Lampan...

Snart kopplas datorn ner då den ska FLYTTAS med resten i vårt hus. Ikväll ska jag städa nya huset inför flytten imorgon!!
Äntligen är denna dagen kommen!

Avslutar med foton på nya lampan!!! Jag är så nöjd med lampan, kunde inte sluta kika på den igår...

Jag vill gärna måla om foten, funderar på vit... vad tycker ni?



Trevlig helg!!!

"LAMPAN of THE LAMPOR" har inhandlats!!

Drömlampan har köpts idag för femtiokronor.... Älskar den! Den är från 70 talet och i mina färger - rosa, lila, grön i ett härligt mönster. Elen måste bytas ut innan den kan användas och jag kommer förmodligen spraymåla lampfoten vit då den är röd! Ah, den är såååå läcker. Hinner inte fota nu... flyttpackar det sista för imorgon får vi huset!!!

I love Blocket!!!!!!


Hollys

Sååå fin! Jag har sett den uppsatt hos Liten syster med turkosa detaljer i resten av rummet - jättefint! Är det någon mer som har tapeten uppsatt?



Den lila var också fin....



Foto: http://www.noahogvictoria.dk/

Googlade vidare på Hollys och hittade lite mer från dem, tallrik och koppar i melaminplast. Finns hos Modelmini!




Foto:  www.modelmini.se

Framkallning...

Går igenom våra foton, måste framkalla innan erbjudandet tar slut. Min sambo är jätteduktig på att ta lite mer artistiska foton (inte som jag på renovering & prylar :) och de ska vi givetvis framkalla! Vi bor i en liten by ute på landet och det finns så många vackra vyer som man kan föreviga, ja och familjen förstås!!



















Visst är det underbara bilder... det sista fotot är sockerbetor!

100 foton

Tips... Fujidirekt har ett erbjudande till den 31/1 där man kan framkalla 100 bilder för endast porto på 29 kr! Jag ska definitivt utnyttja erbjudandet... jag har nog 10.000 foton som behöver framkallas :)

www.fujidirekt.se/gratis


TePe i massor...

Tandborstarna går åt som smör här hemma.... vilken färg gillar du???
Jag gillar den rosa SÅKLART!



foto: husnr8

Närbild...



foto: www.tepe.com

Nya husbilder...

Igår kom vårt efterlängtade badkar. Jag hoppas verkligen att allt stämmer med storlekarna för det såg väldigt stort ut! Jag hann inte mäta det på plats och nu så har vi inte tillgång till nya huset mer förrän på fredag då vi köper det! Gulp, låt badkaret passa!!! Jag har mätt åtskilliga gånger, men ni vet... ibland kan man yra med tumstocken och hjärnan!

I allafall, vi beställde badkaret via www.bygghemma.se och det var verkligen bra. Frakten ingick + så var dem billigast med just det karet vi valde. Det skillde över 2000 kr om vi hade valt det på annat ställe! Rekomenderas!

Här är nya badrummet (exakt likadant som idag fast med större klinkers :)  och platsen där badkaret ska ståååå!



Plattorna kommer från Höganäs och heter Graal (klinkersen) och Aqua matt (väggen)!

Nya utsikten...





3 dagar kvar.... sen är det vårt!

Bokställ

Jag prenumererar på Blå elefants nyhetsmail. De har verkligen fina leksaker o kläder. Jag har dessutom lyxen att åka till den riktiga butiken då den ligger 20 minuter ifrån mig.

Idag kom tipset om detta söta bokställ från Zebra! Jag tycker dock det är lite för mycket (599 kr) för lite tyg och trä, är man händig så kan man säkert själv "snickra" ihop nått liknande med tyg man själv gillar eller som passar in i barnens rum! Jag ska i allafall fundera lite kring detta och kanske våga mig på en egen variant!!



Foto: www.blaelefant.se

Storstädning...

Igår var det storstädning i nya huset! Helt otroligt så mycket gegga arbetarna hade tagit in plus allt byggdamm. Det kommer ta flera år innan byggdammet lägger sig!
Tjejerna sprang omkring och busade i huset , de kände sig väldigt hemma då vi har ett exakt likadant hus i dag (trean, nu flyttar vi till fyran) och spanade in alla kökslådor och garderober... Lillebror gick mest omkring och rotade i flyttkartongerna!



