart!

Här är min mall innan jag tar bort allt och börjar fästa en och en med kakelfix.Here we go...Nästan klart...Nu är allt lagt och fogningen ska på. Hittade dock inga fogningsbilder...... men så här ser det ut när det är klart!Hängde ni med :) ??!


Lokevägen 8

Äntligen hemma huset är till salu... min favorit är betongbänkskivan i köket och det speciella kaklet!!!

Vad tycker ni?

www.hemnet.se Sök på Lidingö, Lokevägen 8!!!Bild från www.svenskfast.se

Jag letar efter inspirationsbilder...

Idag skulle våra plattor egentligen sättas men plattsättarna ringde imorse och sa att de kommer imorgon bitti istället - typiskt. Det är fint väder idag och jag har verkligen sett fram emot att se hur vår nya trädgård ska bli! Hoppas verkligen de kommer imorgon annars blir det ännu en veckas försening!

Jag har letat efter inspiration på nätet och kikat på foton från min gamla trädgård... så istället för att visa jordhögar från vår nuvarande så får ni se trädgården från vårt förrförra hus vi hade för 2 år sedan :)

Jag vill få till nått liknande i den nya trädgården och jag längtar tills allt piff kan tas fram. Än så länge har jag piffet i förrådet!

Och en liten bild på mig :)Håll tummarna för att plattsättarna ska komma imorgon...

Stjärnmagnolia...

Var på plantskolan igår och kikade efter plantor som jag vill ha i trädgården... har tänkt mig mest en massa smått, men så såg jag stjärnmagnolian... så fin! Funderar starkt på den... antingen framför huset eller i trädgården. Är det någon som har en stjärnmagnolia i sin trädgård? Några tips hur den ska skötas.. ska så klart googla på den, men det kan vara bra med så mycket info som möjligt från andra också!

Dålig bild... men här är den! Blommorna är faktiskt helt otroligt vackra...Jag kikade även på olika sorters gräs.. finns en oändlig massa! I min första trädgård hade jag pencil gras och var väldigt nöjd med den tills jag fick barn. Grässtråna blev lika vassa som nålar på topparna så jag fick klippa gräsplantorna med jämna mellanrum så man inte stack sig... även om det var fint så blir det nog inte det gräset igen, tyvärr!


Trädäcket blev klart i torsdags...

De som skulle bygga vårt trädäck kom redan klockan sju på morgonen med buller & bång. De lastade av brädorna och började arbeta direkt. Klockan 2 på dagen var de klara med grunden, sedan var det dags för brädorna. Måste säga att det såg riktigt härligt ut att titta på dem. Det samarbetade med allt. En spikade ner spikarna en liten bit efter en speciell bräda ( så det blev spikrakt :) ) och nästa person spikade ner spiken helt... och så var det hela tiden med allt. Klockan sju på kvällen var trädäcket klart! Det är sååå fint! I sista stund beställde vi en speciell spik som ser ut som silvernitar när de väl är inspikade i brädorna... det blev dyrare, men som snickaren sa så blir det en snygg effekt... Närbild på spiken kommer en annan dag för er som är intresserade :)

Här börjar i allafall trädäcksbygget... klockan sju på morgonen!Grunden i full gång...Spiken sattes efter brädor i en rak linje... så enkelt, men ack så imponerad jag var! Hade aldrig kommit på det själv...Sista brädan sätts på plats...Min lille kille var såå glad när han fick komma ut. Vi har haft lervälling i trädgården i 3 månader nu... Som förälder blir man så glad när allt börjar falla på plats för barnens skull. Nu ska vi bara sätta plattor, lägga gräs och bygga mer staket sen kan kidsen äntligen njuta av att ha en trädgård...Fasaden är inte färdig än. Vi ska få hela huset målat i mörkgrått... Hoppas verkligen att de inte kommer drippdroppa på vårt nya trädäck.. då kommer JAG bli TOKIG!Nu börjar det roliga - att piffa uteplasten :)

Förarbete...

För ett tag sedan hade vi ordnat så att vi skulle få hjälp att gräva ut jord i trädgården för att kunna bygga ett trädäck och lägga sten... Inget hände, ingen kom - på flera veckor kan jag tillägga! Så till slut började vi bygga ett staket staket så att något skulle hända i vår trädgård. Som ni vet så har vi köpt ett nytt hus och då finns det bara jord och mackadam runt huset...

Till slut så fick jag tag på killarna med grävmaskinen och bestämde att de skulle komma nu på onsdan till 100% för att gräva. Jag ringde också till dem som skulle bygga vårt trädäck och bestämde med dem att klockan sju på morgonen dagen därpå så skulle vår trädgård vara uppgrävd så de skulle kunna börja bygga direkt...

Så klart, när killen med grävmaskinen äntligen kommer på onsdan så säger han att eftersom det nu finns ett staket uppsatt så kommer han inte in hela vägen i trädgården och att han bara kan gräva upp halva arean... att vi måste skaffa en liten grävmaskin för ta resten av jorden... Där står jag redan uppstressad för att jag har varit hemma en hel dag med sjuka barn och sen vetskapen att brädor och hantverkare ska komma dagen därpå... HUR SKA JAG FÅ TAG PÅ EN GRÄVMASKIN PÅ NÅGRA MINUTER NU PÅ EFTERMIDDAN???? 

Kaos..

I alla fall, jag fick lämna kidsen där hemma och springa runt i vårt område och leta efter någon med grävmaskin... tack gode att det var så många som la plattor just denna dagen för till slut hittade jag en som hade en grävmaskin och han kom och fixade den sista jorden... hur kan man ha en sådan tur....
Onsdagen i bilder..Hit, men inte längre... grävmaskinen "fastnade" mellan huset och förrådet!
Min räddare med den lilla grävmaskinen!Så här såg det ut när allt var klart.. så rent och snyggt!

På kvällen stack jag iväg på Depeche Mode festen... det var behövligt efter dagens händelser... Programledaren från SÖDERLÄGE var där också... trädgårdstemat förföljde mig hela dagen :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...