Träpelare...

Projektdag! Imorse när jag vaknade så blev det en tur till byggvaruhuset för att köpa TRÄPELARE. Har filat länge på min pelaridé... Började med att köpa hem 2 stycken, ska ha minst 5 när jag är klar...

Hem och gräva och sen måla... och där i mellan fixa middag, hålla kalas för mormor, min bror kom på besök, sysav, haft barnens kompisar över natten & dagen och sen planterade jag murgrönan! Helgerna är LÅNGA men ändå såååå KORTA :) Är så glad att jag fick gjort detta trots mycket på schemat!



Hörnan efter rensning av diverse gräs & stenar...




Efter målningen planterade jag en murgröna. Planen är att jag ska ha minst 5 stycken pelare, murgröna som slingrar sig upp, småsten på botten och en gräskant som jag ska gjuta själv. Betongrören med belysning ska komma upp från småstenarna. Ja.. det är alltså långt ifrån klart :) Men på GE!!



Köpte min allra första BAMBU idag... några tips på hur man sköter den??!




Jag har gjutit ännu ett betongansikte... det ska upp på framsidan av huset!
Nästa vecka ska jag och min pappa förmodligen börja bygga soptunneplank... sen ska ansiktet upp på planket!



Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Postat av: Helen

Vad det ser läckert ut! Ska bli sååå spännande att se när det är klart!

2010-05-02 @ 21:08:11
URL: http://helenspysselpapp.blogspot.com



Postat av: Linda

Ser fint ut!!!

2010-05-02 @ 21:14:32
URL: http://lindaingvarsson.blogg.se/



Postat av: Karin

Blir nog väldigt fint när murgrönan börjar växa!!

2010-05-02 @ 21:59:02
URL: http://karinsinredning.blogg.se/



Postat av: gabriella

Hallå!

Hur har du gjort dessa krukor? är det fin betong?? å hur har du gjutit dessa?? sammt annsiktet??

SUper coolt å snyggt som hellst!!

Ha en fin dag!!

2010-05-03 @ 10:07:53
URL: http://lillkakan.blog.se



Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

oj, oj, oj va mycket du har hunnit med! Det kommer bli kanonfint i trädgården :-)



Bambum kräver ingen särskild skötsel. Men jag tycker krukan ser lite liten ut. De växer hyfsat fort på en säsong och behöver nog lite mer plats för o trivas kan jag tänka mig. Den sorten e rätt tålig fö både torka och vind. Men jag har både den och en annan variant, den andre som har tunnare blad e mycket mer känslig ochkryllar ihop sina blad när den blir för tor eller det blåser för mycket. men får den bara vatten så repar den sig direkt igen :-)Så när det e varma sommardagar kan den se lite trist ut. Men inte din sort då .-)

2010-05-03 @ 10:46:41
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/



Postat av: Camilla

Hele: tack.. längtar själv å se det klart :)

Linda: Tack!

Karin: Tror jag med :)

Gabriella: Krukorna har jag gjort av olika mallar och betongen är finbetong. Så enkelt... Min pappa har gjort en form så jag kan gjuta betongansiktet..

Köp hem en säck finbetong o börja så smått med olika mallar.. jättekul!

Cornelia: Å, va bra att jag har köpt en bra bambu :) Jag ska köpa några till.. ska ha en bambuhörna! Bambun är satt provisorisk i betongkrukan. Gräver just nu ett STORT hål i gräsmattan där jag ska sänka ner en betongplatta som jag gjutit... där ska bambun ner också... betongplattan ska "stick" upp från gräset och förhoppningsvis blir det fint! Bilder kommer om några veckor. Det tar hur lång tid som helst för betongen att härda då plattan är så stor :(

2010-05-03 @ 11:24:04
URL: http://husnr8.blogg.se/



Postat av: Anna

De är alltid lika roligt och inspirerande att läsa din blogg.

2010-05-03 @ 16:34:41
URL: http://dressingroom.webblogg.se/



Postat av: Sus i Hus

Kommer att bli kalasfint! Bambu är ingen svår växt alls. Dock kan man få täcka den för vintersolen så den inte bränns i jan-feb. Må gott

Kram

2010-05-03 @ 20:49:23
URL: http://susihus.blogg.se/



Postat av: Arja

Hejsan! Tycker det är så snyggt med betong. Ditt betong ansikte är ju helt fantastiskt, vad har du använt för form till det. Inte är väl det ditt eget hi hi hiii!!! ;OD Är själv oxå sugen på att gå ut och greja i trädgården, men tyvärr är det inte så fint väder, kallt och eländigt.

2010-05-05 @ 20:42:11
URL: http://mamsensanglakaramell.webblogg.se/



Postat av: Camilla

Anna: Tack, vad härligt att höra!!

Sus i Hus: Jag har aldrig tävkt växter i trädgården, men det känns som om jag kommer få göra det med bambun i vinter! Vill ju att de ska hålla... :)

Arja: Tack! Min pappa har fått tag på ansiktsformen på loppis tror jag o formen är snickrad. Tror att panduro har nått liknande... vi har också blandat väder... så trist! Vill ju ha varmt varje dag!

2010-05-06 @ 11:43:35
URL: http://husnr8.blogg.se/



Postat av: Hanna

Hej!

Jag har följt din blogg ganska länge och inspirerats massor! Har också tänkt låta murgröna växa upp på träpelare. Men funderar på om den kommer att fästa på pelaren eller om den behöver "ruffare" yta för att fästa. Har din klarat det?

2010-05-06 @ 20:57:02



Postat av: Camilla

Hanna: Jag har inte gjort nått speciellt men känner att murgrönan behöver hjälp på traven... jag har nått grönt trädgårdssnöre som jag ska använda.

Till sommaren tror jag att den har hunnit fästa sig på pelaren för att sedan kravla sig vidare runt hela! Vad kul att du inspireras av min blogg :) o fortsät läs glad

2010-05-07 @ 11:55:44
URL: http://husnr8.blogg.se/



RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...