Vi hann sätta upp rullgardinerna i ena rummet...



Idag ska vårt badkar levereras, hoppas det blir bra! Vi tog ett vanligt vitt Ifökar, ett likadant  som vi hade i vårt första hus. Det är lite större än standard, 1800x800... jag har saknat det stora badkaret så det känns bra att vi ska ha ett likadant igen!

Nya huset...

Idag får vi tillgång till nya huset... först ska jag ta lillkillen till Öppna förskolan så han kan leka av sig och bli trött, sedan ska jag städa huset när han sover... det gäller att planera :)

Jag har fjärilar i magen när jag tänker på att vi snart flyttar! Efter höstens 15 visningar så kändes det i stort sett omöjligt att sälja och flytta till drömhuset - men nu är vi här och idag får vi nycklarna!!!

Husbygget...



**********************************

Igår satt jag och planerade vår trädgård och framsida. Mest plattsättningen och vilka växter vi ska ha. Känns otroligt skönt att alla idéer börjar falla på plats, jag har bollat med sambon om de olika förslagen och vi börjar se en helhet.
Det kommer bli en prunkande framsida med lite rolig inslag för barnen...

Växtlistan so far:

Allium
Smultron
Vit, svart, blå iris
Salvia
Vit vallmo
Vit, lila krokus
Vitsippor
Ormbunke
Pensil gräs
Lavendel
Pioner
Klematis

Dessa är mina favoriter. I vårt första hus (hus ett av tre) hade vi dessa växterna, fast utspridda. I nästa hus så ska vi ha dem samlade, så det blir lite spännande höjder och en härlig mix av de olika färgerna!

Åh, jag längtar tills våren är här...


Idag fick jag ett...

Idag fick jag ett brev utan avsändare. Jag kände att det innehöll nått hårt och blev såklart väldigt nyfiken!
Innan jag fått av barnen overallerna och deras stövlar, vantar, mössor så tog det sååå lång tid innan jag öppnade det! I allafall, jag fann ett Babushka halsband och ett litet kort från min väninna (som by the way själv har gjort halsbandet)...åh, jag blev så glad. Jag ska ALLTID ha på mig det!!!

Visst är det fint!!!?


Bygglov!

Var det någon mer som såg programmet igår??
Jag tycker det är Sveriges bästa inredningsprogram... Mija Kinning inreder alltid stilrent, noga uttänkt och med smak...

Igår byggde hon en inglasad uteplats, ett trädäck och en pool... så fint!







Foto: www.tv4.se

My color

Ah, så fin! I vårt första hus så hade vi en fondvägg i denna färgen... så fin!
Jag har redan Margrethes 3 liters skål ( i ljusrosa) men denna vill jag också ha.

Urban Living har REA på dessa nu om någon annan vill passa på!!!


foto: www.urbanliving.se

Planerar projekt...

Söndagmorgon, mannen är och tävlar, kidsen är på rummet och leker, jag planerar! Datorn går varm och jag får fler och fler idéer. I och med att vi flyttar igen så kommer projekten automatiskt upp igen - nya färger på väggarna, nya tapeter, måla om och göra om!

I sovrummet så har vi den ljusa tapeten Blomma bakom datorhörnan, men i nästa hus ska vi endast ha målad vägg (ljus ljus grå) och jag funderar på att lacka datordelen i aubergine, även pärmskåpet bredvid, så det smälter ihop! Idag går allt i vitt vilket också är fint... men med aubergine blir det mer mysigt!

Mitt gamla skåp som jag köpte för nått år sedan vill jag "piffa" upp - det är redan jättefint, men det finns så många fina tapeter idag så jag blir lite sugen på att tapetsera inne i skåpet mellan de öppna hyllplanen... på så sätt "händer " det lite mer vid matbordsplatsen där det står. Får se om jag vågar...





Vi har beställt en extra lång vägg i hallen så att vi får en lite extra hörna för att sätta in en garderob. Är sugen på att tapetsera garderobsdörrarna också (mycket tapet här) för annars blir det för vitt där...

Är det någon som har tapetserat Ikeas Pax Ballstad dörrar?

