Skiss...

Jag har haft MÅNGA funderingar angående slutfinishen på framsidan, mest kring bygget av "soptunnplanket". Det har börjat klarna lite och så fort vädret tillåter så ska jag ut och mäta för att se om det blir lika fint i verkligheten...

Jag har målat 6 stycken armeringsjärn i grått, de ska bli spaljéer åt lila klematisar. Är lite sugen på att bygga ett litet L plank i ena hörnan och ha spaljéerna precis framför - tror klematisen kommer synas bättre mot en ljusgrå yta. Sedan ska det planteras lavendel i massor, in mot grannarna. Just nu har vi en sandkant mellan oss - inte så fint!!



Jag har en idé om att måla vårt husnummer riktigt stort på soptunneplanket + att brevlådan ska upp där. Får se vad som får plats... måste hitta ett snyggt och enkelt typsnitt till husnumret!

I min lilla grushörna så ska jag ha en rund betongpall, måste dock gjuta en först :)



En helhetsbild... ser ni nått? Dålig skärpa! SÅ här ska det i allafall se ut om några månader!


Dagens loppisfynd!

Idag var det loppisdags igen... det är sååå härligt med loppissöndagar, man vet aldrig vad man hittar!

Träffade på min vännina på loppisen och hon tipsade mig om ett bord med en rosa kermikskål i min stil, så jag gick genast dit - tack Marie, det var MIN STIL!

Skålen med rosa blommor i...




En brosch och ett örhänge... det är alltid bra att ha till pyssel!




Velade hur länge som helst över detta PILETRÄD i svart smide och till slut fick det följa med hem! Å faktiskt blev det riktigt bra i sovrumsfönstret...



Det är lite SCARY över trädet!



Prutade ner mig till 15 kronor för den prickiga väskan... en bra "göra om väska"...



Vad tror ni, är MIDJEVÄSKA på väg tillbaka?? Funderar nämligen på att göra "nått" med den... kanske sy om den till en ryggsäck till dottern!!



Midjeväska??? *fniss* Känns lite för stor för det, får se vad det blir av den!!



Nya växter...

Jag köpte på mig tio stycken nya växter i fredags, fastnade för dem direkt när jag såg dem. De i affären (vilket jag kan tycka är konstigt) hade ingen information om dem alls, mer än att de var släkt med ormbunken. Så nu har jag köpt på mig jättefina växter men jag vet inte vad dem heter!!!

Är det någon som vet???





Skogen...

Imorse så åkte jag & barnen iväg till skogen... det var ett bra tag sedan vi var där så det blev väldigt lyckat!!! Vi såg sniglar (i massor), skalbaggar & grodor... när vi kom dit så ösregnade det men sedan kom SOLEN och PICKNICKEN kom fram. Vi hade faktiskt picknick på tre ställen då vi var där i lite mer än 3 timmar... 3 kilometer var en bit att gå... bakom varje krön hoppades jag att se parkeringen men icke!!! Men vi klarade det, alla gick och alla (förutom jag) somade sött i bilen hem!

Imorse när jag var och storhandlade på Ica Maxi så hittade jag dessa gummistövlarna på REA - endast 99 kr - helt perfekta till hösten och regnet som så ofta dyker upp!



Sååå fint!



Lilla grodan!



Skogssnigeln var lite läskig!




Picknick!



Aaaah, så fina!



Nästan framme vid parkeringen...



När vi kom fram till parkeringen så hade jag flera missade samtal (ingen täckning i skogen), det var mannen som berättade att han och min pappa meckade med min cykel... så snacka om att jag blev nyfiken och ville hem :)

De hade satt på en ny cykellampa, ny sadel, cykelstöd, nya fälgar (som jag MÅSTE måla om till rosa) och kedjeskydd.... så det var en najs surprise!



Knappar!

Såå fina knappar från Panduro Hobby... jag måste nog ta en sväng inom och handla lite. Är väldigt pysselsugen!!!

Visst är dem fina?! 40 stycken för 30 kr!!


Bild lånad från: www.pandurohobby.se

Ricotta & kronärtskocka!

I söndags när vi hade kalas för dottern så testade jag ett nytt RECEPT och jag måste säga att jag älskade pajen... Jag lagar alltid väldigt mycket från Ica´s Buffétidning, tycker oftast de har ENKLA och GODA recept... en perfekt kombination!

