Stjärnmagnolia...

Var på plantskolan igår och kikade efter plantor som jag vill ha i trädgården... har tänkt mig mest en massa smått, men så såg jag stjärnmagnolian... så fin! Funderar starkt på den... antingen framför huset eller i trädgården. Är det någon som har en stjärnmagnolia i sin trädgård? Några tips hur den ska skötas.. ska så klart googla på den, men det kan vara bra med så mycket info som möjligt från andra också!

Dålig bild... men här är den! Blommorna är faktiskt helt otroligt vackra...Jag kikade även på olika sorters gräs.. finns en oändlig massa! I min första trädgård hade jag pencil gras och var väldigt nöjd med den tills jag fick barn. Grässtråna blev lika vassa som nålar på topparna så jag fick klippa gräsplantorna med jämna mellanrum så man inte stack sig... även om det var fint så blir det nog inte det gräset igen, tyvärr!


Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Postat av: HUSnrNIO

Nu kom jag på att jag glömde totalt bort att kiak på gräs vid gårdagens besök på handelsträdgården!

2009-05-04 @ 10:02:24
URL: http://hilajns.blogg.se/Postat av: Emma

Hej!

Jag har funderat flera gånger på att köpa en magnolia oxå, de är ju jättefina!

Magnolior är lite känsliga växter. De vill ha en varm och skyddad växtplats med fuktighetshållande, näringsrik, väldränerad surjord. De har ett ytligt rotsystem så man får vara försiktig när man planterar.Hoppas min info var till lite hjälp!Kolla på lampborstgräset nästa gång, det är mjukt och böljande... :)

2009-05-05 @ 21:50:34
URL: http://emmashempalandet.blogspot.comPostat av: Vanilla

Magnolia är en fantastisk växt. Underbar när det blommar på våren, som marsipan. En absolut favorit. Plantera den i den del av trädgården som ni ser och är i mest på våren. Kanske så ni ser den från ett fönster. Köp och njut!

2009-05-05 @ 21:55:20
URL: http://vanilla-onetofive.blogspot.com/Postat av: Susihus

Jag älskar den växten och tycker att de är superfina. Dock vet jag att de är lite känsliga var man placera dem och de klarar väl inte vilken växtzon som helst. Må gott

2009-05-06 @ 13:53:40
URL: http://susihus.blogg.se/Postat av: Annah

Magnolia är en underbar växt, men jag är lite osäker på om man kan ha den i vilken zon som helst.

Lycka till med dina magnoliafunderingar!

Kram Annah

2009-05-06 @ 15:03:27
URL: http://ljuvligahem.blogg.se/Postat av: Marie

Jag har en i min trädgård. Den satte jag förra sommaren. Denna vår blommar den. Massor av vita blommor. Den är super fin!

Köp en det är ett tips. Trivs bra där det är lite skugga. Ha det så bra!

2009-05-06 @ 15:05:28
URL: http://tinginneoute.blogspot.com/RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...