Har ni bilder på ommålade möbler eller tapetserade möbler???  - hojta till med en länk :)

Trevlig helg...

Vi ska planera flytten ikväll och mysa framför tv:n. Imorgon tävlar sambon i rullstolsbasket, så jag och barnen ska upp tidigt för att följa med och heja... Vill passa på att önskar er en trevlig helg!!!!

Urban Living är punktliga och pålitliga!!! Allt i perfekt skick!

4 glas och 180 cm Wave!!


Ellos...

Har kikat lite i Ellos"butiken" på nätet. Jag har aldrig handlat där och vet inte om det är någon bra kvalitet ... ni som har handlat av dem - är ni nöjda?

Gillar lampan och hyllorna, kan tänka mig det i barnens rum. Är det någon som har beställt just detta från Ellos?




































Bild: www.ellos.se

Skåpet är himma!

Vi köpte skåpet igår och det var riktigt sött! Väldigt litet... får se vart jag ska ha det sen, antingen i barnens rum eller på toan om det kommer passa efter "den svarta make overn"!




Passar på att visa en julklapp som jag fick av Marie innan jag packar ner den... ugglan är så söt! Tack Marie!



Om 2 timmar

Om 2 timmar ska jag iväg och kika på detta skåpet... om jag köper det så funderar jag på att lacka det svart och ha det på toaletten. Vi har ritat om det nya badrummet så vi kommer få en stor tom yta och där vill jag ha det. Jag hade gärna kompletterat med fler Vedumskåp som vi redan har idag men de är alldelles för dyra. Så ett skåp för 50 blir perfekt. Funkar det inte i badrummet så får det säkert plats i förrådet!!

Vad tror ni, blir det bra i svart?!



bild: www.blocket.se

Så vill ha...

Tweed bag, väska med detaljer och tyg inspirerad av tweedkavajen, formgiven av Cia Eriksson. Finns på Designtorget! Pris: 995 kr

Ah, så fin.... men några hundra kronor över min maxgräns för en väska! Man kanske ska försöka sig på att sy en själv!?



bild: www.designtorget.se

Är det någon som har den??


Ilva slash Espresso House

Igår så fikade jag med min vännina på Espresso House (lyxade tilldet med en otroligt god cheesecake) och så klart blev det en liten promenix på Ilva. För er som inte vet så ligger Espresso House inne på Ilva så man har liksom inget val än att gå i affären efter fikan - vilket inte stör mig :)

De har fått otroligt mycket nytt och jag fastnade för de ceriserosa plaststolarna, de hade passat bra i vår trådgård mot vårt gråa hus - men inte för 780 kr styck.... så det får bli ett minne (foto) blott!



Jag fick med mig en bordstablett av pärlor i vit pärlemor. Jag har en redan i svart som jag gillar väldigt mycket... så en komplettering är ju ett måste :)



Sedan har de även fått in de populära plastkorgarna i färgerna vitt, grått & svart. Jag köpte ett antal sådana för några år sedan fast i trädgårdsaffärer... de var menade som lövtunnor eller åtminstone till trädgårdsarbete men de passar jättebra till hemmet också. Har dock bara sett dem i färgglada färger så jag blev glad åt Ilvas nya sobra plastkorgstil! De är superbra till förvaring av leksaker, pantflaskor etc vilket ni alla säkert redan vet... hurra för nya färger i allafall!



Skohylla på Rusta...

Nu är Wavarna beställda så nu är vi på jakt efter skohylla. Denna ser helt ok ut OCH den kostar bara 99 kr, finns på Rusta! Vill gärna ha en svart skohylla men tror bara att denna finns i vit.

Vet ni vart man kan hitta nått liknande fast i svart? Är det någon som har denna från Rusta? Är den bra, typ stabil!?



bild: www.rusta.se


Urban Living...

Vi ska beställa Wave hängaren till hallen så jag har googlat fram det billigaste priset på Urban Living - vet någon om de finns nån annanstans till bättre pris så får ni hojta till!

Ah, den blir bara finare och finare ju mer man ser på den! I vårt nuvarande hus så har vi inte haft någon bra lösning för att hänga upp kläderna och med 3 barn så har man RÄTT så många jackor som då har hamnat på golvet i hallen.... så nu får det bli hängare de smart och då känns ju Waven rätt så given med sina många "krokar"!