Mmm, bara jag läser "blanda ricottaost med grön pesto" så vattnas det i munnen på mig...





Här är receptet:

Ingredienser
Portioner: ger 8-10 bitar

GRUNDRECEPT
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
vatten

ÄGGSTANNING
5 ägg
5 mjölk
salt och peppar

FYLLNING - RICOTTA & KRONÄRTSKOCKA
1 ask körsbärstomater (250 g)
3/4 dl pinjenötter
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
10 skivor parmaskinka (ca 140 g)
1/2 kruka basilika
 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
GRUNDRECEPT:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 4-5 msk vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

FYLLNING - RICOTTA & KRONÄRTSKOCKA:
1. Skär körsbärstomater i hälften. Krama dem lätt så att lite av vätskan försvinner.
2. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna.
3. Häll av marinaden från Kronärtskockshjärtan och skär varje i 2-3 delar.
4. Blanda ricottaost med grön pesto, ägg och mjölk.
5. Fyll pajskalet med ricottablandningen. Fördela kronärtskockorna, pinjenötterna och tomaterna med snittytan upp på blandningen. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Toppa pajen med parmaskinka och blad från basilika.


Rosa detaljer......

Kommer ni ihåg mina fjärilar som målades rosa? Jag har äntligen hittat en plats åt dem här hemma ... nu sitter de på väggen vid matbordet!

Gillar mina ROSA fjärilar...





Lagt undan...

Idag blev det lite detaljer på en gammal tröja och ett hårband som jag blev tipsad om att göra!!!



Nu har jag lagt undan symaskinen, imorgon väntar jobb...

Nya kjolar till barnen...

Igår försökte jag mig på att sy kjolar till barnen. Man kan säga att jag passar på att sy medans jag vabbar. Min lilla sjukling sitter bredvid och tycker det är hur kul som helst, då o då äts det PIGGELINER för halsens skull... Imorgon blir det dock jobb igen då pencillinet har satt igång, så idag är sista pysseldagen - snacka om att man vänjer sig fort av att vara hemma o pyssla :) Man kanske ska byta jobb??! Vet att man kan jobba som pysslare på Panduro, kanske skulle vara något för mig :)

Kjol #1





Gummibandet från ett par gamla strumpebyxor ska bli kjolens nya midjegummi!



En liten detalj på ett par avklippta strumpebyxor...



Resultatet!




Jag fick sy en likadan detalj på äldsta dottern strumpebyxor... lika ska vara lika :)



Kjol #2

Jag har mixat lite olika tyger här som ni kan se. Svamptyget är från Stoff & stil, det rosa är ett Myrornatyg och Babuschkan är från Stoff & stil... blev en charmig liten MIX!



En till liten gumma klämdes in på slutet.. ser ni den?



Klart!



Har ni tips vad man mer kan sy, ENKLA saker tack *fniss*!? Har mer tyg kvar & mer TID idag... är inne i en kreativ period nu!

Halsfluss & pyssel...

Min dotter har haft ont i halsen ett tag nu, så imorse bokade vi in oss på vårdcentralen! Det visade sig vara halsfluss, så nu är det mycket vilande & piggeliner som gäller. Efter att vi hade varit på vårdcentralen så svängde vi snabbt förbi Stoff & stil och köpte lite tyger... det blev en sådan dag idag - pysseldag!

Efter den långa cykelturen igår så fick jag en idé om att sy en sitt&ryggdyna till barnens cykelstol... den blev kanon! Använde mig utav en babykudde för att sy ryggen och stoppet från en Ikeakudde vi köpte för ett tag sedan... Nu på kvällen tog jag en liten provtur med sonen... he liked!!!




TEST 1 - sittdelen...



TEST 2 - Ryggen...



Sydde ihop båda delarna plus att jag sydde fast ett band för att kunna knyta dynan till stolen...



När jag ändå var på G så sydde jag en ett nytt kuddfodral till soffan...






Med andra ord - idag var det en härlig pysseldag!!!!

Cykeln till stranden...

