Strandpromenad!

Vår älsklingstrand i Klagshamn. Hit kommer jag & barnen ofta, men endast på våren, sommaren och hösten. Vi har aldrig varit här på vintern tills igår morse. Direkt efter frukosten satte vi oss i bilen (endast lyxiga 7 minuter ifrån oss) och åkte iväg till stranden!
Det var verkligen härligt! Vi hittade en massa kaninspår som vi följde efter och vi grävde ner en skatt. Nu ska bara jag hålla mitt löfte om att vi ska gräva upp vår lilla skatt på sommaren. Har memorerarat vår lilla gömma, så det ska bli spännande i sommar och se om vi kan få fram vår lilla Ikeapenna som vi gömde så väl!

Fiskehamnen låg stilla. De hade semester denna veckan.... otrolig häftig upplevelse att se alla småbåtarna fastfrusna i isen. Väldigt avkopplande promenad...Idag har snön börjar smälta, så det var nog i sista stunden vi hann uppleva en vinterstrand för i år!
Är det fler som är bortskämda med stränder nära bostaden?

Jag har börjat...

Jag har börjat gå på loppisar igen, efter husvisningar, försäljning och flytt har jag ÄNTLIGEN fått tid för mitt stora intresse... fynda på loppisar! Har dock inte hittat något på de senaste loppisrundorna men i flyttlasset kom två salt & pepparkar fram. Köpte dem i somras men har aldrig använt dem. Vet inte riktigt om de är salt & pepparkar, men de passar väldigt bra till mitt kök så det får de bli!


Efterrätt!

I torsdags lyxade vi till det här hemma... mums för denna efterrätten... en klassiker hemma hos oss!

Recept för den som vill prova själv:Våra gäster som kom på besök gillade den skarpt! Fick även en söt liten groda från dem i inflyttningspresent! Tack R & A, den är så söt!!

Makover...

Det gamla skåpet som jag köpte för några veckor sedan fick sig ett lyft, ett turkost lyft! Ja, det är lika bra att fortsätta rolla när färgen är i ruljans. Skåpen i sonens rum är redan klara, men jag har lite kvar att måla i hans rum innan bilder visas!

Visst blev det ett härligt lyft på lilla skåpet!!?

Före...efter...Lite hemmapyssel till blomkrukan i tjejernas rum!Rummet går i vitt, rosa & svart så då är det fick bli de färgerna i nya blompinnen :)

Våren är här...

Åtminstone inomhus, ue är det snökaos! De lila krokusarna är min favorit... har dem i massor här hemma! Ena dagen är de gröna, sedan ploppar dem upp en efter en och matchar resten av inredningen :)En liten tillbakablick på veckan...

En liten tillbakablick på veckan som gått!

Det har varit en hel del fixande från min sida när banrnen har varit på förskolan och mannen på jobb! Ja och därimellan så har halva familjen också varit sjuk... jag har PENDLAT fram och tillbaks till Ikea (den första gången åkte jag dit utan väskan med plånkan) och inhandlat en hel del skåp och luckor, småsaker, skohyllor, möbeltassar m.m. Paxskåpet som vi skulle ha håller på att säljas ut och när lagret är slut så tar allt slut. Så det är väl där de flesta panikköpen gjordes... Men ack vad bra det har blivit! Man kan lätt säga att flytta är en liten nystart, även om det är andra gången på 13 månader!

Wavehängaren är på plats, i allafall den ena längan. Jag är fortfarande osäker på vilken höjd jag ska ha den andra längan - därav papperswaven på väggen!
Skohyllan från Ikea i samma svarta lack som klädhängarna!Mina toahängareprojekt... ej klara än då mina hjäpredor har velat hjälpa för mycket :)
En av mina hjälpredor...En av mina 4 rundor på Ikea.... alltid är nått slut eller så glömmer man nått man skulle ha köpt!Hampenmattan är ny... som sagt, vi har haft sjuklingar här hemma och den gamla mattan kräktes ner så det var bara att planera in en ny!

Har kikat på mattan några gånger på Ikea men när jag såg den hos min vännina så blev det självklart att den även skulle finnas hemma hos oss. SÅ HÄRLIG grön färg... och mysig att sitta och leka på!

Mmm... nya svarta lådorna måste ju testas! Ikea har verkligen mycket förvaringsboxar i alla möjliga former och storlekar - aj lajk!

Det blev en rosa halv hundkrok också, till alla lekkläderna i tjejernas rum! Roffade åt mig den sista :)


Skåpen från Ikea har monterats upp, luckorna har kommit på plats och återigen tagits ner då den TURKOSA IDÈN kom... imorse lackade jag första rundan, om 16 timmar får man måla över och sedan, sedan  är skåpen äntligen klara! Tur att jag fortfarande är föräldraledig så jag kan förverkliga mina idéer :)

Visst blev det en stooor skillnad???!!

Hej hopp nu ska jag ta mig en kaffe i kopp!

Stoff & Stil

Stoff & Stil har kommit ut med sin nya katalog och fär finns otroligt mycket inspiration, bla stora bokstäver som man kan sy för att ha som dekortation!

Kika här: http://ipaper.ipapercms.dk/stofogstil/Sverige/2009/boligfor2009/

Jag ska göra en sänggavel till min äldsta dotter och funderar på detta tyget, det är så fint!! Ni måste kolla in katalogen, som sagt där finns otroligt mycket fint!


Flytten....

Ja, flytten är över. Nu återstår det att sätta allt på plats! Jag har haft borrmaskin och skruvmejsel i mina händer från morgon till kväll sen i lördags och verktygslådan öppnas och stängs hela tiden... mmm... varvat med att ge barnen mat och byta blöjor, torka spyor (första natten hade sonen magont och kräktes och min mellersta kräktes dagen därpå, flera gånger kan jag tillägga) så är jag HANDYWOMAN! Idag ska jag sätta upp Wavehängarna i hallen och slutstäda det gamla huset... sen är det mesta klart!

Summa sumarom (eller vad man säger) så är vi väldigt nöjda med nya huset! Det är så ljust och stort jämfört med vårt andra (som var precis likadant fast mindre)!

Här kommer foton från städningen av nya huset, varvat med pizzaätning!Lampan är uppsatt och barnens puffar är på plats!En samling tavlor!Garderobsmeck... och det är inte klart än! Har flera lådor till som måste upp! PUH!Nä, nu är det dags att borra!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...