Ni som har den, är ni nöjda?



Urban Living har väldigt mycket som jag vill ha, bla detta durkslaget frå Joseph Joseph. Ett lätt ergonomiskt durkslag i plast som är lätt att hålla och använda. Handtaget fungerar som ett stöd så att det kan stå av sig själv - mycket praktiskt!!



Jag funderar även på att komplettera våra dricksglas... lika bra då jag aldrig kommer till skott när jag går i stan!


foto: www.urbanliving.se

Nu ska jag bara komma till skott och klicka hem det :)


Depeche Mode

Hittade en annons på blocket med Depeche Mode tavlor, en kille som handmålar dem. Depeche Mode är min religion, så det var lite kul att hitta annonsen...

Är det någon mer som ska de dem i sommar!!!!????



Bild: http://www.blocket.se/vi/19475688.htm?ca=23_11_s

Badkar

Idag ska vi gå och kolla på badkar. Vi vet fortfarande inte vilket vi vill ha. Först var vi inne på Gustavsbergs badkar med blommig front, men jag tycker inte om att man ser badkarunderdelen genom fronten. Vi ska kika på den idag och se hur den ser ut i verkligheten! Är det någon som har detta eller känner någon som har ett? Hur ser det ut i ett badrum?



Om 3 veckor så bor vi in nya huset. 21 dagar kvar... det ska bli så härligt. Vi har ändrat en del på inredningen gämfört med i detta huset, bla kaklet. Idag har vi stora vita plattor, men vi ska ha mindre i nästa hus...

Jag var aldrig riktigt nöjd med de stora plattorna till vårt lilla kök... så här blir skillnaden!



HEMTEX REA HEMTEX REA HEMTEX REA HEMTEX REA HEMTEX REA

För er som inte redan vet så har Hemtex rea... igen! Jag köpte handdukar till nya toaletten... lyllos mig som hittade handdukar i mina favvofärger :)











































Är det någon mer som har fyndat där?

En till tapet...

En till tapet från Ferm Living.



Den hade varit fin som fondvägg i sonens rum! Synd att de är så dyra, 649 kr rullen...



Denna är också fin. Myra från Sandberg - den kan man dessutom "fuska" med... det räcker med en overhead och måla direkt på väggen. Jag kan se dessa myror i några få förstorade rader! Är det någon som har den uppsatt?



Bilder: www.designonline.se

Fjärilar & trollsländor...

Jag har alltid haft en svaghet på både fjärilar & trollsländor, så gissa om jag blev glad när jag hittade denna. Det är Ferm Living som gör den... Väldigt fin! Är det någon som har sett den "live" på en vägg?



bild: www.designonline.se/

Flätad läder/moccakudde...

Fyndade lite på Hemtex på mellandagsrean... bl a denna kudden! Ena sidan är bomull och den andra sidan är flätad med läder och moccaband. Helt ok för 99 kr... den passar bra mot mina matstolar som har skinnsitsar!




Fler julklappar...

Den gröna skålen och Babushka blocket!!!
I nya blocket har pennan gått varm... nya planer till nya huset!!



Väggmålning...

Mmm.... fast ingen vi ska ha kvar :) Min dotter har fått för sig att testa nya pennorna som tomten kom med till jul. Detta är andra rummet som fått sig en väggmålning på kort tid. Härligt nu innan flytt! Tuuur att jag har kvar färg så man kan måla över alstret innan vi lämnar huset till nya ägarna!



Boven i dramat!


Förrådet...

Det har fixats och donats här under jul & nyår. Efter en massa sortering 5 stycken Sysav rundor så såg det ut så här... bara några få kartonger kvar!

Detta är bilder från vårt nuvarande förråd som vi bor i nu...





... det nya ser ut så här!!! Det är isolerat.
Vi har haft en snickare som har fixat vårt nya förråd nu i mellandagarna + hjälpt mig att sätta upp en garderob i förrådet. Vi ska ha minst 2 garderober till så att allt kommer upp från kartongerna. Ordning & reda :)





Till sommaren så ska vi spackla och måla väggarna... kul med måleriprojekt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...