Igår efter familjekalaset kände vi att vi verkligen behövde röra oss... det blev alldeles för mycket mat & tårta! Så sambon tog minstingen i knäet, jag tog tvåan på cykeln och vår största cyklade själv. Vi hade tänkt oss en liten tur i byn men så fick vi syn på havet och vågade på oss en 12 km lång cykeltur... Det var superhärligt! Varmt, vindstilla och lugnt bland åkrarna! Efter en och halv timmes cykeltur var vi framme och kunde pusta ut lite på stranden...



Jag & mina älsklingar!









MEN när vi skulle hem så INSÅG vi plötsligt att det var LÅNGT hem... alla var trötta... efter många suckar, lite irritation så var vi hemma runt 20.30...  No more, säger jag... 3 och en halvtimme är lite väl för länge för en småbarnsfamilj. I allafall, alla fick sig ett varmt bad när vi kom hem och varmt te, sen sussade vi gott... 

Kan ni gissa vilket projekt jag högg tag i efter cykelturen igår????
En DYNA (med Babuschkatyg) till barncykelstolen... där var en hel del protester från den igår!!! Bilder kommer sen....

Ikeapennan...

Kommer ni ihåg mitt inlägg om den nergrävda SKATTEN för några månader sedan?? Igår hade familjen ett litet äventyr (kommer i nästa inlägg) och hamnade i Klagshamn... där hade jag & barnen gömt en Ikeapenna mitt under vintern och som vi letade upp igår! Vi fick inte ut pennan ur trädet, det har verkligen fastnat vilket i och för sig bara gör det lite roligare för då kan pennan vara kvar ett tag till.... bra hållbarhet på Kamprads pennor :)






Barnkalas...

Idag har vi firat dotterns 3 års dag och sicket UNDERBART väder vi fick! Igår hade vi ösregn så jag var i valet & kvalet imorse om jag skulle sätta upp ballongerna i trädgården, men sen kom solen och det blev en riktigt bra sommardag!

Lite piff i trädgården




Jag tyckte det blev superfint med ballongerna, hade kunnat tänka mig ha dem hängandes där för alltid... Kanske man ska ha ett VIMPELPROJEKT och sätta ut sådana istället. Det hade nog också kunnat bli mysigt om inte mer hållbart än ballongerna :)




Tuut tuut...




Snittarna blev en succé!



Tårtan... mmm den goda tårtan! Marängsvissbomb...



Det tråkiga är att vårt batteri till kameran la av precis innan jag skulle bära ut tårtan och Nåmi skulle blåsa ut ljusen... men det var fler som hade kameror med sig så nu väntar jag på fotoleverans :) via mail!.



Imorgon väntar vuxen kalaset och mer SOCKER!

Depeche Mode...

Jaaaaaaaaaaaaaa.... då har man bokat upp sig på två nya religiösa upplevelser. I januari ska jag se Depeche Mode i både Malmö & Göteborg!!!

Vilken härlig start på helgen!!!! Fler fanatiker???!
























Från första spadtaget...

Från första spadtaget till nu! Åh, jag har lovat en del besökare på bloggen att jag skulle visa en skiss över min trädgård, men har helt enkelt inte kunnat skissa ner nått fint och därför aldrig visat HELA min framsida! Men igår när det var en sån fin kväll så tog jag några helhetsbilder så ni får se hur allt hänger ihop! Jag har visat rätt så många bilder från just framsidan men mest från olika vinklar - så håll i er, här kommer sommarens arbete...
















Så här ser det ut nu... nästan allt har blommat över men man anar lite lila nyanser här och där! Salvian har blivit klippt en gång så de håller på att komma igång igen sedan så är det lökarna som ska komma upp! Ska verkligen satsa på många lökar i år så jag har blomning året runt!



Det var alles... mina idéer, mina växter, mina skisser, allt är på plats - puh!

Barnstolen är på plats!

Idag kom barnstolen på plats! Äntligen! Jag har målat cykeln i perioder och sen så har den fått torka ett bra tag för att färgen skulle härda... men så idag var cykeln äntligen redo för lite atiraljer!



Första körningen... gissa om sonen ÄLSKADE det!!!





Så nice... älskar min rosa cykel!


Lökdags...

Igår kväll planterade jag ut några läkar, 45 LILA krokusar, 6 SVARTA tulpaner och 30 LILABLÅ muscari! Och det ska bli många fler! Nån dag när jag har tid över så ska jag försöka hitta gamla foton från vårt första hus. Där planterade jag massor av med tulpaner fast bara i 3 färger - svart, vitt och cerise! Det var så fint! I vårt nya ska jag ha nått liknande fast ännu ännu mer :)



Nu är det jobb! Vi hörs!!

Första dagen på jobbet...

Första dagen på jobbet var igår.. klockan ringde klockan 06.00!! Det var sex veckor sedan jag gick upp så tidigt, så gissa om jag var TRÖTT!! I allafall... det första jag får när jag kommer till jobbet är ett paket servetter med babuschkatryck!!! Gissa om jag blev GLAD ... så gulligt av min arbetskamrat!!

Eftersom jag har dille på de små gummorna, skulle ni vilja HOJTA till om ni ser produkter med dem? Det kan vara allt möjligt, typ tyg, väskor, kläder, presentpapper... de dyker nämligen upp på fler o fler ställen nu för tiden!


Se upp för snigeln!!

Ja, då var det DAGS att AVSLÖJA Traderavinsten och de flesta hade ju gissat rätt - det var en snigel, en stooor snigel på ca 15x8cm - så fin! Snäckan går att öppna, så jag funderar på att ha några smycken i den!



Kanske mina KUMKUM ringar får bo hos snigeln...


B som i Babuschka...

Var på stan i torsdags, hade bokat in en ansiktsbehandling & en runda på stan! En riktig LYXDAG får man säga... I allafall, blev hur lycklig som helst när jag hittade dessa SUPERFINA bagsen och askarna, så jag köpte en hel bibba! Me LAJK!!

Vad tycker ni, visst är dem fina!?





Gamla kläder...

Fick ett ryck här om dagen och tog fram symaskinen! Jag hade rensat barnens garderober och hade svårt att göra mig av med en del kläder som har varit favoritkläder. Bl a ett par jeans som var helt för korta för ena dottern...



Det fick bli en make over på dem, så jag tog ett annat favoritplagg (en kofta där dragkedjan gått i sönder) och klippte & sydde & mätte & sydde igen... Det slutade med att jeansen fick muddar på benen och på så sätt blev de längre och funkar ett bra tag till.





När jag ändå var på G så sydde jag ett hjärta på en matchande tröja...





Nu känner man att hösten är på väg... Tog en runda på stan igår och köpte höstkläder till kidsen! När jag kom hem så rensade jag bort de flesta av deras sommarplagg, känns skönt med en fräsch garderob nu när skola och dagis börjar på måndag!
Jag köpte en hel del kläder på Lindex, de hade fått in en massa nytt med bl a BABUSHKOR - köpte allt i det :) så klart!
Funderar också på att sy om fler kläder till kidsen... det var riktigt roligt!

Fler som känner att sommaren är på väg bort?!


Jag är så glad...

Vann en sak på Tradera för några dagar sedan... en sak precis i min stil!!! Har inte fått den än så det får bli en bild från Tradera!

Sneak peak... kan ni gissa vad det är??!


Plåtallium...

För några veckor sedan köpte min sambo 2 stycken alliumar i plåt - en stor och en liten. Verkligen superfina! Tyvärr började de rosta efter en tid utomhus... jag gillade ju den här mörka plåten som de var i från början! Så igår när jag målade om cykeln så fick plåtblommorna sig en egen omgång färg...

Första penslingen på rosten...



Klara! Nu när de är rosa & vita så smälter de in bättre...



Målning pågår...

Idag har det målats rejält... kommer ni ihåg min fina mormorscykel som jag vann på Tradera, den med de HÄRLIGA färgerna... (den var ju inte så härlig) så idag fick den äntligen bli ceriserosa - min favorit färg!





En liten idé jag fick mitt i allt... klistrade lite fjärilar och hjärtan innan målning... kan bli fint när färgen har torkat och jag tar bort klistermärkena, kan också bli fiasko!







Imorgon tar jag pakethållaren och sedan är den klar! Har fått en barnsadel från en vännina i grönturkos... den ska på sedan är det lite piff som cykelkorg, lampor, reflexer och ett cykelstöd!!

Österlen...

Då är man tillbaka efter 5 dagar på Österlen! Japp, vi fick ett ryck måndag morgon och bokade en skånelänga med ett par vänner och det var ett MYCKET smart drag då vi hade GULDVÄDER alla dagarna! Det var helt otroligt att sommaren kom just dessa dagarna... vi har gjort massor tack vare det! Långa morgonpromenader på landet, grillat, suttit uppe på kvällarna, besökt Tosselilla och bara njutit av sommaren!

Lite bilder från vårt boende...
De som hade boendet snickrade ihop en ramp åt oss när de hörde att vi hade rullstol i familjen... så snällt!




En gammal tandläkarstol i hallen...





När vi kom fram till skånelängan och såg den stora båten på tomten tappade vi nästa hakan - en piratbåt i trädgården... våra barn ÄLSKADE att leka i den! Vilken idé!








Runt knuten på skånelängan bodde kossorna & hästarna...







En kväll när vi satt ute så hörde vi värsta maskinen... det var bonden som plöjde! Det var helt fantstiskt att vara så nära när han arbetade och lite skrämmande får jag medge...





Inte nog med att det fanns lite allt möjligt härligt i trädgården (som den stora piratbåten) så fanns där även en gammal bil från 1961!!




Jag på Tosselilla...



Så klart hann vi också med några loppisrundor... här bodde en gammal tant... hon hade 3 stycken husvagnar på sin tomt med loppissaker. När vi tutade kom hon ut :) Stadsborna (vi) tyckte det var hur roligt som helst med tuuutskylten!



Fniss... det blev en tur till Bo Olsson i Tomelilla också... fyndade lite smått o gott... bl a solcellslampor som kommer i ett annat inlägg!

Grattis Anna!!

Grattis!!

Vinnare av gummivasen från Design online blev Anna!!

Grattis!!

Jag är med i en tävling...

Jag är med i en tävling och vill VERKLIGEN vinna denna gulliga rosa bloggdatorn från Shopping and fashion!!!



Håll tummarna!!

Prinsesskrona & pärlor...

Igår var jag på loppis och fyndade smycken! Det blev ett armband, en ring som ser ut som en prinsesskrona och två fjärilar med strass...



Armbandet tog min dotter direkt, fjärilarna använde jag till betonggjutningen igår och
prinsesskronan ska jag måla om (är inte så förtjust i "guld") och försöka göra nått roligt med den!



Så det var en BRA loppisdag igår!

32 år idag...



Ja, då fyller man år idag... trettiotvå!

På morgonen så blev det stor frukost o paket... Blomsterkrokar som vi ska ha i hallen och så fick jag 2 torktumlebollar :) fniss...
Lite senare på dagen när sambon slängde soporna så kom han in med ett STORT paket som han hade gömt inne hos min vännina.. som bara bor två hus ifrån :)

Det var en CERISEROSA dammsugare... jag har nämnt handdammsugare ett ANTAL gånger då barnens mat och grus har varit spritt i huset - så gissa om jag blev GLAD... !?

Första dammsugningen...



Mina blomsterkrokar...



Från min väninna fick jag den här FINA fjärilsolcellslampan... så fin!





I allafall... idag har vi haft vänner på besök och eftersom jag fyllde år så fick jag bestämma dagen. Så alla tjejerna (trötta mammor) som kom stannade hemma med mig och gjöt i betong medans papporna fick ta barnen & picknickkorgen till lekpatsen... en lysande plan med andra ord :)

Min skål... blev så inspirerad av H i onsdags när vi gjöt, så det fick bli en likadan för mig med! Längtar tills betongen har härdat så jag kan få ta in skålen i huset!



Min kreation från onsdagsgjutningen är klar...





Må väl!

Ceriserosa lack...

Min ceriserosa lack är INHANDLAD!
Var tvungen att testlacka igår kväll för som vanligt har jag svårt att hålla mig... kan liksom inte sitta still en fredagkväll, utan det är FÖRRÅDET som gäller :)



Några av mina redan sprayade vita fjärilar blev rosa igår kväll... ska snart in i förrådet och se om de har torkat, sen ska de upp på väggen nånstans i huset... ja, om de blev bra förstås :)



Sedan är det dags för min CYKEL att bli ROSA!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...